Campanie anti-fumat
- Andreea89
- Sr. member
- De la: Iasi
- Inregistrat: 2007-11-01
campanie anti-fumat
Recunosc,sunt fumatoare...dar vreau sa renunt.Respiratie mea mi-e greu...respir greu si pt asta trb sa inspir mult aer ca sa pot expira normal...asta de vreo cateva zile decand exagerez cu tigarile. am citit un articol pe net in care zicea , daca te lasi de fumat,ar tb sa renunti si la cafea(merge cu o tigarA),dar nu sh daca as putea renunta la cafea...ma doare capul,mi-e somn toata ziua...si nu e momentul potrivit-mai ales ca intru in sesiune... cu toate astea,as vrea sa ma determine ceva cu adevarat sa ma las pt ca nu mi-e bine cu ele...as vrea sa pot sa imi beau cafeaua fara sa fumez,dar nu stiu ce idee sa-mi formez in cap...ca sa nu ma mai determine sa-mi aprind tigara cand fumez.. ma ajutati?
Ceea ce vrea un bărbat e să creadă că o femeie îl poate iubi atât de mult încât n-o va interesa nici un alt bărbat
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
Re: campanie anti-fumat
poti sa incerci cu tigara electronica, daca de lasat simplu nu poti.
- Andreea89
- Sr. member
Iubitul meu nu accepta sa fumez...si de exemplu merg la el cateva zile si in zilele alea nu fumez...dar cand suntem la mine el tot timpul lucreaza si stau singura acasa...si de plictiseala fumez.cand ies undeva cu el nu fumez,nici nu-mi vine sa fumez,dar daca ies cu prietenele mele nici nu se pune problema sa nu am tigari cu mine..
Ceea ce vrea un bărbat e să creadă că o femeie îl poate iubi atât de mult încât n-o va interesa nici un alt bărbat
- eph
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-06
it's all in the brain cred ca referitor la absolut orice, daca nu vrei cu adevarat si daca nu crezi cu adevarat, nu te vei tine de planul/ decizia respectiv/a. so set your mind up for this.
Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-16 16:45:04)
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
daca fumezi de plictiseala, ai sanse sa te lasi mai usor decat daca ai fuma de nevoie (aka dependenta de nicotina); gaseste-ti alta ocupatie sau cumpara-ti un pachet de tigari/saptamana (hai 2), si tine-te de el; cand il termini, asta e, astepti saptamana urmatoare; cu timpul te dezobisnuiesti
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- Vx2
- Full member
- Inregistrat: 2011-10-02
Eu am fumat aproape 4 ani si m-am lasat de o luna si 16 zile (facute astazi ) si ma simt mai bine ca niciodata. De fumat am fumat aproape 3 ani Kent 8 si Dunhill negru. Si mi-au distrus plamanii. Apoi am trecut direct de la Dunhill negru lung (niste tigari foarte puternice de altfel) la slimuri Vogue roz. Primele doua saptamani au fost ingrozitoare, trageam dintr-o tigare si nu simteam nimic. Dar nu m-am lasat si pana la urma m-am obisnuit. In medie fumam cam 1 pachet/ zi. Apoi am inceput sa scad. Fumam astazi 14 tigari clar maine (sau in oricare alta zi ce urma nu depaseam) si tot asa pana ajunsesem sa fumez 4-5 tigari pe zi (si alea cate jumatate ca dupa ce fumam jumatate nu mai puteam si o aruncam). In fine... am tinut-o asa cateva luni. (In astia 4 ani am avut nenumarate tentative de a ma lasa "treptat" si planificat si nici una nu a mers). Tigarea electronica este o prostie, tin sa te anunt. A avut si prietenul meu si mi-am cumparat si eu (acum aproape 1 an si am folosit-o de 7-8 ori cred). In primul rand este nociva in timp pentru ca bagi ABUR in plamani, ceea ce duce la muuulte alte afectiuni (asa de cancer, poate mai ai noroc si scapi). De asemenea iti faci gatul praf (toate persoanele pe care le cunosc si au folosit-o au spus acelasi lucru, te ustura gatul, cel putin pana te obisnuiesti). De asemenea, este foarte slaba si nu se compara cu o tigare normala. Ajunsesem sa fumez din cea electronica, ma enervam si sfarseam prin a fuma si o tigare normala. Si cel mai important, de dependenta fizica scapi in 48 de ore (atat ai nevoie ca sa scapi de nicotina), dependenta de care e greu sa scapi este cea de gest. Ori... tigarea electronica te determina sa faci acelasi gest, de a duce tigarea la gura... asa ca nu faci decat sa arunci si o poala de bani pe arome/ filtre pentru ea, sa te si frustrezi,s a te si usutre gautl si sa te si intorci la tigarea normala.
