homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Totul despre nasterea naturala-6

#96 2011-12-08 10:22:56

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Totul despre nasterea naturala

ar tb sa-l ceri macar putin, cat te coase or ceva de genul... e esential pt un start bun in laptare sa initiezi alaptatul in primele 30 min-2h de la nastere wink

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#97 2011-12-08 11:48:34

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

wild_wind a scris:

Rad pentru ca eu,care am nascut la miezul noptii,asistentele mi-au spus sa ma masez..insa au uitat sa imi zica si cat.
asa ca la 5 dimineata,moarta de somn si masandu-ma in continuare,le-am strigat,intrebandu-ma daca ma pot opri.. lol

rotfl2

ft util topicul asta, am aflat o multime de lucruri interesante!

ati spus ca ati scapat repede de burtica... dupa cate zile/saptamani se retrage burtica la o nastere normala si la una cu cezariana?

de ce trebuie confectionate de acasa torsoanele? nu se poate pune direct vata peste absorbant?

la cat timp dupa o nastere naturala te poti ridica singura din pat, sa mergi singura la toaleta, sa te schimbi singura? dar la cezariana?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-12-08 11:48:53)

#98 2011-12-08 12:09:02

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Anca, la carte scrie ca in 6 saptamani uterul isi revine la dimensiunile de dinainte de nastere. la mine cred ca a durat mai mult totusi si inca am burta mai mare dar nu din cauza uterului ci din cauza surplusului de sunci si a tonusului muscular scazut  tongue . desi greutatea este cea de dinainte de nastere, burta e mai mare ca inainte sad

se pune tifon peste vata ca sa nu se lipeasca de cusatura, ca sa nu ajunga fragmente de vata pe unde nu trebuie...

dupa  ceza m-am putut duce la baie singura cam dupa 20 ore. dar greu tare big_smile

#99 2011-12-08 12:21:26

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

anca, a mea cumnata are burtica si acum, la 1 an si ceva dupa nastere. acum e mica, insa pana pe la 6 luni ale fetii ziceai ca e inca insarcinata. desi exagerat de mult nu s-a ingrasat. eu cred ca depinde de fiecare cat de repede isi revine, dar consier ca dupa naturala se retrage mai bine burtica.
cu tifonul, a explicat garga....vata se lipeste si daca ai rana e cam nasol.
dupa naturala eu stiu ac te poti ridica imediat. cel putin asa am vazut la 2 fete din salon de la cumnata. au venit pe picioare din sala de nasteri. la ceza dureaza ai mult. cam dupa o zi te ridici. totusi este o taietura adanca acolo...

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#100 2011-12-08 12:58:03

anca90
Platinum member

multumesc mult, garga si poke, m-am luminat! puss

Publicitate

loading...

#101 2011-12-08 13:08:05

AmaliaRaluca1985
Hero member
Inregistrat: 2011-06-28

cumnata mea, de care  am povestit la topicul celalalt, s-a dat jos si s-a dus in salon pe picioarele ei, cu nastere naturala. burtica nu i-a ramas deloc, la 6 luni ziceai ca nici nu a nascut. si ea a folosit si tampoane si torsoane. si vi-am zis cu alta ocazie, nu cred ca ea a mai avut timp de clisma, ea cand a ajuns la spital de pe drum era copilul cu capul deja afara.

un pui de om a facut sa pluteasca de fericire o mama si un tata. Bine ai venit in viata noastra, fetita draga!
Si-ai sa cresti mare, si-ai sa inveti despre luna, despre prieteni si despre viata. O, de-ai ramane asa mica si fericita, gangurind catre mine cu ochi mari si calzi...

Ana, Îngeraș drag!

