homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Boala inflamatorie pelvina?-2

#20 2012-07-02 13:14:02

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Boala inflamatorie pelvina?

nu stiu ce sa iti zic, eu n-am trecut printr-o experienta asemanatoare. nu mi se pare in regula ca au aparut atatea modificari dupa hsg, eu as mai cere parerea unui medic. durerile acelea trecatoare au aparut tot dupa interventie? la ecografia din decembrie le aveai? ar putea fi din alta parte cauza, nu neaparat din sfera genitala. trebuie sa urmaresti cand apar, cum se manifesta, daca identifici ceva comun intre episoade. disconfortul la contact e normal in perioada ovulatiei, cand colul e coborat. daca apare si in afara acesteia, atunci nu e chiar in regula; poate fi pus pe seama vaginitei, dar mai bine intrebi medicul.

menstra e si mai putina (mai degraba ca un spotting) sau am inteles eu gresit? daca stii ca inainte era total altfel, parerea mea e sa afli ce se intampla, sa nu stai asa, mai ales daca schimbarea a aparut imediat dupa hsg si se mentine de atata timp. chiar daca endometrul neomogen ar fi responsabil pentru aspectul curent al menstrei, asta nu justifica de ce a intervenit modificarea imediat dupa interventie. din vagile mele cunostinte, menstra apare schimbata doar in prima luna, cel mult a doua. dar pe urma ar trebui sa revina la normal. probabil ai citit impresiile altor femei dupa hsg; ai mai gasit cazuri la fel?

intr-adevar, n-a fost bine ca ai facut interventia avand vaginita, dar nu mai conteaza cat timp nu poti sa faci undo, poti doar sa incerci sa repari eventualele urmari (daca au avut loc). nimeni nu poate sti daca au fost afectate trompele fara inca o hsg sau laparoscopie - ceea ce nu-ti recomand. ce as face eu in sitiuatia asta, ar fi sa incerc sa ma lamuresc care sunt posibilele cauze pentru modificarile acestea, cat sunt de grave, daca trebuie tratate si daca da, cum. nu as mai face nicio interventie invaziva decat daca e absolut necesar.

daca imi permiti un sfat din experienta personala: nu te increde niciodata orbeste in parerea unui medic, oricat de renumit ar fi. cauta pe net, cere mai multe pareri inainte de a face un pas important. eu m-am ars cu doctorii si acum verific retetele inainte de a lua ce imi e prescris. am ajuns la concluzia ca nu e bine sa te invarti prea mult prin mediul medical, decat daca chiar ai o problema serioasa de sanatate. "itp"-urile si investigatiile amanuntite nu-si au rostul cand te simti bine si nu vezi/simti nimic in neregula.

#21 2012-07-02 13:32:28

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

multumesc ,anca smile nu sunt dureri mari.si chiar nu stiu cam in ce zile imi apar.ma tin vreo 2,3 zile.sunt mai demult.nu pot sa spun cu precizie ca sunt dupa HSG sau numai in perioada ovulatiei.stiu ca ma mai doare si inainte de CM.m-am saturat si de medici!la laparoscopie ma gandisem.dar stiu ca asta e ultima interventie care se face.oricum daca ajung la FIV vreau sa fac histeroscopie sa vad daca am totul oki.

menstra nici inainte nu era abundenta,cam 3 zile.dar era rosie.acum e rosiatica.doar o luna am avut doar spotting.in rest imi curge,nu f mult,dar vreo 2 zile light,medium si o zi spotting.doar ca e alta culoare.nu maro neaparat.ci rosiatica.habar n-am de ce.daca ma duc la alt medic o sa ridice din umeri.nu stie istoria mea,nici nu cred ca-l intereseaza.oi vedea.ideea e ca ciudata coincidenta ca dupa HSG s-au schimbat cele 2 aspecte.

Ultima oara a fost editat de sonia30 (2012-07-02 13:35:32)

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#22 2012-07-02 15:49:23

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

anca90 a scris:

iti trebuie mult noroc ca doctorul sa nimereasca schema corecta, antibioticul potrivit, pentru ca nu se face punctie de la nivelul anexelor inflamate, sa se stie exact ce microbi sunt acolo

testele din ADN ar putea fi o solutie de identificare a microbilor?

