homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Familia vs iubitul-2

#20 2013-07-21 01:21:57

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

Re: Familia vs iubitul

trebuie sa-ti gasesti curajul de a o infrunta! asta in cazul in care iti doresti cu adevarat sa ai o viata A TA si nu una unde mama iti sufla mereu in ceafa ca sa o simti ca e prezenta. din pacate esti slaba de fire din cauza duritatii mamei tale. te-a inhibat mereu cu acest caracter autoritar si uite-asa ai devenit o persoana introvertita care nu este capabila de a-si infrunta propria mama, d'apoi alte persoane. si nu stiu ce castiga mama ta avand un asemenea comportament. pe mine cel putin, m-ar indeparta..de tot. daca o tii asa mama ta va avea grija sa fie cu nasul in treburile tale permanent. sa spunem ca te vei casatori si vei avea discutii cu sotul din cauza mamei tale care o si vad ca se baga pana si in asternuturile tale. ce-ai sa faci? fugi la mama sa vorbesti cu ea ca sa nu o superi? iti neglijezi propria familie in favoarea ei? sigur trebuie sa fim recunoscatori parintilor, sa-i ajutam si noi la randul nostru cum putem, dar toate cu o limita. pentru ca ai si tu dreptul la o viata a ta, nu o viata care e dirijata de mama. eu asa vad viitorul daca nu-l infrunti in prezent. si sunt de acord cu vio sa-i dai o lectie. pune-te de acord cu tatal tau, sa-ti dea voie EL sa mergi in vacanta sau sa pleci de acasa cateva zile. ca pana la urma tatal tau are un cuvant de spus in casa aia nu? mi-e greu sa cred ca va tine maica-ta pe toti sub papuc lol ai 21 de ani nu 14 sau 15, adu-ti aminte. o sa sufere un pic dar o sa-i treaca. neaparat e nevoie sa faci ceva care sa o trezeasca la realitate. ai si tu o varsta, ai nevoie, ai nevoie de propria ta libertate, fa-ti curaj si iesi de sub fusta ei.
nu o mai lasa sa se foloseasca de santajul emotional ca-ti faci rau singura. tot acest santaj te afecteaza pe plan psihic, o sa devii o persoana care nu are incredere in sine si in propriile capacitati. nu e bine deloc.. sad
eu nu am avut mari probleme cu parintii dar au fost situatii unde a fost nevoie sa ma impun, m-am certat, am tipat, am plans, dar macar stiu ca m-am facut auzita. si pe ea a durut-o pt ceea ce am spus, dar dupa un timp mi-a multumit ca am facut-o sa vada si altfel lucrurile. pentru ca ea mereu privea din perspectiva ei, cea de parinte..

Ultima oara a fost editat de maryu (2013-07-21 01:24:56)

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#21 2013-07-21 01:30:47

maryu
Hero member

aa si daca nu ai curaj sa i le spui in fata (de teama ca ti-o taie repede oricum) scrie un mail, scrie pe o foaie, toate numultumirile tale..nu cred ca nu va citi pana la capat. si inca ceva, in locul tau as face exact cum face ea. adica, incepem cu santajul  diablo promite-i ca la prima ocazie fugi si nu te mai intorci lol ca ea singura de departeaza etc.

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot

#22 2013-07-21 02:14:46

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

da' banuiesc ca ati facut sex, nu? hmm

hjarta

#23 2013-07-21 12:30:22

ancaaa21
Full member
Inregistrat: 2013-07-20

Loveable: da

maryu: i-am scris o scrisoare anul trecut, dar ai si tu dreptate in tot ceea ce zici. Sper doar sa imi gasesc curajul sa fac ceva.

#24 2013-07-21 15:35:00

dragongirl
Full member
Inregistrat: 2013-05-27

sunt sigura ca intr-un fel sau altui vei reusi  sa iti impui putin puctul de vedere in fata mamei tale ,mai ai frati sau surori ?

este inutil sa alergi dupa perfectiune, ea nu exista

Publicitate

loading...

#25 2013-07-21 15:52:18

ancaaa21
Full member

dragongirl a scris:

sunt sigura ca intr-un fel sau altui vei reusi  sa iti impui putin puctul de vedere in fata mamei tale ,mai ai frati sau surori ?

