Totul despre alaptare 2-33
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Re: Totul despre alaptare 2
pass, nu le zi asa, ca nu e regula general valabila. o sa creada pe langa altele, ca daca copilu nu pune 400 gr pe sapt gata, nu e bun laptele. yannick de la vestitul lapte de mama mi-a crescut in 3 luni fix cat ti-au crescut tie intr-o saptamana. tu ridici in slavi alaptatul, DOAR pt ca voua va mers bine, ca daca iti mergea ca mie, nu cred ca mai erai atat de pro.
eu pt nimic in lume n-as recomanda cantarul. eu as recomanda instinctul si atat. eu il am in casa, STIU ca yannick nu creste ca altii si nu-l folosesc veci. l-am cantarit azi dupa o luna jumate din motivul ca mi se parea mai greu de tinut in brate. da de unde tot atata are.
Viata mea, desprinsa din povesti
- passenger
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-10-16
pai da, fiindca noua ne-a mers f bine doar cu tzatza. daca mie nu imi crestea ii dadeam lapte praf. nu stateam asa calma. dar sunt sigura ca si lor le va merge fff bine, pt ca de regula asa e. Nu stiu de ce nu crestea Y. cu laptele tau. \nu prea am mai auzit asa. De obicei cresc f mult, mai mult ca media cand sunt alaptati.
Ultima oara a fost editat de passenger (2013-05-14 09:35:58)
- Katey
- Addicted member
- De la: Tgv
- Inregistrat: 2011-09-13
Nici a mea n-a crescut peste medie pana la 6 luni. Era mereu sub greutate.
Strumful 7,5 ani Gremlinul 2 ani si 10 luni
- passenger
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-16
kate, pai si al soramii e nascut ca si Natalia, la 35 sapt, si el doar cu san a crescut mereu la limita de jos. Dr. i-a zis fiindca ar fi prematur.
- Katey
- Addicted member
- De la: Tgv
- Inregistrat: 2011-09-13
Asa ne-a zis si noua pediatra, ca prematurii au un start mai greut.
Ultima oara a fost editat de Katey (2013-05-14 10:13:58)
Strumful 7,5 ani Gremlinul 2 ani si 10 luni
- denorah00
- Insomniac member
cunosc foarte multi copii nascuti la termen care cresc sub medii alaptati fiind. asta pt ca laptele matern respecta genetica copilului, si il face sa creasca exact asa cum trebuie (nu peste medii, sub medii, etc), chiar daca nu iau 1 kg pe luna ci 300 gr. asa trebuie sa fie respectivii copii. cu lapte praf ii umflam si atat.
pass, de-asta zic sa nu mai ridici alaptatul in slavi unor tinere mame pe motiv ca tie ti-a crescut 1 kg jumate pe luna. daca ai fi asa de pro alaptare si ai fi 100% sigura ca e cea mai buna hrana pt copil indiferent de cum creste n-ai mai fi zis "daca mie nu imi crestea ii dadeam lapte praf. nu stateam asa calma. big_smile " sa le spui asa, doar ca voua v-a mers bine e gresit. poate lor nu le va merge la fel
eu personal cunosc mai multi copii slabi/normali alaptati decat grasi.
le: pass, sa nu ma intelegi gresit, eu stiu ca ai cele mai bune intentii din lume. dar cum pui tu problema, doar din perspectiva TA, nu din beneficiile alaptarii independent de curba de crestere, poate sa nu aiba efectul scontat. sunt asa multe mame care renunta la alaptat pt ca nu cresc copiii dupa grafice una de-asta renunta la alaptat in secunda 2 cand vede ca al tau ia 400 pe sapt si al ei 400 pe luna. si uite-asa, s-a "documentat" ea, si laptele e "slab"
Ultima oara a fost editat de denorah00 (2013-05-14 10:26:48)
- JanisJoplin
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-12-26
Parca si lucky zicea de Tudi ca a crescut doar in prima luna 700g,apoi din ce in ce mai putin.pe genetica copilului,vorba denorai,caci si taica-su era slabuut cand era mic... Si nu cred ca lucky s-a gandit vreodata la lapte praf
6 ani de dragoste
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
si noi am luat putin fiind exclusiv pe san, in prima si a doua luna, apoi am facut greseala si am introdus si lapte praf, doar completare si doar la o masa, in rest san, si cu toate astea a crescut la fel de putin, dar nu-i bai, asta e felul ei si gata...pe atunci nu era topicul asta, caci daca era clar nu bagam lapte praf...
