|
Nu esti logat.
Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?#1 2011-12-09 22:33:03
Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?Credeti ca in Romania s-ar putea propune un program ce sa "constranga" femeile sa nu mai faca copii care sa ajunga ulterior in strada? Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-06-16 14:00:52) Offline #2 2011-12-09 22:36:31Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?cred ca cea mai buna optiune e sa se revizuiasca legile de adoptie. Offline #3 2011-12-09 22:42:29
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?trebuie educatie nu doar restrictii. unde statul impune sa faci doar un copil sau doi, realizezi ce ingradire este? eu nu fac avort! daca traiesc acolo si fac un copil si raman iar desi ma protejez, nu sunt 100% sigure metodele chiar si cele mai eficiente, sunt obligata sa fac avort. cum ti se pare asta...? mie mi se pare groaznic... trecand peste asta, voiam sa spun de ac gratis de fapt. o fata de vreo 19 ani, care mi-a fost ceva vreme prietena buna (ma rog acum are 21) lua ac gratis de la caritas la cabinetul de planning de acolo. dar le dadea tuturor femeilor acelasi contraceptiv (marvelon care are doza mare de hormoni), il dadeau fara prospect si fara cutie (nu am inteles de ce), si era aproape expirat! am verificat fiecare folie pe care o primea! expirau toate peste maxim 2 luni! stii cum ne-am dat seama? ea a renuntat la pastile, le-a intrerupt si dupa vreo 4 luni a vrut sa ia iar si nu-ti dadea folie decat cand iti venea menstruatia, mereu cand iti venea, iti dadea folie noua, veficica menstrele sa vada daca minti. si a zis ca pana ii vine incepe din folia aia veche, si ne-am uitat accidental la data inscrisa pe marginea foliei si erau expirate! trebuia macar sa spuna sa nu cumva sa le foloseasca peste 2 luni ca expira. pastilele expira in cativa ani! ea a luat pastile expirate! pana sa ne dam seama... ca sa nu mai zic ca ii era rau de la ele constant si punea cate 10 kile pe ea can dle lua pentru ca evident nu i se potriveau. asa se face la noi deci mai bine nu. zic eu. nu asa... Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-09 22:44:04) Offline #5 2011-12-09 22:53:06
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?Asta cu anticonceptionalele date de-un singur fel si expirate - e pentru ca traim in Romania. Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-12-09 22:57:22) Offline Publicitateloading...
#6 2011-12-09 22:55:14
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?da jeannie..nu are voie..si pt ca suntem in Ro , ce o sa faca? o sa se ascunda si nu o sa se duca la dr si mai iese si copilul cine stie cum Sa nu te astepti sa te salut! Offline #7 2011-12-09 22:56:12Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?Nu sunt de acord, cu facutul copillor in prostie, dar nu mi se pare normal sa limitezi femeile in nici un fel. Mi se pare o incalcare clara a libertatilor oamenilor. Totul incepe cu intentii bune, dar se poate ajunge la alte limite mai putin logice. Offline #8 2011-12-09 23:04:04
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?myku, ai dreptate, la asta s-ar ajunge. Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-12-09 23:05:40) Offline #9 2011-12-09 23:04:50
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?pai jeannie la ce crezi ca se refera restrictia? adica faci un ocpil da ca ti-l doresti si ai voie, si daca mai ramai? protejandu-te se poate intampla, da? exista restrictia (sa zicem ca ai voie doar unul), cum se aplica? tu cum crezi ca se aplica? eu vad doua solutii: avort sau te impusca in cap glumesc, normal ca avort. amenda nu egal restrictie. si am precizat si eu ca asa este la noi cu contraceptivele gratis si tot ce e gratis! si cand iti dau un suc sau o inghetata gratis pe strada la nu stiu ce campanie expira peste 3 zile... made in ro-ma-ni-Ca! shame Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-09 23:07:13) Offline #10 2011-12-09 23:06:44
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?Amenda nu se poate? (una asa, usturatoare ) e o solutie mai pasnica, sa zicem. Asa cum eu am grija sa nu raman insarcinata, asa sa aiba grija orice femeie care nu-si permite sa creasca un copil! Ce-o fi asa de greu?!? Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-12-09 23:17:26) Offline #11 2011-12-09 23:08:56
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?am editat ca nu vazusem asta. amenda nu egal restrictie. sunt doua lucruri diferite. normal ca se poate, dar e mult mai putin eficienta, iar cei ce au putere materiala si vor sa-si perpetueze specia, ca multimiliardarii din china vor plati si nu vor fii copii pe strada, dar mie mi se pare horror acum pe bune decat daca pui o amenda imposibil de platit... mult prea multi vor alege sa plateasca... de-aia zic ca e ineficient Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-09 23:10:28) Offline #12 2011-12-09 23:10:44
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?In China au restrictia asta din cu totul alte motive decat la noi, mi se pare: pentru ca sunt prea multi oameni pe metru patrat. Nu stiu daca ei se confrunta cu abandonul, ca la noi. Offline #13 2011-12-09 23:15:59
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?da stiu, ma gandeam ca tu pusesei problema de copii pe strada si eu vorbeam de multimiliardari pe banda rulanta in china fereasca sfantu' asta-mi aminteste prea mult de interdictia de a face avort in romania comunista ca mi-e sila sa-i zic socialita, imi jigneste facultatea cum astia voiau un fel de putere prin cresterea populatiei si o generatie de indobitociti, s-au gandit ca e o solutie buna, sa faca puscarie medicii ce practicau avortul, si sa fie sanctionate si femeile... in conditiile in care normal nu existau contraceptive si erau si alea presupun ilegale, sau doar de negasit. plus ca nici nu stiau femeile ce-s alea... Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-09 23:16:40) Offline #14 2012-06-15 17:55:51
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?
