homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina ectopica

#1 2013-04-08 22:56:30

cristi_cristi
New member
Inregistrat: 2013-04-08

sarcina ectopica

Buna! Urmaresc demult discutiile de pe forum, dar abia acum am decis sa ma inregistrez. Am o problema destul de grava. Azi am fost la ecografie, unde mi s-a spus ca in uter nu este sarcina si acesta se pregateste de ciclu. Ideea e ca eu am obtinut teste de sarcina clar pozitive, azi dupa echo fiind ultimul test clar pozitiv. Ciclul l-am avut in 25 februarie, iar in 27 martie a fost foarte putin si roz. In 11 si 15 martie au fost contacte neprotejate. Eram in perioada fertila. Testele mi-au iesit pozitive  incepand cu 1 aprilie si mai am si simptome de sarcina(sanii intariti si durerosi, aureole inchise la culoare si deja greata si urinarile). Nu am simptome de sarcina extrauterina, nici un fel de dureri abdominale, nici un fel de sangerari, nici lesin. Acuma nu inteleg, oare nu s-a vazut la eco? Sau intr-adevar e vorba de sarcina extrauterina? Ajutati-ma, va rog! Imi doresc foarte mult un copil! De dimineata nu mai stiu ce sa fac! Doctorita mi-a dat inca un eco in 26 aprilie, dar e prea mult pana atunci cesafac

#2 2013-04-08 23:59:58

darkmelania
Sr. member
De la: iasi
Inregistrat: 2007-08-24

Re: sarcina ectopica

mergi la un alt doctor si mai fa un ecograf . in mod normal trebuia sa se uite si pe langa uter.

ectopica sa stii ca poate fi si in uter dar undeva mai jos decat ar trebui. eu as mai face un ecograf si i as spune medicului ca am teste de sarcina pozitive.poti face si la sange un test sa vezi ce si cum.

sa speram numai vesti bune.

nu vreau sa fiu citata!

m-as baga intr-o relatie serioasa , dar nu stiu in a cui.

#3 2013-04-09 05:45:46

cristi_cristi
New member

darkmelania, iti multumesc pentru raspuns. sa stii ca am spus despre testele pozitive, dar nu m-a crezut. l-am si aratat pe cel din 3 aprilie, pentru ca nu facusem altul, eram sigura ca e sarcina si nu credeam ca e nevoie sa fac teste aiurea. a zis ca nu-i pozitiv testul acela. eu insa acasa am mai facut unul si s-a pozitivat clar chiar in primul minut. mi-a spus ca uterul e gol, in uter nu e nimic. maine mai incerc un ecograf si sper ca era mic sa se vada grater

#4 2013-04-09 15:52:51

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

cristi, dupa calculele mele, ai avea 6 sapt de amenoree. avand in vedere cand au avut loc contactele, nu cred ca se pune problema unei ovulatii tarzii. la o sarcina de 6+, ar trebui sa se vada ceva in uter hmm. e enorm de mult sa astepti pana pe 26 aprilie; pana atunci se poate intampla o nenorocire daca sarcina e extrauterina. pentru confirmare, ai putea face 2 analize beta hcg la interval de 48 ore. daca a doua valoare nu e aproximativ dubla fata de prima, aproape sigur sarcina e ectopica sad (coreland si cu rezultatul ecografiei). ai putea repeta ecografia si sa te sfatuiesti cu un medic dupa ce ai analizele astea. sanatate!

#5 2013-04-10 08:50:13

cristi_cristi
New member

anca, mi-am facut programare la medic abia pe maine. m-am gandit si eu ca e prea mult pana pe 26 aprilie, nu stiu unde ii era capul doctoritei. problema care ma framanta e ca medicul de la eco mi-a spus ca nu e nici o sarcina, ca el nu vede sarcina nicaieri. iar ginecologul zice ca e posibila extrauterina, dar posibil sa nu fie nimic. dar, cum se pozitiveaza testele daca sarcina nu e deloc? sunt clar pozitive chiar din primul minut. nu am luat nici un fel de medicamente in ultima luna, iar testele au inceput sa se pozitiveze din 1 aprilie.

Ultima oara a fost editat de cristi_cristi (2013-04-10 08:52:26)

Publicitate

loading...

