homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Prietenul meu este fffffoarte gelos . Ce sa fac?

#1 2012-09-04 18:42:20

carmen212
New member
Inregistrat: 2012-02-25

Prietenul meu este fffffoarte gelos . Ce sa fac?

Am o "problema'', Prietenul meu este ff gelos, daca cumva ma suna vreun coleg de la facultate pur si simplu pt a cere un caiet sau pt a intreba cv de facultate se supara eneorm ma pune sa ii spun sa nu ma mai caute , le-am zis la vreo 2 colegi acest lucru dar parca imi este rusine pt ca stiu ca acei oameni nu au nimic cu mine si nu doresc nimic mai mult.  Mi-a sters toate numerele de telefon de baieti , nu ma deranjeaza acest lucru pt ca nu am nimic cu nimeni  nu ma intereseaza nimeni doar el pe el il iubesc dar mi se pare mult prea gelos. Este normal sa fie asa? Problema este ca acum m-a sunat un coleg sa-i dau un caiet , bine i-am zis ca nu il mai am numai sa fie bine dar acum imi este frica de reactia lui cand ii voi spune nici nu vreau sa ma gandesc cum reactioneaza , o sa zica trebuia sa0i zici sa nu te mai caute si asa , nici nu stiu ce sa fac. E normal sa fie asa?

Cine nu iarta distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi

#2 2012-09-04 19:00:00

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Re: Prietenul meu este fffffoarte gelos . Ce sa fac?

nu este normal. asta e boala curata, oricand se poate transforma in violenta. de cand sunteti impreuna? daca aveti o rel de ceva timp , acum brusc a inceput sa-si manifeste gelozia asta bolnava? el ce vrea sa nu mai vorbesti cu nimeni. In facultate asa e , colegii intre ei se ajuta. Incearca sa vb cu el serios legat de asta , daca nu ii zici pa. La naiba cu ea de dragoste, decat a traiesti in teroare. Baieti sunt la tot pasul.

What doesn't kill me, makes me stronger

#3 2012-09-04 19:11:30

carmen212
New member

suntem impreuna 7 luni  era de la inceput gelos dar acuma mi se pare ciudat pt ca eu nu ii dau motive si mereu il intreb daca ma lasa sa fac aia daca e problema  ca ma duc undeva .

#4 2012-09-04 19:15:09

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

daca te lasa ?? el iti cere voie tie sa faca ceva ?
nu e normal sa se intample asta, eu zic sa ai cat mai repede o discutie cu el... vad ca deja ti-e frica de el  neutral si asta nu mai e relatie

#5 2012-09-04 19:34:27

carmen212
New member

nu pot zice ca imi cere voie dar daca eu zic nu vreau si nu tare mi-ar place sa mergi acolo nu merge sau incercam sa facem sa fie bine , dar de multe ori eu il inteleg si nu e o pb pt ca eu am incredere, dar el nu este chiar asa  , uneori nu intelege lucrurile dar am invatat sa-l las sa se calmeze si apoi ii explic desi ma doare mult sa stiu ca e suparat si m-ai ales ca stiu ca sunt cuminte . in rest este un baiat bun,  desptet, harnic , este sufletul meu il ador dar unele lucruri lui nu ii le pot explica pt ca nu m-ar intelege ca si acum, cum m-a sunat colegul de facultate parca vad cand ii voi explica........ pt ca el acum este plecat din tara ppt putin timp.

Ultima oara a fost editat de carmen212 (2012-09-04 19:36:38)

Publicitate

loading...

#6 2012-09-04 19:42:28

heimdall
Diamond member

nu ca te indemn la prostii... dar de ce trebuie sa-i raportezi toate telefoanele primite, de exemplu ?
adica daca e ceva important inteleg, dar nu ma vad seara facand o lista cu toti cei cu care am vorbit si prezentand-o prietenului meu, ca nu vad ce relevanta are
si atitudinea ta nu mi se pare chiar ok, e una de subordonare: "ii cer voie", "sunt cuminte", "ii explic"... pai e tatal tau sau prietenul ? in felul asta il incurajezi sa aiba atitudinea pe care o are si care nu mi se pare potrivita

#7 2012-09-04 19:45:58

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

nu ii spune si tu tot. ce e asa de important ca te-as sunat un coleg de la facultate sa-ti ceara niste cursuri? poate si de aia te preseaza atat cu intrebari pt ca ii spui niste lucruri insignifiante care il fac sa-si puna semne de intrebare. pune-te la o discutie serioasa cu el ca asa ceva nu este normal. daca vezi ca nu isi revine, fugi draga mea ca nu te joci cu asa ceva. cum a spus o fata mai sus poate degenera usor intr-o violenta. asa cum el are o viata sociala ai si tu, nu poti sa stai non stop numai in fundul lui sau sa vorbesti numai cu cine vrea el. gandeste-te cum o sa se poarte mai tarziu cu tine cand o sa fiti castoriti sau logoditi daca acum se poarta asa.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#8 2012-09-04 19:50:28

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

carmen212 a scris:

nu pot zice ca imi cere voie dar daca eu zic nu vreau si nu tare mi-ar place sa mergi acolo nu merge sau incercam sa facem sa fie bine , dar de multe ori eu il inteleg si nu e o pb pt ca eu am incredere, dar el nu este chiar asa  , uneori nu intelege lucrurile dar am invatat sa-l las sa se calmeze si apoi ii explic desi ma doare mult sa stiu ca e suparat si m-ai ales ca stiu ca sunt cuminte . in rest este un baiat bun,  desptet, harnic , este sufletul meu il ador dar unele lucruri lui nu ii le pot explica pt ca nu m-ar intelege ca si acum, cum m-a sunat colegul de facultate parca vad cand ii voi explica........ pt ca el acum este plecat din tara ppt putin timp.

