homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Totul despre alaptare 2-32

#590 2013-05-13 16:21:10

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: Totul despre alaptare 2

rose o sa incerc sa fac proba suptului, sa vad cat trage in 4-5-8 minute ( doar azi am cronometat, zilele trecute statea mai mult).

eu as rezista desi pic de oboseala, dar ma streseaza felul in care se ineaca. am ajuns s-o pazim, n-o mai las singura nici cand doarme, iar noaptea cat dorm dorm iepureste.

si pb e ca mi-e teama ca EU ii fac rau, ca o las sa suga des. poate isi incarca stomacul prea tare.

desi eu cred ca vb de reflux la ea/

Janis, da vreau, nu vreau sa-i dau lp. imi venea sa plang si in timpul si dupa ce i-am dat biberonul..

Katami, fac deja parte din grupul sprijin ptr alaptare si am vb deja cu Ionela.
eu am nascut prin cezariana, deci n-am primit oxitocina

Ultima oara a fost editat de be_happy (2013-05-13 16:24:35)

#591 2013-05-13 16:26:00

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

happy, la ceza, din cate stiu, e OBLIGATORIE oxitocina dupa, pt declansarea contractiilor de curatare a uterului
proba suptului e irelevanta
4-8 min si des e perfect
nu exista "ii incarci stomacul"
apoi daca ionela nu a reusit sa-ti zica astea si sa te convinga, io ma las din start

LE: oxitoc injctabila, nu perfuzabila

Ultima oara a fost editat de katami (2013-05-13 16:29:02)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#592 2013-05-13 16:35:31

be_happy
Platinum member

Katami atunci e posibil sa fi primti oxitocina, cine mai stie ce mi-au injectat.

Mi-a zis toate astea, de asta am si lasat-o asa in astea 2 saptamani de cand am venit acasa, dar cum am zis mai sus ma mustra constiinta ca EU ii fac rau.
mi-e mila de ea de numa cand o vad cum se chinuie ( ptr ca imi dau seama ca ei voma si regurgitatul ii provoaca dureri)

off topic: vroiam sa-ti zic ca mai nou la cuza se cere acordul ptr vaccinare

#593 2013-05-13 17:34:35

katami
Platinum member

f tare asta cu acordul, era si cazul, la ED era de anul trecut

NU ii faci niciun rau, scoate-ti asta din cap

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#594 2013-05-13 17:43:10

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Happy, eu i-am dat Nataliei 2 saptamani lapte muls cu biberonul. Cand sugea la san, mai dadea un pic de laptic inapoi, dupa biberon vomita in jet. Ii dadeam cu bibe ca sa vedem exact cat suge (cam 90-100ml), dupa ce am fost la pediatru si am vazut ca a luat in greutate, i-am scos bibe tocami din cauza ca vomita. sad

Rose, a mea a facut faza asta cu "ne mai jucam, mai sugem, iar ne mai jucam" pana la 8-9 luni. chicot
Cred ca Rareselul lui Janis face si acum la fel, nu, Janis?

Ultima oara a fost editat de Katey (2013-05-13 17:45:32)

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

Publicitate

loading...

#595 2013-05-13 17:53:05

JanisJoplin
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-12-26

Mdaaaa.toata ziua sta la tzatza,mai se joaca,mai sta.
Dar sa n-o speriem pe fata..unii se opresc,unii sunt mai tzatzofili chicot

