|
Nu esti logat.
Sarcina ectopica#1 2013-04-08 22:56:30
sarcina ectopicaBuna! Urmaresc demult discutiile de pe forum, dar abia acum am decis sa ma inregistrez. Am o problema destul de grava. Azi am fost la ecografie, unde mi s-a spus ca in uter nu este sarcina si acesta se pregateste de ciclu. Ideea e ca eu am obtinut teste de sarcina clar pozitive, azi dupa echo fiind ultimul test clar pozitiv. Ciclul l-am avut in 25 februarie, iar in 27 martie a fost foarte putin si roz. In 11 si 15 martie au fost contacte neprotejate. Eram in perioada fertila. Testele mi-au iesit pozitive incepand cu 1 aprilie si mai am si simptome de sarcina(sanii intariti si durerosi, aureole inchise la culoare si deja greata si urinarile). Nu am simptome de sarcina extrauterina, nici un fel de dureri abdominale, nici un fel de sangerari, nici lesin. Acuma nu inteleg, oare nu s-a vazut la eco? Sau intr-adevar e vorba de sarcina extrauterina? Ajutati-ma, va rog! Imi doresc foarte mult un copil! De dimineata nu mai stiu ce sa fac! Doctorita mi-a dat inca un eco in 26 aprilie, dar e prea mult pana atunci Offline #2 2013-04-08 23:59:58
Re: sarcina ectopicamergi la un alt doctor si mai fa un ecograf . in mod normal trebuia sa se uite si pe langa uter. nu vreau sa fiu citata! m-as baga intr-o relatie serioasa , dar nu stiu in a cui. Offline #3 2013-04-09 05:45:46
Re: sarcina ectopicadarkmelania, iti multumesc pentru raspuns. sa stii ca am spus despre testele pozitive, dar nu m-a crezut. l-am si aratat pe cel din 3 aprilie, pentru ca nu facusem altul, eram sigura ca e sarcina si nu credeam ca e nevoie sa fac teste aiurea. a zis ca nu-i pozitiv testul acela. eu insa acasa am mai facut unul si s-a pozitivat clar chiar in primul minut. mi-a spus ca uterul e gol, in uter nu e nimic. maine mai incerc un ecograf si sper ca era mic sa se vada Offline #4 2013-04-09 15:52:51
Re: sarcina ectopicacristi, dupa calculele mele, ai avea 6 sapt de amenoree. avand in vedere cand au avut loc contactele, nu cred ca se pune problema unei ovulatii tarzii. la o sarcina de 6+, ar trebui sa se vada ceva in uter . e enorm de mult sa astepti pana pe 26 aprilie; pana atunci se poate intampla o nenorocire daca sarcina e extrauterina. pentru confirmare, ai putea face 2 analize beta hcg la interval de 48 ore. daca a doua valoare nu e aproximativ dubla fata de prima, aproape sigur sarcina e ectopica (coreland si cu rezultatul ecografiei). ai putea repeta ecografia si sa te sfatuiesti cu un medic dupa ce ai analizele astea. sanatate! Offline #5 2013-04-10 08:50:13
Re: sarcina ectopicaanca, mi-am facut programare la medic abia pe maine. m-am gandit si eu ca e prea mult pana pe 26 aprilie, nu stiu unde ii era capul doctoritei. problema care ma framanta e ca medicul de la eco mi-a spus ca nu e nici o sarcina, ca el nu vede sarcina nicaieri. iar ginecologul zice ca e posibila extrauterina, dar posibil sa nu fie nimic. dar, cum se pozitiveaza testele daca sarcina nu e deloc? sunt clar pozitive chiar din primul minut. nu am luat nici un fel de medicamente in ultima luna, iar testele au inceput sa se pozitiveze din 1 aprilie. Ultima oara a fost editat de cristi_cristi (2013-04-10 08:52:26) Offline Publicitateloading...