#6 2013-04-10 10:15:17

anca90
Platinum member

incearca sa stai linistita pana maine si doamne ajuta, sa fie bine!

#7 2013-04-10 10:51:49

cristi_cristi
New member

anca, eu incerc sa fiu calma, mai ales ca nu am nici un fel de dureri sau sangerari. dar spune-mi te rog, la termenul meu ar fi trebuit deja sa apara dureri sau careva sangerari daca ar fi extrauterina, nu-i asa?

#8 2013-04-10 13:11:40

anca90
Platinum member

nu stiu ce sa zic, cand apar simptomele astea...

#9 2013-04-11 11:35:31

cristi_cristi
New member

acus plec la alt medic. o sa vad ce imi spune aici. sunt foarte ingrijorata, mai ales ca de ieri dupa amiaza au inceput niste eliminari maronii spre bej, apoi au devenit mai sangerii, dar nu sunt deloc abundente, nu am nevoie de absorbant. dureri nu am, dar eliminarile astea...cred ca, n-am scapat de extrauterina grater una pierduta si o extrauterina e tot ce mi-am dorit in viata grater

#10 2013-04-11 12:02:22

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

tinem pumnii, cristi.

#11 2013-04-11 13:14:24

anca90
Platinum member

cristi, doamne ajuta! rugaciune
sangerarea apare frecvent si in sarcinile normale, nu te mai gandi la ce-i mai rau! iti tin pumnii sa se vada sarcina in uter.
n-am stiut ca ai pierdut o sarcina, imi pare rau sad kram.

#12 2013-04-11 17:04:48

cristi_cristi
New member

heeei, va multumesc pentru sustinere! m-am intors de la medic. mi-a facut o noua ecografie si mi-a spus ca nici urma de sarcina extrauterina, dar nici in uter nu e nimic. cu toate astea am testele pozitive si clare simptome de sarcina. doctorita mi-a prescris utrogestan, a zis ca daca e sarcina atunci o ajuta sa se mentina, iar daca nu, atunci va veni ciclul. si inca ceva, pe ovarul drept mi-a spus ca se vede un chist. am uitat sa intreb, oare din cauza chistului se pot pozitiva testele? stiti voi ceva despre asta? eu una nu cred ca asta e cauza testelor pozitive

#13 2013-04-11 19:29:55

flori1977
New member
Inregistrat: 2013-04-11

Am o scurgere rosie , maronie de pe 15 martie si nu sa oprit nici azi pe 11 aprilie. Am fost la un cabinet pe data de 03.04 si mi sa spus ca sar putea sa fie extrauterina , sa fac Beta H Cg , progesteron si urocultura . Adoua zi am fost sa fac analizele si mi-au iesit Beta HCG 1008 , progesteron 11,18 , si urocultura mai mica de 1000 . Sambata 06.04 am avut dureri abdominale si m-am cam speriat de ce imi spusese doctorita ca sar putea sa fie extrauterina ! Luni la prima ora am fugit la urgenta Spitalul judetean si ma internat la urgenta la valorile care le dusesem si miau luat si ei analize pt HCG care sau dovedit a fi 1638 , la 48 ore  mi le-au repetat si au scazut la 1238 . Azi joi 11.04 ma externat si mi-au spus sa repet HCG sambata si luni sa merg in spital sa le duc doamnei doctor sa mi le citeasca . Ce credti despre asta doamna doctor ? Ca mie nu mi-au spus nimic concret , doar sa stau la pat , repauz total , fara efort , ca sar putea sa mi se provoace o sangerare abundenta si tb sa fug repede la spital ? E posibil asa ceva ? Am uitat sa specific ca am facut 4 ecografii transvaginale si nu sa vazut nimic , pe nicaieri  nici un uter si nici pe trompe . va rog sa imi spuneti ceva concludent ca pana luni o sa mi se para o eternitate .