De lasat eu m-am lasat in felul urmator: pe 29 Noiembrie imi amintesc ca mai aveam exact doua tigari in pachet si eram acasa, se facuse seara era si putin racoare asa ca le-am fumat si nu m-am mai dus la magazin. Pe 30, a doua zi, am tras exact doua fumuri dintr-o tigare apoi am uitat de ea si a ars singura. Alea au fost ultimele mele doua fumuri de tigare. Nu planuisem sa ma las. A venit 1 decembrie, aveam si tigari, si bani, si magazin langa mine si disponibilitatea sa ies (ipotetic, inc azul in care nu as fi avut deja tigari) dar nu am facut-o. Am incercat sa-mi iau gandul si am uitat (ce-i drept am facut altceva cu mainile, am stat la calculator, am si ciugulit cate ceva) si asa a trecut prima zi. Urmatoarea zi a fost ziua mamei mele, musafiri, agitatie, de asemenea am stat departe de tigari desi, recunosc, simteam nevoia sa fumez (mai ales ca toti cei prezenti erau fumatori). Primele doua zile am stat acasa, cu fumatori 9chiar si cu prietenul meu, care fumeaza de asemenea) dar m-am abtinut. A fost exact un test de vointa. Dupa acele doua zile am si uitat de tigari. Da, ocazional cand vedeam pe cineva fumand simteam nevoia sa fac acelasi lucru, dar nu fizic, ci gestic. Asa ca pentru 2-3 saptamani am limitat contactele cu fumatorii, mai exact, stateam cu ei dar nu cand fumau. Preferam sa raman in alta parte pret de 10 minute. Primele 2 saptamani au fost usoare, cel mai greu mi s-a aprut ca mi-a fost in a 3-a saptamana. Nu stiu de ce, poate si pentru ca am fost mult mai stresata dar... nu stiam ce sa mai fac cu mainile. Legat de cafea... eu am renuntat sa mai beau cafea acum 2 ani de zile. Sa spunem ca am avut o "mini-revelatie" si de 2 ani de zile imi pusesem in minte sa am un stil de viata mult mai sanatos. Primul lucru eliminat de pe lista a fost cafeaua. Cum? Simplu. Nu mai beau cafea. Si gata. Cu toate ca in casa eu sunt cea care o pregateste nu am mai pus gura pe cafea de 2 ani, pentruc a nu mai simt nevoia. De asemenea am renuntat la multe alte obiceiuri nesanatoase, iar cel care inca imi "atarna de coada" era fumatul.
Dupa o luna si 16 zile ma simt mai mandra de mine ca oricand. Mi-am spus ca... imi voi dorii sa am un copil candva, si.. chiar daca multe femei se lasa de fumat cand afla ca sunt insarcinate (DACA o fac...) eu imi doresc sa imi tratez corpul ca pe un templu... si sa pot sa aduc pe lume un copil sanatos (si prietenul meu face eforturi in acest sens, de cateva luni face sedinte de hipnoza pentru a se lasa).
Ceea ce poti sa faci este sa te motivezi. Iti spun sincer ca... imi pierdusem orice speranta ca ma voi lasa de fumat, imi era groaza de ziua cand imi voi fi dorit sa am un copil sau.. cand as fi putut sa ma imbolnavesc. Acum, sunt perfect constienta ca nicid aca as vrea nu as mai putea sa fumez. M-am dezobisnuit de miros in asa fel incat acum, si cand simt fum pe strada am o senzatie de dezgust. prefer sa stau in alta camera, si nu numai ca prefer, dar nu mai suport fumul. Ma usura ochii, gatul, imi vine sa tusesc.
