homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O nelamurire

#1 2012-01-21 23:50:20

Albinuta22
New member
Inregistrat: 2012-01-21

O nelamurire

Buna seara
Am si eu o mica intrabare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns
Am luat anticonceptionale Logest timp de vreo 3 ani de zile si in luna noimebrie am incetat sa le mai iau.
In luna decembrie mi s-a terminat ciclu in 23 iar prin 27 28 am avut contact sexual neprotejat , trebuia dupa calculele mele sa-mi vina luna asta prin 20.
Exista posibilitatea sa fiu insarcinata sau mai esti protejata dupa ce intrerupi anticonceptionalele??

Ce nu te omoara te face mai puternic!

#2 2012-01-22 00:36:57

deeyanna
Full member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: O nelamurire

nu mai esti protejata dupa ce intrerupi anticonceptionalele.....ele isi fac efectul atata timp cat sunt luate corect si fara intrerupere....puss

iubesc si sunt iubita...langa tine ma simt cea mai implinita!!!hjarta

#3 2012-01-22 09:01:52

Vx2
Full member
Inregistrat: 2011-10-02

+ ca atunci cand incetezi sa le mai iei ovulatia poate sa inceapa oricand (de multe ori apar sid ereglari ale ciclului menstrual) asa ca eu zic ca mai bine ai renuntat sa faci sex neprotejat, dupa metoda calendarului, mai ales acum, cand nu esti sigura cand ovulezi.

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

#4 2012-01-22 22:50:07

Albinuta22
New member

Eu nu am avut ciclu regulat niciodata si recunosc ca nici nu prea m-am documentat. Mi-am facut un test si se pare k nu-s insarcinata da tot ?m? e frik

Ultima oara a fost editat de Albinuta22 (2012-01-22 22:55:41)

#5 2012-01-22 23:09:27

moksha
Hero member

Albinuta22 a scris:

Eu nu am avut ciclu regulat niciodata si recunosc ca nici nu prea m-am documentat. Mi-am facut un test si se pare k nu-s insarcinata da tot ?m? e frik

draga albinuta,
daca ai facut un test azi 22 ianuarie si ultimul contact neprotejat pe care l-ai avut a fost pe 27 decembrie, nu esti insarcinata.
nu imi e clar de ce anume iti este frica.

Publicitate

loading...

#6 2012-01-22 23:30:47

Albinuta22
New member

Nu vreau un bebe. Si mananc mult, am pofte, ma doare un pic burta. Da ciclu nu mai vine:-(

#7 2012-01-23 22:30:41

Albinuta22
New member

Tot eu va stresez:-(  am dureri de burta si am si niste secretii albicioase. Nu-s linistita deloc si ma nelinisteste gandul k as putea fii ?nsarcinata

#8 2012-01-24 18:50:56

Albinuta22
New member

Daca iau duphaston rezolv ceva ?? imi vine ciclu mai repede?sad

#9 2012-01-24 19:10:02

moksha
Hero member

Albinuta22 a scris:

Daca iau duphaston rezolv ceva ?? imi vine ciclu mai repede?sad

nu lua duphaston de capul tau.
daca esti nelinistita, mergi la medic, nu lua singura pastile care nu stii daca ti se potrivesc sau nu.
durerile de burta si secretiile albicioase pot fi inclusiv o infectie, avand in vedere ca faci sex neprotejat.
nu imi place sa fac pe lupul moralist (chiar mereu m-am intrebat exact de unde vine expresia asta), dar sincer trebuie sa te informezi mai mult, e de neacceptat sa crezi ca o sa ramai protejata de anticonceptionale cateva luni pe urma, chiar si numai pentru faptul ca n intrebari pe forumul asta se refera la uitatul unei pastile, o zi si posibilele sarcini care apar astfel. mai mult, sex neprotejat inseamna riscuri mari pentru propria sanatate etc.

eu nu cred ca esti insarcinata, testul a fost negativ, deci de data asta esti norocoasa. trebuie sa ai rabdare si sa mergi la medic.

succes!

#10 2012-01-24 19:16:53

Albinuta22
New member

Multumesc de sfat!
Nu vreau sa par chiar asa de proasta...dar nu am citit pe site pur si simplu eram nelinistita si am postat aici.
Eu duphaston am mai luat o data la sfatul medicului avum vreo 3 ani cand mi-a gasit un chist ovarian si de aia ma gandeam ca ar avea ceva daca mai iau si acuma.
Nu am o viata sexuala foarte activa, nu am avut contact din 2009.
Oricum cred ca e timpul sa ma informez si eu mai mult .
O sa merg la medic sa vad.
Multumesc inca o data de sfat si imi cer scuze pentru intrebarilele mele care poate par banale.

