homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Totul despre alaptare 2-26

#476 2013-04-30 14:18:40

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Re: Totul despre alaptare 2

Kate, e doar o faza. Si udi facea fix la fel. Trece si asta, vin altele. smile

Draguta faza cu "mama" de zi si de noapte. smile

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#477 2013-04-30 16:19:20

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

mamici

ieri in parc, eram cu B. Fiind cald m-am gandit ca i-o fi si lui sete, ca omu', si mi-am scos o titi si i-am dat sa suga. Pe cand sugea, vine o mamaica la noi impreuna cu nepotica, o fetita de 2 ani. Se uitau amandoua, smile iar mamaica ii zice : hai sa mergem, ca e rusine sa ne uitam cum papa bebe! O intreb, dar ea nu a papat la fel? Si zice, NU, ea a papat laptic praf, IN CASA!  rotfl  Mi-a zis-o, shit!

#478 2013-04-30 17:37:45

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Pass, cat de tare!  rotfl2

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#479 2013-04-30 17:42:50

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Passuc rotfl cum de ai indraznit sa ofensezi femeia cu asa intrebari sensibile?

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#480 2013-04-30 18:08:52

passenger
Addicted member

da, si amandoua fiind de sex feminin, uite asa..
de era un barbat, mai ziceam. sad

Publicitate

loading...

#481 2013-05-01 08:48:55

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Fetelor...pana la urma mi-a venit si mie ceva laptic...Am inteles ca ar trebui sa suga bebe cat mai mult, ca sa am si eu sanse...dar bebe saracul nu se satura, pana nu ii dau si un biberon de lp nu adoarme...Iar dupa ce mananca lp, nu mai are chef de supt cateva ore...Ce sa fac???

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#482 2013-05-01 09:09:45

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Rose puss eu nu te pot ajuta

Si noi se pare ca avem ceva problemute...am avut foarte mult laptic, s-a mirat toata lumea, si a supt si ea foarte bine. Dar mi-au luat-o asistentele intr-o noapte si i-au dat lapte praf, eu nu am stors cum trebuie sanii...de atunci ea refuza un san. sige dinel, dar foarte putin. Iar cand storc cu pompa scot maxim 30 de ml din el. Ce sa fac sa nu-l refuze? n-as vrea sa pierd lapticul..

#483 2013-05-01 09:39:35

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

rose, completarea e cale sigura la intarcare. incearca sa mulgi tu suplimentar ca sa cresti productia de lapte.

be, va suge din amandoi, stai sa creasca putin si sa prinda putere. oricum tu intre timp nu inceta s-o pui la sanul pe care nu-l vrea. la fiecare alaptat o pui intai la sanul acela, si abia cand nu mai vrea o muti.
de pierdut laptele nu-l pierzi daca ea suge, chiar si dintr-un san, cunosc 2 fete care au alaptat numai dintr-un san cate 2-3 ani.
exact de asta imi era si mie frica, sa nu pierd laptele ca nu sugea din sanul drept. 4 luni n-a supt, timp in care eu il puneam mereu, doar ca urla. si scoteam laptele cu pompa. uneori ieseau 200 ml, alteori 5...
multa rabdare!

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#484 2013-05-01 09:58:20

be_happy
Platinum member

Multumesc Deno!
Eu am zis c-o sa fiu tare relaxata in ce priveste alaptarea, dar acum cand o vad cum suge si cand constientizez cat de bine e ptr ea chiar cred ca merita efortul.
Am avut noroc de vreo doua asistente plus un medic neonatolog pro alaptare.
Eu in prima seara dupa cezariana am pus-o la san si draga de ea sugea chiar binisor. Dar eu panicata i-am zis asistentei sa-mi dea supliment ptr ea bang ea s-a uitat la sani, a vazut ca am colostru si mi-a zis tare hotarata ca suplimentul e ptr bebelusii care nu sug sau ptr cei ale caror mame n-au inca laptic. Am colostru, n-am decat sa stau cu fata la san lol
bine, pacat ca-s putine ca ea, majoritatea turnau lapte praf cu cana pe gat bebelusilor grater

#485 2013-05-01 15:02:42

Katey
Addicted member

Rose, daca insisti cu lp macar da-i cu siringa, nu-i da bibe.

Strumful nails  7,5 ani

#486 2013-05-01 15:20:39

be_happy
Platinum member

Eu am o mare nedumerire cu ce pot manca si ce nu cat alaptez.
O gramada de variante: ba ca poti manca orice, dar introduse alimentele pe rand, ca la diversificare ( evitand tot ce clar baloneaza: fasole, varza, cartofi, etc); ba ca nu frcute, putine lactate...ba ca merg si fructele sau chiar ca n-ar trebui sa lipseasca din alimentatie.

voi ce ati mancat la inceputul alaptarii?

