homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analize, Candida glabrata! Sunt f speriata :(

#1 2013-09-01 23:47:16

simona_daniela
New member
Inregistrat: 2010-02-28

Interpretare analize, Candida glabrata! Sunt f speriata :(

Buna seara,
Va scriu acest mesaj in speranta ca cineva imi va putea interpreta rezultatul unor analize.
Am fost la un laborator (nu cred ca e ok sa dau nume) si mi-am facut o analiza a secretiei vaginale.
Am primit rezultatul si am sunat frumusel la 3 cabinete din oras, insa nici un medic nu a fost de acord sa ma primesca sub pretextul ca proba nu este prelevata de dumnealor si poate fi gresita, asa ca nu vor sa o interpreteze.
Va rog din suflet sa imi spuneti ce inseamna si ce tratament sa iau (am si antifungigrama, daca e nevoie, o voi scrie aici)
Sunt foarte speriata pentru ca am citit ca Candida glabrata este asociata des cu HIV, fiind un simptom precoce a acestei boli grater
Aici este analiza:

Buna ziua,
Va rog din suflet daca imi puteti interpreta aceste analize. Medicul la care am fost, s-a comportat foarte superficial, fara sa imi explice nimic si nici macar nu s-a deranjat sa imi raspunda la intrebari.
As aprecia foarte mult daca ma puteti ajuta.

Secretie vaginala:
celule epiteliale poligonale : numeroase
leucocite: relativ frecvente
levuri: relativ frecvente
Inmugurite: prezente
Hife, pseudohife: prezente

Flora bacteriana
Flora bacteriana frecventa
Predomina bacili gram-pozitivi in ''V'' si rari bacili gram-negativi
Flora lactobaciliara rara

Cultura fungi:
Pe mediul Sabouraud s-au dezvoltat conolii de Candida glabrata

Va multumesc anticipat, sper sa imi raspunda un medic cu suflet.

#2 2013-09-02 10:44:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Interpretare analize, Candida glabrata! Sunt f speriata :(

nu ai de ce sa te sperii, nu mai citi toate prostiile, asa si candida "obisnuita" si alte infectii sunt asociate cu diverse boli care provoaca slabirea sistemului imunitar, nu inseamna ca tu ai avea asa ceva
fa tratament dupa antifungigrama si vezi apoi; sa folosesti si ovule cu lactobacili, fiindca flora ta normala e distrusa (lactobacili rari) si probabil de asta s-a dezvoltat candida
in rest ma gandesc ca toate recomandarile pentru candida albicans sunt valabile si aici : ai grija sa mentii un mediu alcalin in organism, evita alimentele acide (ducliuri, fainoase, alcool) si vezi ca sunt multe suplimente naturiste anticandida care te pot ajuta, iti dau un exemplu : http://www.suplimente.ro/candida-clear-90-capsule.html cu siguranta sunt si altele cu ingrediente asemanatoare si mai ieftine
daca vezi ca nu merge cu antifungicele, care sunt cam toxice pentru ficat, poti incerca si un tratament homeopat

#3 2013-09-02 13:22:19

simona_daniela
New member

Iti multumesc mult pt raspuns.
Fac oricum o cura cu probiotice pentru restabilirea florei din colon si dr mi-a zis ca asta ma ajuta cu intreg organismul.
Am primit tratament 3 zile tratament oral cu Omicral si ovule Polyginax iar dupa 10 zile de pauza, ovule Cervugid.
Cand as putea sa fac tratamentul cu ovule cu lactobacili?
Aveti idee ce inseamna restul de chestii din buletinul de analiza? celulele acelea, leucocitele, etc?
O zi frumoasa!

#4 2013-09-02 13:26:01

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

ovulele cu lactobacili dupa ce termini cu poligynax

in rest leucocitele sunt frecvente fiindca organismul se lupta cu infectia, levurile si hifele sunt de fapt candida

#5 2013-09-02 13:27:16

simona_daniela
New member

M-am linistit! Oricum am facut azi testul HIV....just in case tongue
Mersi frumos puss

Publicitate

loading...

#6 2013-09-02 21:10:36

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

uite, mai postase mai demult o fata ceva despre candida glabrata: http://forum.anticonceptionale.ro/t3400 … ta---.html
poate gasesti si aici ceva informatii utile.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.