Posibila sarcina? Help!
- jasmine689
- New member
- Inregistrat: 2012-08-30
Posibila sarcina? Help!
Buna ziua! As avea o problema. Pe data de 21 august am avut un contact sexual neprotejat, si nu stiu exact daca a ejaculat in mine . La 44 de h dupa contact am luat Postinor 2 prima pastila , urmatoare la 12 h si 10 min, am intariziat putin cu ea. Dupa 4-5 zile mi-a aparut o sangerare,in prima zi am avut o chestie ciudata la sangerare care semana cu un cheag, doar ca era mai altfel la culoare nu era la fel de rosu, strucutura era mai desprinsa sa zic asa. Asta este a doua zi de cand am sangerarea. Am un cilcu regulat banuiesc. - 27 de zile ciclu - 14-19 august ultima menstruatie, deci menstruatie trebuie sa imi vina pe 10 septembrie . [Am tinut un calendar sa imi supraveghez menstruatiile, veneau la date fixe timp de 4 luni incoace] - perioada nefertila cu sanse scazute de sarcina a fost intre 20-24 august.
Am mai avut 2 contacte neprotejate, si am luat Postinor 2, si si-a facut efectul, fara sa imi deregleze ciclu, si fara sangerari .
Sunt sanse sa raman insarcinata? Si care este treaba cu aceea sangerare, am citit dar nu inteleg mai exact.
Va rog sa imi raspundeti, m-ar scoate din stres. Multumesc anticipat.
- Ioana17
- Full member
- Inregistrat: 2010-06-03
Re: Posibila sarcina? Help!
E din cauza de la Postinor. Cand ai mai luat Postinor ? Intr-un an pastila de a 2 a zi se ia maxim de 2 ori . 1 la 6 luni. Mai bine va protejati cu prezervativ ,e mai ieftin,mai sigur si scapi si de stres si de o sarcina nedorita + de problemele de sanatate care ti le poate crea postinoru sau oricare pastila de a2a zi. Insarcinata nu cred ca ai putea fi de vreme ce ai luat pastila .
Ultima oara a fost editat de Ioana17 (2012-08-30 00:26:53)
Cea mai calda amagire are cel mai rece sfarsit ! >
- jasmine689
- New member
Pai... luna trecuta.... Si acum fix un an . Stiu ca trebuie luata de 2 ori pe an la un interval de 6 luni insa nu am avut alta optiune. Sunt foarte stresata. Crezi ca sunt sanse sa fiu insarcinata? Ca eu am impresia ca totusi aceea chestie care semana cu un cheag sa fii fost ceva ce se lipise si Postinor l-a dat afara.... Habar nu am sincer... Nu am avut dereglari de la Postinor sau sangerari in datile trecute. Totusi ma intreb....
EDIT :
Mai ales ca nu eram fertila in perioada aia , dar am si niste dureri de cap. Aceea sangerare poate sa imi accentueze anemia? Astazi mi-am simtit bratul tare amortit.
Ultima oara a fost editat de jasmine689 (2012-08-30 00:39:17)
- Ioana17
- Full member
Organismul tau nu functioneaza de fiecare data la fel. Pastila de a2a zi se ia in cazul in care esti sigura ca a ejaculat in tine, pentru asta e facuta sa inlature o sarcina nedorita. Desi exista o marja de eroare de 1% ,din cate stiu e sigura in proportie de 99,99 %. Nu ai de ce sa fi ingrijorata , sanse de a fi insarcinata nu sunt. E posibil sa fi eliminat un cheag. Ai grija de cate ori folosesti postinoru ,mai bine va protejati pentru ca e mai sigur ,mai eficient,mai sanatos si ieftin.
Ultima oara a fost editat de Ioana17 (2012-08-30 00:40:14)
- jasmine689
- New member
Am inteles. Pentru ca eram destul de sigura asa ca o parte a fost eliminata in mine. Datile trecute nu fusese si probabil de aceea nu am avut sangerarea aceea.
Insa cat timp trebuie sa dureze? Ca deja se fac doua zile.
Ultima oara a fost editat de jasmine689 (2012-08-30 00:42:04)
- Ioana17
- Full member
Daca acea sangerare e asemanatoare menstrei (cantitativ)nu cred ca ti-ar accentua anemia. Dar acum e vorba si de autosugestie ,ai impresia ca te dor toate si ca totul se trage de la acea sangerare sau de la postinor. Stai linistita si nu te mai stresa. Urmareste sangerarea si urmatoarea menstra. Totusi ai grija pe viitor si incearca cat de mult posibil sa eviti pastilele de a 2 a zi.
- jasmine689
- New member
Multumesc mult . Iti jur , ca am avut am fost atat de stresata incat am avut ametelii si mini heart attack . Deci in concluzie , nu am cum sa raman. Am sa o evit mai mult ca sigur.
Ultima oara a fost editat de jasmine689 (2012-08-30 00:51:16)
- Ioana17
- Full member
Uite. Informatiile sunt luate de pe prospect .
Ce efecte secundare apar dupa folosirea Postinor-ului?
