homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Totul despre alaptare 2-25

#457 2013-04-26 13:12:18

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

Re: Totul despre alaptare 2

deno, eu nu contrazic consultantii, eu spun ce mi s-a intamplat mie.
ca sa vezi cat suntem de diferite la mine ceaiurile de lactatie nu aveau efect. ceva se vedea dupa bere, iar dupa gratar explodam.
la finalul perioadei de alaptare, am mancat numai gratar si am baut lichide in prostie si nu s-a cunoscut nimic.
insa, razvan dupa diversificare sugea maxim de 2 ori ziua si mai sugea dimineata, seara la culcare si noaptea inca o data.

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#458 2013-04-26 14:07:54

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

poke, nici eu nu contest ce vi s-a intamplat.
coincidenta face ca si yannick exact la fel. dupa diversificare suge dimineata si noaptea tarziu, peste zi foarte foarte rar, poate o data pe saptamana. si culmea nu mi se umplu sanii, are si 12 ore cand nu suge si sanii sunt tot moi.
noaptea suge mai des, e adevarat.
cat despre preferinte, yannick mi-a refuzat sanul drept de la nastere si nici acum nu prea suge din el. iar diferenta de marime este enorma.

acum de vreo 2 saptamani se trezeste noaptea foarte des si daca incerc sa-i dau san urlaaaaa, deci la fiecare trezire vrea luat in brate si adoarme instant inapoi.

as putea zice ca se intarca, dar nu e asa, eu zic ca e o greva a suptului si la el. pana nu-i ofer eu lapte la biberon, el n-are de unde sa bea altceva. si cum eu n-o sau dau ever, n-are de ales lol

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#459 2013-04-26 17:32:10

czuky
Hero member
De la: timisoara, mosnita noua
Inregistrat: 2010-03-11
Site

Noroc ca traim intr-o societate dezvoltata si nu murim de foame, ca altfel am da la copii pana la 7 ani, bucuroase ca au ce manca.

Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010
Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu.

bebe    26+ <3

#460 2013-04-26 17:41:10

JanisJoplin
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-12-26

tummenupp czuky

Poke.fara suparare dar zi la fete toata povestea..nu jumatati.
Cu 2luni inainte incepusei sa ii dai lapte din biberon si spuneai convinsa ca pe termen lung laptele tau nu-oi va ajunge..cel de vaca e mai consistent.era o discutie ceva cu nepoata ta
..
Tu oricum voiai sa il intarci in mintea ta..si chiar in vorbele tale.doar ca n-o ziceai direct.asta plus probabil o greva a suptului si o  confuzie de biberon de la care sugea ocazional si nah belea intarcarea..
Stii f  bine ca e asa,intrai zilnic atunci...

6 ani de dragoste  hjarta

#461 2013-04-26 17:53:15

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

czuky a scris:

Noroc ca traim intr-o societate dezvoltata si nu murim de foame, ca altfel am da la copii pana la 7 ani, bucuroase ca au ce manca.

pai daca mama n-are ce manca, mai produce lapte sa dea la un copil de 7 ani si acesta sa se mai si sature?
chiar sunt curioasa ce se intampla in tarile subdezvoltate si in triburile de bastinasi, pana la ce varsta sunt alaptati copiii acolo?
cum spunea cineva mai sus, mi se pare grotesc ca un baiat de 5 ani, care la gradinita se uita pe sub fustele fetelor, sa mai suga la sanul mamei.

Publicitate

loading...

#462 2013-04-26 18:03:05

JanisJoplin
Platinum member

Si mamele subnutrite produc lapte.
In Africa copiii sunt alaptati exclusiv pana la 1an si doar asta ii tine in viata.. smile

#463 2013-04-26 18:07:21

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Anca din ce parte a lumii te intereseaza aceste "triburi de bastiasi"? Nu-i corect cum te exprimi dar nu conteaza...Este mult de discutat despre tarile subdezvoltate. Copiilor li de lapte praf. Yep! Pt ca smecherii de la corporatiile ce comercializeaza laptele praf au avut grija sa implementeze idee ca lp este the best. Au distribuit, initial, lp pe gratis ca sa schimbe traditia alaptarii, evident. apoi, au pus in vanzare. Scump! Braziia este un exemplu pt asta si spun nu numai din carti dar am lucrat acolo, stiu exact ce spun. Nu am insa timp sa dezvolt aici.

"Grotesc cu baietelul ce se uita sub fusta"...daca se uita o face fie de curiozitate caci este varsta cand descopera sexualitate lor - ce-i diferit la o fetita fata de mine? Fie ca are dobitoci prin jur care il invata "prostii" din astea. Suptul la varste inaintate este nu pt a manca ci pt comfortul lor metal. Se simt bine langa mama, langa pielea ei, langa bataia inimii ei. Jur pe ce vrei tu ca nu este nik sexual in asta. Tzatzele-s facute pt alaptat si nu pt sex, dar cand suntem coplesiti de 'vipuri' siliconate si 'tunate' si cand sanii sunt scosi la inaintare cu intentie de sex atunci nu mai gandim profund.

stii engleza? Te descurci sa citesti si sa intelegi? Da-mi te rog o adresa de emai si iti trimit in cateva zile niste articole referitoare la "triburi". O sa iti trimit din S. America, partea pe care am lucrat eu, si o sa vezi ca sunt unii care duc alaptarea si pana la 6-7 ani. Asta in partile unde nu au reusit cei de la Nestle sa intre si sa le bage lp pe gat.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#464 2013-04-26 18:17:10

czuky
Hero member
De la: timisoara, mosnita noua
Inregistrat: 2010-03-11
Site

Eu sunt de parere ca fiecare face ce crede ca e bine pentru el si copilul lui, informat fiind. Dar ma irita la ochi astfel de insulte aduse unor mame care alpteaza prelungit (poatea prea prelungit in ochii altora) fara sa stie da fapt cum este. Doar se presupune si se eticheteaza. Cred ca am o promblema cu discriminarea de orice fel.

Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010
Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu.

bebe    26+ <3

#465 2013-04-26 22:48:37

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

si copiii aia din tarile subdezvoltate care nu au ce manca la 3 ani decat sanul mamei, i-ati vazut cum arata? stiti cat sunt de anemici, bolnavi? cate carente, cate probleme de sanatate.  sad

#466 2013-04-27 14:01:52

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Am citit si eu, ca doar nu puteam sa stau deoparte cand e vorba de alaptat. smile
Mai, nici eu nu vad nimic obscen in pozele astea... Oi fi defecta? smile
Si vorba lui Czuky, fiecare face dupa cum crede ca-i mai bine pentru puiul ei de om, sau de ce-o mai fi.

Poke si eu imi amintesc, asa cum spune si Janis ca-i dadeai micutului lapte de vaca si nu intelegeam de ce, cand tu spuneai ca aveai lapte garla. Stiu ca te-ai suparat atunci cand te-am intrebat.

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#467 2013-04-29 11:21:02

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

flower, sub user-ul meu e un link "E-mail". imi poti trimite de acolo mail cu articolele. multumesc.
eu ma refeream la triburile de primitivi, cum sunt in unele tari subdezvoltate din africa. poate exista si in america de sud, nu stiu.
interesant ce zici cu companiile producatoare de lapte praf. nu m-as fi gandit ca merg atat de departe, dar... "face sens" neutral.

#468 2013-04-29 15:22:42

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Mamici, ce ma fac eu cu puiul meu ca de vreo cateva zile ma musca de tzitzi de mi-a facut rana. Faza e ca doar la un san (dreptul). Si nu pot s-o opresc si sa-i spun ca ma doare pt. ca nu se intampla decat cand e adormita. Daca ii scot tzitzi din gurita e jale, plange de abia o mai impac si nu mai vrea nici pe tzitzi inapoi. Cand e treaza nu musca.
De fapt nu musca propiu-zis, in partea de sus baga dintisorii ...

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#469 2013-04-29 17:46:33

denorah00
Insomniac member

kate si yannick face asa demult. cu gingiile, dar ma doare de tresar. tot asa, cand e adormit. treaz mai musca dar se prosteste.
eu zic ca n-ai ce sa-i faci, eu strangi din buci si aia e, se poate speria daca tu te sperii sau reactionezi brusc, ii iei titi, etc, si poate interveni un refuz total, poate face asocierea in capul ei ca titi nu mai e buna daca se sperie la san.

asta stiu de la cursul de alaptare ca s-a vorbit despre muscaturi.
daca ar face treaza, sunt alte metode, dar in somn nu ai ce.

#470 2013-04-29 18:26:30

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Merci, Deno! Ma tot gandesc ca poate e doar o faza si o sa treaca. Ea cu gingiile nu musca, doar de cand are dinti sus.

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#471 2013-04-29 23:47:49

denorah00
Insomniac member

kate e o faza clar. nu e constienta cand face asa in somn.
cand va fi treaza si va face asa iti vei da seama ca e smechera, se va comporta intr-un fel anume.

#472 2013-04-30 01:25:24

JanisJoplin
Platinum member

Si eu zic ca e o faza...poate chiar pt ca o dor gingiile...

Flower poate ne explici cum e cu intarcatul de zi si de noapte..e nou conceptul pt mine lol adik C a ta cum isi da seama ca noaptea e buna si ziua nu mai incearca deloc-deloc de la faza cu lamaia sour?

#473 2013-04-30 03:04:36

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Fetele ma scuzati; ma mai intrat dar nu stiu ce am citit inafara de postarile Elenei P grater. M-a coplesit cu totul situatia ei si sotul meu este ft bulversat caci prietei buni de-ai lui au patit un necaz la fel ca al Elenei.

DEci, eu am pus lamaie pe tziti ziua. Am hotarat sa o intarc ziua si sa mai continui noaptea ca sa nu fie chiar un soc asa de mare pt ea (si pt mine lol caci vroiam sa adoarma repede). Am pus lamaie si i-am zis ca este mare si ca tziti stie treaba asta; ca tziti (ma rog, mama cum ii zice ea) este programata sa dea laptic bun numai pt bebelusi si, na, acu' ca ea este mare, tziti trebuie sa se odihneasca bla, ba. I-am spus o poveste din asta. Dar cu logica cumva*. Si i-am spus ca noaptea tizti uita (si nu vede) si ca pana la un moment X inca mai da lapte bun.

Asa mi-a venit. Ma bucur ca am procedat asa ca ma rupea ziua. Chiar daca nu eram impreuna (ea la gradinita, eu la ale mele) cand venea de la gradi se arunca direct pe mine. Acum nu am nicio treaba. Daca este ora 7 seara si este lumina si ea vrea tziti ca nu mai poate de somn dar eu stiu ca peste 30 d emin o sa se trezeasca ii arat pe fereastra ca este ziua inca si "mama is not good now".

La mine a mers...

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2013-04-30 06:33:57)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#474 2013-04-30 11:27:56

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

eu cred ca ana mea la o faza din asta m-ar trimite sa ma spal si  ar suge mai departe rotfl

si eu asa vrea sa nu mai suga ziua macar dar nu stiu ce sa ii fac inca. plange cu jale daca o refuz si nu pot sa o vad asa.

#475 2013-04-30 11:51:16

JanisJoplin
Platinum member

Multumrsc flower.notat smile
Albi lol daca nici n-ai incercat....de unde sa stii...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.