homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Familia vs iubitul-3

#39 2013-07-24 19:13:06

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

Re: Familia vs iubitul

yoyolina a scris:

sunt parinti cu care nu ai ce vorbi, efectiv nu ai... parintii aia care iti aduc aminte de enshpe ori pe zi ca stai in casa lor, faci ce zic ei, parintii aia care te santajeaza emotional pana cand ajungi sa crezi ca de fapt tu esti tampita si nebuna chiar si sa indraznesti sa te gandesti sa le iesi din cuvant.
.

Yoyo, parca i-ai fi descris pe ai mei... sunt exact in situatia asta. Daca fac ceva gresit imediat incep cu tipete, crize &co., dar cand fac ceva bine, nici nu se sinchisesc sa observe sau altadata mai zic "asta si trebuia sa faci", nu ca astept laude, dar o incurajare ceva; nimic. In plus, mi se aminteste mereu ca am gresit si daca au trecu zeci, sute de zile de la incident. In orice cearta cu ai mei e absolut necesar sa imi zica ca am gresit in urma cu ceva timp si ma fac sa ma simt ca naiba ...

De multe ori ma cert cu ea cand nu ma lasa sa fac ceva. Aveam un timp cand nu ma lasa afara mai mult de 10 pe motiv ca "ce sa caut eu afara la ora aia tarzie?"
Cand am picat primul examen la faculta, aveam o restanta, imi zicea ca nu-s buna de nimic, ca nu-s in stare, ca merg degeaba acolo... cand ne certam pentru ceva, avea grija sa imi aminteasca de fiecare data, chiar daca trecuse anul.
In certurile noastre mereu ma facea curva si ca nu-s buna de nimic, ca mai bine m-ar lua dumnezeu, sa mor odata sa nu ma mai aiba.
Cand vroia ceva ma striga din camera aialalta in gura mare ca disperata, nu stia sa vina frumos sa vorbeasca cu mine sau sa-mi dea un bip ceva...
Daca ar sti ca nu mai sunt virgina cred ca m-ar distruge. Odata mi-a zis ca, daca ma culc cu prietenul meu ea se omoara, ca n-ar suporta rusinea savarsita si tot chestii de astea.
Ai mei se certau foarte mult cand eram mica, de foarte multe ori vroiau sa divorteze, dar n-au facut-o de ochii lumii si "pentru copii". Tin minte ca aveam vreo 6-7 ani cand i-am prins pe ai mei certandu-se si mama zicea ca merge sa bea ceva pastile, ca ea se omoara; n-am mai suportat scandalul si m-am dus si m-am bagat sub pat...
Nici in ziua de azi nu sunt prietena cu mama si de cate ori pot, o ocolesc, nu-i zic nimic niciodata, ce ma apasa, prietene nu am cu cine sa vorbesc secretele mele, decat de suprafata, asa ca mai bine tac smile Mi-am jurat ca n-o sa fiu niciodata ca ai mei...
[scuze de offtopic]

E aiurea cu parinti de astia si eu o inteleg pe anca...

Ultima oara a fost editat de pinkyheels (2013-07-24 19:50:50)

#40 2013-07-24 19:13:40

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

De acord cu yoyo, putini sunt cei care reusesc sa faca asa cum vor in situatiile astea. Parca citeam cazul meu de acum 1-2 ani, anca smile nici sa nu auda maica-mea de plecat cu al meu undeva, de stat la mine (eram deja la facultate si stateam singura in gazda).

La fel ca al tau, si al meu mi-a dat un ultimatum. Iar eu nu stiam cum sa trag de timp de "frica" (stii ca, de fapt, nu e frica, e altceva...un sentiment ce te face sa te pierzi, un gand ce iti spune "nu va accepta ce vrei tu niciodata"). Concret, nu iti face nimic (mi-o zicea si al meu, stiam si eu, o stii si tu), dar e ceva ce iti impiedica orice tentativa.