6 ani de dragoste  hjarta

#596 2013-05-13 17:53:19

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Happy, ai primit sigur oxitocina la nastere, ca si eu am primit, i-am auzit vorbind zicand doctorului sa le spuna cand sa puna si la un moment dat l-a m auzit pe dctor zicand ''Acum, oxito".
Si eu am frisoane, nu stiam ca de la asta sunt...
Fetelor, cum sa renunt la lp? La mine nu se pune problema de ne-stimulare. Daca in urma stimularii s-ar produce mai mult, s-ar intampla asta si acum. Nu cred ca as rezista sa suga si mai mult decat atat. Sunt deja la limita cu mameloanele. De fapt, ma intreb daca ar face vreo diferenta, ca poate as faceo si pe asta. cand il pun la san, sanul e tare, abia apuca mamelonul. Apoi se goleste, devine moale si flescait, dar bebe continua sa traga si sa tocaie. Eu cred ca de golit, el goleste sanul si acum. Daca nu i-as mai da completare, nu vad ce s-ar putea schimba in acest sens, din moment ce sanul il goleste si acum...Acum iau niste capsule ''More milk plus'' pe care mi le-a dat consultanta. Ceva, ceva s-a imbunatatit, cred , pt ca bebe are acum completarea de lp la 6-7 h, in rest tocaie la san, deci ceva- ceva s-a imbunatatit ( sper eu).
Oricum, cat de putin ar suge, as vrea sa nu renunt la asta, pt  ca atunci cand se trezeste plangand sau cand incepe sa urle il pun la san si se calmeaza imediat. Nu-mi imaginez cum ar fi ca in situatia asta sa trebuiasca sa faci un biberon...

Si mie mi-au cerut acordul pt vaccinare, si  chiar nu m-au presat, neonatoloaga mi-a zis ca si ea considera ca vaccinul contra hep B nu este indisensabil, si m-a lasat sa ma gandesc. apoi mi-a zis ca va fi complicat cu cresa, gradinita, si tb sa fiu pregatita de lupte si scandaluri daca vreau sa nu vaccinez copilul, si in plus sa fiu constienta ca daca vreau sa renunt doar la o parte din vaccinuri ( eu ii zisesem ca pt moment vreau sa nu faca hep B) va fi complicat, deoarece vaccinurile standard contin si aceasta componenta. Pana la urma am decis sa il facem, totusi, ramanand sa renunt la altele. Ea mi-a zis ca personal nu cunoaste cazuri de efecte adverse la acest vaccin.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#597 2013-05-13 17:54:43

be_happy
Platinum member

Da Katami si pe mine m-a luat prin surprindere cand m-au intrebat daca sunt de acord.

Katey, la noi pb de biberon s-a pus azi, nu pot zice ca de asta vomita.
O sa vedem cum ia in greutate si probabil o sa facem un ecograf sa vedem daca e reflux.

Mai am o pb cu alaptatul afara: in mod normal cand o scot la plimbare m-as aseza pe o banca si as alapta-o. Dar 1) am ramas inca cu 9 kg dupa sarcina si nu imi mai vin camasile de dinainte ca sa ma pot descheia, iar putinele tricouri care inca ma incap nu sunt decoltate - deci ar trebui sa ridic tricoul smile ( aici o sa0mi ziceti sa-mi cumpar alte hainute), 2) pb cea mai mare e ca atunci cand suge  celalalt san curge siroaie: acasa e ok, dar in oras?! Voi cum faceti sau cum ati facut?

Rose, probabil au bagat oxitocina, eu am avut de bocit in timpul si dupa cezariana, nu am mai fost atenta la un moment dat la ce se intampla/ce mi se face. mai ales dupa ce au scos pitica numai la ea imi era capul..

Ultima oara a fost editat de be_happy (2013-05-13 18:01:08)

#598 2013-05-13 18:01:16

JanisJoplin
Platinum member

1.Rose eu ridic tricoul si pe jos,nu doar scot sanul pe sus
2.eu aveam paduri de alaptare,buretei dinaia mici,destul de ieftini,pusi in sutien
dar se va opri curand,la maxim 2luni...siroaiele aatea...

Rose nu iti inchipui ce floscaiti sunt ai mei si cat suge Rares din ei. Se intaresc destul de rar,daca nu suge el 2-3ore..caci da,suge la 1-2ore asa mare cum e tongue
Laptele se formeaza continuu,nu conteaza cat sunt de moi.