#487 2013-05-01 15:32:03

passenger
Addicted member

eu LAPTE dulce daca incercam, urlau tare amandoi. ala fermenteaza. mie nu imi place insa mai incercam sa pun cu cereale si o lasam balta dupa o noapte de colici. dar iaurt si kefir, nicio problema, ele deja sunt fermentate.
mananca orice, mai putin cele despre care se stie ca baloneaza ( fasole, brocoli conopida varza).
acum beau si caate o cafea cu o lingurita de cafea decof. si jumatate de lingurita de cafea normala. dar al meu are 7 luni, cand era mic-mic nu indrazneam de teama ca il agit. Mai beam si cate o bere cu 1,9% alcool sau fara alcool, mie mi se umflau sanii de la bere, mai ceva ca de la chimen.
2l de ceai pe zi, apa multa, in rest.. cioco putina, cate 2 cubulete. Dar acum... bag si o tableta intreaga  big_smile  si nu il agita pe bebe.

eu la Sebi a tinut regim drastic ( orez fiert, piept pui gratar, doar banana fara alte fructe, si piersica din compot, supe fara ciorbe acre si cascaval. plus kefir dimineata. atat mancam) pt ca el plangea zi-lumina de colici si ma uram ca ii fac asta, ca din cauza a ceea ce ingurgitez eu plange el de dureri, insa ... vax, si cu regim, si fara, a avut colici pana la 5 luni.

#488 2013-05-01 15:35:00

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

be eu prima luna am mancat vai de capu meu....supa dulce, si foarte mult lapte sad meniul zilei era gris cu lapte, lapte cu biscuiti...cam asta.
aveam zile cqand nu mancam.
apoi incet am inceput sa mananc si muraturi si ciocolata si de toate. yannick nu avea 2 luni si tin minte perfect ca intr-o dupa-amiaza am mancat 2 farfurii mari de ciorba de fasole cu ciolan cu 2 cepe rosii rotfl
n-a dat niciun semn de discomfort. si de-atunci chiar am mancat orice si in cantitati industriale, in seara de craciun am bagat 10 sarmale cu smantana lol

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#489 2013-05-01 15:35:43

Katey
Addicted member

Happy, eu am evitat doar fasolea, varza, ceapa si usturoiul.
Intr-adevar fructele pot da colici, dar eu as zice sa nu le scoti din alimentatie ca sa nu te constipi. Ai mari sanse dupa ceza, din pacate.

Pe parcurs, daca ti se pare ca are colici si stii ce ai mancat poti evita alimentul respectiv pana mai creste Sara.

De exemplu eu am incercat fasolea cand avea 2 luni jumate cand scapasem de colici, insa a durut-o tare burtica. sad Abia pe la 5 luni am incercat din nou si a fost ok.

Usturoi am mancat la 3 luni si n-a avut nimic.

Strumful nails  7,5 ani

#490 2013-05-01 15:42:42

be_happy
Platinum member

Ok, multumesc. O sa evit clar fasole, varza, conopida, brocoli si in rest o sa incerc cate putindin toate sa vad daca ii fac sau nu rau. Pana acum n-am indraznit decat lapte, supa,cascaval, gratar si...cozonac cesafac

#491 2013-05-01 23:41:43

JanisJoplin
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-26

Happy eu oricum nu aveam pofta de mancare cand eram lauza..dar mancam mult compot,suoa,dinastea.
intre timp am aflat ce mare bulshit e sa nu mananci cruditati gen fructe cand are nevoie corpul mai mult.pt ca hai sa gandim logic.alimentul care e rau pt ca baloneaza/da gaze..etc.are niste  compusi care fac asta nu? Si cand se descompune,in mii de chestii,doar anumite chestii ajung in lapte.crezi ca chestiile care te-au balonat mai sunt intregi? In niciun caz,in lapte a ajuns a miliarda parte dintr-un compus.
Am povestit aiurea caci nu mai stiu sursa sa explic profi ca acolo dar intelegi tu.
Concluzia: mananca orice,majoritatea sunt babisme.evita chestiile clar excitante,cofeina,zahar in exces...

6 ani de dragoste  hjarta

#492 2013-05-02 13:31:24

timean86
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-27

Al meu avea probleme de la mancarurile cu ceapa prajita.

Eu inca nici acum nu am mancat fasole. Musai tre sa incerc ca am o pofta.

Be succes kram

D+T= hjarta = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"

#493 2013-05-02 13:55:13

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

Be,eu singurele fructe care le mananc in prezent sunt bananele. Merele le.am facut compot,dar ni.mi plac. Eu mananc mult iaurt,biscuiti,cerealele acelea am vazut ca ma baloneaza,am renuntat la ele. Pufuletii sunt masa mea de dimi lol gratar,nimic prajit,nu ridichii,rosii,castraveti.
Eu mi.am luat tigaie de ceramica sa imi fac acolo omleta sau oua ochiuri smile
Eu mananc ciocolata,ca am vazut ca nu il agita, budinca imi mai fac,prajituri facute de mine,in casa..

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#494 2013-05-02 14:35:29

als
Sr. member
Inregistrat: 2011-04-26

mamici, sa va spun ce mi-a zis dr de fam la controlul de 9 ;luni al Ericai: sa o intarc cel trarziu la 1 an dar cum un an noi facem vara, pe caldura de foc, sa incep de pe acum. Motivatia ei a fost ca n-ar mai manca fata bine solide si ar prefera sanul. Ea acum mananca bine, are 10 kg la 9 luni jumate dar suge mult si ziua si noaptea/// Nici nu am de gand sa incerc, am ramas uimita de ce putea spune..

mami de fetita mare, Erica-Maria
si surioara mica Ema-Gabriela

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.