homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Un sfat..o parere..-3

#39 2009-05-06 14:21:10

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Re: Un sfat..o parere..

as povesti eu multe dar mai bine nu smile incerc sa ma abtin
pai ok acum iti platesti nu zic ca nu e bine ca si eu cand n-are iubi bani imi platesc, dar cand are nu ma lasa el....dar ar tb sa pui piciorul in prag in anumite situatii sa-ti impui punctul de vedere ca sa stie si el.
daca te iubeste si vrea sa te faca fericita nu cred ca o sa incerce sa-i multumeasca pe ai lui mai mult decat pe tine. mi se pare normal sa te puna pe primul loc si de asta am zis ca daca o sa stati impreuna daca o sa va casatoriti automat o sa se gandeasca la familia ce si-a format-o mai mult decat parintii....pana la urma parintii se descurca si-au trait viata nu zic sa nu-i ajuti doamne fereste, dar nu sa dai masina personala sa o foloseasca cand de fapt ei au una sau alte chestii de genul.
si parintii merita sa fie ajutati atunci cand chiar sunt parinti adevarati nu cand vor sa-l stoarca pe copil de bani si nu se gandesc ca trebuie sa-si faca si el rostul lui in viata....dar bun rai tot parinti sunt si nu tb judecati asa zice in Biblie....
te inteleg f bine e o situatie aiurea...eu recunosc ca nu-s diplomata si cand ma deranjeaza ceva sau daca as fi vazut ca le da masina cred ca as fi luat foc si i-as fi spus-o verde in fata.

#40 2009-05-06 14:54:47

andrulina
Addicted member

mai ales ca se pune pb casatoriei ar tb sa discuti lucrurile astea cu el, dar nu sa i le spui in fata ci mai bine sa faceti un dialog despre viitorul vostru sa- intrebi cum o sa vrea el sa fie atunci, ce planuri are, cum o sa va descurcati cu banii, cat de des o sa va vizitati parintii si poti sa-i spui ca-ti faci griji ca banii se duc rpd si poate n-o sa va descurcati ok mai ales ca el isi ajuta si familia lui financiar poti sa-i spui ca n-ai vrea sa te simti neglijata atunci si ca lucruri voastre tb sa fie ale voastre nu ale tuturor. ceva de genul.

#41 2009-05-06 16:54:02

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

anca, parerea mea este sa te abtii vis-a-vis de parerea ta despre parintii lui. inteleg ca nu ti-au facut nimic si ca doar tu nu-i placi pe ei. ei bine, indiferent ce parere ai despre ei, sunt parintii lui, l-au crescut, l-au dat la scoala... nu vorbim aici de parinti denaturati, care isi abandoneaza copiii, sau ii lasa goi si flamanzi! asa cum nu poti spune tuturor pe lumea asta ce parere ai despre ei, asa zic eu ca nu ii poti spune nici lui ca nu-ti plac parintii lui.
in fond nici nu inteleg de ce esti atat de inversunata. daca el se "complace" in situatia asta, lasa-l in pace (pun chestia cu complacutul in ghilimele pentru ca tu ziceai ca poate ti se pare ca il folosesc...). mai ales ca nu stati impreuna nu cred sa se puna problema sa-ti ia "de la gura" ca sa le dea lor...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#42 2009-05-06 17:01:32

alinda
Diamond member

anca, eu zic sa nu te mai concentrezi atata pe treburi care... se vor intampla la un moment dat! cand va veti muta impreuna s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca nu le mai da nimic. sau sa vezi ca staruie in atitudinea asta si atunci, da, atunci poti avea o discutie cu el pe tema asta.
fara sa te superi pe mine, pentru ca n-o spun cu rautate, eu ma intreb totusi daca la voi e posibil un viitor impreuna...

#43 2009-05-06 17:01:54

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

anca, nici eu n-am prins exemplele concrete...
dar vreti sa stati impreuna cu parintii lui ? altfel nu stiu cu ce te-ar deranja, o sa-si mai viziteze parintii, o sa-i mai ajute cu bani, asta nu mi se pare un capat de tara

Publicitate

loading...