#11 2012-01-24 19:44:59

moksha
Hero member

Nu pari proasta, nici nu trebuie sa iti ceri scuze de la mine si de la  nimeni de fapt. E important pentru tine sa te informezi si sa ai grija de tine.
Se poate sa fie cazul sa intarzie tot din cauza unui chistulet, dar asta poate sti doar medicul, deci fa-ti curaj si mergi. Repet, ai un test negativ la 3 saptamani de la contact, deci teoretic nu esti insarcinat. Ori astepti linistita menstra si pe urma mergi la medic, ori mergi acum.
Succes!

#12 2012-01-24 21:48:16

Vx2
Full member

Albinuta22, chiar daca nu ai o viata sexuala activa... controlul ginecologic anual (cel putin) este obligatoriu. Esti femeie, trebuie sa ai grija de tine, sa iti pui sanatatea pe primul loc (asta incluzand sexul protejat, sau macar sa faceti analize amandoi, inainte sa renuntati la prezervativ si sa treceti la o metoda contraceptiva hormonala).

Sarcina este... cel mai mic dintre toate lucrurile pe care poti sa le patesti (desi da, un avort te traumatizeaza ireversibil) dar, cum spuneam si pe la alte topicuri, oa boala precum sida... iti distruge viata ireversibil.
Ia in calcul toate aceste lucruri, faptul ca intr-o zi ai putea sa regreti 3 secunde in care un tip nu a avut prezervativul pus.
Ai grija de tine, invata despre corpul tau si despre cum sa ai grija de el si pune in practica, altfel... daca mergi pe noroc, s-ar putea sa iti fie coonfirmat proverbul acela cu ulciorul care nu merge de multe ori la apa.

Eu iti recomand ca in afara de un consult ginecologic (care repet este ...obligatoriu dupa ce ti-ai inceput viata sexuala, si.. de fapt de cand se instaleaza menstra este recomandat), asa, iti recomand sa faci si niste analize care sa iti confirme ca nu te-ai procopsit cu vreo boala cu transmitere sexuala.

Chiar daca ai incredere in partener, nu ai de unde sa stii unde a fost si cu cine (foarte adevarata zicala aia ca,d aca faci sex cu o persoana, faci sex cu toate eprsoanele care s-au culcat cu ea inaintea ta). Am o prietena care s-a procpsit cu hpv. prietenul ei o inselase la inceputul relatiei (nu a stiut), bineinteles ca el nu a manifestat niciun simptom iar ea este acum aproape de operatie...

Asa ca, spor la informat, precautie maxima si succes!

" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."

#13 2012-01-24 23:04:13

Albinuta22
New member

Mersi de sfat. M-ai pus un pic pe ganduri si ?mi dau seama ca trebuia pana la varsta asta sa stiu anumite lucruri carora eu nu le-am dat un gram de importanta. Acuma recunos k singurul lucru pe care mi-l doresc ?i sa nu fiu ?nsarcinata pentru k nu stiu ce as face k sincer sunt impotriva avortului. O sa merg la ginecolog desi nu stau f bine cu banii acuma si o sa incep sa ma pun pe mine pe primul plan. Sa am grija de mine si de sanatatea mea. Mersi ink o data. Va tin la curent

#14 2012-01-25 23:14:56

deeyanna
Full member

fetelor ciclul a durat de duminica seara pana azi...azi am avut ceva pete maronii...din cauza ca am inceput din prima zi de ciclu iar sa iau antoconceptionale?sa fie spottingul acela?

#15 2012-01-26 10:13:59

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

e abia a 5-a zi, despre ce spotting vorbesti? cat te tinea de obicei menstruatia?

#16 2012-01-26 19:36:53

Albinuta22
New member

Azi mi-am mai facut un test si l-am facut dimineata si tot negativ mi-a iesit. In ceea ce priveste sarcina m-am linistit. Akuma astept sa-mi vina ciclu si sa stau mai bine cu banii sa merg la ginecolog

#17 2012-01-26 20:01:53

Vx2
Full member

ia o trimitere de la medicul de familie si nu te costa nimic.

#18 2012-01-26 23:19:22

Albinuta22
New member

Bine zici...am sa merg maine sa vad ce rezolv smile

#19 2012-01-26 23:34:59

deeyanna
Full member

pai mie mi-a venit ciclul duminica...si m-a tinut 2 zile si ceva.aproape 3
.pana ieri ...cand a aparut o pata maronie si de atunci gata..am facut cu anticonceptionale pauza..si de duminica din prima zi de ciclu le-am reluat...de aceea am intrebat ca poate de aceea a tinut asa putin ciclul?din cauza ca am luat anti?si para se poate sa fie spotting?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.