Casatoria
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Casatoria
Buna fetelor!
Ce parere aveti despre mutatul impreuna fara planuri de casatorie?
Ultima oara a fost editat de my_aa (2012-03-28 16:26:08)
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
Re: Casatoria
nu stiu, variante sunt mai multe intotdeauna... asa-s barbatii (unii)... si aici dau 2 exemple... al meu mi-a zis la inceput, eram impreuna de cateva luni, 1 an, nu mai tin minte exact.. si veneam de undeva dintr-un weekend la munte si pe drum in masina povesteam... si nu mai stiu eu ce am zis de bebe, de copii in general (eu intotdeauna am fost innebunita dupa bebe/ sa am bebe), dar de data aia nu am zis nimic cu vreo aluzie la el, am zis generic... si stiu ca mi-a zis ceva e genul ca el vrea sa fie sincer si sa nu ma gandesc la bebe cu el si sa-mi fac sperante aiurea s-a intamplat demult chestia asta, deci nu mai tin minte ce a mai zis pe langa sau de ce a zis chestia aia... si acum ma bate el la cap sa facem bebe cat mai repede... sa nu mai zic ca atunci cand si-a anuntat prietenii ca ne casatorim, au zis ca nu le vine sa creada...sa-l vada pe el casatorit... Prin asta vreau sa zic ca asa-s unii barbati... ei nu pot de la inceput sa sara si gata.. dupa 2 luni sa spuna "esti femeia cu care vreau sa imbatranesc"... dar asta nu inseamna ca nu te iubeste sau ca s-a gandit ca nu vrea ceva cu tine. Pe de alta parte el ti-a zis clar in fata ca nu stie daca vrea sa ramana cu tine eu inca sper ca a zis-o mai frumos decat o povestesti tu. mai...delicat... Totusi...a fost sincer.. poate prin asta a dat dovada de responsabilitate si de maturitate... pt ca si mutatul impreuna e un pas peste care unii nu trec cu brio. Te poti intelege de minune cand te vezi seara la suc, si cand stai impreuna sa iti scoti ochii si sa nu te suporti. Depinde de mai multe...tu il cunosti mai bine.. s-a mai pus problema mutatului impreuna si altadata? Alt exemplu e prietena mea.. care e cu prietenul ei de 10 ani si abia anul asta in ianuarie s-au mutat singuri (stateau cu parintii ei pana acum) si numa' ea stie cat l-a batut la cap si cat s-a chinuit cu el sa se mute singuri.. si tot asa, unul din motive a fost sa vada cum e singuri.. cum se inteleg, cum va fi. si totusi, sunt de 10 ani impreuna si locuiesc impreuna la parintii ei de vreo 8, dar au avut nevoie si de pasul asta ca sa vada cum e
Nu cred ca am vrut sa zic nimic concret prin astea, sa iti zic ceva doar pro sau doar contra.. sunt niste exemple reale din care poti trage tu anumite concluzii...
- my_aa
- Insomniac member
Iti multumesc pentru raspuns.
Ultima oara a fost editat de my_aa (2012-03-28 16:26:35)
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
nush, mie nu mi se pare asa dramatic. mi se pare ca a fost sincer si ca e o persoana responsabila si cu picioarele pe pamant. eu nu interpretez chestia asta ca te mutii ca sa ii dovedesti ceva, ci ca te muti ca sa vedeti impreuna cum e si urmatorul pas spre o casnicie sau spre o relatie si mai serioasa.. si, desi nu ai de unde sa stii niciodata ce iti rezerva viitorul, eu as prefera o persoana care-mi zice asa, decat una care se arunca cu capul inainte si dupa cativa ani isi da seama ca nu asta isi dorea si te lasa balta, cu un copil sau cu niste anii pierduti...
- my_aa
- Insomniac member
Probabil am eu nevoie de mai multa siguranta, nu stiu...
