homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ca de obicei,pastila uitata

#1 2011-12-06 16:50:40

kissblitz_eve
New member
Inregistrat: 2011-12-06

Ca de obicei,pastila uitata

Deci,pt fetele care se pricep la tema asta...Eu folosesc Mercilon de 2 luni .Am avut contact sexual fara ejaculare in interior (zic eu) in a 3a zi de pauza, iar urmatoarea zi mi-a venit ciclul. Problema e ca eu,de speriata ce am fost, am inceput noul blister chiar urmatoarea zi, adica in a 4a zi de pauza.Insa, pe a 8a pastila din acest blister nu am luat-o (am fost plecata de-acasa si nu le-am luat cu mine).Eu vreau sa stiu daca exista riscul sa fi ramas insarcinata de atunci,din cauza  ca am uitat acea pastila.
Ar fi fost a 2a saptamana (a8a zi) cea in care am uitat pastila, dar dat fiind faptul ca le-am luat mai devreme,nerespectand zilele de pauza, nu stiu ce sa zic....mie oricum ciclul mi-a venit si a doua oara ,dar  ma tem sa nu fie unul peste sarcina. Daca m-ati putea ajuta cu o parere ceva  as fi super recunoscatoare...

#2 2011-12-06 17:12:39

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: Ca de obicei,pastila uitata

kiss stai linistita contacul acela din pauza a fost protejat. e ok ca ai scurtat pauza, niciodata sa nu o faci insa mai lunga de 7 zile. da, esti in saptamana a doua, nu conteaza ca ai inceput mai devreme. insa de acum, de la uitarea pastilei trebuie sa te abtii, sau sa folositi prezervativ 7 zile + 4 ore, adica pana iei 7 pastile corect consecutiv.
daca de obicei uiti pastilele, incearca diferite metode, pune-ti alarma pe telefon, daca ai deja si tot uiti, pune-ti mai multe. ai sa razi, dar nebuna de mine, la prima folie si-a pus 4 alarme de la 12 pana la 4 jumate cand le luam, pentru ca am realizat ca una nu-mi ajunge pentru ca plecam la scoala, work, iesiri etc, si uitam sa le iau cu mine rotfl iar cand reveneam ma luam cu altele. si mai aveam si dupa vreo doua in caz ca tot nu luam pastila sa-mi aminteasca rotfl suna mobilul non-stop, dar asa mi-a intrat in reflex sa le am mereu in geanta cu care plec, chiar daca nu e nevoie. daca schimb geanta primul lucru pe care il fac e sa mut actele, portofelul, abonamentele si pastilele + balsamul de buze rotfl . poti sa-ti rogi iubitul sa-ti aminteasca daca el sta mai bine cu memoria, sa pui ora astfel incat sa fie nu stiu primul lucru pe care il faci dimineata etc. important e ca contactele de dinainte de uitare sunt safe, dar sa nu faci dupa 12 ore de la ora la care trebuia sa o iei si urmatoarele 7 zile.

later edit: nu am inteles de ce ai spus: 'am avut contact in a nu stiu cate zi de pauza si de speriata ce am fost...'? esti protejata si in pauza de 7 zile, daca de asta iti era firca. daca iei 21 de apstile, 20 nu 19 etc, ci 21 si corect, in pauza poti face sex neprotejat cu ejaculare in interior.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-06 17:43:30)

#3 2011-12-06 17:30:58

kissblitz_eve
New member

frankie multumesc mult de tot.M-am speriat si pentru ca am niste dureri pe jos cand pe stanga,cand pe dreapta(probabil de ovare,habar n-am).Pe langa asta mi se pare ca mi s-au marit aureolele si ca sunt mai pigmentata in zona genitala decat de obicei,de-asta am intrat in panica(am citit ca poate  fi si de la anticonceptionale,dar si de la o sarcina).A, si am uitat sa mentionez ca dupa ce am terminat blisterul acela cu a 8a pastila uitata, m-am decis sa le intrerup pentru o luna (stiu ca e ceva prosteste,ca s-ar putea sa ma dereglez,dar acum e prea tarziu sa le incep, sunt 11 zile de cand le-am intrerupt).Dar tot sunt nelamurita cu hiperpigmentarea asta si cu aureolele...