Nu mai am acum, a mai existat o sora inainte sa ma nasc eu si de asta e mama atat de protectoare cu mine iar eu ma tem sa nu o dezamagesc. Oricum maine o sa am o discutie serioasa si va voi anunta.

Va multumesc pentru sfaturi si incurajari.

#26 2013-07-21 19:38:37

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

ancaa, bafta!! sper sa vii cu vesti bune!

#27 2013-07-22 00:37:09

ancaaa21
Full member

Scriu din nou aici pentru ca se pare ca situatia mea s-a agravat. In seara asta m-a sunat prietenul meu sa imi spuna sa-i duc maine lucrurile si dupa discutia cu el sunt total dezamagita. Se pare ca nu mai vrea sa continuam relatia deoarece a zis ca isi bate joc de el si ca are o anumita varsta ca sa mai stea si sa astepte dupa mine. Plus ca a zis ca si-a pierdut total increderea in mine dupa ce s-a intamplat miercuri seara: el mi-a dat un fel de termen ca sambata sa reusesc sa plec de acasa si sa plec cu el la munte. eu am amanat discutia cu mama mea de frica si pentru ca stiam care va fi raspunsul ei, iar proasta de mine m am gandit ca daca mai am o saptamana la dispozitie o sa reusesc. Miercuri seara ai mei au avut musafiri, iar prietenul meu ma suna ca pana la ora 10 vrea un raspuns. Eu i-am dat un mesaj si i-am zis ca imi pare rau dar nu pot sa merg, ca n-am reusit sa vorbesc cu ea si ca daca mai asteapta o saptamana voi merge si sa stie ca a fost doar decizia mea.

Acum zice ca doar mi-am batut joc de el, ca nu am vrut niciodata sa ma duc undeva cu el si ca l-am lasat sa-si faca sperante degeaba. Nu mai vrea sa auda de mine, doar ca m-a rugat sa il anunt cand poate sa treaca sa viziteze catelul nostru. Asa ca pana atunci eu chiar trebuie sa indrept lucrurile.

Voi ce credeti? Mai exista vreo sansa pentru noi daca eu reusesc sa rezolv lucrurile cu mama mea? Ce as mai putea sa fac? Va cer ajutorul pentru ca acum ma simt foarte prost, are si el dreptatea lui si stiu ca l-am ranit, dar pur si simplu eu nu stiu intre cine sa ma mai impart.

#28 2013-07-22 01:03:22

Violete.Purpurii
Diamond member
Inregistrat: 2010-07-29

ti-o meriti din plin smile
tie inca ti-e frica de mama ta si cum sa rezolvi lucrurile cu ea...dar la viata ta nu te gandesti deloc. o sa ramai sub fusta mamei toata viata. succes!

#29 2013-07-22 01:04:49

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Incearca si tu sa te pui in locul lui: sa-ti faci planurile cu iubitul tau iar el sa trebuiasca sa stea dupa fusta mamei...la un moment dat te saturi si-ti bagi piciorul din pacate. Eu te inteleg ca ti-e greu dar ii inteleg si relatia lui pentru ca situatiile acestea sunt frustrante pentru varsta voastra. Eu chiar nu stiu ce sfat sa iti dau pentru ca nici nu te poti arunca cu capul inainte...nu stiu daca ai avea posibilitatea sa te intretii singura sau sa va faceti un viitor impreuna in viitorul apropiat pentru ca daca tu depinzi de parintii tai din punct de vedere financiar e cam greu sa fugi de acasa smile Adica fugi o saptamana si apoi ce faci ??? Te ajuta/ intretine iubitul tau ? Adica trebuie sa te gandesti foarte bine, obiectiv si realistic vorbind. Uneori parintii sunt de neinteles dar atata timp cat depindem de ei e mai greu...

#30 2013-07-22 01:24:42

maryu
Hero member

nu inteleg de ce ti e frica de ea! ce poate sa-ti faca? mai rau decat a detine controlul absolut al vietii tale nu cred ca este. in locul tau as infrunta situatia ca pana la urma nu mai am nimic de pierdut.spune i tot ce ai pe suflet, macar te eliberezi. altceva nu prea poti face. ai facut destul nefacand nimic practic. si cel mai sigur este ca pe viitor vei lua aceleasi decizii..in functie de ceea ce va spune mama..imi pare rau pentru tine, dar cand nu este vointa nu este! inseamna ca nu-ti doresti o viata libera ci una condusa..