#23 2012-07-02 16:04:00

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

intrebarea e de unde recoltezi pentru testele alea adn

#24 2012-07-02 16:26:11

anca90
Platinum member

sonia, daca doar aspectul e modificat nu si cantitatea, atunci poate are dreptate dr albu si nu e de ingrijorat. pentru linistea ta ai putea sa ceri o a doua opinie. la cate paciente au ginecologii, nu cred ca retin ei in amanunt fiecare caz. deci asa cum reiei in mare povestea la albu (neavand certitudinea ca el isi aminteste detaliile), asa poti s-o reiei si la alt medic. tu faci cum crezi, asta e parerea mea.
mie mi se pare ca te tine putin menstra. fara sa vreau sa te sperii, stii ca si mika o avea la fel si la histeroscopie i s-au descoperit probleme. sper sa nu fie cazul si la tine, dar poti pune o intrebare in legatura cu asta la urmatorul control.

jeannie, nu cred ca exista asa ceva. si nu stiu daca o inflamatie cronicizata de cativa ani produce modificari in adn...

Publicitate

loading...

#25 2012-07-02 16:38:27

jeannie
Addicted member

stiu ca se fac depistari din ADN (prin PCR, real time sau traditional) pt chlamydia, ureaplasma, mycoplasma genitalium, HPV etc.  nustiu parca am citit ca se recolteaza din col. ma gandesc ca adn-ul din col e valabil pt tot corpul, implicit anexe. nustiu

#26 2012-07-02 16:43:58

heimdall
Diamond member

de fapt, stai ca spun prostii ... PCR sigur se face din urina pentru chlamydia & co
am vazut la Genetic Lab un pachet de analize PCR pentru boli de genul asta : ureaplasma, mycoplasma, chlamydia (care cauzeaza infertilitate ziceau ei)
dar eu tot nu sutn convinsa ca o inflamatie de genul asta nu poate aparea si in absenta unei bacterii

Ultima oara a fost editat de heimdall (2012-07-02 16:44:10)

#27 2012-07-02 16:51:19

anca90
Platinum member

nu cred, jeannie. sunt cazuri cu bip carora culturile din col le ies curate (vezi povestea lui eueu10 mai sus). anexita cronica se izoleaza la nivelul anexelor si ramane in faza latenta pana la noi factori favorabili. cand se declanseaza, se inflameaza intai focarul, care adesea e in trompe. doar sa astepti sa se extinda, ceea ce nu e de dorit pentru ca pana sa ajunga in col, a cuprins deja uterul si ovarele. cred ca singura varianta e laparoscopia cu punctie, dar nu cred ca merita decat daca reprizele sunt foarte dese si suparatoare. eu vreau sa incerc homeopatia smile.

orice anexita netratata poate cauza infertilitate, prin infundarea trompelor.
heim, poate nu neaparat bacterie. si un virus ar putea fi, pe care sa il ai in sange. oricum, din senin nu au cum sa se inflameze niste organe care nu sunt expuse la mediul exterior. trebuie sa fie ceva nelalocul lui acolo, care sa irite tesuturile. asa cred eu smile. apropos, tu ce ai mai rezolvat?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-07-02 16:59:32)

#28 2012-07-02 17:04:54

jeannie
Addicted member

da, anca, am trompele f ingrosate iar durerile nu sunt dese, ci doar la menstra dar ingrijorator de atroce. ca e BIP sau endometrioza sau ambele - nu stiu.
o solutie de compromis este sa ma apuc in fiecare luna, incepand cu ziua 30 a ciclului (cele mai multe cicluri le am la 30-36 zile in ultima vreme, dar se poate si 39 sau mai mult), sa-mi pun zilnic cate un supozitor antiinflamator pana cand imi vine menstra; antiinflamatorul asta, administrat zilnic in acest fel, previne o intensitate exagerata a durerii in momentul declansarii menstrei. asa am citit si auzit, ca 7-10 zile inainte de menstra e util un AINS administrat zilnic (si, de fapt, doar asa e eficient un AINS in cazurile de dureri mari). cand imi vine, asociez un antispastic puternic si un antiinflamator puternic ca sa previn o intensitate insuportabila a durerii; si daca am noroc imi iese.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-07-02 17:08:06)

#29 2012-07-02 17:06:21

heimdall
Diamond member

eu nimic, sunt la limita offtopicului ca sunt suspecta doar de BIP smile
apropo de bacterii, trebuie sa ma testez de tbc  neutral si cum rezultatul la culturile clasice e gata in 2 luni, imi fac si un test adn care va fi gata in 5 zile

#30 2012-07-02 17:19:37

anca90
Platinum member

jeannie, de ce nu incerci carpicon, din ziua 5 in ziua 19? e natural, e mai ok decat un supozitor cu chimicale si e bun pt anexita, daca ai. daca nu, nici nu face vreun rau cat timp il introduci cu grija.
cum s-au vazut trompele ingrosate, ca stiu ca la ecografie nu se vad si hsg nu cred ca ai facut? oricum, retin ca tu ai nimerit niste specimene mai dubioase de medici; poate unul mai rasarit ar reusi sa elucideze misterul.

dar cum te mai simti, heim? cum ai ajuns sa faci analiza de tbc? ai fost expusa? cesafac

#31 2012-07-02 17:22:14

heimdall
Diamond member

confirm si eu ca e ok carpiconul, comparabil ca efecte cu antiinflamatoarele non-steroidiene
nu, anca, asta e procedura, la simptome de cistita care nu cedeaza la tratament si multiple uroculturi sterile se face analiza de tbc urinar...