#4 2011-12-06 17:39:59

eph
Hero member

kiss, am mai scris ceva la mesajul de mai sus si
semnele unei sarcini nu apar asa de rapid, plus ca ovulului ii ia ceva zile sa se implanteze in uter.
si nu esti insarcinata smile apoi
nu e prea tarziu sa le reincepi, poti lua chiar de azi sau maine, numai ca primele 7 zile + 4 ore te protejezi cu prezervativ sau te abtii. nu se incep doar in prima zi de menstruatie, ci daca le incepi atunci esti mai 'norocoasa' pentru ca esti protejata de la absorbirea primei pastile adica dupa doar 4 ore. daca motivul de intrerupere a picat sau nu era unul valid (se intrerup daca ai probleme de sanatate care nu-ti permit sa le mai iei, daca vrei un bebe, sau daca vrei sa schimbi metoda, sua hai si daca stii sigur ca pentru urmatoarele 6 luni sa zicem nu vei avea contacte si nu vrei sa le iei degeaba).

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-06 17:42:25)

#5 2011-12-06 18:13:38

kissblitz_eve
New member

acum am vazut ce ai scris si da, stiam ca sunt protejata in cele 7 zile de pauza ,dar cum sunt la inceputul vietii sexuale si deasemenea si la inceputul tratamentului cu anticonceptionale,s-a cam produs paranoia in capul meu :))
si  da.stiu si ca dureaza cateva zile pana se implanteaza ovulul,insa treaba asta cu pastila uitata s-a intamplat pe 12 noiembrie.Dar din cate ai spus tu nu am de ce sa imi fac griji  pentru ca nu sunt insarcinata , o fi din cauza hormonilor pigmentarea asta.
Multumesc pentru raspunsuri :D

Cu revenirea la anticonceptionale,m-am gandit ca cel mai bine e sa le incep  in prima zi a ciclului care o sa vina (e prietenul plecat) si de acum incolo nici nu le mai intrerup,nici nu le mai uit  si imi pun cate remind-uri pot :D

Ultima oara a fost editat de kissblitz_eve (2011-12-06 18:17:03)

Publicitate

loading...

#6 2011-12-06 18:46:45

eph
Hero member

foarte bine. ma bucur ca te-am ajutat cu ce ai avut nevoie  kram

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-06 18:46:56)

#7 2011-12-07 18:40:15

kissblitz_eve
New member

Totusi,mai am o intrebare...se poate modifica secretia daca am renuntat la AC? e cam abundenta....inainte sa iau AC tot abundenta era dar nu stiu daca chiar asa..plus ca am uneori niste   dureri in partea de jos...mama mama..

#8 2011-12-07 20:32:01

eph
Hero member

ai renuntat? din cate stiu eu primele menstruatii pot fii neregulate de la intrerupere, nu si secretia. sa nu fie ceva probleme cu flora, o vaignita, o candidoza. ai fost la ginecolog de curand?

#9 2011-12-07 20:48:00

kissblitz_eve
New member

am fost acum 2 luni cand  am inceput cu AC.Da, am spus si inainte ca m-am hotarat sa renunt luna asta la ele si sa le reiau la primul ciclu care urmeaza.Treaba e ca la ginecolog mi s-a spus prin vara ca as  fi avut anexita,aveam de pe atunci secretie si am pus-o pe seama anexitei.Cand am nceput insa cu AC am observat  ca s-a diminuat secretia.Acum iarasi a revenit cantitatea aia mare(nu stiu daca la fel de mare ca inainte sau mai mare), dar oricum...sunt tot ingrijorata.Marirea asta a aureolelor si pigmentarea zonei genitale,plus secretia asta abundenta,da-o incolo...se gasira toate acum cand mi-e mie teama sa nu fiu insarcinata...am avut niste  stari critice,de depresie numai gandindu-ma ca cine stie...