La mine a inceput sa se indrepte situatia, cand, din senin intr-o zi, m-a intrebat daca el a dormit la mine. Luata total prin surprindere, a zis "da" gura fara mine. A urmat o pauzaaa si mutre din partea ei. A inghetat sangele in mine atunci. Nu gandeam nimic. De batut clar nu ma batea lol nu tipa ca nu e genul ei. Deci nu stiu de ce am inlemnit atunci. Si stiu ca nici tu nu iti dai seama exact...la fel ca mine. Cred ca e faptul ca am crescut fiind cuminti, ascultatoare si ideea ca vom dezamagi (nemaifiind asa cum vor ele) e coplesitoare. Nu stiu cum e mama ta, dar a mea, cand o suparam, abia imi mai vorbea. Raspundea scurt la ce o intrebam si atat. Iar eu, in continuare, nu eram trista, dezamagita, ci panicata parca...nici dzeu nu cred ca stie de ce lol

S-au rezolvat lucrurile cand am sunat-o epuizata psihic pt ca ma certasem cu proprietara. Si atunci, stiind ca dormiseram impreuna, ca aveam deja 21 de ani poate, ca voiam sa stam impreuna, a zis ca putem sa cautam un apart sa stam amandoi. Tot stresul, panica, grijile s-au rezolvat in 5 min de vorbit la telefon.

Am avut noroc, nu a fost nevoie sa am chiar o discutie serioasa cu ea. Ce-i drept, am facut un pas cand ii mai "aruncam" asa in treacat "am vrea sa ne mutam impreuna".

Stiu ca am scris mult, dar sper sa te ajute sa vezi ca evident nu esti singura in situatii de genul asta. Sa rupi orice legatura nu e, dupa parerea mea, o optiune, daca stii in sufletul tau ca exista o sansa, chiar si mica, sa te inteleaga pana la urma.

Cat despre prieten, il inteleg, asa cum l-am inteles si pe al meu la vremea aceea. Dar o mica diferenta e ca al meu a rezistat muult si dupa acel ultimatum...care era al nu stiu catelea. Al tau vad ca "s-a strecurat". Si faptul ca ai spus ca "daca e sa nu mai fiu cu al meu asta e, probabil voi trece peste" e un semn, pt mine, ca trebuie sa te gandesti exact ce si cat simti pt el. Sa nu faci o greseala cu mama ta si apoi sa vezi ca prietenul dispare dintr-o data. Eu nu concepeam sa ma despart de al meu, oricat as fi stiut ca voi lupta cu morile de vant cu maica-mea. Nu m-ai fi auzit sa spun "daca ma despart, asta e..". Deci analizeaza si acest aspect inainte sa mergi mai departe.

Succes! smile

bebe V., soarele si luna

#41 2013-07-24 21:10:42

dragongirl
Full member
Inregistrat: 2013-05-27

of si ai mei aveau episoade de criza ..eu pot spune ca am fost linistita ,mi-am vazut de treaba si am facut totul cum am vrut eu ,am spus ca ei si am facut ca mine ,situatia nu a fost asemanatoare in cazul surorii mele care a facut prostii si pentru mine big_smile ea i-a tocat la propriu si figurat ,ma bucur ca macar intr-un fel eu am fost aia care chiar daca nu a facut a fost oaia neagra ,ca deh cea mica de unde sa invete ?
am trecut peste episoadele astea ,aveam momente cand simteam ca pe mine nu ma iubeste nimeni (ma refer la familie) dar mi-au trecut ,acum am familia mea ,nu am o relatie open mind cu mama dar ii mai plasez cate una asa  cand o vad fericita ,si ma bucur ca a ajuns la ideea ca se poate lasa oricand pe mana mea ,in orice privinta  si chiar daca nu imi va recunoaste niciodata ,stiu ca e mandra de mine .

