homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Prieteni, prietene...-2

#20 2012-05-02 13:58:44

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Re: Prieteni, prietene...

vei avea numai de pierdut cu atitidinea asta, stii tu ca vorba dulce mult aduce, plus un zambet nu te costa nimic...in fine..I rest my case

e bine in viata asta sa lasi loc de buna ziua oricui, niciodata nu stii in ce situatie ajungi

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2012-05-02 13:59:32)

#21 2012-05-02 14:01:32

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

si daca nu sunt cu zambetul pe buze ce se intampla? daca sunt o frustrata ursuza, dar care isi face datoria? ma indoiesc ca se duce clientul la seful meu "stiti, aveti un angajat care isi face treaba exemplar, dar nu zambeste si nu-mi place".

maica-mea isi baga picioarele in tampeniile pe care spune bou' ei de director ca "trebuie" facute. nu, nu trebuie facute pt ca nu tin de datoria pe care ea o are. ia sa vad cum ma obliga pe mine cineva sa fac ceva ce nu intra in atributiunile mele. din nestiinta am facut asta o data. m-a desteptat maica-mea si a doua oara n-am mai facut-o. ce credeti ca s-a intamplat? fix nimic! pt ca am respectat cu sfintenie contractul semnat. ce m-a pus "seful" sa fac nu avea nicio treaba cu ce era stipulat in contract. si tocmai de aceea a tacut malc atunci cand am refuzat pt ca stia ca nu ma poate obliga.

chestia e ca voi lucra cu oamenii, pt ca asta cere domeniul ales. dar am inceput deja si, cu totala lipsa de modestie, spun ca ma descurc foarte bine. zambetele false sunt tare usor de observat. iar genul de oameni cu care lucrez numai de mutra mea tampa, cu ranjet prefacut nu au nevoie

bebe V., soarele si luna

#22 2012-05-02 14:04:20

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

mie notiunea asta de prietenie absoluta, de "cea mai buna prietena" mi se pare nepotrivita odata ce ai depasit pragul adolescentei. cata vreme suntem tineri si n-avem alta treaba in afara de scoala si distractie, cand dramele si extazul se succed cu viteza cu care un baiat ne zambeste sau nu atunci da, exista prietena "cea mai buna" pentru ca exista nevoia unui astfel de om alaturi de tine, om cu care sa imparti zi si noapte secrete, sa faci planuri, sa razi sau sa plangi.
odata cu maturitatea statutul asta isi cam pierde din insemnatate. pentru ca cea care ne-a fost alaturi in timpul liceului a ales poate alta facultate, alt drum in viata decat noi. si sigur ca legaturile se slabesc, apar relatiile stabile, dispare incet nevoia de a te confesa permanent unei prietene. si acest lucru e firesc, e parte din evolutia noastra.
prieteniile devin mai putin importante decat cuplul si se pierde ideea aia de implicare absoluta. nu mai alergi la orice ora din zi sau din noapte s-o consolezi pentru ca ai alte prioritati acum. si nici nu mai cauti tu la ea consolarea pentru ca o gasesti in alta parte.
daca iti pastrezi asteptarile de la acea prietenie la fel de mari ca in adolescenta atunci sigur ca vei fi dezamagita. pentru ca toti ne schimbam si e nefiresc sa ne lasam balta familia ca sa acordam sprijin neconditionat altcuiva.
in rest sunt intru totul de acord cu dea_di. poti avea prietene cu care mergi la sala/plaja/discoteca, altele cu care discuti probleme de servici, altele cu care depeni amintiri din scoala sau din facultate. si pana la urma toate relatiile astea te imbogatesc intr-un fel sau altul, dai si primesti in oricare din ele, fara insa sa mai ai asteptari exagerate.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#23 2012-05-02 14:04:32

timo
Hero member
Inregistrat: 2011-02-13

Eheee, aici ii dau mare dreptate deei. Una e la relatii cu clientii avand clienti..persoane obisnuite, dar sa vezi cand ai demnitari, presedinti de partid (cica oameni cu mari studii si prestanta) si-ti iau familia-n toate directiile..si tu trebuie sa-l iei cu frumuselul, sa-l calmezi, sa-i explici/arati ca altfel pierzi contracte de bani grei si firma se agata de banii aia. Atunci sa te tii..Sometimes you must be willing to sacrifice yourself  supa

#24 2012-05-02 14:08:18

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

april sunset a scris:

si daca nu sunt cu zambetul pe buze ce se intampla? daca sunt o frustrata ursuza, dar care isi face datoria? ma indoiesc ca se duce clientul la seful meu "stiti, aveti un angajat care isi face treaba exemplar, dar nu zambeste si nu-mi place".

pai in cazul anumitor joburi "datoria" aia inseamna felul in care primesti clientii, in care le zambesti si ii faci sa-si doreasca sa revina la firma respectiva.
tu cum te simti cand vanzatoarea sau cea de la relatii cu clientii se uita urat la tine?