#599 2013-05-13 18:16:08

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

happy , eu am ridicat si tricoul big_smile
eu abia de pe la 5 luni i-am dat sa suga prin parc si deja se reglase productia , insa tot mai curge un pic si e cam naspa faza asta .
eu am alta problema, prin parc desi moare de foame nu suge pt ca e distras de ce vede in jur. si pt ca nu poate sa suga in liniste incepe sa urle isteric

Mamica de 2 pui scumpi

#600 2013-05-13 18:21:47

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Eu mi-as lua o esarfa mai mare, ceva gen basma, sa o pui cu coltul in fata.
Happy, eu cred ca va tb sa ne luam alte haine, nu vom slabi prea repede...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#601 2013-05-13 18:23:50

JanisJoplin
Platinum member

Asa spuneti acum lol
Eu am investit in haine si rau imi pare...am slabit ff mult,25kg de la nastere in 15luni wink

#602 2013-05-13 18:31:43

katami
Platinum member

Rose a scris:

Happy, ai primit sigur oxitocina la nastere, ca si eu am primit, i-am auzit vorbind zicand doctorului sa le spuna cand sa puna si la un moment dat l-a m auzit pe dctor zicand ''Acum, oxito".
Si eu am frisoane, nu stiam ca de la asta sunt...
Fetelor, cum sa renunt la lp? La mine nu se pune problema de ne-stimulare. Daca in urma stimularii s-ar produce mai mult, s-ar intampla asta si acum. Nu cred ca as rezista sa suga si mai mult decat atat. Sunt deja la limita cu mameloanele. De fapt, ma intreb daca ar face vreo diferenta, ca poate as faceo si pe asta. cand il pun la san, sanul e tare, abia apuca mamelonul. Apoi se goleste, devine moale si flescait, dar bebe continua sa traga si sa tocaie. Eu cred ca de golit, el goleste sanul si acum. Daca nu i-as mai da completare, nu vad ce s-ar putea schimba in acest sens, din moment ce sanul il goleste si acum...Acum iau niste capsule ''More milk plus'' pe care mi le-a dat consultanta. Ceva, ceva s-a imbunatatit, cred , pt ca bebe are acum completarea de lp la 6-7 h, in rest tocaie la san, deci ceva- ceva s-a imbunatatit ( sper eu).
Oricum, cat de putin ar suge, as vrea sa nu renunt la asta, pt  ca atunci cand se trezeste plangand sau cand incepe sa urle il pun la san si se calmeaza imediat. Nu-mi imaginez cum ar fi ca in situatia asta sa trebuiasca sa faci un biberon...

Si mie mi-au cerut acordul pt vaccinare, si  chiar nu m-au presat, neonatoloaga mi-a zis ca si ea considera ca vaccinul contra hep B nu este indisensabil, si m-a lasat sa ma gandesc. apoi mi-a zis ca va fi complicat cu cresa, gradinita, si tb sa fiu pregatita de lupte si scandaluri daca vreau sa nu vaccinez copilul, si in plus sa fiu constienta ca daca vreau sa renunt doar la o parte din vaccinuri ( eu ii zisesem ca pt moment vreau sa nu faca hep B) va fi complicat, deoarece vaccinurile standard contin si aceasta componenta. Pana la urma am decis sa il facem, totusi, ramanand sa renunt la altele. Ea mi-a zis ca personal nu cunoaste cazuri de efecte adverse la acest vaccin.

omulet, io nu vreau sa te scormonesc, dar daca insisti tu... ce nu pricep eu e de unde impresia ca nu se satura. ca baga si lpul dupa? Cred ca toti ar face-o. Dar merita sa vezi cum evolueaza fara, doar cu suptul ala continuu. io, desi sunt ultimul om din lume care sa recomand cantar, in cazul tau l-as recomanda. duipa 2 sapt in care ai sa vezi ce frumos iti creste soricelul doar pe lm (supt continuu lol ), o sa-ti treaca de lp

cat despre antihepatita, nu vreau sa te sperii, dar e unul dintre cele mai nasoale ca ef adverse sad