#31 2013-07-22 01:28:52

ancaaa21
Full member

sad chestia asta chiar m-a adus cu picioarele pe pamant si sunt mai hotarata ca niciodata sa imi rezolv probleme si sa fiu linistita alaturi de el, dar se pare ca nu mai am langa cine si chestia asta parca ma innebuneste si nu inteleg de ce mi se intampla mie, care nu am facut decat sa caut sa-i multumesc pe amandoi.

Ultima oara a fost editat de ancaaa21 (2013-07-22 01:29:49)

#32 2013-07-22 01:35:57

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

ai gresit, anca... trebuia sa ii spui mamei tale ceea ce gandesti din ziua cand ai scris pe forum, nu sa mai astepti sa se rezolve ceva de la sine. Daca tot s-a dus relatia cu al tau, macar pune-o la punct pe mama ta, mi se pare tare aiurea la faza asta, ai 21 de ani si vrea sa te tina in lesa... stiu ca nu ti-e usor, dar daca nu faci acum ceva, pe viitor iti va fi si mai greu si nu te va lasa sa fii fericita "pentru ca asa zice ea"...

#33 2013-07-22 23:59:03

Violete.Purpurii
Diamond member

anca, nu dau nume, dar este o fata veche aici pe forum, care intra mai rarut. e un pic mai mare de varsta ca tine, dar a fost muuult timp in aceeasi situatie. pana a plecat de acasa sau mai bine zis a fost data afara, pentru ca nu facea ce i se spunea, doar ca la ea lucrurile ajunsesera intr-un punct mort...mama ei ajunsese sa o caute si prin telefoane, sa-i interzica sa iasa si etc. era studenta, cu toate astea...a plecat de-acasa. n-am mai vorbit cu ea de cateva luni, insa ultima oara cand am vorbit cu ea mi-a spus ca e bine, munceste ca sa se intretina, e foarte bine cu iubitul ei...insa relatia cu mama ei nu s-a schimbat deloc, desi a incercat s-o caute si sa dea la pace cu ea...e la fel de incatranita. nu a avut de ales si s-a obisnuit cu gandul asta. acum isi vede de viata ei, care nu e una tocmai roz, insa a demonstrat ca se poate si ca e linistita asa...e un exemplu bun wink

#34 2013-07-23 00:53:26

ancaaa21
Full member

Iti multumesc pentru exemplu, nu ma intelee ca ma bucur pentru situatia ei, mi se pare cea mai ingrozitoare din lume ca parintii sa fie tot timpul impotriva, dar ma linisteste gandul ca nu sunt eu nebuna si lucrurile astea nu mi intampla numai mie. Fata aceasta chiar are tot respectul pentru ca a luptat pentru viata ei, dar la mine chiar este complicata situatia, sa iti explic: sunt studenta la medicina, chiar nu imi permit sa ma intretin singura la cat am de invatat si de stat prin facultate, eu stau cu ai mei la curte, chiar daca am si apartament fac naveta pentru ca nu ma lasa sa stau singura(sunt prea mica) si aici am si cainii, pe care ii ador pe toti 6 si am grija de ei tot timpul, chiar nu vreau sa ii parasesc, de asta caut intelegere din partea mamei si sper sa o rezolv cu vorba.

Daca e sa nu mai fiu cu al meu asta este, probabil ca voi trece peste asta, dar tot voi simti ca parintii mei ma sufoca. Si acum ma mir ca la 18 ani mama ma intreba ca de ce nu ies si cu prietenii sau baietii, iar la 19 cand i l-am prezentat mamei si am intrebat-o ce parere are despre el m-a surprins chiar placut si mi-a zis ca important e sa imi placa mie si sa ma inteleg cu el ca eu sunt iubita lui. Chiar mi-e dor de mama mea de pe acele vremuri.

Scuze am scris cam mult, dar intr-un fel simt ca asa ma descarc.

#35 2013-07-23 01:05:36

Violete.Purpurii
Diamond member

mai, nu stiu cum sa-ti spun dar cam o dai cotita si te cam invarti in jurul cozii.... tu asa, tu asa! paradoxal, fata despre care vorbeam era in anu' 3 la medicina cand a luat decizia de a pleca de acasa, daca tin eu bine minte... acum, nu te sfatuiesc sa pleci de acasa, ci sa faci ceva care sa-i dea de inteles mamei tale ca nu mai esti un copil si sa iti ofere macar minimul de libertate pentru a avea o relatie sanatoasa.

si inca un lucru, am un an de cand nu mai stau acasa, ma vad cu ai mei de cateva ori pe an, si ei ma intretin, nu am apartament, stau in chirie si aveam 19 ani cand am plecat de acasa...si nu m-am simtit niciodata prea mica pentru asta! si eu mi-am lasat camera draga, confortul, cateii si purceii (am 3 pisici pe care le cresc de 8 ani)...