#44 2009-05-06 17:14:07

alinda
Diamond member

anca, complexul lui oedip? yikes
-ca sunt lenesi, fumeaza si mai stiu eu ce e treaba lor.
-daca el munceste in casa e bine, uita-te in jur ca o sa vezi numai femei pe post de menajere neutral
-sms-urile sunt cam... deplasate, ce-i drept...

Ultima oara a fost editat de alinda (2009-05-06 17:15:46)

#45 2009-05-06 17:14:59

heimdall
Diamond member

anca, eu zic asa :
- daca el se ofera sa le dea lucruri, iar ei accepta, nu e vina lor
- daca isi ajuta parintii in casa e de bine, daca veti locui impreuna ai garantia ca te va ajuta si pe tine
- modul in care isi traiesc / si-au trait parintii lui viata si-si exprima afectiunea e ceva strict personal si nu mi se pare ca trebuie judecat

ar trebui vazut daca relatia cu mama lui nu are vreo influenta asupra relatiei voastre, d.p.d.v. afectiv si sexual... asta voi stiti mai bine

Ultima oara a fost editat de heimdall (2009-05-06 17:16:46)

#46 2009-05-06 17:16:40

alinda
Diamond member

offtopic  heim, again? lol

#47 2009-05-06 17:17:07

heimdall
Diamond member

alinda a scris:

offtopic  heim, again? lol

lol se pare ca da

#48 2009-05-06 17:37:21

heimdall
Diamond member

eu si alinda scriem adesea acelasi lucru, despre asta era vorba, anca smile
citeste aici :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Complexul_Oedip
in mare, daca el nu s-a desprins inca afectiv de mama sa, deci nu si-a rezolvat acest complex, ori nu va putea avea o relatie normala cu o alta femeie, ori isi va cauta in ea tot o mama... in fine, sa nu exageram cu psihanaliza, ca nu cred ca e cazul

iar ceea ce spui tu despre modul in care mama lui si-a gestionat viata si familia, intr-adevar nu e de judecat, a facut ceea ce a putut... fiecare familie are obiceiurile ei, asta nu inseamna ca toate familiile sunt la fel
si eu am fost crescuta de bunici si mi s-a parea cel putin ciudat ciudat ca prietenul meu sa-i condamne pe parintii mei pentru asta... pur si simplu tu ai o relatie cu un om, nu cu familie, copilaria si trecutul lui, ci cu ceea ce este el in momentul in care l-ai cunoscut si in momentele care au urmat

#49 2009-05-06 17:48:03

heimdall
Diamond member

anca, asta e ceva normal, sigur ai observat cum toti copiii sunt mai atasati de parintele de sex opus, nu e nimic scandalos in asta... patologic e ca aceasta atitudine sa continue in viata de adult

#50 2009-05-06 17:58:30

heimdall
Diamond member

sincera sa fiu nu stiu unde e granita intre normal si patologic aici... barbatii se desprind mai greu sau deloc de mame, tocmai fiindca asa sunt educati, fiindca multe femei considera ca dependenta e o metoda de a te asigura ca-ti tii copilul langa tine  neutral
ramane ca tu sa-ti dai seama daca parerea mamei lui va fi intotdeauna mai importanta decat a ta...
si eu am intalnit barbati care m-au lasat balta cand aveam nevoie de ei fiindca mama lor avea si ea nevoie... or ea ar fi apelat la eternul show lacrimogen, pe cand eu as fi inteles  neutral deci chiar si constienti fiind, faceau alegerea asta, daramite in mod inconstient, cum pare sa actioneze prietenul tau
dar cu siguranta tu ai avut ocazia sa observi pana acum daca te poti baza pe el, nu vreau sa te influentez aiurea