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

Publicitate

loading...

#25 2012-05-02 14:09:44

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

in firma unde lucrez eu chiar s-a intamplat sa se planga clientul de o consiliera de vanzari care nu i-a zambit si avea o fata de frustrata ursuza, exact cum spui tu! si da, clientul respectiv a specificat ca a fost servit in mod corespunzator! seful meu este un tip f ok si nu i-a dat avertisement pt asta, doar a mustrat-o, dar altul in locul lui cu siguranta ar fi facut-o!

de obicei, in fisa postului reprezentantilor de vanzari si a celor responsabili de relatiile cu clientii este specificat faptul ca trebuie sa zambeasca sau, in cel mai rau caz, scrie in regulamentul de ordine interioara al firmei, care scrie in contract ca trebuie respectat....

daca la tine la munca sau ce faci tu de lucrezi cu oamenii nu se cere asa ceva, norocul tau....sincer, e prima data cand aud!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#26 2012-05-02 14:16:50

april sunset
Insomniac member

sleeping_beauty a scris:

e bine in viata asta sa lasi loc de buna ziua oricui, niciodata nu stii in ce situatie ajungi

asta imi spune taica-miu de cand ma stiu si-s perfect de acord! niciodata nu stii cum ajungi sa ai nevoie de cineva.

dar daca X e un nemernic de ultima speta? sa ma prefac doar pt ca e posibil sa am odata nevoie de el? nu pot! oi avea de pierdut sau de castigat, vad mai tarziu. pana acum nu am pierdut nimic ca m-am comportat asa cum am simtit.

taica-miu e genul de om care vrea sa tina legatura cu toti, vrea sa fie prietenos si este cu oricine. din pacate, si-a luat-o de multe ori. si a lasat pe multi sa profite de el tocmai la gandul "oi avea si eu nevoie candva". si da, a avut nevoie. dar fie nu a apelat pt ca nu a putut, ceva l-a retinut, fie a cerut ajutorul si a primit un mare sut in dos. maica-mea e opusul. te baga in ma-ta de nu te vezi daca incerci numai sa o pui sa faca ceva ce nu trebuie/vrea. si uite ca e bine, e cel mai respectat profesor din scoala de actualii, dar si fostii elevi (elevi care la alte profe striga "baleno"), parintii au incredere ca stie mai bine ce are de facut, chiar daca ei ar proceda altfel. hmm...oare ca cine sa procedez? bine, si de as vrea sa fiu ca taica-miu nu as putea, pt ca asta e felul meu.

summer, scuze ca iti "poluai" topicul!

bebe V., soarele si luna

#27 2012-05-02 14:19:46

sleeping_beauty
Addicted member

si eu la fel...indiferent cat ar ur;la clientul sau ce mi-ar zice eu ii propun cu calm frumos variante pt a rezolva problem/asituatia...daca de 10 ori urla de 10 ori ii raspund la fel de calm ceea ce i-am mai spus si inainte...NU ma uit urat, NU am nici un fel de atitudine in afara de cea serviabila...pt ca asta inseamna sa lucrezi cu publicul...nu sunt pusa acolo sa ma cert cu lumea ci dimpotriva sa fac omul sa plece cu zambetul pe buze ca a fost ascultat si tratat respectuos si cu blandete si ca i s-au oferit solutii

ai o atittudine total gresita april...aveam pretentii la tine mai ales ca faci o faculta de psiho...tu ar trebui sa fii mult mai degajata, optimista si prietenoasa

cand sunt eu in postura de client si dau de cate o tanti care n-are chef de munca ma infig in ea..elegant evident...daca n-are chef de munca sa stea  acasa ca nu e pusa acolo sa imi raspunda mie obraznic sau cu jumatate de gura sau sa se mai si strambe eventual...clinentul are INTOTDEAUNA dreptate...la fel si SEFUL...ca el iti da salariul...eu nu inteleg cum vine asta sa lucrezi bufnind si uitandu-te urat ca te-a pus sa faci nu stiu ce...te-a fortat? nu vei evolua niciodata daca il iei pe NU in brate!

