homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intarzierea menstruatiei-3

#39 2012-09-10 18:05:03

joe12
New member
Inregistrat: 2012-04-30

Re: Intarzierea menstruatiei

ti-a venit deea pana la urma ?smile puss

#40 2012-09-20 14:27:22

Gabiuta 10
New member
Inregistrat: 2012-01-02

Buna ziua!Sa va explic problema mea!Acum 6 luni mi s-a descoperit un chist si mi s-a prescris tratament cu duphaston si prementrid!Dupa 3 luni chistul a disparut!Tratamentul cu duphaston l-am continuat, dar in ultimele doua luni l-am luat impreuna cu clostilbegyt (stimulare ovariana), deoarece imi doresc un copil!Ideea e ca in ultimele 6 luni menstruatia a variat intre zilele 26-28!Luna trecuta a venit in ziua 27!Insa luna aceasta, fiind a doua luna cu stimulare ovariana, menstruatia intarzie (azi sunt in ziua 38)!Am facut un test in ziua 30, dar a iesit negativ!cu o  zi inainte am avut dureri de burta si o scurgere gelatinoasa!Poate fi sarcina, sau acesta tratament de stimulare poate aduce complicatii?Din cate stiam, duphastonul face sa vina menstruatia!

#41 2012-09-20 14:54:52

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

Gabiuta 10 a scris:

Buna ziua!Sa va explic problema mea!Acum 6 luni mi s-a descoperit un chist si mi s-a prescris tratament cu duphaston si prementrid!Dupa 3 luni chistul a disparut!Tratamentul cu duphaston l-am continuat, dar in ultimele doua luni l-am luat impreuna cu clostilbegyt (stimulare ovariana), deoarece imi doresc un copil!Ideea e ca in ultimele 6 luni menstruatia a variat intre zilele 26-28!Luna trecuta a venit in ziua 27!Insa luna aceasta, fiind a doua luna cu stimulare ovariana, menstruatia intarzie (azi sunt in ziua 38)!Am facut un test in ziua 30, dar a iesit negativ!cu o  zi inainte am avut dureri de burta si o scurgere gelatinoasa!Poate fi sarcina, sau acesta tratament de stimulare poate aduce complicatii?Din cate stiam, duphastonul face sa vina menstruatia!

greu de spus daca e sarcina. dar monitorizare eco in timpul stimularii ai facut ? duphastonul este indicat in diferite situatii: reglarea cM-ului, amenoree,  fixarea sarcinii etc. la 4-5 zile dupa ce intrerupi duphastonul ar tb sa-ti vina CM-ul. poti repeta testul sau poti face bhcg din sange.

.

#42 2012-09-20 17:13:48

Gabiuta 10
New member

Doamna doctor mi-a spus ca ovarele sunt f bine stimulate si ca ovulatia ar tb sa aiba loc!

#43 2012-09-20 17:31:48

mikado
Platinum member

din cate stiu eu (am facut stimulare) se face monitorizare eco si atunci cand foliculii (datorita stimularii sigur sunt mai multi) ajung la o anumita dimensiune se administreaza Pregnyl, ovitrelle (hCG) pt spargerea acestora altfel risti sa nu se sparga toti si te trezesti cu chisturi.  eu nu sunt de acord cu formularea ,,ovulatia  ar tb sa ai ba loc"  neutral  si daca nu are loc? exista si acest risc ....in fine, dr. ta tb sa-ti recomande administrare de hCG pentru maturare foliculilor si declansarea ovulatie   forgetit

Ultima oara a fost editat de mikado (2012-09-20 17:32:00)

.

Publicitate

loading...

#44 2012-09-21 13:00:45

Gabiuta 10
New member

Doctorita mea este in concediu!Ar tb sa mai astept o saptamana pana se va intoarce!Aproape in fiecare zi, dim, am dureri vagi de burta!Ca cele de la menstruatie!Foarte putin ma doare!Ceea ce am uitat sa spun este ca in ziua 27 cand am avut scurgerea aceea gelatinoasa, am obs si cateva firicele maronii!Ma gandesc ca ar fi fost ovulatia tarziu!Oare este posibil?Dar duphastonul care l-am luat pana in ziua 23 (cate 2 pastile pe zi), nu ar fi tb sa isi faca efectul?sa grabeasca venirea menstrei?

#45 2012-09-21 13:11:25

anamariai
New member
Inregistrat: 2012-02-05

buna, dez-panicati-ma si pe mine tongue

au trecut cam 6 saptamani de la ultimul contact neprotejat (iau ac pt chisturi de cativa ani, dar uitasem pastila, era saptamana a doua la sfarsit de pe folie). dupa asta, ultima menstruatie a venit normal, doar ca a intarziat "numai" vreo 4 zile, de aia m-am panicat (normal apare duminica, m-am trezit cu ea miercuri). mi-a trecut si spottingul de dupa, a durat si ala vreo 6 zile. urmatoarea folie am inceput-o normal, joia, dupa 7 zile de la ultima, dar menstra nu trecuse. secretia e acum normala, nu am mai uitat pastilutele. este cazul sa iau vreo masura? test de sarcina e cazul?

m-am trezit ieri si azi cu o stare mai naspa, nu de greata, dar simteam nevoia sa eructez (ragai suna urat tongue) si o faceam atat de des pana aparea senzatia de voma. m-am gandit ca e de la stres, am avut doua examene grele, si de la tristete/plans, m-am despartit de prietenul meu, plus ca am mancat cam putin si cam aiurea, multi carbohidrati, am vorbit foarte mult ca tin un curs si poate e doar niste aer in stomac (desi n-am avut sensibilitati din astea pana acum, la 28 d ani)...

nu stiu cum sunt greturile de la sarcina, imi imaginez ca seamana cu raul de masina nu cu ce am eu, nu?? as putea fi insarcinata?

menstruatia peste sarcina poate fi la fel de abundenta si dureaza tot atat ca in mod normal?

Ultima oara a fost editat de anamariai (2012-09-21 13:32:45)

#46 2012-09-21 13:27:08

Gabiuta 10
New member

nu cred!Poate fi de la stres!

#47 2012-09-21 13:56:30

Gabiuta 10
New member

imi mai da cineva o parere?

#48 2012-09-21 14:02:03

mikado
Platinum member

parere la ce? ti s-a zis...faci test sau Hcg din sange si mergi la dr. (astepti sa vina din concediu sau mergi la altul)

.

#49 2012-09-21 14:15:53

anamariai
New member
Inregistrat: 2012-02-05

mikado, are dreptate gabiutza? imi fac griji degeaba? sau tb sa iau masuri?  spermatozoid

multumesc amandurora oricum, apreciez rapiditatea voastra puss

Ultima oara a fost editat de anamariai (2012-09-21 14:17:56)

#50 2012-09-21 15:15:55

mikado
Platinum member

anamariai, raspunsul era pt gabiuta.

da exista menstra peste sarcina ...dar nu cred sa fie cazul tau. intarzierea se poate datora stresului sau poate fi din cauze hormonale . poti face un test pt linsitea ta.

.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.