este inutil sa alergi dupa perfectiune, ea nu exista

#42 2013-07-24 21:48:36

cinderela
Hero member
De la: Oradea
Inregistrat: 2008-03-26

nu cred ca am spus eu sa plece de acasa...daca bine tin minte am scris in postul meu mai sus sa puna piciorul in prag sa se faca auzita intr-un fel sau altul...nu vorbea nimeni de plecat de acasa sau mai stiu eu ce
iar cum zicea yoyolina...nu sunt un exemplu de urmat stiu. dar ma pot pune in locul ei foarte bine...crede-ma yoyo, am incercat si eu cu frumosul, am ascultat insulte si jigniri la nesfarsit, am acceptat n-spe mi de vorbe care au durut si erau nefondate din punctul meu de vedere. daca ai citit am scris k ea cu mana ei m-a dat afara din casa si mi-a aruncat hainele in curte intr-o dupamasa pentru ca am indraznit sa o intreb de ce nu am voie sa ma intalnesc cu prietenul meu...vezi doamne. cum am mai spus m-am intors acasa si am mai stat un an in care eram acasa la ora fixa, invatam mereu, ma intalneam putin cu el...etc etc...nu mai vreau sa povestesc. la un moment dat s-au stabilizat lucrurile putin si a fost cat de cat ok...pana cand iar cearta, iar jigniri iar vorbe aruncate aiurea...am cedat si am ripostat, mi-am cerut iertare nu m-a iertat nici pana acum motiv pentru care o mama nu vorbeste cu propria fiica de mai bine de 2 ani. nu a fost usor sa nu vorbeasca cu mine...am incercat...nu am cu cine. nu stiu ce insensibila ma credeti/crezi cu "bv ei ca rezista sa nu vorbeasca cu mama ei"...sa nu crezi k mi-a fost usor, numai eu stiu cum mi-am revenit si nu am cazut in depresie...stress zilnic fiindca in subconstientul meu zilnic ma gandesc la ea, drept dovada m-am imbolnavit pe fond psihic...in fine. nu m-am victimizat niciodata, nici nu am considerat ca sunt de admirat sau un exemplu de urmat sau mai stiu eu ce...sunt convinsa totusi ca stiind ce stiu acum...as face la fel si as lupta pentru ceea ce vreau. singurul meu regret e ca se comporta ea cum se comporta si nu stiu cum as fi putut face altfel...defapt si acum sufar povestind despre cele intamplate. eu cu ea am cazut la comun acord ca mai bine ma mut decat sa ne distrugem una pe cealalta psihic...
nici nu mai stiu ce sa spun...oricum eu singurul sfat care l-am dat a fost ca ea sa se gandeasca foarte bine la ceea ce vrea, eventual sa discute cu prietenul ei ce ar fi de facut in continuare si asa sa decida!

'Cause I've got you to make me feel stronger /When the days are rough and an hour feels much longer /Yeah when I got you to make me feel better /When the nights are long they'll be easier together...hjartahjartahjarta...

#43 2013-07-24 21:58:38

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

nu am spus ca nu esti un exemplu de urmat, citeste si tu ce am scris; iti stiu si tie povestea, si ma bucur ca esti bine smile ma intrebam doar daca ar rezista in situatia ta, sa taie legatura cu maica-sa, daca ea considera ca da, atunci sa taie raul din radacina; nu ma intelege gresit, nu te critic, nu consider ca esti insensibila... spuneam doar ca esti mai puternica decat pare ea, sau decat sunt eu, si ca desi nu-i ok situatia, nu esti "la pamant"... eu in locul tau cred ca imi auto-sabotam relatia, dadeam cioara din mana pe aia din gard, si dupa aia dadeam si cu o piatra in aia de pe gard sa zboare; repet, nu am nimic cu tine si cu nimeni altcineva care a scris la topicul asta smile

si da, am generalizat, pt. ca citind in urma, majoritatea parerilor sunt "traieste-ti viata, fa ca tine, nu o mai lasa sa dicteze"; total de acord, dar ar trebui ca lumea sa se gandeasca si la reversul medaliei... cu ce risc o sa faca chestia asta? ok, persoanele care au scris aici stiu ce-o sa faca cu viata lor, sunt persoane puternice, isi asuma deciziile s.a.m.d., noi nu suntem asa; eu am fost crescuta in alt spirit, pot s-o inteleg cand spune ca n-are ce vorbi cu ei, ca n-o inteleg, ca o tin pe a lor orice ar fi, ca lesa e prea scurta... o persoana care a avut o relatie deschisa cu parintii n-o sa inteleaga niciodata cum e sa vrei sa pui picioru-n prag si sa nu poti, sa vrei sa-ti spui parerea si sa nu te asculte nimeni, sa existe doar alb sau negru, nici o nuanta de gri.

pana la urma ideea de baza e cum ai zis si tu, sa se gandeasca bine la ce vrea sa faca si cum o s-o faca.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Publicitate

loading...