le: dea, asa si la mine...fereasca sfantul sa se planga vreun client ca i-ai raspuns nu stiu cum...e numarul de tel al managerului pe perete...s-au facut si concedieri pe treaba asta...si pe buna dreptate

inca un le: april nicidata nu stii pe cine servesti, cine este clientul din fata ta: poate fi un prieten al sefului, poate fi de la opc...sau oricare alt organ care te poate lasa pe tine fara locul de munca

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2012-05-02 14:22:57)

#28 2012-05-02 14:26:00

april sunset
Insomniac member

dea_di a scris:

daca la tine la munca sau ce faci tu de lucrezi cu oamenii nu se cere asa ceva, norocul tau....sincer, e prima data cand aud!

nu se cere zambetul fals! si eu spuneam ca nu pot zambi daca am de-a face cu un bou. daca am un client politicos, care imi cere ceva pe un ton normal, ii zambesc din tot sufletul. daca imi zambeste, cu atat mai mult. n-a existat persoana care sa imi zambeasca si sa nu ii raspund la fel. Y n-are nicio vina ca eu sunt suparata pe X. faptul ca celui din urma imi vine sa ii trag una n-are nimic de-a face cu felul in care ma port cu Y.

si na, oi fi eu defecta, dar decat sa vad un zambet tras de par, prefer o mutra serioasa, un om care isi face treaba si atat.

bebe V., soarele si luna

#29 2012-05-02 14:35:23

dea_di
Platinum member

lol scuze dar nu m-am putut abtine sa nu rad!

bou nebou, politicos nepoliticos, cu ton normal sau maimuta urlatoare lol tu trebuie sa zambesti! logic ca mai zambesti si fals, nu esti la terasa cu prietenii, esti la locul de munca si te doare in c*r de ala din fata ta, ii zambesti pentru ca asa trebuie!

prin zambet nu se intelege neaparat o expresie pe care ti-o pui pe fata, e o chestiune de atitudine. pur si simplu stii ca trebuie sa ai o atitudine pozitiva no matter what, ca asta e datoria ta, si atunci automat si zambesti, din reflex, chiar daca in sinea ta iti bagi si iti scoti!

#30 2012-05-02 14:39:16

sleeping_beauty
Addicted member

dea_di a scris:

lol scuze dar nu m-am putut abtine sa nu rad!

bou nebou, politicos nepoliticos, cu ton normal sau maimuta urlatoare lol tu trebuie sa zambesti! logic ca mai zambesti si fals, nu esti la terasa cu prietenii, esti la locul de munca si te doare in c*r de ala din fata ta, ii zambesti pentru ca asa trebuie!

prin zambet nu se intelege neaparat o expresie pe care ti-o pui pe fata, e o chestiune de atitudine. pur si simplu stii ca trebuie sa ai o atitudine pozitiva no matter what, ca asta e datoria ta, si atunci automat si zambesti, din reflex, chiar daca in sinea ta iti bagi si iti scoti!

exaaact!!!

#31 2012-05-02 14:59:21

april sunset
Insomniac member

ferice de voi ca puteti zambi la comanda...m-as simti robot sa zambesc 8 ore pe zi cand de fapt ma simt ca dracu. si ferice de mine ca totusi am in preajma oameni care ma apreciaza si daca nu sunt intr-un zambet tot timpul.

tare as vrea sa vad cat puteti zambi cand vine unu si va face ca pe dracu doar pt ca a fost coada mare si nu mai are timp sa plateasca factura la nu stiu ce. cum sa inghit insultele unuia pt ca s-a intamplat ceva ce nu tine de mine? ar insemna sa ma las calcata in picioare - n-o pot face! ca sa nu mai spun ca e pe dos rau totul. ma port la fel si zambesc si celui care se poarta frumos si celui care urla ca la usa cortului? pai ce il impiedica pe cel din urma sa continue sa se poarte asa daca vede ca ii merge? ca sa nu mai spun ca astia cu gura mare sunt smecheri pana dau de unul care are curaj sa ii puna in banca lor.

bebe V., soarele si luna

#32 2012-05-02 15:25:56

dea_di
Platinum member

din simplul motiv ca ma doare undeva ca nu mai are el timp sa plateasca factura ma comport normal si nu ma ambalez ca e el frustrat si simte nevoia sa se manifeste zgomotos.
din partea mea poate sa continue sa urle cat vrea si pe unde vrea, si nu e datoria mea sa-l pun in banca lui! daca are cineva chef sa-si consume energia sa o faca, n-are decat, eu prefer sa mi-o pastrez pentru timpul liber.