#10 2011-12-07 21:20:11

eph
Hero member

stiu ca ai spus ca vrei sa intrerupi o luna, dar am crezut ca te-am convins ca nu este nevoie. dar cum vrei tu, e decizia ta. am intrebat daca ai renuntat pentru ca nu intelesesem clar smile daca ai luat pastilele corect nu ai cum sa fii insarcinata. poate fii de la anexita secretia atunci, nu ai mancarimi sau asa ceva? daca medicul a considerat ca esti ok, esti ok. dar cred ca trebuia sa faca si un examen de secretie vaginala.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-07 21:22:12)

#11 2011-12-07 21:37:46

kissblitz_eve
New member

Habar n-am frankie...eu locuiesc intr-un oras mic din sudul tarii in care sunt maxim 2 ginecologi.Din parerile celorlalte paciente, cel la care am fost eu nu e cine stie ce,nici mie nu mi s-a parut prea normal,pt ca  mi-a dat cateva pastile pentru anexita,dupa care am revenit pentru control si l-am intrebat daca inca mai am(anexita) sau daca mai trebuie sa iau pastilele.Mi-a spus ca nu trebuiesa le mai iau si-atat.
La fel am patit-o si cand mi-a prescris AC urile.Mi-a explicat total gresit cum sa  iau al doilea blister,el mi-a spus ca trebuie sa il incep de fapt tot din prima zi a ciclului,adica nerespectand cele 7 zile de pauza.M-a facut praf,mai pe scurt... La urmatoarea examinare ma duc altundeva.Pana atunci stau cu frica-n san,de la simptomele ciudate...
Oricum,tu ce crezi, urmatorul ciclu ar trebui sa fie  la fel ca pe timpul AC-urilor(adica mai putin abundent) sau la fel de abundent ca acum 2 luni,cand nu luam antibb?sa stiu la ce sa ma astept...big_smile

#12 2011-12-07 21:40:01

eph
Hero member

nu poti sa prezici pentru ca de la intrerupere te poti deregla putin cu menstruatia. poate fii mai abundenta sau nu, sau sa intarzie/ sa vina mai devreme. sau poate sa vina exact ca inainte. mie mi-a venit exact ca inainte... eh, odata si odata va trebui sa faci si un examen de secretie sa te asiguri ca e totul ok, dar asta nu era referitor la anexita, nu ma bag aici, medicul stie, ci cu scurgerea mai abundenta dar cel mai probabil e de la anexita si daca medicul nu a considerat necesar altceva... examenul de secretie il recomandam pe viitor sa te asiguri ca nu ai gonoree, thricomonas, candida, gardnerella, poate clamydia care de bocicei au simptome, dar se mai intampla sa fie si fara si e bine pentru orice femeie sa le faca din cand in cand smile

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-07 21:42:51)

#13 2011-12-07 21:56:03

kissblitz_eve
New member

ok frankie.O sa tin cont de sfaturile tale.Scuze pt gramada de intrebari puse,chiar nu am cui altcuiva mai informat sa-i cer o parere.Daca e vreo schimbare,mai revin.Merci mult>big_smile<

#14 2011-12-08 00:13:08

eph
Hero member

stai linistita. ciudat ca doar eu am raspuns. de obicei se baga toate fetele tongue si e bine ca vezi si alte pareri.

#15 2011-12-08 19:49:43

kissblitz_eve
New member

Daca se poate chiar as vrea sa  vad si  alte pareri,din partea cui e in tema si poate sa dea un sfat...

#16 2011-12-09 12:17:50

eph
Hero member

probabil au vazut ca ti-am raspuns cu toate detaliile la cam tot ce ai intrebat. cu anexita insa nu prea stiu ce sa spun. foloseste butonul cauta, sau intra la probleme medicale, si daca gasesti vreun topic intreaba acolo (dar nu da copy paste mesajului ca se considera post multiplu si e sanctionat).

#17 2011-12-11 12:13:26

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

nu reusesc sa tin minte intervalul in care pastila luata mai tarziu nu se numeste pastila uitata.
de exemplu,in loc de 11.30,am luat pastila la ora 2.se numeste intarziata?e nevoie de acea protectie suplimentara de 7 zile?

My Tears Dry On Their Own

#18 2011-12-11 12:14:29

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

daca nu intarzii cu mai mult de 12h nu e nevoie de protectie suplimentara

#19 2011-12-11 12:20:36

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

heim,lamureste-ma si pe mine,te rog.e vorba de o concentratie plasmatica de ac care trebuie sa fie constanta?si intarzierea cu mai putin de 12 ore o pastreaza constanta?sau care e faza cu 12h?
multumesc mult!esti mereu pe fir sa ma lamuresti :">

My Tears Dry On Their Own

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.