Ultima oara a fost editat de my_aa (2012-03-28 16:26:57)
- alexia
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-01-14
my_aa, la faza cu "eu faceam asta ca sa ii dovedesc cat de mult il iubesc si cat de mult ma intereseaza sa fie el multumit" gresesti foarte mult. Tu nu te pui pe tine pe primul loc, lucru care-l va face si pe el sa nu te puna pe primul loc. Daca tu nu iti acorzi importanta pe care o meriti, tu fiind centrul universului tau (nu zic la modul egoist, cu la modul realist, daca nu traiesti pentru TINE, atunci pentru cine?!?). Oamenii apreciaza personalitatile puternice, ne place de cineva cand il vedem sigur pe el, ca stie ce vrea si nu lasa pe nimeni sa-i stea in cale. Poate tu consideri ca atitudinea ta este de apreciat, insa nu e chiar asa. Am un articol pentru tine care cred ca te va ajuta foarte mult daca il citesti cu bagare de seama: http://www.nlpmania.ro/cum-sa-scapi-de- … i-respect/
Cat despre ce ti-a spus el, ca nu este sigur ca vrea sa ramana cu tine si ca vrea sa vada cum v-ati intelege daca ati sta impreuna, stiu ca nu suna romantic deloc, insa un pic de pragmatism nu strica in viata asta. Omul are dubiile lui, iar iubirea nu poate tine loc de compatibilitate. Daca ar fi toti asa de realisti cred ca ar scadea rata divorturilor. E adevarat ce a zis Loveable. Nu ai de unde sa stii cum te intelegi cu un om cu adevarat, pana nu locuiesti cu el in aceeasi casa, sa impartiti treburi, responsabilitati, cheltuilei, placeri. Abia atunci stii daca il vrei pe omul ala langa tine pentru totdeauna. Faptul ca in zilele noastre se poate trai mult mai usor in concubinaj este un mare plus din punctul meu de vedere. Inainte, ieseau oamenii la suc de 3 ori pe saptamana timp de 1 an, dupa care se casatoreau si la 3 luni observau ca nu e chiar ce credeau ca este si cum nici divortul nu era la mare moda, ori deja aparea si-un copil ca na... ramaneau oamenii nefericiti pe viata, intr-o casnicie fortata care nu multumea pe niciunul dintre ei. Acum nu prea se mai poate intampla asa, decat daca cei doi sunt prea lasi sa renunte la ce au construit in perioada de concubinaj si se arunca si ei intr-un mariaj esuat dinainte de a incepe.
Bottom line, citeste articolul acela, pe mine m-a transformat total. Iar cealalta chestie, eu zic ca nu e semn rau. Dimpotriva, baiatul a fost sincer cu tine si te-a pus in garda. Cum crezi ca ti-ar fi fost daca v-ati fi mutat impreuna fara ca tu sa stii ce e in mintea lui, sa crezi ca te vrea pentru totdeauna 100%, si dupa cateva luni sa te trezesti ca vrea sa va despartiti? Asa.. o sa ai ochii deschisi si o sa observi tu singura daca relatia merge sau nu. Si daca nu merge, probabil ca vei fi chiar tu cea care va pune piciorul in prag pentru ca nu vei dori sa astepti s-o faca el, tu mintindu-te in continuare ca totul este perfect.
- dea_di
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-01-16
my_aa a scris:Iti multumesc pentru raspuns.
Chiar asa mi-a zis-o: "Nu stiu sigur daca vreau sa fac pasul asta cu tine, nu vreau sa promit si mai tarziu sa ma razgandesc, dar as vrea sa ne mutam impreuna cat mai repede ca sa vedem cu ne-am intelege"
Am mai vorbit de mutat imp[reuna mai de mult, dar ca de o perspectiva de viitor.
Sunt de acord ca e cel mai potrivit sa te muti impreuna cu cineva cand iti doresti ceva in viitor cu persoana rspectiva, asa cum s-a intamplat si in cazul meu cu fostul iubit, nu ne-am inteles si ne-am despartit, dar aveam planuri de viitor.