crede-ma, cand ai o zi grea si vin toti nebunii peste tine ajungi la un asemenea grad de nepasare incat poate sa vina sa te faca retardata in fata si tu zambesti frumos, gandindu-te cat de penibil e.....ai apoi apreciezi altfel lucrurile bune din viata ta, din timpul tau liber, unde poti sa fii cat de sincera vrei tu, ca nu astepti niciun salariu wink

#33 2012-05-02 15:40:13

april sunset
Insomniac member

ei, uite, capacitatea asta de a mi se rupe imi lipseste. maica-mea o stapaneste cu brio lol dar a recunoscut ca atunci cand era tanara se consuma enorm si pt cel mai mic rahat. pot doar sa sper ca, odata cu varsta, voi reusi acest lucru si eu. pana atunci, chit ca eu pierd, imi bag picioarele si nu zambesc nici de-a dracu daca nu simt lol

the end, ca ajunse departe rau topicul asta de ce se voia a fi initial.

bebe V., soarele si luna

#34 2012-05-02 16:05:55

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Girls, va fac un topic ? lol

my_aa, am si eu apucaturile mele si poate uneori pretind prea multe, am standarde mai inalta, mereu vroiam ca proiectele sa ne iasa perfect etc etc si o astfel de persoana poate sa fie uneori nesuferita tongue

ioana, asta a fost si una dintre "explicatii"...faptul ca s-ar putea sa plec si oricum relatiile se vor destrama. Eu personal nu sunt de acord, adica suntem prietene de ani de zile, au fost multe momente frumoase, intamplari, lucruri care ne leaga + domeniul de munca...nu le stergi cu buretele. Okey, evoident ca nu ar mai fi la fel dar exista internet, telefon si oricum o sa ne mai vedem nu trebuie sa ne "despartim" ca sa ne adaptam mai usor la viitor.

alinda, probabil asta s-a intamplat...eu fiind foarte apropiata de al meu si avand o comunicare foarte buna normal ca apucam si ii spuneam lui tot...uneori nici nu le mai spuneam si lor pentru ca ma descarcasem si poate-mi si rezolvasem problema/ dilema. Oricum, e clar ca atunci cand te doare ceva, cand ai o dispozitie proasta mai multe zile, sau mai multe probleme evident iubitul e primul acolo langa tine si pentru o perioada mai lunga. Ca doar nu o sa ma plang 2 ore la telefon unei prietene la ora 2 noaptea...ma plang iubitului lol

So, va cam trebui sa ma adaptez si eu si sa accept lucrurile astea. Oricum m-am mai indepartat oarecum, adica iesim, ne vedem, povestim dar nu le mai spun chiar orice si poate e mai bine asa smile Pe undeva e normal, pe undeva or fi fost si greseli...si dn partea mea...si din partea lor...sanatosi sa fim! smile

#35 2012-05-02 20:10:36

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Mie mi se pare ca s-a produs o neintelegere undeva.
April, din atitudinea ta, nu-mi vine sa cred ca lucrezi cu clienti. Cu oameni, da, dar cu clienti ?! Ca nu-i deloc acelasi lucru.
Daca lucrezi ca psiholog nu-ti cere nimeni sa zambesti daca nu e cazul, daca lucrezi cu oameni pe care vrei sa-i convingi sa incerce, sa cumpere, sa se uite la un produs sau serviciu, trebuie nu doar sa zambesti, ci si sa te porti frumos si sa fii cat mai amabila cu putinta. Daca nu poti face asta, nu lucrezi cu clienti si gata. Nu e nevoie sa-ti scrie in fisa postului "anagajatul va zambi de fiecare data cand intra un client", e la mintea cocosului. Si poate ca nu te-a dat seful afara (nu ne-ai zis unde lucrezi sau am pierdut eu postul), dar la urmatorul sef s-ar putea sa n-ai acelasi noroc.
E posibil sa ai nevoie de un sut in dos ca sa iti dai seama, ca in ziua de azi, uneori mai trebuie sa faci si ceva extra ce nu-ti scrie in fisa postului.