#44 2013-07-24 22:09:06

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

si eu sunt de acord cu faptul ca nu o indeamna nimeni sa plece de acasa ci sa prinda curaj si sa se impuna cat de cat in fata mamei sale. din moment ce maica'sa se cumporta asa la 21 de ani cu siguranta o face si pe viitor. si asta nu e bine cand iti doresti sa-ti traiesti propria viata si dorinta cat de cat vad in initiatoarea topicului. normal ca este slaba de fire si ca ii este foarte greu cu aceasta situatie, altfel nu-si expunea problema aici. si cred ca mesajele noastre de incurajare o pot ajuta. si ma repet incurajare si nu lasandu-i provocarea de a fugi de acasa. si nu as fi niciodata de acord sa fuga CU iubitul pentru ca atata timp cat nu simtea ea o singuranta din partea lui este foarte riscant. daca vrea sa plece de acasa in ultima instanta sa o faca cu gandul ca o face pentru ea, pentru viata ei si nu pentru ca asa vrea prietenul. ca prietenul maine poimane nu mai este in peisaj. oricum o tin pe a mea ca aceasta situatie o poate rezolva cu ajutorul tatalui. a povestit ca tatal a incercat sa intervina pentru ea dar fara reusita. deci aceasta este prima portita care trebuie incercata. trebuie incercate si epuizate toate posibilitatile pana a ajunge la concluzia "plec pentru ca nu se mai poate".
cinderela, e trista si foarte dura povestea ta. mi-e greu sa inteleg orgoliul,unor oameni in toata firea, pus inaintea oricarui lucru. asta insemnand si inaintea copilului tau. dar din pacate sunt si oameni care mai bine mor decat sa renunte la conceptiile si ideile lor privind viata. asta este pana la urma, ai tot dreptul sa-ti traiesti viata. cat despre "nu sunt un exemplu de urmat" eu zic ca dintr-o alta perspectiva ESTI un exemplu. te-ai descurcat singura, ti-ai facut si scoala, ai luptat pentru ceea ce vrei sa devii, deci jos palaria in fata ta! multi nu au curaj sa se desprinda de parinti cu toate ca au toate conditiile sa o faca..dar comoditatea e mult prea mare..

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#45 2013-07-24 22:24:16

cinderela
Hero member

yoyolina...scuze daca m-am exprimat cumva gresit, nu ma simt nicidecum atacata sau criticata sau mai stiu eu cum. stiu ca mi-am povestit si eu aici problemele la vremea aia. tati meu a incercat si el sa ajute...la fel a vorbit cu peretii, la fel nasa mea si prietenele mamei...acelasi rezultat...zero. in fine...eu asa am decis atunci sa plec...fiindca nu aveam alta cale decat sa ma fi despartit de el care stiu ca ma iubea si il iubeam doar pentru ca asa i s-a nazarit mamei din senin...asta a fost de neconceput pentru mine, nu as fi putut sa ma privesc in oglinda daca as fi facut asa ceva...a fost decizia mea. eu am vb atunci cu el si i-am spus ca ne-ar fi mai usor amandurora daca ne-am desparti si asa...el a refuzat ideea despartirii la fel ca mine si uite asa am plecat si am lasat amandoi comfortul de acasa si ne-am asezat pe picioarele noastre...a fost un lucru care ne-a unit foarte mult si daca am trecut peste asta putem trece peste orice. eu cand am plecat tata era plecat in strainatate la lucru,...daca era acasa poate aplana putin situatia...dar suferinta mea ar fi continuat...la fel jignirile si certurile...eu sunt multumita de decizia ce am luat-o atunci si de cum m-am descurcat...poate par increzuta dar intr-un fel sunt mandra de mine.,,pacat ca mama nu simte la fel. dar tot sper ca intr-o zi se va inmuia si vom reusi sa recladim o relatie mama-fiica acceptabila...
nu este singura ei solutie sa plece de acasa...vb aia sa fuga cu iubitul...care din cum spunea ea ca "asta e" daca se desparte de el nu stiu daca ar fi o idee buna. sunt de acord ca trebe incercate toate metodele...poate ceva va functiona intr-un final...ideea e ca ea sa decida astfel incat sa fie ea impacata cu sine si sa fie ea fericita...daca poate impaca si capra si varza...atunci foarte bine. de aia am si spus sa se gandeasca bine inainte, sa vorbeasca cu iubitul ei. oricum ii doresc mult succes si curaj...si nu in ultimul rand multa rabdare...
n.b: deciziile trebuiesc luate dupa ce le-ai gandit toate la rece...wink