Degeaba este harnic... etc , daca are gelozia asta  bolnava. Nu este normala starea asta a lui, e clar nu are incredere in tine , daca ar avea n-ar exagera . Pune-l cu picioarele pe pamant ca nu vad ceva de viitor, va deveni si violent , asta nu e viata sa traiesti sub teroare. esti destul de tare de rezisti la altfel de momente ,eu una n-as rezista nici o luna. succes!

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-09-04 20:38:04)

What doesn't kill me, makes me stronger

#9 2012-09-04 19:52:58

carmen212
New member

si daca afla ca m-a sunat ?
eu va inteleg ce ziceti .... il iubesc  dar sunt constienta ca exagereaza cu unele lucruri trebuie sa gasesc o solutie de asta v-am si cerut ajutorul . da asa este ii cer mereu ''voie'' dar nu ma deranjeaza asa mult lucrul asta  ma derejeaza ca nu intelege niste lucruri firesti si normale .

#10 2012-09-04 19:59:07

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

daca afla... tu deja traiesti sub teroare si in frica. daca afla ii spui ca a fost doar un telefon, un coleg care te-a rugat sa-i imprumuti niste cursuri. ii spui ca nu i le-ai dat ca nu le mai aveai (nu-i spui ca ai refuzat din cauza lui). daca incepe sa tipe la tine te mentii pe pozitie si ii spui ca e un lusru firesc si nu vezi de ce reactioneaza asa. lasa-l sa se supere ca nu moare daca sta un pic fara sa vorbeasca cu tine. asa mediteaza si el si poate pricepe ceva. nu ii mai ceda, numai asa poti sa-l vindeci, asta daca ai ce vindeca.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#11 2012-09-04 20:17:55

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07

Nici eu nu as rezista cu un iubit asa gelos.Putina gelozie nu strica,insa niciodata dusa la extrem,deja ce zici tu mie mi se pare absurd.

O prietena de-a mea din liceu patea aceeasi chestie cu iubitul ei:o punea sa-i dea beep de fiecare data cand intram in pauza de la ore,beep cand se termina pauza,beep cand iesea de la ore si beep cand ajungea acasa,nu o lasa sa iasa cu mine sau alte fete,desi nu faceam nimic anormal(un ceai,o pizza,discutii de fete & co),nu o lasa sa aiba cont pe retele de socializare(ea isi dorea mult asta),nu o lasa sa se imbrace cum vrea,i-a sters toate nr. de tel ale baietilor si multe altele.
Ea a acceptat toate astea pt ca era indragostita lulea si pt. ca ii era frica de el,ca o certa....Insa dupa 7 ani de chin,dupa cum chiar ea a zis,au pus capat(de fapt ea a pus).S-a dus la facultate si el o suna non stop,ii reprosa ca il insala cu siguranta pe acolo si altele,daca nu putea raspunde la telefon ii facea un scandal monstru...Usor usor a murit pasiunea si iubirea.Acum ea are pe altcineva si este cu adevarat fericita,se vede pe fata ei.

Deci eu zic ca vorbesti serios cu el pe tema asta,daca de pe acum face asa,ma tem ca pe viitor va fi mai rau.Ori mai lasa de la el,ori gata.Pune si tu piciorul in prag,sa iti dovedeasca ca are incredere in tine.

#12 2012-09-04 21:08:29

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Heim rotfl Cum, nu faci o lista sa i-o prezinti prietenului??

Nu m-am putut abtine, mi s-a parut amuzant.

Carmen si daca afla ca te-a sunat ce?? Asta inseamna sa ii stii deja de frica. Tu iti imaginezi cum va fi el mai tarziu? Daca dupa 7 luni de relatie isi permite sa iti spuna cu cine sa vorbesti si cu cine nu?!
La un moment dat te vei angaja, vei avea colegi de munca, poate chiar un sef caruia nu ii vei putea spune sa nu te mai caute.

E o atitudine bolnava din partea lui. El nu vorbeste decat cu barbati?