Poate sun a placa de patefon blocata dar... daca ai vointa si ambitie, poti. (Cum spuneam, eu nu credeam in asta, dar am testat-o pe pielea mea si nu regret catusi de putin). Nu stiu daca toata lumea care s-a lasat de fumat a patit asa dar... cand te lasi, asta iti da incredere in tine. (Am discutat si cu un prieten care este psihoterapeut, si intr-adevar, este de preferat ca atunci cand te lasi sa... o faci definitiv. Daca o faci doar pentru un motiv temporar, cand te vei reapuca increderea increderea infortele proprii va scadea drastic, la fel si cu cei care incearca la nesfarsit, dar nu o fac destul, si ajung sa creada ca nu sunt in stare). Sper sa reusesti sa te lasi, si sa duci o viata cat mai sanatoasa.
Mult succes!
(Aoleu, acum vad cat am scris . Sper sa ai /aveti rabdare sa cititi)
" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."
- eph
- Hero member
da' chiar, cel mai bun argument: poti sa fii atat de ipocrita si incostienta si sa te minti in asa hal pe tine insati incat sa fumezi cele 9 luni de sarcina? nu ma refer la andreea, nu este o jinire la adresa ta sau altei fumatoare, dar la cate viitoare mamici cu tigara-n gura am vazut... am cunoscut una care la 3 luni fuma ca si cum nu era nici o problema, mai avea si o groaza de probleme cu sarcina pe care si-o dorea de altfel... avea doua utere, unul atrofiat, medicii ii spusesera ca datorita nu stiu carei probleme nu va reusi sa ramana si ea a ramas, si in loc sa considere asta o minune, nici nu-i dadeau multe sanse de reusita, ea ce facea? fuma...
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Eu m-am lasat cand am zis ca nu mai vreau sa fumez. Am decis ca nu mai vreau sa fumez si gata. Nu m-am mai gandit ca as vrea sa fumez, ca ce bine ar fi sa trag un fum. Nu stiu cum sa explic, nu mi-am impus sa nu mai fumez, ci pur si simplu nu am mai fumat. Cand mai ies la o petrecere ceva, mai pufai o tigara 2 daca am chef, dar in rest nimic.
Cred ca cel mai simplu e sa nu te gandesti la chestia asta ca o restrictie, ci ca ceva ce faci pur si simplu. De exemplu duc guniul pentru ca duc gunoiul, nu moare nimeni daca nu il duc, dar tot il duc. Nu stiu daca am explicat bine, dar eu asa m-am lasat de fumat.
Daca tu poti sa stai linistita fara sa fumezi cat esti cu el dependenta e clar psihologica, deci chestia cu fumatul de tigara electronica plasturi si alte dracii nu cred sa mearga.
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
bravo pentru topic, poate constientizeaza mai multi ca e nesanatos. in ce priveste lupta cu dependentza, am auzit ca sucul de noni te ajuta sa scapi de ea (http://www.noninoni.com/te-lasi-de-fumat-cu-noni/). desi cunosc pe cineva care a incercat dar nu i-a iesit, cica conteaza anturajul.
Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-01-16 20:47:40)
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
Andreea, daca fumezi de plictiseala, e usor sa te lasi. Eu credeam ca esti fumatoare inraita. Vx2 poare ai incercat tu o tigara electrOnica slaba sau de proasta calitate. Crede-ma ca tigara electronica ok te satisface exact ca tigara normala (si spun asta dupa 10 ani de fumat 2 pachete pe zi). Si cantitatea de abur, si tot. Nu iti vine sa fumezi tigara normala. Am tras si eu odata un fum fintr-o tigara ehealth si parca trageam din paiul saracului. Deci modelul tigarii e esential.
- jeannie
- Addicted member
am inteles ca e foarte rau pt o fumatoare sa ia anticonceptionale, deci cele care fumati poate macar gasiti o alta metoda contraceptiva
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Andrea, nu te-ar ajuta la cafea sa inlocuiesti tigara cu un biscuite, un fursec, inclusiv cu finetti sticks ca astia imita forma?
Topicuri de genul asta ma fac sa fiu recunoscatoare Sortii ca nu m-am apucat de fumat, pt ca zau ca nu stiu cum si daca m-as fi putut lasa, ca vointa nu e neaparat o calitate importanta de-a mea
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- eph
- Hero member
kath, nu, nu ca dupa, o sa se ingrase glumesc. poti sa inlocuiesti cafeaua cu ceaiul? jeannie exact, la consultatie se spune ca nu e indicat daca esti fumatoare sa iei pilule combinate.