#102 2011-12-08 16:36:31

katami
Platinum member

anca, zic si eu din exp proprie:
- te poti da jos imediat, dar te cam... clatini lol adica eu voiam sa subliniez ca, in niciun caz, nu esti in dispozitia fizica pt plimbari. poate plimbari dintr-un perete in altul tongue pe "picioarel tale" cred ca esti in cateva ore, eu am nascut noaptea la 12 si m-am ridicat dim la 6 pt ca am DORMIT, deci nu stiu cand eram "viabila", dar sigur eram multa mai repede. si eu am mers pe picioarele mele in salon smile
- eu mai aveam f putina burta la 1 sapt de la nastere, iar la 1 luna, la botez, deloc. depinde de organism, dar si de tipul nasterii (mai usor la nn, clar, pt ca pot sa-ti "tensionezi" imediat musculatura abdominala). eu nu am fol deloc burtiera, in schimb, de cate ori imi aminteam, tensonam usor muschii si-i tineam asa, in tensiune cateva minute. faceam asta de mai multe ori pe zi. (orcum, si dansul cu baby in brate e eficient lol )
- cu torsoanele te-au lamurit fetele

Ultima oara a fost editat de katami (2011-12-08 16:37:29)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#103 2011-12-08 16:50:15

anca90
Platinum member

multumesc, katami.

#104 2011-12-19 16:15:49

JanisJoplin
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-12-26

buna fetelor ma bag si eu cu o intrebare,sau doua smile am citit aproape tot ce ati scris aici, dar ce nu am gasit:
dupa epizotonomie ati mai avut o viata sexuala normala? nu ramai cu sechele pe viitor?
katami, cu sexul pentru a te dilata mai repede...ai glumit sau nu? rotfl

6 ani de dragoste  hjarta

#105 2011-12-19 19:20:00

pokemon
Diamond member

janis puss cate saptamani ai?
la partea cu sexul d4e dupa nu stiu sa iti raspund, cred ca depinde de ce noroc sa te vindeci ok ai, dar la partea cu sexul pot dilatare  iti raspund eu in locul lui katami: n-a glumit big_smile dar musai sa fie cu finalizare inauntru wink

#106 2011-12-20 10:25:00

katami
Platinum member

janis rotfl2 n-am glumit deloc, noi asa am conviins un col incapatanat sa se dilate in cateva ore tongue numa ca tre sa faci asta inainte sa ai dopul cazut, nu dupa. si e cum a zis poke

eu am avut ruptura, nu epiz, iar dupa totul a fost exact ca inainte smile

cand nasti? big_smile

#107 2011-12-20 19:54:57

JanisJoplin
Platinum member

am 31 saptamani big_smile
nasc in 18 feb(am impresia ca mai e o gravidutza pe aici cu acelasi DPN rotfl )

deci am inteles, se dilata rotfl daca ii zic doctorului ce am de gand ma rupe rotfl
si cu sexul : depinde de noroc, asta nu e o incurajare deloc, as vrea sa mai existe viatza sexuala dupa nastere rotfl

kata si acum ai bebe number 2? Felicitaaaari!

Ultima oara a fost editat de JanisJoplin (2011-12-20 19:55:34)

#108 2011-12-21 16:13:44

pokemon
Diamond member

janis, inca putin mai e! fetita sau baietel? big_smile

#109 2011-12-21 16:29:46

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

janis...31 saptamani si tu nu ai suflat un cuvintel...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#110 2011-12-21 20:38:45

katami
Platinum member

JanisJoplin a scris:

am 31 saptamani big_smile
nasc in 18 feb(am impresia ca mai e o gravidutza pe aici cu acelasi DPN rotfl )

deci am inteles, se dilata rotfl daca ii zic doctorului ce am de gand ma rupe rotfl
si cu sexul : depinde de noroc, asta nu e o incurajare deloc, as vrea sa mai existe viatza sexuala dupa nastere rotfl

kata si acum ai bebe number 2? Felicitaaaari!