#51 2009-05-06 21:45:53

andrulina
Addicted member

anca9 fa ceea ce simti...intotdeauna actionam dupa principiile noastre si dupa cum simtim. nu tb sa te lasi influentata de sfaturile noastre ci tb sa faci exact ce simti, daca pe tine te-ar linisti mai mult sa vb cu el despre chestiile pe care ni le-ai zis noua aici ar tb s-o faci.
poate ar tb sa locuiti un timp impreuna inainte sa va casatoriti ca sa il observi cum se poarta atunci, daca si atunci le va da masina la discretie alor lui si alte chestii si nu se va gandi mai mult la voi eu zic ca e o problema si eu in locul tau la fel as fi reactionat.
nu-s deloc egoista, dar mi s-ar parea exagerat daca ai lui ar avea de toate plus masina sa-si puna el masina la bataie pt ei si ei s-o tina in garaj...e deja exagerat.
ar tb sa vezi cum se poarta atunci daca nu vrei sa discuti inainte...pana la urma atunci il vezi cum va fi. pt ca poate te vei casatori cu el si o sa-ti dai seama ca nu ais tat un pic ca sa vezi ce si cum.
eu i-am spus absolut tot ce am avut pe suflet lui iubi si in continuare cand am ceva de spus i-o spun nu ma feresc nu ma gandesc ca o va lua nu stiu cum pt ca daca ma iubeste tb sa ma inteleaga.

#52 2009-05-07 09:34:16

andrulina
Addicted member

am inteles la ce te-ai referit, daca decizi sa treci cu vederea si esti sigura ca ceea ce face el si cum e el nu te deranjeaza e ok....daca esti sigura ca treaba asta nu o sa va afecteze relatia si nu te afecteaza pe tine e bine. acum depinde si el ce gen de persoana e ca daca se supara daca i-ai spune anumite chestii despre ce crezi tu nu prea ai cum sa vb cu el de toate. intr-un cuplu practic ar tb discutate toate problemele si ar tb sa simti ca iubitului tau poti sa-i spui absolut orice si sa fi convinsa ca te va intelege. e mare lucru sa te simti cea mai importanta persoana din viata lui si sa simti ca te asculta in niste chestii care pe tine te cam deranjeaza.
oricum sunt persoane care le impun barbatilor sa nu dea banii din casa parintilor si unii barbati aleg sa le dea parintilor bani pe ascuns fara sa stie nevasta

#53 2009-05-07 09:55:54

alinda
Diamond member

anca, vad mai sus, a propos de faza cu masina, ca el s-a oferit sa te duca cu cealalta masina. deci nici vorba sa fi ales sa-i ajute pe ai lui in DETRIMENTUL tau! ca sa fiu sincera, mi se pare de neinteles atitudinea ta - inteleg ca-l condamni ca le-a dat parintilor masina mai buna, mai sigura, ca sa faca un drum lung! eu nu vad aici niciun semn ca s-ar folosi cineva de el, ci faptul ca omul rationeaza, are capul pe umeri si grija de apropiatii lui. ar trebui sa intelegi faptul ca daca un om isi respecta/iubeste parintii, va avea si o relatie bazata pe respect si grija, iar daca nu da doi bani pe ei, s-ar putea sa nu dea doi bani nici pe viitoarea lui familie (sotie, copii). gandeste-te bine cum te-ai simti TU daca el ar gandi asa despre familia ta si despre relatiile tale cu parintii!
in fond ar trebui sa te bucuri ca ai alaturi de tine un om care nu e un egoist nepasator...

#54 2009-05-07 10:13:47

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

anca9 a scris:

dar ce sa fac daca ma macina gelozia pe felul in care se poarta cu maica-sa? ca sa fiu sincera, cred ca ma deranjeaza ca nu ma pune mereu pe mine in centrul atentiei. cred ca sunt eu prea egoista.

raporteaza, te rog frumos, un pic situatia la tine. tu nu ai face la fel in cazul parintilor tai? nu ai incerca sa le oferi ce e mai bun?

anca9 a scris:

ma mai macina gandul ca daca ai lui n-au fost in stare sa realizeze ceva intr-o viata, oare el va fi? adica oare voi reusi sa fac ceva in viata alaturi de el, sau el va cheltui mereu banii pe prostii si pe ai lui?

din pacate, asta este o loterie pentru toata lumea. nu prea avem de unde stii chestiile astea pana nu stam efectiv cu omul de langa noi.
sfatul meu sincer este sa cautati sa locuiti impreuna o vreme chiar inainte de a va hotari ca in ziua X va casatoriti. ar rezolva multe din problemele si dilemele tale (din pacate si sa dea Doamne Doamne sa ma insel, nu cred ca se vor rezolva asa cum ti-ai dori tu, desi macar asa vei stii niste lucruri clare)
nu stiu daca m-am exprimat coerent, nu prea am timp sa stau sa explic logic ce vreau sa zic dar revin

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#55 2009-05-07 10:19:33

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

anca9 a scris:

ca sa fiu sincera, cred ca ma deranjeaza ca nu ma pune mereu pe mine in centrul atentiei. cred ca sunt eu prea egoista.