#14 2013-04-12 09:33:45

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

cristi_cristi a scris:

heeei, va multumesc pentru sustinere! m-am intors de la medic. mi-a facut o noua ecografie si mi-a spus ca nici urma de sarcina extrauterina, dar nici in uter nu e nimic. cu toate astea am testele pozitive si clare simptome de sarcina. doctorita mi-a prescris utrogestan, a zis ca daca e sarcina atunci o ajuta sa se mentina, iar daca nu, atunci va veni ciclul. si inca ceva, pe ovarul drept mi-a spus ca se vede un chist. am uitat sa intreb, oare din cauza chistului se pot pozitiva testele? stiti voi ceva despre asta? eu una nu cred ca asta e cauza testelor pozitive

Nu cristi, chistul ala nu pozitiveaza testele de sarcina.
in realitate insa, e prea devreme pentru a se vedea sarcina acum. eu zic sa mai astepti si, asa cum a zis doctorita, sa iei ewventual utrogestan

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#15 2013-04-12 10:28:46

cristi_cristi
New member

doctoressa, multumesc! sincer, chiar m-ai linistit! cel mai mult imi era frica sa nu fie extrauterina. peste o saptamana sper ca va fi bine! rugaciune

#16 2013-04-12 11:14:28

anca90
Platinum member

of cristi, mie nu-mi place cum suna povestea asta sad. nu vreau sa te sperii, dar e bine sa afli din timp daca sarcina nu e implantata unde trebuie. povestea ta imi aduce aminte de cazul acesta de sarcina cervicala:
http://forum.anticonceptionale.ro/p2499 … l#p2499572
si continuarea aici:
http://forum.anticonceptionale.ro/p2543 … l#p2543984
eu sper din suflet sa nu fie cazul tau, sarcina sa fie in uter si sa n-o vada medicii... dar ma pune pe ganduri faptul ca ai 6 sapt (la varsta asta s-ar vedea si embrionul, nu doar sacul gestational) si sigur nu ai ovulat mai tarziu, caci contactele au fost in perioada fertila corespunzatoare ciclului din 28 feb. doar daca ai avut si mai tarziu contacte...

sfatul meu e sa faci analiza beta hcg si sa o repeti la 48 ore. acolo se vede clar cum evolueaza sarcina si in functie de valori, se poate deduce daca e sau nu in uter.
nu te sfatuiesc sa iei inca tratament de sustinere (utrogestan). in caz ca sarcina nu e in uter, nu vrei sa o fixezi mai bine.

imi cer scuze daca te-am speriat, nu asta vreau, ci doar sa fii precauta si sa descoperi din timp daca e vreo problema. iti doresc sa fie o sarcina normala si sa evolueze sanatos. doamne ajuta! rugaciune

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-04-12 12:36:14)

#17 2013-04-12 12:35:51

anca90
Platinum member

flori, din faptul ca beta hcg a scazut, eu deduc ca sarcina e oprita din evolutie. imi pare rau sad. beta hcg nu crescuse deloc bine nici din 4 pana pe 8, inca de pe atunci erau semne ca se va opri. care e unitatea de masura la progesteron? nmol/l sau ng/ml? daca sunt 11,18 nmol/l, atunci valoarea e mica pt a putea sustine o sarcina. deci cauza pierderii ar putea fi o insuficienta de progesteron, in caz ca n-a fost defect cromozomial.
cand ai avut ultima menstruatie normala?
nu imi place ca te-au tinut internata 4 zile si ai plecat la fel cum te-ai dus. n-au reusit sa afle unde a fost fixata sarcina? tu sigur nu ai eliminat nimic ciudat, ai avut doar sangerari usoare? chiar daca s-a oprit din evolutie, in caz ca n-a fost in uter, ma intreb daca nu trebuie indepartata chirurgical hmm. sunt de incredere medicii care te-au vazut? cunosti un ecografist bun in orasul tau, sa mergi la el?
ii pare rau pt experienta ta, sa se rezolve cu bine!

#18 2013-04-12 12:55:02

cristi_cristi
New member

anca, nu stiu ce sa fac. acum cateva minute aproape am lesinat. dar nu am dureri pe nicaieri. sa astept pana saptamana viitoare pana merg la eco sau sa nu astept?

#19 2013-04-12 13:15:19

anca90
Platinum member

cristi, sper ca nu din cauza a ce ti-am scris eu ai lesinat hmm. eu as zice sa faci analiza aia. pe prima o poti face si astazi, nu trebuie sa fii nemancata.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.