Ultima oara a fost editat de cinderela (2013-07-24 22:26:29)

'Cause I've got you to make me feel stronger /When the days are rough and an hour feels much longer /Yeah when I got you to make me feel better /When the nights are long they'll be easier together...hjartahjartahjarta...

#46 2013-07-24 23:27:46

ancaaa21
Full member
Inregistrat: 2013-07-20

S-au intamplat multe pe aici cat am fost plecata, o sa incerc sa raspund tuturor, dar mai intai vreau sa va spun ce s-a mai schimbat. Am inceput sa vorbesc cu prietenul meu, i-a parut rau pentru acel ultimatum, dar se vedea ca a ajuns la capatul rabdarii. Este si prima data cand cineva plange pentru mine si mi s-a parut in acel moment ca pot sa fiu cu el si peste ani, poate ca va incerca sa fuga cand apar probleme, dar el va fi acolo. In primul rand am luat in analiza toate situatiile: 1. nu vrem sa plec de acasa, el ar fi de acord dar eu nu as putea sa fac asta niciodata. Sa zicem ca as munci printre picaturi, dar am un vis al meu, vreau sa invat pentru el asa cum a facut si prietenul meu pentru al lui, nu as fi niciodata de acord sa fiu intretinuta(poate ca am o conceptie gresita, de parinti este una sa te ajute, eu vad lucrurile simple, ei si-au dat acceptul sa ma tina si sa ma ajute in facultate si eu ii voi rasplati printr-o slujba pe viitor si rezultate bune acum). A 2a a fost sa plec undeva vreo 2 zile si apoi sa ma intorc acasa, dar stiam scandalul care va urma.
Pana la urma o voi convinge pe mama mea sa se intalneasca cu noi si fiecare sa zica ce il deranjeaza, in felul acesta ma voi simti mai protejata si voi avea curajul sa ii zic tot ce am pe suflet. In principiu el o va asigura ca ma iubeste si sa incepem sa ii spunem ca din septembrie vom incepe sa ne petrecem 2-3 zile pe saptamana impreuna, adica sa dormim impreuna. Sper sa reactioneze bine. Va multumesc pentru sfaturi, probabil ca eu nu as fi vazut vreo portita de scapare daca nu scriam aici.

Cinderela M-a impresionat povestea ta si cum am zis mai sus nu doresc asta nimanui si pentru mine esti de admirat ca ai avut curajul sa te schimbi si sa traiesti cum vrei. Este trist numai sa te gandesti ca mama ta face lucrurile astea cand te vede, nu stiu ce e in sufletul tau, dar pentru mine ar fi dureros. Exact ce mi-ai zis tu ca daca gresesc sa fie greseala mea, asta ii explic si eu mamei, dar singurul raspuns e ca eu sunt mica si ca habar n-am de viata. De Revelion cand a avut o discutie cu al meu i-a zis: pentru mine Anca e un copil, are 20 de ani, astea sunt regulile, daca iti convin bine, daca nu pleaca. Si atunci ce sa ii mai fac sa ma inteleaga?  sad