Cel mai des apar greturile sau voma. De asemenea, ?n zilele urmatoare dupa folosirea pastilelor Postinor pot apare s?ngerari ?ntre 2 menstruatii (menstruatia care a precedat utilizarea contraceptiei de urgenta si cea care va urma).
?n cazuri rare s?nt semnalate dureri de cap, ameteli, stari de oboseala, slabiciuni, s?ni tensionati. De regula, aceste efecte neplacute vor dispare pe parcursul a 24 de ore.
Influenteaza Postinor-ul data aparitiei urmatoarei menstruatii?
La majoritatea femeilor urmatoarea menstruatie va ?ncepe la timp sau cu c?teva zile mai devreme sau mai t?rziu. Daca menstruatia nu apare ?ntr-o saptam?na de la data calculata, exista probabilitatea de a fi ramas ?nsarcinata. ?n acest caz trebuie sa mergeti imediat la medicul ginecolog (si sa faceti testul la sarcina). Postinor-ul (inclusiv, alte pastile contraceptive folosite ?n cazuri de urgenta) nu este o metoda de contraceptie permanenta care poate fi folosita regulat. Aceste pastile pot fi folosite doar ?n cazuri extreme. Trebuie sa se evite folosirea Postinor-ului ?n fiecare luna.
Ultima oara a fost editat de Ioana17 (2012-08-30 00:54:17)
- jasmine689
- New member
Da, stiu prospectul pe de rost. Insa mereu am dubii . De fiecare data folosisem prezervativul insa se ajunsese sa nu il mai folosim. Barbatii astia....
In orice caz nu o sa mai iau deloc Postinor si nici nu o sa folosesc anticonceptionale. Mi-a ajuns. Mersi mult, cu toate datele pe care ti le-am oferit, ar trebuii sa ma linistesc, sa inteleg ? Sarcina nu va fii . In prospect scria ca a doua pastila trebuie luata la un interval de 12 ore insa nu mai mult de 16, iar eu am intarziat cu 10 min .
Imi amintesc ca data trecuta o luasem la 60 d h sau ceva de genul, eram in perioada fertila si fusese neprotejat, folosind coitul intrerupt. Isi facuse efectul, fara reactii si imi venise ciclu normal, nu intarziase nici macar o zi.
Ultima oara a fost editat de jasmine689 (2012-08-30 01:11:30)
- georgiana 555
- Membru
buna am si eu o mika problema. pe 28 am facut dragoste cu sotul meu neprotejat si a ejaculat in mn.. am avut amandoi orgasm in acelasi timp nu pot sa-mi dau seama daka as putea fi insarcinata. cm mi-a venit pe 10 august si trebuie sa-mi mai vina pe 8 sept... credeti k pe 28 eram in perioada de ovulatie ? ast un rasp va rog pt k stau k pe ace si pana pot sa-mi fac un test ast o parere.. multumesc mult
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
in mod normal daca ai un ciclu regulat de 28 de zile nu mai erai in perioada fertila, ci dupa ovulatie 100% nu-ti poate spune nimeni, se intampla si sa ovulezi mai tarziu
- georgiana 555
- Membru
mersi mult.. imi poti spune te rog cum este cu perioada fertila ?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Uite cum sa-ti calculezi perioada fertila, daca zici ca ai un ciclu regulat de 28 de zile ar fi intre zilele 7-16 (numarand din prima zi de menstruatie):
Metoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.
- Ioana17
- Full member
jasmine689 : Postinoru l-ai luat corect ,acum asteapta menstra care trebuie sa-ti vina pe 10 septembrie nu ? Se poate sa-ti vina ori mai repede cu cateva zile ori mai tarziu deci nu te impacienta. Eu cand am luat Postinoru mi-a intarzaiat menstra vreo 8 zile,deci se intampla ca organismul sa nu functioneze de fiecare data la fel. Postinoru deregleaza organismul. Ca sa nu mai treci prin stresul asta ,folositi prezervativul si daca nu va place iti recomand sa mergi la un planning familial si sa iti prescrie anticonceptionale potrivite organismului tau ,nu din acelea de care ai auzit la vecina si ei i se par ca sunt bune .
- Ioana17
- Full member
Npc. Ti-am spus ,stai linistita. O sa vezi ca o sa-ti vina si nu e nici cea mai mica problema.
- georgiana 555
- Membru
- jasmine689
- New member
Ok, incep sa ma ingrijorez. Menstruatia nu mi-a venit pe 10 sept. cum trebuia. Totusi am avut dureri de ovare, si multe alte simptome de menstruatie insa nu a venit. Am ramas oare ? Nu am avut simptome de sarcina, burta nu mi-a crescut nu am pofte etc. Mi s-a mai intamplat sa imi vina uneori de doua ori intr-o luna , sau sa ma imi intarzie , dar oare o fii din cauza anotimpului, postinor sau sarcina? Sunt extraordinar de stresata. Abea ca pot dormi. Prietena mea zice sa nu disper, ca am avut sangerarea si nu am avut semene de sarcina. Eu am probleme cu glanda endocrina, dar totusi.. Voi ce ziceti? Plus ca inainte de menstruatie tot timpul, aveam o scurgere alba. Si am avut-o but no menstruatie.
- Nicole_
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-02
eu cred ca iti intarzie de la postinor
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|