homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gonoree

#1 2011-11-17 17:43:40

alexandravioleta
New member
Inregistrat: 2008-12-27

gonoree

buna, am fost diagnosticata cu gonoree, nu prea inteleg cauza infectatii cu aceasta bacterie,am partener stabil dar nu ne protejam, pe langa asta mai bine de un an si jumatate ma deranjeaza gatul si am flegma mai tot timpul,dupa ce am citit ca aceasta bacterie afecteaza si gatul, da am facut si sex oral, doresc sa stiu daca stap si de aceasta bacterie din gat cu tratamentul prescris pentru gonoree?

#2 2011-11-17 18:18:42

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Re: gonoree

Daca ti-a dat ceva medicamente orale, eu zic ca ar trebui sa scapi...

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#3 2011-11-17 18:33:09

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

pentru gonoree se dau antibiotice. ca sa vezi daca o ai in gurita cred ca trebuie sa iti ia proba de exudat faringian, iti ia pe un betisor din mucoasa din gat, nu doare, dureaza 3 secunde. poti intreba medicul de familie sa fii sigura, si sa stii ca trebuia sa-i mentionezi ginecologului care te trateaza ca tu crezi ca ai ceva si in gurita. eu stiu ca de exemplu la candida bucala fata de cea vaginala trebuie sa iei alt numar de pastile sau poate chiar alt tip de antifungice. asa ca daca e tot gonoree nu garantez ca-ti va trece cu tratamentul pentru cea vaginala. si trebuie sa- tratezi si pe el, a propos, in caz ca medicul nu ti-a dat tratament si pentru el, spune-i sau cumpara tu aceleasi pastile si pentru el. cat despre cum ai luat-o... evident de la partenerul tau stabil. este o boala cu transmitere sexuala, nu o candida pe care o fac femeile si spontan. se ia extrem de greu altfel decat prin contact. o faceti neprotejat, este evident ca, daca tu cu altul nu ai mai avut contacte, atunci este de la el, care in mod evident a avut cu alta femeie de curand... din moment ce pana acum (nu stiu cat aveti impreuna dar ai spus ca e stabil, presupun ca macar cateva luni) erai bine. sau daca te-ai simtit rau de la inceput sau dupa 3 saptamani maxim (timp de incubatie) de cand ai inceput realtiile sexuale cu el, atunci probaibl o avea de la cea de dinainte.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-17 18:35:33)

#4 2011-11-17 20:10:49

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

alexandravioleta a scris:

buna, am fost diagnosticata cu gonoree, nu prea inteleg cauza infectatii cu aceasta bacterie,am partener stabil dar nu ne protejam, pe langa asta mai bine de un an si jumatate ma deranjeaza gatul si am flegma mai tot timpul,dupa ce am citit ca aceasta bacterie afecteaza si gatul, da am facut si sex oral, doresc sa stiu daca stap si de aceasta bacterie din gat cu tratamentul prescris pentru gonoree?

scapi, DAR asta ar trebui sa te indemne sa iti faci toate analizele pentru btsuri. hiv, sifilis, hepatita b, chiar si c si evident papanicolau.

succes si sanatate! si cred ca deja nu are rost sa ma mai intreb de ce nu te protejezi..

#5 2011-11-17 22:10:40

alexandravioleta
New member

va multumesc mult pt raspunsuri, tratamentul inca nu mi-a fost prescris de acum, si stiam ca si el trebuie sa urmeze acelasi tratament,eu nu am m-ai avut alte contacte,si sigur el a avut acesta bacterie, de curand cu alta fata nu e posibil, si nu am avut simptone deloc, doar acum in ultimul timp am simtit ca am o raceala si am fost la doctor.
moksha-nu  ma protejez pentru ca este logodnicul meu si suntem inpreuna de 4 ani, doar anticonceptionale. PS:auzisem ca este doar o pastila de luat pt gonoree de la gat... mi-e cam rusine sa precizez ca am si in gat... angel
va multumesc

Publicitate

loading...

#6 2011-11-17 22:27:39

alexandravioleta
New member

a si apropo am facut exudat faringian si mi-a iesit doar stafilococ auriu nimic altceva

#7 2011-11-17 22:48:36

moksha
Hero member

alexandra, chiar daca este logodnicul tau, nu ai de unde sa stii nici macar despre tine totul daca nu faci analize! este iresponsabil sa nu te protejezi, tu faci cum crezi, eu iti zic doar faptele. pentru ca sunteti logodnici nu inseamna ca sunteti imuni la boli.

daca tu vrei sa citesti ca el nu a mai avut contacte cu alta fata si aceasta bacterie a aparut din senin in viata voastra dupa atata timp, nu o sa fiu eu cea care iti scrie asta, pentru ca nu cred. el a luat gonoree dintr-un alt contact sexual care a avut loc maxim in ultimele 2 luni. eu te sfatuiesc cu caldura sa discuti deschis cu logodnicul tau si sa il intrebi daca nu cumva a avut loc un alt contact sexual neprotejat, recent. si sa va faceti amandoi analizele in mod extensiv - chlamydia, hiv, etc., asa cum am zis. presupunand prin absurd ca el nu te-a inselat si infectia nu e recenta, faptul ca tu ai gonoree inseamna ca te-ai expus unor infectii cu transmitere sexuala, care au prostul obicei de a se imprieteni una cu alta.

in gat nu ai gonococ daca nu a iesit la cultura, e probabil altceva. poti merge la orl pentru a vedea exact despre ce e vorba, un exudat nu e de ajuns daca zici ca simptomele dureaza de atata timp. oricum daca ai esti teoretic acoperita de antibioticul pe care l-ai primit pentru infectia vaginala.

succes!