ms puss

bre, vrei sa-ti spun cum fu la noi? sa nu nasti de ras, daa?
am fo al controlul de 39 sapt, dr m-a anuntat ca am un col "super lung si rigid, ea ma vede candidata la cezariana". io am oroare de cezariana, mi-era frica de anestezie ca dracului de tamaie, am ajuns acasa super-deprimata si am zis ca, daca tot nu voi avea parte de o nascare cum vreau, atunci macar un sex de consolare sa facem. A doua zi vad pe chilot o secretie apoasa. tocmai auzisem povestea uneia careia i se fisurasera membranele si a piedut nu stu cate zile lichid si nu si-a dat seama. Asa ca, desi pocneam de rusine, mi-am sunat dr seara, i-am zis ce am comis si am intrebat-o "ce parere are, am in chiloti lichid amniotic sau...? rodnar rotfl2
ea m-a chemat a doua zi la control, la spital. erau in camera dr, 2 asist si 2 studente. dr, cu mana la locul faptei si un ranjet triumfator: "siiii... ati facut seeeeex? "rotfl2 rotfl2 chicoteau toate alea dupa mine, ce or fi gandit, uite si la obsedata asta, nu se vede dupa burtoi si ei ii arde de fufuleala lol

the good part a fost ca in ziua aia mi-a cazut dopul.... iar a doua zi am nascut f usor, cu dilatatie super buna big_smile

bafta si... enjoy chicot

chiar, e rares sau raisa? big_smile (sau te-ai razgandit? tongue)

LE: exista viata sexuala dupa nastere... timp sa ai de ea rotfl

Ultima oara a fost editat de katami (2011-12-21 20:43:31)

#111 2011-12-22 08:01:42

JanisJoplin
Platinum member

wild_wind a scris:

janis...31 saptamani si tu nu ai suflat un cuvintel...

am suflat la inceput..aveam dezlipire de placenta si am sangerat..am tras o sperietura... sad

e baietzel big_smile

daaa katami Rares, de unde ai retinut? fetita era Rebeca daca era sa fie.....

imi place povestea ta big_smile toata sarcina am vrut naturala...sper sa nu ma razgandesc de frica pe ultima suta big_smile

#112 2012-01-11 13:22:28

anca90
Platinum member

citind ce a scris poke cu contractiile la 6 minute, mi-am amintit niste intrebari:
1. am tot auzit de dilatatie 6, 7, ... 12. ce inseamna fiecare barem? cum se masoara?
2. exista vreo legatura intre intervalul de timp dintre 2 contractii si dilatarea colului?
3. cat de dese trebuie sa fie contractiile pt a merge la maternitate?
4. inainte de nastere, odata cu contractiile apare si o sangerare ori secretie specifica?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-11 14:05:52)

#113 2012-01-11 14:51:14

JanisJoplin
Platinum member

Anca, din putinul pe care il stiu si eu de la doctorul meu sau de la prietena ce tocmai a nascut, iti pot raspunde:
1. maximul e dilataie 10 din cate stiu. se refera la centimetri....prietena mea si-a facut epidurala de pe la dilatatie 4 pana la dilatatie 9(cm) apoi de la 9 a lasat-o natural, la 10 deja e de nascare cica
2.nu stiu
3.eu stiu ca daca sunt la 5-6 minute deja mai ai putin, dar medicul mi-a zis ca daca se rupe apa trebuie venit imediat! asta in cazul ca ti se rupe tie acasa natural, si nu te ajuta ei la maternitate. pe unele femei le apuca intai contractiile dese, apoi se rupe apa, altora invers, deci e de vazut.
4.aici intra ruperea membranelor, sangerare e mult spus, stiu ca pot aparea odata cu secretia abundenta si cateva firisoare de sange, dar nu e o regula

Ultima oara a fost editat de JanisJoplin (2012-01-11 14:52:03)

#114 2012-01-11 14:57:44

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

felicitari katami pt bebe 2, si tie JanisJoplin.. sarcina usoara!

am si eu o intrebare pt mamicile ce au nascut: v-ati facut torsoanele de acasa? Pana acu nu mi-am facut nici unul, mi-am pus in gentuta doar fasele,vata si o foarfeca. nustiu O fi timp sa le "fabric" atunci pe loc?

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.