#32 2012-07-02 17:29:47

anca90
Platinum member

wow, nu stiam ca tuberculoza se poate instala si in afara plamanilor... oricum, nu cred ca e asta daca nu stii sa fi fost expusa si n-ai avut nicio complicatie la plamani.
ecografic nu se vede nimic inflamat, nu? ma mai gandesc la o chestie: poate e pe baza nervoasa. poate au ramas simptomele, felul in care le percepi, chiar daca infectia a disparut. nu stiu daca e posibil, e doar o idee nustiu

#33 2012-07-02 17:41:14

heimdall
Diamond member

ba da, ecografic se vede vezica cu peretii ingrosati, ceea ce inseamna inflamatie cronica
am luat si eu in calcul faptul ca ar fi de la cap, dar de data asta nu e smile adica nu direct

#34 2012-07-02 17:50:57

anca90
Platinum member

a, deci chiar e o inflamatie. si probabil pana nu se acutizeaza din nou nu se elimina bacteriile sau ce o produc in urina neutral. nasol ca simptomele persista. sper sa gasesti un medic care sa-i dea de cap.

#35 2012-07-02 22:59:00

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

heimdall a scris:

ba da, ecografic se vede vezica cu peretii ingrosati, ceea ce inseamna inflamatie cronica
am luat si eu in calcul faptul ca ar fi de la cap, dar de data asta nu e smile adica nu direct

Tind sa cred ca ceea e ai tu e cistita interstitiala

What doesn't kill me, makes me stronger

#36 2012-07-02 23:31:05

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Buna fetele..am fost la medic...mi-a dat tratament..a zis ca anexita se trateaza intotdeauna cu 2 antibiotice..mi-a dat zanocin si metronidazol,pastile flamexin,ovule cervugid..A zis ca,chiar daca analizele ies curate,este posibil sa fie niste bacterii pe acolo..dupa tratament mi-a spus sa ma intorc din nou,daca vreau sa fac analize la secretie si ce mai trebuie..i-am zis ca mi-a intarziat menstra mult si imi spunea ca poate fi si o sarcina extrauterina si sa-mi fac 3 teste de sarcina la o zi diferenta.,oricum o sa-mi fac miane dimineata unul de control...eu stiu sigur ca nu sunt,pt ca tocmai am avut ovulatie,acea secretie gelatinoasa,plus ca nu am avut contact sexual de la ultima menstra..daca mai sunt probleme dupa acest tratament,o sa-mi dea si unul si pe menstra,ca e cel mai bine..polidinul a zis ca e apa de ploaie..cam atat..

pc

#37 2012-07-02 23:42:31

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

anca,da,ma tine putin.dar cam asa a fost mereu.numai ca acum nu e rosie.as vrea sa fac si o histeroscopie,chiar daca la ecografia transvaginala nu a iesit nimic in neregula.

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#38 2012-07-03 10:29:47

heimdall
Diamond member

angeldarkwoman a scris:

heimdall a scris:

Tind sa cred ca ceea e ai tu e cistita interstitiala

angel, multumesc mult, am citit extrem de mult despre asta, dar sunt unele simptome care nu se potrivesc... in fine, medicul a zis ca nu e cazul, eu incerc sa sper din rasputeri ca nu e totusi cistita interstitiala

adica :
- nu urinez si nu am urinat vreodata cu sange
- nu am nicturie
- nu exista imperiozitate, ma pot abtine oricand
- durerea de vezica nu e corelata cu umplerea vezicii (ba chiar dimpotriva, as zice)
- nu am dureri, usturimi la urinat

oricum am inceput sa iau suplimente care sunt recomandate si in cistita interstitiala (glucozamin, condroitin, MSM), am grija la dieta (desi asta nu a parut sa ma ajute, iar in cistita interstitiala se simte o ameliorare la o dieta alcalina)
sincer, in momentul de fata nici nu stiu daca imi doresc sa aflu diagnosticul, fiindca e o condamnare pe viata, deja sunt intr-o stare psihica foarte proasta si nu m-ar ajuta deloc... unde mai pui ca medicina alopata doar bajbaie in privinta bolii asteia

offtopic scuze fetelor ca am poluat topicul, am un topic al meu unde nu am mai scris, ca oricum nu prea serveste la nimic

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.