#8 2011-11-17 23:06:17

alexandravioleta
New member

nu  moksha tin sa precizez ca eu sunt vinovata ca nu mi-a facut analize doar controale la doctor si medicamentatie doar pt inflamatie prescrise de doctor...ai dreptate in tot ce zici dar daca tu ai avea un sot te protejezi tot timpul cu prezervativ??

#9 2011-11-17 23:23:32

alexandravioleta
New member

nu e vorba de inselat stiu ce am acasa, si cu infectia din gat crede-ma ca am fost la foarte multi doctori orl si nimic ,de medicamente nu mai zic ca am luat cu punga si tot nu mi-a trecut stafilococul.

#10 2011-11-17 23:32:03

eph
Hero member

daca ar avea un sot s-ar proteja cu prezervativ... sa iti raspund eu: nu! eu personal nu (dar ne-am face toate analizele in prealabil). dar daca ma trezesc cu gonoree peste noapte, da, m-as proteja de atunci in colo cu prezervativ pentru ca este clar ca mi-a dat-o el si nu o avea de ani de zile si abia acum s-a trezit sa apara si la mine, pentru ca nu este fizic posibil asa ceva. plus ca nu cred ca ar mai fii logodnicul meu dupa povestea asta, dar asta este doar ce as face eu. macar daca ma inseala, sa abia BUNUL SIMT sa o faca cu prezevativ si sa nu-mi aduca mie asa ceva. macar atata decenta as cere. nu te judec si nici pe el, doar iti spun ce consider eu si ce as face eu. gonoreea o sa treaca vezi sa nu te trezesti cu altceva mai grav care nu trece...
oi stii tu ce ai acasa, dar medicina are si ea un cuvant de spus care e impotriva a ce stii tu ca ai acasa din pacate. deci ce alegem sa credeam: stiinta sau...?

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-17 23:34:18)

#11 2011-11-17 23:38:59

alexandravioleta
New member

nu  ai inteles gresit sau probabil nu am fost destul de explicita, cu rusine tin sa precizez nu mi-am facut nicio analiza de secretie pana acum... nu stiu nici eu de ce,inconstienta mai mult,doar controale la ginecolog...

#12 2011-11-17 23:54:40

alexandravioleta
New member

nu m-am trezit peste noapte cu nimic!!  of am deschis un topic de problema pe care o am,nu cu daca da sau nu m-a inselat si am luat gonoree peste noapte.

#13 2011-11-17 23:55:30

moksha
Hero member

alexandra,

nu e vorba despre mine aici, e vorba de principiu.

faptul ca e sot, logodnic, whatever, nu il face imun la boli. nu il iei curat ca lacrima si trebuie sa te asiguri, prin analize, ca e ok. mai mult, tu insati nu ti-ai facut analize deci nu stii daca nu cumva tu ai vreo boala, doamne fereste, deci se duce naibii intregul concept al faptului ca daca iubesti pe cineva ai grija de el, nu? evident ca nu ma protejez daca sunt intr-o relatie stabila, dar doar in momentul in care stiu sigur ca nu ma trezesc cu gonoree.

lasand la o parte faptul asta, tu stii cel mai bine ce sa faci pentru tine, nu sunt eu in masura sa spun mai multe decat am spus deja, informativ.

in legatura cu exudatul, incercam sa iti explic ca
1. stafilococul poate nu este patogen
2. sunt necesare mai multe informatii decat un exudat
3. daca nu trece cu nimic e poate necesara si o antibiograma
4. chiar daca nu vrei, e bine sa mergi inca o data la control

Eu una, as face exact cum ti-am zis:
1. tratament gonoree
2. discutie sincera cu partenerul - asta pica fiindca tu zici ca stii ce ai acasa. eu iti zic ca gonoreea aia nu e din senin acolo, nu zic sa ii zici vai m-ai inselat si sa ii arunci cu o tigaie in cap smile, zic sa discutati frumos situatia si sa
3. faceti neaparat analizele, asa cum am scris mai sus
4. analiza de control la vreo saptamana dupa terminarea tratamentului si daca nu ai facut pana acum un papanicolau, nu strica

Succes in toate!

later edit si off topic: ma agaseaza in mod deosebit reactiile tip am deschis topic pentru nu stiu ce si uite tu ce imi raspunzi. esti pe un forum, daca cineva vrea sa se concentreze pe o parte a raspunsului tau sau tu dai dovada de lipsa de informare intr-o privinta si cineva considera ca e ok sa te sfatuiasca, o face. nimeni nu are obligatii fata de nimeni aici, mai mult decat cele din regulament si cele de bun-simt, care nu cred ca au fost incalcate. din ceea ce ai scris asta se intelege, ca nu ai prea multe informatii despre afurisita asta de gonoree, informatii pe care frankie considera relevant sa ti le dea, nu e nevoie sa te superi!