#13 2012-09-05 09:45:44

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

heimdall a scris:

si atitudinea ta nu mi se pare chiar ok, e una de subordonare: "ii cer voie", "sunt cuminte", "ii explic"... pai e tatal tau sau prietenul ? in felul asta il incurajezi sa aiba atitudinea pe care o are si care nu mi se pare potrivita

subscriu intru totul, e chiar o atitudine foarte nepotrivita neutral
tu trebuie sa intelegi ca o relatie de tipul asta e nefireasca si ca nu-ti aduce decat nefericire. pentru ca, oricat de mult te vei stradui sa-i faci pe plac, sa fii "cuminte" si sa nu-i iesi din cuvant, intotdeauna va gasi sa-ti reproseze altceva si va incerca sa te ingradeasca si mai mult.
sfatul meu este sa fugi cat poti de relatia asta. nu te imbata cu apa rece cum ca il vei putea schimba, odata ce ai acceptat relatia asta de subordonare nu vei mai putea niciodata sa mai schimbi ceva. si, din pacate, foarte multe relatii de tipul asta sfarsesc prin a degenera in violenta neutral

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#14 2012-09-05 13:20:37

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Carmen, sigur nu te-ai combinat cu fostul meu ? lol
Acum serios,asa facea si fostul. Murea de nervi cand ma suna vreun coleg sa ma intrebe ceva legat de scoala sau pur si simplu de sanatate. Cauta metode sa blocheze apelurile, controla telefoanele, mailul, facebook-ul... Si facea scandal si cand ieseam cu vreo prietena. Era sufocant, si ma dresase parca sad. Dar eram indragostita, si desi sufeream enorm, am fost slaba. Ne-am despartit dupa 11 luni.

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#15 2012-09-05 14:03:46

carmen212
New member

e posibil lol.  Si eu il iubesc tare mult si mi drag si sper sa se schimbe , stiu ca o sa ziceti nu se poate si ca visez doar , insa eu sper ca v-a fi bine pt ca imi doresc asta . Acum astept sa vina acasa ca mi tare dor de el zici ca nu m-ai trec zilele  astea sad.

#16 2012-09-05 21:40:56

carmen212
New member

eu nu as merge nicaieri sau i-as propune sa vina cu mine.

#17 2012-09-05 22:14:43

Gizeh
Banat
De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
Inregistrat: 2011-04-01

in primul rand ca gelozia este o boala foarte grea,mai ales in stadiul in care spui tu ca a ajuns....desi nu vrem sa recunoastem toti,dar fiecare dintre noi avem un gram de gelozie in noi.
in legatura cu prietenul tau,noi nu va cunoastem pe voi ca oameni si mai ales ca si cuplu.tot ce putem face e sa ne dam si noi cu parerea despre diverse situatii,insa esenta este la voi.nu trebuie sa ii dai lui raportul si nici explicatii.e absurd sa il lasi sa te contrezele si implicit sa iti controleze viata.tu la universitate ai colegii tai cu care comunici,acasa ai prietenii tai/prietenele tale s.a.m.d. el are colegii lui si prietenii lui.asa cum tu il accepti pe el cu bune si rele asa trebuie si el sa te accepte pe tine.
in cazul tau gelozia lui mi se pare distructiva, nu constructiva.ar trebui sa ai o discutie mai serioasa cu el,sa ii spui ca te-a luat la pachet cu tot cu colegi/colege, prieteni/prietene asa cum si tu l-ai luat pe el la pachet cu bune si rele, cu colege/colegi si cu prietene/prieteni. poate nu are destula incredere in el de este gelos sau poate fara sa iti dai seama i-ai dat motive sa fie asa.gelozia asa se poate transforma oricand intr-un dezastru....daca nu intelege cu vorba buna atunci ai grija ce decizie iei ...

Ne dorim si noi bebic

#18 2012-09-06 10:42:41

heimdall
Diamond member

Subsum a scris:

legat de chestia asta "ii cer voie sa fac ceva", sau "o intreb daca pot sa ies cu o prietena in oras": ok sunt absurde atitudinile astea, dar daca partenera imi spune ceva de genu "nu sunt de acord sa iesi cu X pentru ca nu ti-e foarte apropiat", sau "mie nu imi convine chestia aia", si eu totusi simt nevoia s-o fac, atunci cum e mai bine? ei nu i se pare normal, nu imi interzice, si totusi nu vad nicio problema in asta. cum ati reactiona?

discuti si vezi daca ajungi la un compromis
daca argumentul e "nu te vezi cu ala ca nu vreau eu" nu prea mi se pare de luat in seama
daca sunt si alte argumente vedem cum facem

#19 2012-09-08 01:19:06

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Subsum a scris:

legat de chestia asta "ii cer voie sa fac ceva", sau "o intreb daca pot sa ies cu o prietena in oras": ok sunt absurde atitudinile astea, dar daca partenera imi spune ceva de genu "nu sunt de acord sa iesi cu X pentru ca nu ti-e foarte apropiat", sau "mie nu imi convine chestia aia", si eu totusi simt nevoia s-o fac, atunci cum e mai bine? ei nu i se pare normal, nu imi interzice, si totusi nu vad nicio problema in asta. cum ati reactiona?

M-as gandii la motivele ei pentru care nu e de acord cu un lucru, apoi la motive pentru care simt ca ar trebuii sa fac altfel decat mi se sugereaza, si as actiona conform deciziilor mele, dupa ce am analizat si parerea celuilalt.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.