oricum iti dau perfecta dreptate denorah.....
ca idee, noi in prima luna am luat 650gr, copilul nascut normal, greutate normala, pai cate nu ar fi bagat lapte praf, spre ex citind la altcineva ca se pot lua si 400 gr pe sapt, pai cunosc caz cu 1.8kg in prima luna numai pe san.
9 ani de copilarie ....
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Si eu cred ca important este sa fie bebe multumit si vesel, nu conteaza cat creste, fiecare cu ritmul lui.
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- denorah00
- Insomniac member
mai, yann a crescut ft bine pana la 4 luni. avea 7,300 la 4 luni si acum la 7 luni jumate are 7,800... alta de la 4 luni il diversifica vazand ca nu creste, eu totusi am asteptat pana la 6 luni fara o saptamana, atunci a avut cresterea de 400 gr, in primele 2 sapt ale diversificarii...si de atunci pana acum, in 1 luna jumate a luat 100 gr. alta l-ar baga pe cereale, carne, paine, etc... totusi el are 2 mese diversificate una de fructe, alta de legume, atat. asta inseamna ca eu am incredere in laptele meu chiar de nu are 10 kg, si mai mult am incredere in corpusorul lui ca stie mai bine cand si cum sa creasca...si cu ce
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
buna, mamici!
vin si eu cu cateva intrebari:
1. e bine sa iti achizitionezi un wrap/sling/cum s-o mai numi esarfa aceea dinainte de nastere, pt a putea tine nou nascutul mereu la san? cam cat dureaza procurarea unei astfel de "esarfe", cu cat timp inainte de dpn ar fi bine sa ma interesez/dau comanda?
2. cum trebuie procedat intr-o situatie ca cea prin care a trecut rose? (sper sa nu se supere ca o dau drept exemplu ) ma refer la faptul ca abia ce ai nascut si nu ai lapte; bebe suge cat suge in gol si pe urma refuza sanul (vazand ca nu-i aduce niciun beneficiu). ce faci in situatia asta? cat astepti? cat poti sa tii bebele nemancat si cum il determini sa mai suga, cand el plange si se agita, nu vrea nicicum sa mai puna gurita pe san?
3. am vazut dincolo o discutie despre apa. cand incepem sa le dam bebelusilor apa? odata cu diversificarea? pana atunci, intelesesem ca laptele le tine si de foame si de sete. e corect? nici ceai de fincen nu e bine sa le dam, daca au colici in primele luni?
multumesc si mai revin, pe masura ce-mi mai vin intrebari .
deno, voiam sa-ti zic (pt ca am vazut ca ai tot spus ca yannick nu ia in greutate conform standardelor) ca mie nu-mi pare deloc slabut, ci un copil normal. nu stiu dupa ce criterii se stabilesc baremele astea.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-05-14 11:08:24)
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
anca, eu iti raspund numai la intrebarea 3 apa nu e bine sa-i dai pana nu incepi diversificarea, teoretic
offtopic, cate sapt. de sarcina ai, daca vrei sa spui?
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- Reina
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-01
Cd am fost vineri la pediatru ( nu stiu dc am pov si dincolo ) dr l-a masurat/cantarit si avea 73 cm si 8.350 gr S-a uitat pe niste grafice si la varsta lui 6 luni jum media cica ar fi de 68.5 cm si 8.200 gr Mi-a zis ca dc nu ar fi in grafic mi-ar da lp. Nu am intrat in discutii cu ea , ca nu avea sens. Chiar mi-a si zis marca de lp ce sa ii dau in cazul in care vr sa ii dau completare.