#36 2013-07-24 11:00:29

cinderela
Hero member
De la: Oradea
Inregistrat: 2008-03-26

haha. fata aceea de care vorbea vio mai sus sunt eu, si mama ma cauta prin telefon, portofel etc, ma facuse mincinoasa si in toate felurile. eu am fost data afara din casa intr-o vara mi-a aruncat toate hainele in curte, m-am intors acasa atunci tot in speranta ca voi reusi sa ajung la un consens cu ea, degeaba...a mai trecut asa un an de suferinta pana m-am saturat si am plecat de acasa. eram studenta la farmacie in anul 2 pe vremea aceea, am plecat cu 30 de lei si cu hainele ce le aveam. iata ca am ajuns sa stau cu iubitul impreuna de mai bine de 2 ani, am reusit mereu sa invat si sa ma mentin la fara taxa dovada faptul ca am terminat anul 4 si urmeaza ultimul an de facultate si am tot medie de fara taxa. intre timp am muncit, m-am intretinut pe mine cat am putut si am tinut casa in care stam noi doi cu inca doi prieteni. nu pot sa zic ca este situatia perfecta sau ca a fost totul roz si lux...au fost si momente grele dar am trecut peste toate. si la sfarsitul zilei ma pot uita in oglinda impacata cu mine ca mi-am sustinut punctul de vedere si nu m-am lasat calcata in picioare. nu am fost crescuta sa mi se bage idei tampite pe gat, dovada faptul ca nici mama nu a reusit. si cum spuneam au trecut mai bine de 2 ani si inca refuza sa vorbeasca cu mine, daca ma vede pe strada ma saluta dar cand o intreb ce face se intoarce pe partea cealalta si nu imi mai vorbeste. asta e situatia.
tu trebuie sa iti iei deciziile tale in viata, sa iti urmezi drumul tau. daca gresesti atunci macar sa fie greseala aceea urmarea unei decizii luate de tine pentru ca doar tu iti traiesti viata si tu suporti toate consecintele, bune sau rele nu conteaza, ale deciziilor luate de tine in trecut. trebuie sa discuti cu mama ta, sa iti dea motive pentru care nu te lasa...si daca nu sunt motive intemeiate e clar ca problema nu e la tine/el ci e undeva in gandirea ei. mult curaj si capul sus. eu iti tin pumnii sa fie totul bine. si ca ultim cuvant...tot raul spre bine!
daca vrei sa vorbim mai multe iti las un id de mess sau lasa-mi tu un mesaj privat.
aaa...si apropo de situatie complicata, si eu aveam un catel care il cresteam de cand avea doua luni...l-am luat cu mine si e bine mersi. si am lasat si eu comfortul de a gati/spala/tine casa mama si m-am mutat si a trebuit sa fac eu toate astea, m-am invatat cu timpul.
nu trebuie sa cauti motive si scuze pentru a pleca/ramane...gandeste-te bine ce vrei sa faci cu viata ta. e clar ca daca nu pui piciorul in prag si nu iti sustii punctul de vedere acum...nu o vei face niciodata si vei trai o viata in care iti va spune mama daca sa o iei la stanga sau la dreapta. tu trebuie doar sa decizi aca viata ta vrei sa fie o oglindire a vointelor mamei tale sau vrei sa fie a TA, in care tu iti iei propriile decizii si faci propriile greseli si in functie de ce iti doresti vei putea decide daca sa lasi lucrurile asa sau sa pui piciorul in prag si sa te faci auzita/inteleasa intr-un fel sau altul.
p.s: scuze ca am scris asa mult...m-a luat valul wink))
si vio...intru pe forum cam in fiecare zi si va citesc doar ca postez mai rar...wink))). te pup dragutzo puss

Ultima oara a fost editat de cinderela (2013-07-24 11:10:44)

'Cause I've got you to make me feel stronger /When the days are rough and an hour feels much longer /Yeah when I got you to make me feel better /When the nights are long they'll be easier together...hjartahjartahjarta...