Ultima oara a fost editat de moksha (2011-11-17 23:58:20)

#14 2011-11-18 00:01:16

eph
Hero member

cum adica doar controale la ginecolog? adica te punea pe masa si-ti baga valvele in vagin ca sa se distreze sau ce? orice ginecolog iti baga vlavele alea ca sa departeze peretii vaginului sa poate examina vaginul si colul si sa poata preleva probe de col si/sau de secretie vaginala. nu o face de distractie. scuza-ma dar nu pot sa te cred ca nu ti-a luat nici unul o proba de secretie sa o analizeze la microscop. ca se vede la microscop gonoreea. ca mie mi se pare ca incerci sa spui ca de fapt tu aveai gonoree de dinainte de el si e vina ta ca nu ai stiut niciodata pentru ca ai fost la giencolog dar el s-a multumit doar sa se uite in p... ta. si dupa un an si jumatate ai spus? ti-au aparut brusc simptome de gonoree... hmm, da citisem ca la femei gonoreea este de multe ori asimptomatica, dar tu ai spus ca ai simptome si ai crezut ca 'ai racit' jos presupun... o sa ma bat cap in cap cu tine pana o sa incetezi sa creezi scuze ca sa dai bine. nu suport asta si consider ca datoria ta ca om pe care l-am 'ajutat' cu raspunsuri este sa ai decenta sa nu incerci sa ne intorci cu 'argumente' absurde si impotriva medicinei. doar parerea mea.
sau hai, ma rog daca raceala aia nu egal scurgeri neobisnuite si/sau mirosuri neobisnuite ca eu asa ma gandeam, atunci poate o aveai tu dinainte de el de la alt partener si ai fost asimptomatica. dar asta e cam... inseamna ca stai cu ea de muuuulta vreme, cine stie de cand si sper ca nu ai avut multi parteneri mai ales fara prezervativ. dar tot nu pot sa cred ca ai mai fost la ginecolog si doar s-a holbat la tine...

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-18 00:15:15)

#15 2011-11-18 00:05:36

alexandravioleta
New member

frankie- adica nu exista sa ma duc doar la un consult trebuie neaparat sa-mi ia secretie obligatoriu?

#16 2011-11-18 00:13:44

eph
Hero member

pai consultul in asta consta. adica nu inteleg de ce te duci la ginecolog. sunt eu batuta in cap? stiu ca daca esti virgina si eu stiu ce ai te doare burtica rau sau iti vine neregulat, ti se face doar ecografie ca doar esti virgina, nu ar vrea nimeni sa te dezvirgineze degeaba. dar ca femeie activa sexual, ce inseamna control ginecologic? acum nu sunt sarcastica, ci chiar incep sa ma indoiesc de cultura mea generala. si vezi ca am editat mesajul anterior.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-11-18 00:15:32)

#17 2011-11-18 00:17:12

alexandravioleta
New member

hey calm down.........nu am dat niciun argument contra raspunsurilor voastre doar am zis ca pana acum nu mi-am facut analize ce tot atata rautate si sa dezvoltati, ca daca iubesc,ca daca m-a inselat, Treziti-va un pic!!! voi sunteti care ma agasati, deci un pic de respect ca nu v-am jignit, nu degeaba se zice ca fetele sunt rautacioase, am recunoscut anumite chestii nu am ascuns si tot voi aruncati in mine ca nu e bine ce fac?ca doar nu sunt centurista.!aveti un pic decenta si rezumati-va doar stict la intrebarile formulate plus sfaturi decente, in plus v-am fost recunoscatoare pentru raspunsuri dar de acum dam in alta extrema si nu e frumos! SI AS DORI SA NU MAI FIE NICIUN POST MI-A FOST DE AJUNS!

#18 2011-11-18 00:22:10

moksha
Hero member

offtopic
nu inteleg de ce generalizezi si arunci cu cuvinte. am facut o compunere in care ti-am explicat pur si simplu ce as face eu. unde anume te-am agasat si ce anume nu a fost decent si unde nu te-am respectat?

prima ta intrebare la acest topic a fost cum se ia gonoreea, deci eu am raspuns la intrebarea ta. trezeste-te tu un pic si citeste cu calm ceea ce ti-am scris.

imi cer sincer scuze daca tu crezi ca te-am agasat, am sa imi limitez incercarile de a da sfaturi altora, caci aproape intotdeauna sunt prost intelese.

mult succes!

#19 2011-11-18 00:22:47

alexandravioleta
New member

de obicei nu aveam nicio inflamatie pt a-mi recolta analize...doream sa stiu daca inauntru totul e in regula la prima vedere,decizia o luam eu daca doream sau nu recoltare

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.