Draguta mea, mama ramane mama indiferent de cat de scorpie sau delasatoare e... Iar baietii sunt mamosi, mai ales daca stau cu parintii  smile  Al meu sta la 200 de km de mama lui si totusi, cand mergem acasa la ei, tot mama e cea mai importanta  smile

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#56 2009-05-07 10:27:25

alinda
Diamond member

anca, hai s-o luma pe puncte, ca sa nu te citez:
1. recunosti deci ca imprumutatul masinii se bazeaza pe reciprocitate si ca ai lui l-au lasat sa se foloseasca de vechea lor masina inainte s-o cumpere el pe asta. presupun ca ai circulat si tu cu el in vechea masina, ca el te-a ajutat cu anumite drumuri cu masina aia (deci implicit te-au ajutat parintii lui, care i-au permis s-o foloseasca)
2. gelozia, anca draga, este unul dintre cele mai nefaste sentimente pentru cel care il nutreste: te macina incet-incet, nu-ti da pace, te transforma intr-un om absurd, irational... (aici fac o paranteza si presupun ca esti singura la parinti!!!!). gelozia se poate controla si stapani; alunga-ti-o din minte incercand ca, intotdeauna cand te inteapa, sa cauti exact motivele ei in sufletul tau si sa o contracarezi. (d. ex. simti ca esti geloasa la momentul X pe mama lui careia tocmai i-a vorbit frumos la telefon: gandeste-te ca vorbeste la fel de frumos si cu tine, ca ea nu e o rivala a ta ci mama lui, ca te bucuri ca e iubitor cu parintii lui....)
3. revin la o afirmatie pe care am facut-o ieri: tu prea despici firul in 4 pe principiul drobului de sare: ce-o sa fie cand... iti da el la momentul asta impresia ca e prea cheltuitor? ca arunca banii aiurea, ca nu le cunoaste valoarea? poate tocmai faptul ca ai lui n-au realizat foarte multe (in raport cu altii) il va impulsiona sa faca mai mult in viitor... ca sa nu mai vorbim de faptul ca si-a cumparat singur masina, desi putea s-o foloseasca pe cea veche a parintilor...  subiectul asta insa il poti discuta deschis cu el: ce ganduri de viitor are, cum crede ca veti trai/castiga/cumpara o casa...
anca, tu esti o fata desteapta, inclinata spre introspectie, poate usor introvertita. incearca sa citesti un pic de psihologie, chiar si din cea "motivationala", mai facila, care sa te ajute sa faci un pic pace cu tine, cu temerile tale, cu lumea care te inconjoara...

#57 2009-05-07 11:41:37

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

anca, cum adica tatal tau va neglijeaza pe voi si se ocupa mai mult de mama lui? in ce sens?
(intreb pt ca si aici mi se pare ca esti putin egoista tongue)

LE: nu pot sa nu remarc ca te contrazici in unele chestii
spui ca poti vorbi absolut orice cu el si totusi ai atatea retineri in a-i comunica destule lucruri; la fel, spui ca el se supara daca deschizi anumite subiecte si se inchide in el imediat - iar ma intreb, chiar comunicati atat de bine? (ma rog, la nivelul lucrurilor importante)
tin minte foarte bine ca ai spus in cadrul altui topic ca el nu-si doreste sau cel putin nu vorbeste momentan de casatorie sau alte chestii de gen - s-au schimbat cumva lucrurile, ati discutat despre tema asta?
cu riscul de a ma repeta, cel mai bun lucru pe care ai putea sa-l faceti este sa incercati din rasputeri sa va mutati impreuna; tu deja iti pui foarte multe intrebari si analizezi mult prea mult anumite aspecte, lucruri care ma duc cu gandul la ideea ca tu nu mai esti asa sigura pe relatia voastra
eu am un principiu care s-a adeverit in foaaaarte multe cazuri: boala lunga, moarte sigura!

Ultima oara a fost editat de bubutadana (2009-05-07 11:54:44)

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.