#37 2013-07-24 18:46:36

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

toti ii ziceti sa faca si sa dreaga, dar se pune careva in locul ei? da, e slaba si vrea sa impace pe toata lumea, asta sa fie cel mai mare defect al ei! sunt parinti cu care nu ai ce vorbi, efectiv nu ai... parintii aia care iti aduc aminte de enshpe ori pe zi ca stai in casa lor, faci ce zic ei, parintii aia care te santajeaza emotional pana cand ajungi sa crezi ca de fapt tu esti tampita si nebuna chiar si sa indraznesti sa te gandesti sa le iesi din cuvant.
cinderela e un caz relativ fericit, dar cati dintre voi ati rezista sa nu vorbeasca propria mama cu voi? ea poate, bravo ei.

e usor sa-i ziceti sa-si ia viata-n maini, ca deh, are 21 de ani, da' poate emotional n-are nici 16; poate pleaca de acasa si in 2 luni isi da seama ca de fapt nu-l iubeste pe ala, ca nu se suporta reciproc, si apoi ce face? ori se intoarce acasa cu coada-ntre picioare, unde toata viata i se va aminti de aceasta "greseala" pe care a facut-o, si o sa aiba maica-sa grija sa ii dirijeze viata si mai tare decat pana acum, ori traieste pe unde apuca, si ce-a rezolvat? absolut nimic, ba din contra.

anca, gandeste la rece ce vrei sa faci, ca la nervi am zis si eu multe, si-am avut parte de si mai multe cuvinte grele si pt. ce? am ajuns sa fiu facuta curva pt. ca am indraznit sa ma intalnesc zilnic cu al meu intr-o vacanta de vara, asta in conditiile in care ne vedeam doua zile pe luna in restul anului; a ajuns maica-mea sa-i interpreteze fiecare gest, fiecare cuvant, si sa-mi indruge mie vrute si nevrute, in principal porcarii fara fond... am inghitit si-am sperat la mai bine smile si intr-un final s-a rezolvat; au aparut alte probleme, dar aia s-a rezolvat.
in momentul in care ii vei demonstra maica-tii ca poti trai si fara sa-ti sufle ea in ceafa, o sa aiba o revelatie si-o sa mai lase latul; eu am avut noroc ca toate au mers ca unse in anul de dinainte sa plec de acasa, ca daca nu, probabil acum eram "frumoasa, desteapta si devreme acasa", fara prieten, bineinteles.

tu stii cat mai rezisti acasa, tu iti cunosti limitele; s-ar putea sa-i dai un ultimatum maica-tii si sa deschida brusc ochii si sa mearga toate bine, la fel de bine s-ar putea sa iasa urat de tot, sau sa zica bine, du-te, pt. mine nu mai existi.
cantareste-ti bine deciziile si gandeste-te cum ti-ar fi mai bine.
dar orice ai face, incearca sa-ti lasi o portita deschisa acasa, ca toate relatiile par desprinse din basme, pana ajungi sa stai 24/7 cu omul ala.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#38 2013-07-24 18:59:32

AciDulaSs
Banat
Inregistrat: 2008-10-16

Da total de acord cu ce spune yoyolina si eu am vrut sa postez cam in linii mare ideile spuse de yoylina in post , chiar nu inteleg de ce o incurajati sa ia decizia de a pleca de acasa , faptul ca unele fete au reusita asta e oarecum de laudat dar eu zic ca nu e un model de urmat , e foarte greu sa nu te intelegi cu parintii darmite sa nu vorbesti.Oricum bravo voua celor care ati plecat de acasa si ati reusit sa va luati viata in proprile maini dar poate altora le este foarte greu.

Si exact asta ma gandeam si eu din primul post al Anca: Mah daca face pasul asta si pleaca cu el ,sa zicem , si dupa 1 an sau 2 nu se mai inteleg si se despart ea ce face ?

Mey draga de yoyolinja ma uimesti placut prin acest post smile

Anca21 eu iti doresc multa bafta si sper sa treci cu bine peste aceste probleme si framantari emotionale.

PS: am zis ca postez mai diseara sa vad si parerea altor useri dar se pare ca mi`a luat`o jojolina in fata sad

Ultima oara a fost editat de AciDulaSs (2013-07-24 19:00:18)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.