Yoyolina Iti multumesc pentru sinceritatea ta, mi se pare ca ma intelegi perfect, stii ce e in sufletul meu. Nu vreau sa imi paresesc parintii, chiar ma gandeam aseara ca fac aceleasi lucruri ca la 18 ani, tot ii cer voie sa ies afara, daca intarzii o jumatate de ora si ea ma suna pur si simplu ma transform si mi se face rau, ma gandesc numai cum vine dupa mine si ce o sa tipe la mine. Mama este o genul de femeie vicleana, daca o supara cineva, nu ma refer neaparat la mine sta suparata si te priveste cu atata ura pana cand te face sa te duci tu la ea si sa-i ceri iertare chiar daca nu i-ai gresit cu nimic. De inteles cu prietenul meu nici nu se pune problema, ne certam si noi ca situatia asta dureaza de 1 an si ceva, dar am stat impreuna cu el, si singuri cand au fost ai mei plecati si a stat si el cu mine si ai mei in casa cateva saptamani(pe atunci mama il placea, dar cand a vazut ca se transforma in ceva serios s-a schimbat).

Acidulass Cum am mai spus nu intentionez sa ma mut cu el, doar sa stam cateva zile impreuna pe saptamana si sa mergem si noi in vacante ca un cuplu normal. In momentul de fata imi vine sa innebunesc cand imi aud prietenele unde se duc cu ai lor sau pe oricine si e trist ca eu si prietenul meu nu indraznim sa ne planificam nimic impreuna. Iti multumesc.

pinky Ce trista e povestea ta sad macar ai mei au fost uniti mereu, chiar daca ce zice mama este sfant pentru tatal meu. Ar trebui ca mamele noastre sa se intalneasca, eu nu pot sa inteleg de unde au aceasta gandire. Cel mai trist este ca eu ma gandesc mereu de ce este mama atat de rea cu mine cand ea la 21 de ani s-a maritat cu tata, plecau in vacante inainte de asta si cel mai cel este ca ea singura imi povestea cum in clasa a 12a avea prieten si ca nu o lasa sa plece cu el, dar ea tot a plecat. daca ar stii lucrurile acestea despre mine cred ca m-ar omori sau ma rog, m-ar incuia in casa. Acum ce conteaza e ca tu intr-un fel ai reusit sa treci peste cuvintele mamei tale si sa fi cu prietenul tau in continuare puss

april sunset La tine s-a dovedit a fi ceva frumos pana la urma smile Nu cred ca mama mea mi-ar face aceasta surpriza. In aceste zile am incercat sa o inteleg pe ea, sa privesc lucrurile asa cum le vede ea si chiar nu e de inteles. Mi-am dat seama intre timp ca il iubesc cu adevarat si ca daca el este dispus sa stea langa mine acum, cand intr-un fel se decide viata si relatia mea, atunci va fi mereu langa mine. Iti multumesc pentru povestire,  smile

Acum ati citit despre intentia mea, sper ca am ales sa procedez corect. Singura nu pot sa am curaj, stiu ca m-ar face din 2 vorbe, dar asa vreau sa vada ca se impotriveste degeaba, ca el este alaturi de mine si ca este dispus sa ma ajute sa schimb ceva. Am credinta ca daca se va rezolva cu relatia mea, atunci se vor rezolva si celelalte.

#47 2013-07-25 00:01:01

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

foarte bine te-ai gandit, sper sa si inteleaga ceva din discutia ce va urma smile implica-l si pe tatal tau, pe de o parte ca sa nu se simta exclus, pe de alta parte iti va prinde bine si sprijinul unui adult, si chiar daca nu o va tempera pe mama ta fix in momentul ala, macar vor putea vorbi amandoi ulterior.

incercati s-o luati frumos, pe ocolite, ca si cum i-ati cere sfatul "n-ar fi bine sa petrecem mai mult timp impreuna, sa vedem daca ne e bine, cum ne-am descurca ca si un cuplu adevarat" bla bla.
alege-ti bine cuvintele, sa nu se simta incoltita; si mai presus de toate, pastreaza-ti calmul, si tu si prietenul tau smile chiar daca o sa-ti vina sa plangi sau o sa te enervezi, abtine-te, ca ai timp dupa aia sa te descarci big_smile e important sa vada ca nu te poate domina si ca vorbeste cu un adult (chiar daca o sa fie doar o chestie de suprafata).

