homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Boala inflamatorie pelvina?

#1 2012-06-17 17:18:16

adina0999
Membru
Inregistrat: 2012-05-26

Boala inflamatorie pelvina?

Buna ziua, va scriu disperata sperand ca ma puteti ajuta grater . De vreo 4-5 luni ma chinui cu o candida care recidiveaza lunar dupa menstruatie, nimic nu m-a scapat de ea nici spalaturile cu bicarbonat/ clotrimazolul ( ovule/crema) / ovulele cerviron/ nizoralul/fluconazolul nimic, sunt disperata...problema mare este ca luna aceasta am inceput sa am niste scurgeri ciudate si o senzatie de presiune si durere in zona ovarelor cesafac . Poate fi o boala inflamatorie pelvina? din pacate nu pot ajunge la doctor decat peste 2 sapt cel mai devreme iar sapt urmatoare urmeaza sa imi vina menstruatia. ce sa fac? imi este foarte teama ca nu cumva sa raman infertila din cauza aceasta sau cine stie ce sa mai patesc. Dupa cat timp aceasta boala netratata cauzeaza infertilitatea? Care sunt toate analizele/controalele ginecologice care pot depista orice anomalie/boala pe care ar trebui sa le fac? Va multumesc anticipat pt timpul acordat.

#2 2012-06-28 11:36:54

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Boala inflamatorie pelvina?

incepi prin a merge la medicul; ginecolog pentru consult si acesta va decide ce analize si investigatii e nevoie sa faci si ce tratament e nevoie sa faci pentru a rezolva problema

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2012-06-29 14:19:31

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Buna fetelor..nu am mai intrat de mult pe aici,dar acum am nevoie de ajutorul vostru...am din nou durere stanga pelvin,am mai avut si acum 1 an si ceva,am avut ureaplasma su mycoplasma,m a-m tratat cu doxiciclina,acum aceleasi simptome,am luat doxiciclina din nou,dar nu mi a trecut de data asta,si am refacut analizele  pt mycoplasma si ureaplasma si secretie cultura col,si am aflat cu stupoare ca au iesit toate negative,imi vine sa ma urc pe pereti de nervi..am si o secretie mai abundebta ,plus acea durere..deci imposibil sa nu am nimic..or fi iesit analizele fals negativ?Am facut analizele la 6-7 zile de la terminarea antibioticului...ciclul mi a intarziat fff mult,dar da semne ca ar vrea sa apara..nu stiu ce sa fac...o sa ma duc si la gineco,dar ma intreb ce poate sa-mi dea sa-mi treaca..am luat si antiinflamatoare dar degeaba..chisturi si alte balarii nu am,sarcina este exclusa..ce pot face in continuare?mersi

pc

#4 2012-06-29 16:17:47

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ma gandesc ca s-a cronicizat anexita. chiar daca la nivelul colului nu mai e nimic, posibil intern, la ovare si anexe sa fi ramas microbi care sa fie "activati" de o expunere la frig ori curent de aer. sau sa se fi cuibarit altii, tot ca urmare a scaderii de imunitate si a sensibilitatii dobandite cu un an in urma. nu stiu sa existe tratament permanent pentru anexita cronica, doar ameliorari temporare, urmand sa recidiveze cu prima ocazie neutral.
de analize esti sigura, e de incredere laboratorul?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-06-29 16:18:32)

#5 2012-06-29 16:24:39

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

eueu, o echografie ai facut ? sa nu fie totusi altceva decat anexita (un chist sau alta problema)

Publicitate

loading...

#6 2012-06-29 16:39:40

anca90
Platinum member

ea spune ca nu are chisturi, dar ar fi bine sa mearga la un control, sa repete si ecografia. simptomele imi sunt cunoscute, asa am avut si eu anul trecut - durere intr-o parte, intarzierea menstruatiei care apoi "se chinuie" sa vina - si diagnosticul a fost bip. secretia abundenta e dubioasa. daca nu e endometru, atunci inclin sa cred ca n-au fost corect facute culturile.

#7 2012-06-29 16:49:30

heimdall
Diamond member

eueu, ai facut culturi si pentru chlamydia, pe langa ureaplasma si mycoplasma ?