#6 2013-04-10 10:15:17
Re: sarcina ectopicaincearca sa stai linistita pana maine si doamne ajuta, sa fie bine! Offline #7 2013-04-10 10:51:49
Re: sarcina ectopicaanca, eu incerc sa fiu calma, mai ales ca nu am nici un fel de dureri sau sangerari. dar spune-mi te rog, la termenul meu ar fi trebuit deja sa apara dureri sau careva sangerari daca ar fi extrauterina, nu-i asa? Offline #8 2013-04-10 13:11:40
Re: sarcina ectopicanu stiu ce sa zic, cand apar simptomele astea... Offline #9 2013-04-11 11:35:31
Re: sarcina ectopicaacus plec la alt medic. o sa vad ce imi spune aici. sunt foarte ingrijorata, mai ales ca de ieri dupa amiaza au inceput niste eliminari maronii spre bej, apoi au devenit mai sangerii, dar nu sunt deloc abundente, nu am nevoie de absorbant. dureri nu am, dar eliminarile astea...cred ca, n-am scapat de extrauterina una pierduta si o extrauterina e tot ce mi-am dorit in viata Offline #11 2013-04-11 13:14:24
Re: sarcina ectopicacristi, doamne ajuta! Offline #12 2013-04-11 17:04:48
Re: sarcina ectopicaheeei, va multumesc pentru sustinere! m-am intors de la medic. mi-a facut o noua ecografie si mi-a spus ca nici urma de sarcina extrauterina, dar nici in uter nu e nimic. cu toate astea am testele pozitive si clare simptome de sarcina. doctorita mi-a prescris utrogestan, a zis ca daca e sarcina atunci o ajuta sa se mentina, iar daca nu, atunci va veni ciclul. si inca ceva, pe ovarul drept mi-a spus ca se vede un chist. am uitat sa intreb, oare din cauza chistului se pot pozitiva testele? stiti voi ceva despre asta? eu una nu cred ca asta e cauza testelor pozitive Offline #13 2013-04-11 19:29:55
Re: sarcina ectopicaAm o scurgere rosie , maronie de pe 15 martie si nu sa oprit nici azi pe 11 aprilie. Am fost la un cabinet pe data de 03.04 si mi sa spus ca sar putea sa fie extrauterina , sa fac Beta H Cg , progesteron si urocultura . Adoua zi am fost sa fac analizele si mi-au iesit Beta HCG 1008 , progesteron 11,18 , si urocultura mai mica de 1000 . Sambata 06.04 am avut dureri abdominale si m-am cam speriat de ce imi spusese doctorita ca sar putea sa fie extrauterina ! Luni la prima ora am fugit la urgenta Spitalul judetean si ma internat la urgenta la valorile care le dusesem si miau luat si ei analize pt HCG care sau dovedit a fi 1638 , la 48 ore mi le-au repetat si au scazut la 1238 . Azi joi 11.04 ma externat si mi-au spus sa repet HCG sambata si luni sa merg in spital sa le duc doamnei doctor sa mi le citeasca . Ce credti despre asta doamna doctor ? Ca mie nu mi-au spus nimic concret , doar sa stau la pat , repauz total , fara efort , ca sar putea sa mi se provoace o sangerare abundenta si tb sa fug repede la spital ? E posibil asa ceva ? Am uitat sa specific ca am facut 4 ecografii transvaginale si nu sa vazut nimic , pe nicaieri nici un uter si nici pe trompe . va rog sa imi spuneti ceva concludent ca pana luni o sa mi se para o eternitate . Offline #14 2013-04-12 09:33:45
Re: sarcina ectopica
Nu cristi, chistul ala nu pozitiveaza testele de sarcina. Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #15 2013-04-12 10:28:46
Re: sarcina ectopicadoctoressa, multumesc! sincer, chiar m-ai linistit! cel mai mult imi era frica sa nu fie extrauterina. peste o saptamana sper ca va fi bine! Offline #16 2013-04-12 11:14:28
Re: sarcina ectopicaof cristi, mie nu-mi place cum suna povestea asta . nu vreau sa te sperii, dar e bine sa afli din timp daca sarcina nu e implantata unde trebuie. povestea ta imi aduce aminte de cazul acesta de sarcina cervicala: Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-04-12 12:36:14) Offline #17 2013-04-12 12:35:51
Re: sarcina ectopicaflori, din faptul ca beta hcg a scazut, eu deduc ca sarcina e oprita din evolutie. imi pare rau . beta hcg nu crescuse deloc bine nici din 4 pana pe 8, inca de pe atunci erau semne ca se va opri. care e unitatea de masura la progesteron? nmol/l sau ng/ml? daca sunt 11,18 nmol/l, atunci valoarea e mica pt a putea sustine o sarcina. deci cauza pierderii ar putea fi o insuficienta de progesteron, in caz ca n-a fost defect cromozomial. Offline #18 2013-04-12 12:55:02
Re: sarcina ectopicaanca, nu stiu ce sa fac. acum cateva minute aproape am lesinat. dar nu am dureri pe nicaieri. sa astept pana saptamana viitoare pana merg la eco sau sa nu astept? Offline #19 2013-04-12 13:15:19
Re: sarcina ectopicacristi, sper ca nu din cauza a ce ti-am scris eu ai lesinat . eu as zice sa faci analiza aia. pe prima o poti face si astazi, nu trebuie sa fii nemancata. Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|