Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 32-72
- Getaway
- Hero member
- De la: Iasi
- Inregistrat: 2013-02-25
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 32
Fetita (alintacios, nu ironic), eu am zis de fiecare data ca si al meu a avut comportamente stupide si rautacioase de multe ori si cand am zis de inveselit, ea nu zisese ca al ei nu o inveseleste ci pleaca, a zis dupa aia. Nici macar nu povestise nimic din ce s-a intamplat. Si in niciun caz nu asta a fost intentia mea, acum ca ma gandesc, poate nu a fost cea mai indicata atunci, dar am incercat sa o incurajez. Nu m-a deranjat atat de tare, ci mi s-a parut ca ai fost extrem de vehementa. Si oamenii sunt diferiti, sunt construiti altfel. Nu am vrut sa te superi, sorry about that, dar presupun ca era greu sa nu o faci.
Ultima oara a fost editat de Getaway (2013-10-31 12:25:17)
Bine ai venit pe lume, iubita Maria Elena 19 februarie 2014 Doamne ajuta
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
Deno nu m-am suparat deloc, sunt binevenite parerile mai ales din partea ta care ai un copil si stii ce schimbari apar dupa. El problema asta o are de cand ne-am cunoscut noi, daca eu ma plang la el de ceva are impresia ca ii cer lui sa gaseasca o rezolvare cand eu de fapt nu vreau decat sa ma descarc cuiva
Haideti fetelor, nu va suparati acuma, fiecare a incercat sa ajute si chiar ati facut-o pentru ca ma ajuta sa vad ca al meu nu e singurul capcaun, Si fiecare barbat cred ca are neajunsurile lui, la unul sunt nervii, la unul orgoliul, unii sunt gelosi etc . E foarte greu sa te pui in postura altei femei pentru ca fiecare familie e diferita desi tensiuni cred ca exista peste tot la un moment dat.
Eu sunt de acord cu deno ca odata cu aparitia lui bebe se schimba lucrurile pentru ca toata lumea e mai obosita, mai stresata, te trezesti brusc cu niste responsabilitati pe care nu le-ai mai avut in viata ta, e foarte greu sa te acomodezi.
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- elena.plahatca
- Addicted member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2011-01-06
Eu iar ma stresez din cauza retetelor mamii lor.. iar tre sa cumpar injectiile integral de banii mei. Dr. de fam imi face ca de obicei programare peste 100 de ani si apoi cu trimiterea tre sa merg la hematolog, ca asa mi-ar fi mai usor sa iau reteta lunar de la hemato si sa fac si analizele gratis acolo in fiecare luna. M-au luat asa niste hormoni de gravida de am inceput sa bocesc.
- Getaway
- Hero member
Of, Elena, asa ce ma enerveaza doctorul tau de familie, mor. Nu te poti programa mai devreme? Chiar daca stii ca mai ai 5 zile injectii de exemplu? Sau sa iei pe cateva zile doar?
- just_me29
- Hero member
- Inregistrat: 2013-02-24
Hello mamici si burtici, ma bag si eu ca musca in lapte . lasati certurile, viata e prea imprevizibila, trebuie sa ne bucuram de fiecare moment. banii vin si se duc. fericirea trebuie cultivata...e greu cand nu ajung banii de tot ce visam dar se gasesc solutii in final. principalul este sa fie sanatate si fericire in cuplu, restul se rezolva. Elena sper sa gasesti solutia optima ca nu-i normal sa tot cumperi din banii tai. schimba medicul de familie daca asta face figuri. in general gravidele n-au nevoie de programare... Fetelor si voua si bebeilor.
Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...
- adelina_1985
- Full member
- Inregistrat: 2010-04-06
salut fetelor,
em, imi pare rau pentru situatie. si eu ma cert cu al meu, deseori pe motive pe care eu le exagerez mult. din fericire (pana acum), ai nostri nu prea s-au bagat sau daca s-au bagat am incercat sa nu ne influenteze prea mult relatia si deciziile. dintre parintii, maica-sa e mai fixista si presimt ca o sa comenteze mult cu copilul, gen imbraca-l gros, pune-i 32097427 caciulite in cap, fac asa si asa, dar mama m-a invatat sa luam ce vrem noi din sfaturile primite si sa facem cum ne dicteaza instinctul.
certurile astea vin si de la stress, oboseala, teama de necunoscut ca vine bebe, amandoi sunteti presati. si nu cred ca sotul iti reproseaza ceva ca stai asa, nu cred ca ar fi vrut ca stai in stres la job. pb e felul lui de a se exprima si nu cred ca zice ca o acuza.