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#48 2013-07-25 00:06:52

ancaaa21
Full member

Ai dreptate, trebuie sa invat sa ma abtin de la plans, asta l-ar face vulnerabil si pe prietenul meu, i-ar zice ceva de genul "vezi in ce stare ai adus-o, plange doar din cauza ta". Acum sper sa o conving sa il primeasca, ultima data cand el a venit la mine acasa, mama a intrat in casa si n-a mai vorbit cu mine seara.

#49 2013-07-25 10:49:23

cinderela
Hero member

anca...sa stii ca nu mi-e usor dar eu nu aveam/am cu cine discuta...tu poate mai ai o sansa. eu sper sa reusesti sa o indupleci pe mama ta. succes...iti tin pumnii.smile

#50 2013-07-25 21:32:54

ancaaa21
Full member

Cand v-am scris aseara eram chiar optimista, dar acum am revenit la vechea mea stare de spirit. I-am zis mamei ca vreau sa il invit la cina pe prietenul meu maine seara, ca vrem sa vorbim cu ea si in acelasi timp am rugat-o sa se poarte si frumos cu el. Dar ea a sarit ca asa am ajuns, sa imi iau avocati, ca ea nu e fraiera si sa nu cred ca o convinge el de ceva. Mi-a mai zis sa o ascult si sa scap de el ca daca voi continua asa nu va fi bine nici pentru mine, dar nici pentru ea, ca o sa o imbolnavesc. Si atat...nu am avut cum sa ma cert cu ea sau sa ii explic ca ceea ce a zis a fost o prostie, a plecat de langa mine, iar de atunci tranteste, tipa, e foarte nervoasa. sad

#51 2013-07-25 21:45:47

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

mai bine nu mai pune la suflet tot ce spune ea si fa lucrurile cum crezi tu de cuviinta. vad ca apeleaza in continuare la santaj emotional, facandu-te sa te simti vinovata pentru niste lucruri care sunt firesti in viata fiecarui om. mai mult cred ca o sa te imbolnavesti tu psihic din cauza ei si in nici intr-un caz invers! face toate aceste lucruri pentru a te manipula si a te tine sub control asa cum doreste ea. dar na, te cred ca e dureros sa auzi din gura mamei sa scapi de iubit doar pt ca ei nu-i convine cine stie ce lucruri. in orice caz, nu mai pune la suflet..asa e ea si gata! ea vorbeste, ea sa auda. cat despre supararile ei, las-o sa fie suparata si nervoasa, las-o sa tranteasca pana nu mai poate. NU ai de ce sa te simti vinovata pentru starea ei. si plus de asta, eu as adopta atitudinea ei. stau si eu suparata, pana la urma am motive. tu daca mereu ai sa te duci la ea sa o impaci va crede ca ii dai dreptate in tot ceea ce zice si nu pentru ca nu suporti tu sa fii certata cu ea...succes fetita draga, tare imi pare rau pentru tine sad

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#52 2013-07-25 21:49:06

sub
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2010-05-29

Pai in cazul asta cred ca are nevoie de o consiliere psihologica (ca sa nu zic control psihiatric).. are prea multe pe cap aceasta femeie. n-am stat sa citesc chiar toate povestile dar totusi de ce nu-l sufera pe prietenul tau? sau asa ar face cu oricine ai fi?
Eu mai cunosc un caz aproximativ la fel, tipa e aici la facultate dar e intretinuta de ai ei (sta la 20 km departare si face naveta), si tac-su nu e de acord sub nicio forma cu prietenul ei, desi i l-a prezentat, toate bune, e baiat ok. am mai tot discutat cu ea si imi zicea ca efectiv nu are ce face, si ca abia asteapta sa termine ultimul an, sa fie pe cont propriu si sa plece de acasa. Asta a fost un alt exemplu de "asa nu". De asta zic, nu stiu daca poti face prea multe..

Success is simple. Do what's right, the right way, at the right time.