Nu m-am mutat cu el ca sa ii dovedesc ca sunt potrivita pentru el.
sunt si eu de acord ca te muti impreuna cu cineva pentru ca iti doresti ceva pe termen lung si, din ceea ce observ, si prietenul tau e de aceeasi parere. vrea sa se mute cu tine cat mai repede pentru ca isi doreste sa fie cu tine, in primul rand. nu e logic? altfel de ce s-ar muta? banuiesc ca are unde sa stea.
diferenta dintre voi 2 este ca el e realist si tu nu. se gandeste ca e posibil ca totul sa fie bine si sa ramaneti impreuna toata viata, la fel de bine cum ar putea merge prost si sa va despartiti dupa o saptamana.
ti se pare ca suna dur "nu stiu sigur", "nu vreau sa promit"? eu as fi recunoscatoare pentru sinceritatea asta, putini sunt capabili de ea.
tu cum poti fi asa sigura ca esti potrivita pentru el?
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- alexia
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-01-14
dea
Ultima oara a fost editat de alexia (2012-03-26 12:21:19)
- my_aa
- Insomniac member
Va multumesc fetelor pentru raspunsuri! Eu nu am spus ca sunt sigura ca sunt potrivita pentru el, pe mine m-a pus pe ganduri faptul ca el pleaca de la inceput cu ideea asta, fara sa se gandeasca la mai mult, eu asta am inteles.
Ultima oara a fost editat de my_aa (2012-03-28 16:28:09)
- my_aa
- Insomniac member
E super articolul, Alexia. Da, intr-adevar faceam o gresala pentru ca ma lasam pe mine pe locul 2, gresala pe care am facut-o si in trecut, si sa fiu sincera, nu prea stiu cum sa ma pun pe mine pe primul loc din pacate
- your.dream
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-06
- Site
Eu mutatul ?mpreună ?l văd ca primul pas spre căsătorie... Atunci c?nd vă ?nt?lniți numai pentru a vă simți bine unul ?n compania celuilalt nu vă puteți da seama dacă chiar sunteți făcut unul pentru altul. Mutatul ?mreună e proba de foc ?nainte de a vorbi despre planuri de viitor...Dacă vă ?nțelegeți bine ?n toate momentele, fie ele bune sau mai puțin bune, vă puteți face planuri de viitor ?mpreună. Dacă nu merge, lumea e plină de bărbați/femei
Iubesc si sunt iubita
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Mie cuvantul "concubinaj" imi suna foarte urat. si insemnatatea lui este si mai urata. Bine, poate fi vazut din 2 parti : 1. vrei sa ai o siguranta ca dupa casatorie convietuirea va fi sigura si se va desfasura ok. 2. asa cum vad eu lucrurile, convietuim ca sa ne facem viata mai usoara, il probam pe celalalt si chiar pe noi sa vedem cum reactionam la viata de cuplu. viata de cuplu care nu este legata de nimic. ti-e mult mai usor sa te desparti cand nu te leaga un juramant si o hartie, decat atunci cand te leaga, desi cei mai multi atata legatura vad in casatorie, fata de concubinaj : un legamant si o hartie.
va spun eu care n-am convietuit, ca dupa casatorie am vrut sa plec de acasa de 3 ori. si daca eram in concubinaj, dupa prima plecare nu m-as mai fi intors niciodata. dar legandu-ma "ceva" am dat mult mai mult de la mine sa nu ma despart, si sotul la fel. si suntem o familie fericita acum.
in concubinaj, te desparti fara sa lupti, deci nu e o legatura adevarata chiar daca pare. in casatorie e altceva.