Intre tine si mama ta e o diferenta de la cer la pamant. In primul rand ca ea lucreaza la stat (presupun), de unde e foooooarte greu sa fii dat afara, trebuie sa faci ceva mai mult decat sa "comentezi cu directoarea" ca sa fii dat afara. In al doilea rand, mama ta are probabil vreo 20 de ani de experienta si o cariera destul de solida si o pozitie foarte buna la locul de munca, incat sa-si permita sa comenteze. Tu, la 20 de ani, n-ai nimic din toate astea, doar o atitudine de "ce tare-s eu".

Si, o ultima chestie, daca lucrezi "la patron" sa stii ca intotdeauna va fi cineva care sa-ti vrea postul si daca zambeste mai frumos ca tine, s-ar putea chiar sa-l obtina. Iar tu o sa ramai pe din afara cu fisa postului in mana  wave

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#36 2012-05-02 21:22:36

april sunset
Insomniac member

chiar nu reusesc sa ma exprim cum trebuie? de cate ori trebuie, frate, sa spun ca ma port asa cum se poarta ceilalti cu mine? vreau sa cumperi ceva? logic ca vin zambind la tine, ca am un interes, la naiba. daca ma dai dracu pt ca nu te intereseaza, intorc spatele si plec. nu-ti multumesc zambind pt ca e clar ca nu meriti. sau poate esti un om bun, dar ai o zi nasoala si iar nu cred ca te ajuta prea mult zambetul meu tras de par.
daca tu vii la mine si-mi ceri pe un ton normal ceva, te ajut cu cea mai mare placere. si nu, n-am nevoie sa-mi zambesti ca sa fiu amabila. e destul din partea ta sa ceri frumos si fii sigur ca te respect si te servesc. daca imi place moaca ta, chiar si fara zambet, zambesc eu prima, pt ca asta simt.

pe scurt: ma port frumos cu oricine se poarta la fel. imi zambesti pt ca te-am ajutat cu ceva, iti zambesc inapoi. imi zambesti fara motiv, din nou iti zambesc inapoi. vrei ceva, dar nu esti in stare sa ceri frumos? te indemn calm sa te linistesti si sa vorbesti civilizat. nu poti? problema ta, pt ca nu accept sa fiu presul tuturor nesimtitilor carora "trebuie" sa le zambesc doar pt ca sunt clienti. daca voi acceptati si puteti sa va purtati frumos cu toti idiotii e fix treaba voastra. asta nu inseamna ca e normal sau bine sau corect. daca ii tratati frumos si pe cei care merita si pe cei care nu doar de teama sa nu fiti dati afara iar e treaba voastra.

bebe V., soarele si luna

#37 2012-05-02 21:44:01

sleeping_beauty
Addicted member

#38 2012-05-02 21:54:43

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

logic ca vin zambind la tine, ca am un interes, la naiba. daca ma dai dracu pt ca nu te intereseaza, intorc spatele si plec. nu-ti multumesc zambind pt ca e clar ca nu meriti. sau poate esti un om bun, dar ai o zi nasoala si iar nu cred ca te ajuta prea mult zambetul meu tras de par.

e clar ca nu "vinzi" un produs sau un serviciu de-al tau personal si nici nu incasezi un comision din vanzari   smile  (in aceasta situatie care cred ca e ipotetica, cea pe care ai expus-o tu).

ma port frumos cu oricine se poarta la fel. imi zambesti pt ca te-am ajutat cu ceva, iti zambesc inapoi. imi zambesti fara motiv, din nou iti zambesc inapoi. vrei ceva, dar nu esti in stare sa ceri frumos? te indemn calm sa te linistesti si sa vorbesti civilizat. nu poti? problema ta, pt ca nu accept sa fiu presul tuturor nesimtitilor carora "trebuie" sa le zambesc doar pt ca sunt clienti. daca voi acceptati si puteti sa va purtati frumos cu toti idiotii e fix treaba voastra. asta nu inseamna ca e normal sau bine sau corect. daca ii tratati frumos si pe cei care merita si pe cei care nu doar de teama sa nu fiti dati afara iar e treaba voastra.

Sau ai posibilitatea de nu te cobori la nivelul lui, de a dovedi ca esti mai buna, mai educata, ca te duce mintea mai mult decat sa se ratoiesti si tu inapoi ca un birjar cu 2 clase. Chiar daca el e idiot, tu poti  mai mult. De ce te-ai de-educa? Iti place sa pui egal intre tine si toti tampitii? Ca asta dovedeste ca nu esti cu nimic mai buna decat ei. Dar, totusi, esti, nu?

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.