#8 2012-06-29 17:58:04

eueu10
Full member

Buna fetele si multumesc pt raspunsuri...ecografie am facut tot acum un an si transvaginala si pelvina si nu s-au observat chisturi..cand m-a controlat o doctorita mi-a zis ca durerea provnea din fundul de sac Douglas si acum la fel simt,in uter si se mai lasa pe picior..deci exact aceleasi simptome..anca90,poate ai dreptate s-a cronicizat anexita,desi cam ma supara secretia,mi-e greu sa cred ca,chiar nu am nimic,sau poate am ceva la secretie,dar totusi e afectat colul..nu stiu ce sa zic..sunt f suparata..analizele le-am facut la Synevo..Heim mi-e greu s acred ca am clamydia..stiu ca se ia dor prin contact sexual..am facut anul trecut si iesise negativ..deci de unde sa o fi capatat-o daca am acelasi partener...o sa ma duc luni la gineco,sa vb si cu o doctora sa vedem ce zice,totusi as vrea antibiotic ceva,injectii sau nu stiu,polidinul o fi bun?Plus antiinflamatoare si ovule?Sau poate am vreo banala vaginita nespecifica..

Ultima oara a fost editat de eueu10 (2012-06-29 18:00:18)

pc

#9 2012-06-29 18:01:38

heimdall
Diamond member

intr-un an puteau sa se schimbe multe... oricum trebuie sa faci un control si o echografie, poate sa repeti si analizele
ca sa stie ce tratament sa-ti dea ar trebui sa afle si cauza
antiinflamator cred ca poti folosi pana una-alta supozitoare diclofenac sau indometacin

#10 2012-06-29 19:24:38

eueu10
Full member

anca90,pana la urma cum ai rezolvat anul trecut cu bip?

pc

#11 2012-06-29 21:15:17

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

anca90 a scris:

ma gandesc ca s-a cronicizat anexita. chiar daca la nivelul colului nu mai e nimic, posibil intern, la ovare si anexe sa fi ramas microbi care sa fie "activati" de o expunere la frig ori curent de aer. sau sa se fi cuibarit altii, tot ca urmare a scaderii de imunitate si a sensibilitatii dobandite cu un an in urma. nu stiu sa existe tratament permanent pentru anexita cronica, doar ameliorari temporare, urmand sa recidiveze cu prima ocazie neutral.
de analize esti sigura, e de incredere laboratorul?

si de asta nu se depisteaza in col, ca ramane inflamatia doar in uter si/sau ovare? neutral si eu le am pe toate negative, nu stiu pe ce analize sa ma mai apuc sa dau banii sa refac. bang
traiam cu speranta ca boala inflamatorie pelvina trece o data ce a trecut bacteria care a cauzat-o. daca am deja 5 ani de 'vechime' cu ea, inseamna ca s-a cronicizat si nu o sa scap niciodata de ea? butter

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-06-29 21:17:49)

#12 2012-06-29 22:35:40

eueu10
Full member

Jeanine dar medicul la care ai fost ce spune?Mie mi-a trecut atunci dupa infectie si acum a parut din nou..nu ti-a dat nici un tratment nimic?polidin ai facut?antiinflamatoare ceva..

pc

#13 2012-06-30 00:49:12

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

ultima data am fost la un inapt care mi-a dat doxiciclina dupa ureche, dar luasem deja doxi 2 ture in 2 luni consecutive. si nici nu m-a lasat sa vorbesc, sa ii spun ce antibiotice luasem deja, ca tzipa la mine. va
am si groaza sa ma mai duc la careva. dar va trebui sa merg la cineva recomadat si sa sper ca va fi ok...