#603 2013-05-13 18:56:08

be_happy
Platinum member

Rose, inca sper sa slabesc, nu mananc decat f putin, poate poate. N-oi ajunge la kg de dinainte dar pe aproape. Desi nu mi-ar parea rau sa-mi iau niste hainute dar buget limitat, prioritatea bebe smile

Am inteles Reina, Janis. Eu sunt mai pudica. n-as ridica tricoul.
Astept sa se regleze, pana atunci plimbarele mici in jurul blocului

#604 2013-05-13 21:20:18

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

S eu sunt foarte pudica , daca m-ai vedea prin parc cum caut cea mai ascunsa bancuta. Dar cd incepe bebe sa urle , nu prea mai am alternativa. De asta si inainte stateam f putin afara , mereu ma gandeam si calculam cat timp stau .acum si cu caldura , nu mai imi vine sa stau in casa .

Stiu ca se spune ca mai mult te streseaza cantaritul des al copilului, dar pe mine m-a ajutat mult, chiar ma linistea cand vedeam ca ia bine in greutate.

Mamica de 2 pui scumpi

#605 2013-05-13 22:07:26

JanisJoplin
Platinum member

Happy,e mult mai discret sa ridici tricoul,nu se vede nimic,ridici pana unde mananca bb si gata.dimpotriva,daca scoti sanul ai partea de sus descoperita orice ai face..nu inteleg d c ti se pare mai tau invers..

#606 2013-05-13 22:13:56

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Happy, si eu aveam impresia ca ma "expun" mai putin daca scot sanul, dar nu e asa. Se vede muult mai putin daca ridici tricoul sau desfaci nasturii la camasa de jos in sus.

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#607 2013-05-13 22:57:01

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

fetelor, ca tot vine vara, sunt foarte practice tricourile pe un umar si cu un umar gol.
eu cand ma imbrac asa, mai mult ii dau sanul aferent umarului gol.

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#608 2013-05-13 23:32:11

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

eu am topuri simple de bbc fara bretele.

da, de ce nu ii cantariti o perioada, si evident sa le dati doar lapte matern? si eu eram un stress permanent la primul copil ca nu se satura, ca plange cu tzatza in gura, ca fac rau copilului alegand sa nu il indop cu formula, insa cand ma uitam pe cantar......... zambet laaarg big_smile  lua ursuletul cate 400 g. pe saptamana doar cu titi. asa ca am aruncat laptele praf ce il aveam in casa "in caz ca" nu-i ajunge titi. Stati calme, fetelor! Faceti ce trebuie, alaptati-i pe copiii vostri ca pt asta va sunt proiectati sanii pe piept. Din pacate suntem indoctrinate ca laptele praf e tot ce trebuie pt bebe, ca noi nu putem alapta, ca nu suntem ca mamele si bunicile noastre... zau ca nu stiu, totusi, de ce asa. Peste tot vad asta, femeile nu-si mai alapteaza copiii decat in maxim primele 2-3 luni de viata, timp in care evident le-au dat laptic praf  roll  in paralel si apoi au decretat ca "nu am mai avut lapte". pai, de ce oare? ce e in plus in ecuatie? BIBERONU' cu lapte de vaca. aruncati-l si lasati natura sa-si urmeze cursul firesc!  wink  sa vedeti satisfactii mai tarziu, ce frumos creste, ce imunitate buna are comparativ cu alt bebel care nu a beneficiat de lapte matern sad Faceti tot ce tine de voi sa aveti lapte ( odihna, lichide, hrana buna, FARA STRES ) si o sa vedeti voi satisfactii! smile Nimic nu se obtine usor. E greu la inceput de alaptare, eu chiar spuneam la primul bebel ca e mai greu ce urmeaza dupa nastere  ( inceputul alaptarii) decat nasterea in sine.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.