#53 2013-07-25 22:13:04

ancaaa21
Full member

Maryu: Sa stii ca ai dreptate, ea face toate lucrurile asa ca sa ma faca pe mine sa ma simt vinovata si sa ma duc la ea si sa-i cer iertare chiar daca nu am pentru ce. Am incercat sa stau suparata, nu i-am raspuns la telefon o zi si a venit dupa mine si tot ea a facut scandal...
Stiu ca toata lumea de aici imi ofera solutii si va multumesc dar simt ca la ea nu merge niciodata si cel mai rau ma deranjeaza ca atunci cand vine vorba de altcineva este fericita, cand ii povestea intr-o zi ca o colega si-a gasit un prieten si ca se duce la el de Paste era chiar incantata pentru ea, ceea ce pentru mine nu cred ca va fi niciodata.

Subsum: Nu stiu daca asa face cu toti, el a fost primul meu prieten. Motive are foarte multe...in primul rand nu vrea sa ma lase  sa fac dragoste cu el; intr-un timp spunea ca nu ma iubeste, el si-a lasat slujba din orasul meu si a plecat la 250 de km la alta, dar facea naveta mai in fiecare saptamana doar sa ma vada pe mine si ea imi zicea ca face lucrul asta doar ca e plictisit, iar de ceva timp s-a reintors pentru ca ne era greu sa fim asa departe. Alt motiv e ca avem amandoi 1.78 si ea isi doreste pe cineva mai inalt pentru mine.
De fapt eu cred ca este geloasa pe el si este disperata sa nu ma piarda, mai ales ca eu o ajut foarte mult sau cateodata eu sunt cea care are grija de casa si de tot. Iar cand ma revolt si zic ca nu vreau sa fac ceva sunt nesimtita si nu imi ajut familia.

#54 2013-07-28 20:48:32

ancaaa21
Full member

Buna tuturor. Cand m-am trezit de dimineata mi-a zis mama mea ca daca vreau pot sa ma duc la plimbare azi cu prietenul meu, ca ieri am muncit amandoua prin casa si azi trebuie sa ne relaxam. Nu mi-a venit sa cred. M-a si intrebat cum a fost cand m-am intors acum, ea care de cateva luni se inchidea in camera cand auzea ca vreau sa ies cu el. Chiar m-a surprins placut....

#55 2013-07-28 21:07:31

AciDulaSs
Banat
Inregistrat: 2008-10-16

Asta e un lucru bun , usor usor o sa se impace maica-ta cu relatia ta pe care o ai pentru ca nu are ce face ... si ai vazut ca e mai bine decat sa te certi cu ea smile si sa pleci de acasa cum sugerau unele posturi.Bafta.

#56 2013-07-28 23:10:14

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

majoreta yeeeeey  happy

#57 2013-08-01 23:33:21

ancaaa21
Full member

Cred ca voi reveni la acest topic pana la adanci batraneti. O zi mi-e bine, asta dupa ce am vorbit o saptamana intreaga cu ea sa ma asculte si pe mine, s-a schimbat pentru o zi apoi usor usor a revenit la ceea ce stia sa faca mai bine, sa se supere ca ma vad cu el, sa nu vorbeasca si asta fara motiv. Problema mea cea mai mare e ca acum ma simt mintita si proasta, chiar asa ma simt. In aceasta seara au venit niste prieteni de familie in vizita la ai mei si i-au intrebat cand pleaca la mare...iar tatal meu spune sambata pentru 2 sau 3 saptamani. Am ramas muta...planul lor era sa nu imi spuna nimic pana maine noapte si atunci sa ma puna sa imi fac bagajul si sa plecam ca sa nu am timp sa vorbesc cu prietenul meu sa ma faca sa ma razgandesc.
Eu le-am zis ca el nu are nicio legatura cu razganditul, ca eu nu imi doresc asta iar singura replica a mamei a fost: nici sa nu te gandesti sa nu vii cu noi, noi mergem pentru tine, nu ne ducem noi ca doi prosti.

In ultimul timp simt cum mama mea isi bate joc de mine...si parca vad ca sambata voi pleca cu ei, chiar daca nu vreau. sad
Voiam sa va intreb...daca as pleca cu ei credeti ca se va imbuna si isi va da seama ca i-am facut pe plac?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.