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-06-30 00:49:54)

#14 2012-07-01 19:44:23

anca90
Platinum member

jeannie a scris:

traiam cu speranta ca boala inflamatorie pelvina trece o data ce a trecut bacteria care a cauzat-o. daca am deja 5 ani de 'vechime' cu ea, inseamna ca s-a cronicizat si nu o sa scap niciodata de ea? butter

mda, eu asta cred ca inseamna neutral. e greu de tratat anexita, iti trebuie mult noroc ca doctorul sa nimereasca schema corecta, antibioticul potrivit, pentru ca nu se face punctie de la nivelul anexelor inflamate, sa se stie exact ce microbi sunt acolo. nu stiu sa existe tratament pt anexita cronica, din pacate. ce e si mai trist, e ca pe langa faptul ca nu poti elimina cauza, nu poti vindeca nici efectele.

eueu, nu am rezolvat nicicum. s-a cronicizat. am primit tratament, dar nu a fost cel norocos smile.
cum spune si heim, intr-un an puteau sa apara chisturi (durerea care se lasa in picior e un simptom), plus ca nici secretia aceea nu e in regula. mai bine mergi la doctor sa iti spuna el ce e de facut. pana nu stii concret ce ai, nu lua antibiotice la nimereala ca poti face mai rau. de synevo am auzit destule pareri negative, mai bine faci in alta parte analizele. multa sanatate!

#15 2012-07-01 20:16:25

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

buna seara.dupa histerosalpingografia facuta in septembrie 2011,dr radiolog si ginecolog mi-au zis ca se vede ceva pe trompa stanga.ca e permeabila,dar nu stiu cum trece substanta si ca e anexita pe stanga.dr ginecolog mi-a dat prednison 15 zile.atat.nu am simptome.nu ma doare.la palpare inainte de interventie nu mi-a zis nimic dr.cum as putea sa depistez daca am in continuare anexita?ca mi s-a spus de alt dr,in fine am ajuns intr-o dim la urgente din alt motiv,ca as putea avea extrauterina din cauza anexitei.atunci mi-a facut control.si a simtit la mana.

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#16 2012-07-01 20:27:54

anca90
Platinum member

daca nu ai niciun simptom, nu te doare la palpare in timpul controlului ginecologic, trompa stanga era permeabila la ultima hsg si de atunci nu ai avut nicio raceala, fii fara grija, nu ai anexita.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-07-01 20:28:41)

#17 2012-07-01 20:29:38

sonia30
Moderator

anca,mersi smile o sa mai merg la un consult vacanta asta.dar nu simt ca ma doare.da am ramas asa cu gandul.ca mi s-au schimbat si multe dupa HSG.coincidenta sau nu...

ma mai doare in anumite zile jos la abdomen.dar nu in stanga neaparat.apoi imi trece.nu stiu de la ce o fi...

Ultima oara a fost editat de sonia30 (2012-07-01 20:31:43)

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

#18 2012-07-01 20:38:35

anca90
Platinum member

anexita doare. cat de putin, dar simti ca e ceva. urmarile anexitei (trompe infundate) nu dor, dar nu e cazul la tine pentru ca la hsg s-a vazut trompa permeabila. nu avea ce sa se agraveze de atunci fara ca tu sa simti. totusi, e bine sa faci un control pentru schimbarile de care vorbesti.
personal nu mi se pare o interventie ok hsg-ul. implica riscuri prea mari pentru ce ofera in schimb.

ai observat daca sunt legate de vreun context durerile acelea? (expunere la frig, ovulatie, orice) pot fi mai multe variante; daca faci si ecografie la consult, poate isi da doctorul seama de la ce sunt.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-07-01 20:43:40)

#19 2012-07-01 21:30:00

sonia30
Moderator

anca,am mai facut eco.ultimul in decembrie la bucuresti.nu mi s-a zis ca ar fi ceva in neregula.la ovulatie am luni cand simt ca ovulez,am durerile specifice.in rest...nu stiu in ce zile.mai simt la contactul sexual.

modificarile dupa HSG sunt menstra rosiatica,niciodata rosie de atunci si disparitia egg ului.i-am spus dr albu ca am facut HSG cu vaginita.s-a strambat.stiam ca el nu e de acord.l-am intrebat daca mi-au fost afectate trompele.a zis ca putin probabil.si ca menstra schimbata poate fi de la endometru,desi ca marime e oki.e neomogen,dar am citit ca nu ar fi  o problema.

nu stiu daca am o problema.sper ca nu.toate investigatiile ginecologice mi-au iesit bine.ce sa mai fac?

Ultima oara a fost editat de sonia30 (2012-07-01 21:39:48)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.