Offline #15 2012-06-15 18:05:03
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?eu sunt de parere ca trebuie revizuita legea adoptiei in primul si in primul rand.totusi nu cred insa ca asta este principala problema,ci femeile inconstiente care "toarna" copii apoi ii abandoneza.sunt de parere ca ar trebui sa se faca consultatii de planing gratuite,mai ales in orasele slab dezvoltate si la tara.iar medicul de acolo sa stea de vorba cu femeile,sa le explice despre metodele de contraceptie si eventual sa le puna sterilet ori sa le lege ovarele,iar la fetele tinere sa li se ofere contraceptive orale,injectabile,plasturi,inele etc .... sunt persoane care trebuiesc efectiv educate.... Ne dorim si noi Offline #16 2012-06-15 18:24:14
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?zici foarte bine. Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-06-15 23:41:19) Offline #17 2012-06-15 19:00:08
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?este o chestiune foarte alambicata ce poate fi intrepretata.eu una sunt pro avort.sunt putin offtopic,dar exista legaturi cu topicul deschis.este o chestiune complexa,ce tine de la educarea si responsabilizarea femeii prin programe speciale unde sunt prezentate toate metodele de contraceptie,dar si oferirea gratuita a mijloacelor contraceptive.consultatiile gratuite si anticonceptionalele gratuite consider ca sunt un pas inainte ca sa " nu mai apara copiii nedoriti". si totusi se poate intampla ca sa ramai insarcinata si sa nu vrei copilul...te lovesti de noile legi facute de cei care isi permit sa creasca cel putin 10 copii din orfelinate si sa le ofere o viata mai mult decat decenta,insa nu se gandesc la familiile care nu-si permit nici ei sa traiasca.atunci se va intampla dupa cum ai spus si tu si va fi mult mai rau ca pe vremea lu`n`mpuscatu... sau unele femei or sa dea naste pruncilor si sunt trei variante: ii omoara,ii abandoneaza pe strazi sau la orfelinate sau ii cresc chinuiti.revenim la copiii de pe strazi:trebuie consiliati,ajutati sa se reintegreze in societate,iar cei din orfelinate sa se ocupe de educatia lor.cu totii stim ca nu au toti sanse egale sa ajuna in orfelinate si cei mai multi dintre ei ajung pe strazi.sunt oameni si au drepturi egale ca noi,asa ca le trebuie in primul rand un adapost.cei mai multi dintre cei care stau pe strada nu au un viitor stralucit si ajung infractori ori drogati ori alcoolici si asta pt ca societatea ii respinge,ii neaga si nu ii accepta.cei mai multi dintre ei nu au nici macar identitate...ne vrem o tara dezvoltata,dar trebuie sa facem ca lucrurile sa mearga mai bine si pt cei fara posibilitati.daca copiii ar fi integrati,ar urma studii cu siguranta ca ar reusi sa se angazeje si sa aiba un venit cu care sa se descurce....iar ca sa nu mai "zaca" copilasii in orfelinate/centre de plasament ar trebui simplificata si legea adoptiei Ultima oara a fost editat de Gizeh (2012-06-15 19:01:53) Ne dorim si noi Offline #18 2012-06-15 22:44:20
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?de parca in china e singura lege privind drepturile omului care e incalcata wake up people, sunt tari in lumea asta unde avortul e cea mai mica problema si cand abia ai din ce trai ti-l omori cu mana ta. vin dintr-o tara unde se fac avorturi pe banda rulanta daca ai copil fata si fetusii se arunca la caini deci sa fim seriosi Ultima oara a fost editat de coraline (2012-06-15 22:45:54) Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny Offline #19 2012-06-15 23:50:00
Re: Exista solutii ca sa nu mai fie atatia copii in strada?eu am auzit ca in india se omoara copii imediat dupa nastere daca sunt fete, banuiesc ca la cata saracie e pe acolo o fi scump sa faca o ecografie sa afle sexul copilului din timp ca sa apuce sa avorteze Ultima oara a fost editat de dea_di (2012-06-15 23:50:30) "Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?" Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|