Apa i-am dat de cand am inceput diversif , dar nu in fiec zi. La cat deputin mananca solide , ii trece de sete cu laptele meu.
Mamica de 2 pui scumpi
- anca90
- Platinum member
multumesc, bubu. mai astept raspunsuri si la celelalte intrebari. 20 am.
- JanisJoplin
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-12-26
Reina,cred ca medicul lua comision de la compania de lp..ti-e clar nu?
Anca sarcina usoara!
6 ani de dragoste
- majestik
- Addicted member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2008-08-10
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
anca90 a scris:buna, mamici!
vin si eu cu cateva intrebari:
1. e bine sa iti achizitionezi un wrap/sling/cum s-o mai numi esarfa aceea dinainte de nastere, pt a putea tine nou nascutul mereu la san? cam cat dureaza procurarea unei astfel de "esarfe", cu cat timp inainte de dpn ar fi bine sa ma interesez/dau comanda?
2. cum trebuie procedat intr-o situatie ca cea prin care a trecut rose? (sper sa nu se supere ca o dau drept exemplu ) ma refer la faptul ca abia ce ai nascut si nu ai lapte; bebe suge cat suge in gol si pe urma refuza sanul (vazand ca nu-i aduce niciun beneficiu). ce faci in situatia asta? cat astepti? cat poti sa tii bebele nemancat si cum il determini sa mai suga, cand el plange si se agita, nu vrea nicicum sa mai puna gurita pe san?
3. am vazut dincolo o discutie despre apa. cand incepem sa le dam bebelusilor apa? odata cu diversificarea? pana atunci, intelesesem ca laptele le tine si de foame si de sete. e corect? nici ceai de fincen nu e bine sa le dam, daca au colici in primele luni?
multumesc si mai revin, pe masura ce-mi mai vin intrebari .
deno, voiam sa-ti zic (pt ca am vazut ca ai tot spus ca yannick nu ia in greutate conform standardelor) ca mie nu-mi pare deloc slabut, ci un copil normal. nu stiu dupa ce criterii se stabilesc baremele astea.
1. e bineee dureaza 24 h, daca nu iei din orasul tau. dar de documentat e bine s-o faci inainte, cas a vezi (pe cat posibil) ce ti se potriveste. daca ai si posibilitattea de a testa, e si mai bine
2. defineste "niciun beneficiu" in contextul ala. eu io-am scris direct si lui rose, sunt convinsa ca lapte e, dar biberonul ala incurca situatia acolo
3. da, nik in primele 6 luni, apa dupa diversif. ceaiul strica, nu ajuta
graficele de crestere sunt facute pe copii crescuti cu formula (finantate de companiile prod de lp )
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- anca90
- Platinum member
- majestik
- Addicted member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2008-08-10
Cei de la consultanta in alaptare pot sa ma ajute si pe mine in pb cu colicii?
Copilul are aproape 3 luni, ii dau Colief, si numai Colief,fara sa alternez cu Infacol, mamanc mai nimic,sa nu ii fac rau, iaurt cu biscuiti, branza, ciorba de pasare, carne la cuptor,nimic prajit,legume,doar morcov, fructe, doar banane, de am dat jos 20kg de la nastere si sunt inca in scadere, si TOTUSI fiecare somn de zi,incepand cu cel de la 06.00-07.00,depinde de masa lui, el are COLICI la 30-45min dupa ce adoarme!!!
Le: Am incercat pe rand sa scot din alimentatie cate 3 zile iaurtul si branza, biscuitii, banana, cartofii, morcovi de curand m.am apucat de mancat. Acum testez cu pufuletii,de care oricum nu m.am apucat demult. Nu e alimenatia, am incercat cu aproape toate siropurile de la Sab, la Debridat pana la Protectis. Acum astept sa imi vina Gripe Water prin posta. Nu stiu ce sa mai incerc sa ii treaca.
Ultima oara a fost editat de majestik (2013-05-14 14:31:11)
Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013 Lucruri crosetate ieftine
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|