Viata mea, desprinsa din povesti
- capcaun
- Platinum member
- De la: mine pt tine :P
- Inregistrat: 2007-10-11
- _Summer_
- Platinum member
- Inregistrat: 2010-01-27
my_aa, pe tine te-a deranjat mai tare cum a pus el problema si nu situatia in sine pentru ca banuiesc ca esti si tu constienta ca mutatul impreuna e un pas si asa cum s-a mai zis, uneori decisiv. Iubitul asta al tau e clar ca nu are nicio treaba cu tactul, cu delicatetea el ce are in cap spune...asta am observat si din alte faze dar cred ca tu esti mai obisnuita cu el si cu modul lui de a fi. Si pe mine m-ar fi enervat ca propunerea sa sune mai tare in sensul negativ dar acuma tu nu trebuie sa te imbufnezi si sa refuzi doar asa...ca sa-i arati lui. Nush de ce am impresia ca el nu e foarte sigur pe sentimentele lui adica nu pare sa simta cum simti tu ori eu nu inteleg de ce oamenii la varsta asta stau in relatii daca nu sunt in cautarea unei persoane care sa fie "the one" Discuta cu el si spune-i sa nu mai fie atat de transant, adica asa cum au zis fetele, foarte bine si e de apreciat ca e sincer dar totusi trebuie sa ai putina grija cand vorbesti despre asa ceva, nu-i trantesti la om in fata chestii de genul. Si sa incerce sa se lamureasca cu relatia voastra, cu sentimentele lui pentru tine & co. Adica cand iubesti pe cineva si vrei sa fii cu persoana respectiva normal ca iti doresti de la un moment dat sa stai impreuna ca doar nu astepti sa o raresti...Tu iti cunosti mai bine relatia, pe el, pe voi doi asa ca tu trebuie sa stii cel mai bine care sunt plusurile si minusurile lui, a relatiei si daca asta e ceea ce-ti doresti de la o relatie. Daca tu esti okey asa e bine dar daca iti doresti mai mult si simti ca el nu...poate ar fi mai bine sa te gandesti pentru ca timpul trece si daca nu va indreptati amandoi spre acelasi lucru nu are rost sa mai stati impreuna. Nush, cel putin asa vad eu lucrurile
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Am observat ca multi barbati sufera de boala de pseudo-familismului, adica dupa nici 3 luni iti declara iubire vesnica, esti iubirea vietii lui, mama viitorilor copiii, cum a putut el trai X ani fara tine, bla bla bla. Ca-i adevarat sau nu, e irelevant (mie mi se pare ca putini barbati vorbesc serios cand spun chestiile astea, mai ales la varste fragede, dar daca are cine sai creada, norocul lor). Asa ca, atunci cand vine unul si zice, sincer: "Mai, nu stiu. Poate ca da, poate ca ba. Dar NU STIU. Hai sa vedem ce iese" ajungi sa te miri si sa-ti dea peste cap tot ce credeai. Dar eu zic ca e de apreciat ca nu incearca sa te abureasca. Poate ca a zis-o cam fara ambalaj, e de inteles ca te-a durut putin dar incearca sa vezi dincolo de asta.
La noi a fost ceva de genul acesta, ne-am mutat impreuna fara cereri in casatorie, cu o anumita retinceta chiar, mai ales din partea lui, daca m-ar fi intrebat cineva atunci daca vreau sau am de gand sa ma casatoresc cu el i-as fi spus verde-n fata ca nu stiu, n-am cum sa stiu pana nu convietuiesc cu el si el era de aceeasi parere. De ce sa ne mintim cand eu aveam dubii serioase ca o sa pot sau nu sa trec peste anumite chestii?
Si ca sa raspund si la asta:
va spun eu care n-am convietuit, ca dupa casatorie am vrut sa plec de acasa de 3 ori. si daca eram in concubinaj, dupa prima plecare nu m-as mai fi intors niciodata. dar legandu-ma "ceva" am dat mult mai mult de la mine sa nu ma despart, si sotul la fel. si suntem o familie fericita acum.
Nimic mai fals, dpmdv. Noi locuim cam de un an jumatate, in care am vrut sa plec nu de 3 ori ci poate de vreo 10 (o data am si plecat). Si m-am razgandit (intors) pt ca nu un act ne leaga sau ne dezleaga, ci mult mai mult de atat. Si daca o fi sa avem un act, crede-ma ca nu o sa ma agat de el in caz de nefericire.