- kathrynn
- Hero member
daca o inlocuieste cu ceai negru, verde, nu rezolva mare lucru ca astea au teina. ar merge doar ca sa nu mai fie tentata sa asocieze cafeaua cu tigara. plus ca ma gandeam la cafea, in sensul de cafeaua de dimineata, ea nu a zis cata cafea bea. e drept ca daca-s multe intr-o zi nu e sanatos. si nici sa inlocuiasca toate tigarile dintr-o zi cu dulciuri.
- jeannie
- Addicted member
eu nu as putea trai fara cafeluta, as dormi intruna
- kathrynn
- Hero member
eu nu sunt obisnuita cu ea, asa ca pot trai fara. imi place la nebunie gustul ei, dar de multe ori cand beau in oras, o comand fara cofeina, doar pentru aroma. n-am acasa nici fir de cafea, nici aparat.
nu poti, jeannie, pentru ca te-ai obisnuit asa. sigur cand erai la scoala, in clasele mici, nu beai dimineata cafea si totusi nu dormeai la ore dar odata ce te obisnuiesti cu ea, se pare ca nu mai poti fara. de aceea incerc eu sa o evit.
PS. nimic nu se compara cu un espresso de un deget tare de-ti tiuie urechile.
Ultima oara a fost editat de kathrynn (2012-01-17 00:14:34)
- Andreea89
- Sr. member
Nu fac abuz de cafea,beau o cafea dimineatza,cand ma trezesc...daca am de invatat si simt ca ma ia somnul imi mai fac o cafea la 4-5 p.m,dar atat.Am incercat,m-am lasat 2 saptamani de tigari si eram f.multumita...parul imi mirosea frumos(datorita samponului,balsamului etc)nu mai era imbacsit de mirosul de tutun,respiram mai usor...nu stiu e totul ok...
Mereu zic ca nu mai fumez,gata e ultimul pachet...dar intotdeauna mi se pare ca apare ceva care sa-mi intoarca vointa...gen,samb trecuta am mers la colega mea de ap acasa(terminasem pachetul si gt am zis ca nu-mi mai iau)si ea fiind fumatoare,stiam ca ...daca o sa stau cu ea si cum mergeam si la disco o sa fumez..si decat sa cer(nu-mi place deloc)mai bine imi iau eu tigarile...si asa mi-am cumparat alt pachet.
Sunt constienta ca trb sa-mi schimb modul de viata...in afara de tigari nu fac nimic altceva care sa-mi afecteze sanatatea...nu beau suc(din comert)-imi fac suc natural,beau doar apa plata si minerala(mai rar,doar un bidon pe sapt ca previne bolile cardiovasculare),nu mananc chipsuri sau alte E-uri de prin comert ... unii zic ca sunt sclifosita,doar ca incerc sa ma protejez.Gen : eu ies in oras,toata lumea-si ia Cola eu apa plata:) sau sprite... dar never COLA. L-am invatat si pe iubitul meu care era innebunit dp Cola sa bea suc natural facut la blender si apa plata.chiar ii ziceam intr-o zi sa-si ia un suc si a zis ca nu-i mai trebuie ca s-a obisnuit asa(el care,nu-si lua niciodata un suc fara acid)
Am deschis topicul asta pt ca atunci cand voi termina acest pachet de tigari , voi reciti posturile voastre si atunci imi voi impune sa nu mai fumez. A! Si mi se pare greu,atunci cand sunt la iasi la facultate,colega mea de ap fumeaza(cam mult) si cand sa mai povestim si noi cv ea-si aprinde tigara...mi-e greu atunci sa plec 10min(cum ziceau unele fete ca fac)si ma intorc dp ce termina tig,dar o sa-mi impun sa nu mai fumez.
LE:Vx2 eu ti-am citit postarea fara sa rasuflu:)
Ultima oara a fost editat de Andreea89 (2012-01-17 10:26:18)
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Andreea, daca nu fumezi o saptamana 2, 3 dupa daca fumezi o tigara o sa vezi ca are gust nasol, si atunci poti linistita sa nu mai fumezi. La mine asa a fost.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|