Nush de ce am impresia ca el nu e foarte sigur pe sentimentele lui adica nu pare sa simta cum simti tu hmm ori eu nu inteleg de ce oamenii la varsta asta stau in relatii daca nu sunt in cautarea unei persoane care sa fie "the one" hmm
Nu stiu despre ce varsta e vorba, dar sunt oameni care vor pur si simplu sa traisca viata asa cum vine, fara sa faca din ea o cursa continua pentru gasirea unui partener. Poate e actualul, poate e urmatorul dar daca iei o relatie prea in serios prea de la inceput, mi se pare ca pierzi o parte din farmecul ei, din bucuria inceputurilor. Ca si cum abia ai astepta sa treci peste etape ca sa vezi daca ajunge la casatorie sau nu, ca sa stii daca mai stai cu el sau nu. N-o zic referitor la tine, Summer, doar ca am intalnit gandirea asta la multe femei ("de ce sa stau cu el daca nu ma ia de nevasta?") si la foooooarte putini barbati.
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- _Summer_
- Platinum member
- Inregistrat: 2010-01-27
kath, pentru mine casatoria e aproape = 0 dar nu e asta relevant acum. Eu nu ma refeream la ajungerea intr-un stadiu- casatoria si punct, restul nu mai conteaza. Pana la urma poti sa stai bine merci in concubinaj si sa duci o viata de familie perfect fericita, nici eu nu sunt ahtiata dupa un act. Ma refeream la modul ca oricum, stiu ca ea are de la 24-25 in sus si banuiesc ca nici el nu are 18 ani, iar de la varsta asta normal ca te gandesti la ceva serios, sa te stabilesti, sa-ti intemeiezi o familie & co. Nu in ideea de a face o cursa din asta, cum ai spus tu, dar te gandesti la un viitor impreuna, ca doar nu te gandesti doar sa mai iesi la un suc si la un film. Evident ca sunt oameni care traiesc viata gandindu-se doar la ziua de maine dar mie nu mi se pare ca my_aa e aceea persoana...el poate dar atunci e o problema pentru ca nu se aseamana viziuniile si ma intreb de ce cineva a sta cu o persoana care-si doreste altceva ?! Am zis, e de apreciat ca tipul e sincer si nu ii promite luna de pe cer insa mie imi lasa si impresia de nesiguranta in privinta sentimentelor lui (si din alte intamplari pe care le-a mai povestit ea).
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
summer, am inteles ideea ta si am si zis ca nu ma refer la tine personal, chiar daca am citat o bucata din mesajul tau.
Dar tot nu-s de acord cu ideea ca la 24-25 te gandesti neaparat la un viitor cu cineva, foarte probabil pt ca n-am exemple din astea in jurul meu. Incepand cu mine, la 25 de ani ultima mea preocupare era seriozitatea relatiei cu el (in sensul de "incotro ne indreptam"), desi eram de vreo doi-trei ani impreuna. Eram fericita ca-s cu el, ieseam cand aveam chef si gata, ne era bine, nu-mi puneam probleme serioase. El la fel, abia cand a simtit ca se apropie de pragul (psihologic) de 30 de ani a inceput sa se gandeasca la asta. Prietenii lui baieti de aceeasi varsta la fel sau mai rau . Nici nu prea avem prieteni casatoriti (de varsta noastra). Alt exemplu - fratele meu, 24-25 de ani, nici sa n-auda de casatorie, relatii stabile. Amicii lui cam la fel, au relatii unii dar nu-i auzi cu planuri serioase. Asa ca eu sincer nu stiu unde-s barbatii aia seriosi si maturi care la 25 de ani cauta sa se insoare si de aceea il inteleg pe prietenul ei ca e intr-un oarecare dubiu, care ei ii inspira nesiguranta, cum ai zis tu.
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- my_aa
- Insomniac member
Din cate observ eu nu s-a inteles prea bine ceea ce am vrut sa spun. Eu nu imi doresc sa ma casatoresc de acum, nici vorba de asa ceva, dar, cand vad ca atunci cand vine vorba de casatorie "sare ca ars", ma face sa am unele dubii in privinta sentimentelor lui.
Ultima oara a fost editat de my_aa (2012-03-28 16:30:04)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|