2 ani +
- elena.plahatca
- Addicted member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2011-01-06
Get, Just, sambata mi se termina injectiile, normal ar fi trebuit sa poata doctorul meu ginecolog sa imi scrie reteta ( ca abia sambata trec 30 de zile de la ultima reteta) dar e plecat la inceputul saptamanii, a zis ca vorbeste cu cineva sa imi scrie reteta dar mi se pare ca prea il bat la cap, pana acum l-am sunat de o gramada de ori, data trecuta a avut probleme cu reteta, nu intru in detalii dar ii dadea eroare de la casa de asigurari, etc. Asa ca, ma gandesc ca mai bine pentru toata lumea ar fi sa iau retea lunar de la hematolog- asa imi fac acolo si analizele gratis-pe care le plateam mereu la laborator. Saptamana viitoare as merge. Ah, si s-a uitat gineco in niste legi, si a zis ca sigur imi poate prescrie si medicul de familie..in fine. Hematologul ar fi rezolvarea tuturor.
- Getaway
- Hero member
Fata, nu il bati la cap. E treaba lui sa iti scrie reteta pentru ca tu sa nu platesti. Nu e vina ta ca e plecat, nu? Daca poti sa rezolvi cu hematologul, ar fi super ok asa, ai scapa de un stress si tu. Sper sa se rezolve cat de repede. Cata birocratie, of doamne.
- adelina_1985
- Full member
- Inregistrat: 2010-04-06
eu am o foame de lup am pe foc nautul si vreau sa fac un humus...de abia astept sa infulec
2 ani +
- Getaway
- Hero member
- Katey
- Addicted member
- De la: Tgv
- Inregistrat: 2011-09-13
Burtici
Getut, si eu i-as fi scris Emiliei, exact ce i-a scris Deno. Poate suna dur dar asa este. Tensiunile astea de acum se vor amplifica de n ori atunci cand la hormoni se vor adauga si stresul ca bebe plange, sau nu face aia sau ailalta, sau are colici, si noptile nedormite si ragade, etc. Crede-ne, been there done that, din pacate.
Em, nu vreau sa-i iau apararea sotului tau, si nu vreau sa te superi pe mine, vorbesc strict din punctul meu de vedere, raportat la familia mea si a sotului meu, si iti spun ce as face / nu as face eu. Nu iti spun in niciun caz cum ar trebui sa procedezi tu pt. ca numai tu stii exact situatia. Soacra mea e plecata in afara si ne ajuta cu bani atat cat poate, cum poate si cum considera ea, in sensul ca ne trimite cadou de Craciun, de Pasti, zile de nastere. Anul asta ne-a trimis bani sa facem camera Nataliei, noi i-am spus ce si cum avem de cand sa facem si a zis ca ne trimite ea banii. Ne-a sunat dupa ce i-a pus la posta sa ne spuna ca nu a putut sa-i trimita pe toti (cat ne zisese). Normal ca ne facusem un plan si a trebuit sa-l schimbam si sa luam din banii destinati pt. altele, dar daca i-as fi spus sotului ca ne-ar fi folosit banii aia, sau ca ne-ar fi prins bine, cum ai zis tu, categoric s-ar fi suparat.
In plus, din ce povestesti tu, mi se pare ca sotul tau se simte un pic depasit de situatie. Vede ce cheltuieli implica bebe de pe acum si poate se teme ca nu veti face fata financiar dupa nastere. Simte ca e responsabilitatea lui si ii e frica sa nu va dezamageasca in vreun fel.
Nu stiu, eu asa il percep din cum povestesti tu ca reactioneaza mai ales cand e vb de bani. Poate ma insel. Dar daca e asa, nu te astepta sa iti spuna el toate astea pt. ca n-o va face ever.
Ultima oara a fost editat de Katey (2013-10-31 14:00:32)
Strumful 7,5 ani Gremlinul 2 ani si 10 luni
- Getaway
- Hero member
Katey, nici eu nu m-am exprimat prea bine. E clar ca se schimba mult lucrurile si apar tensiuni si mai mari dupa ce vine bebe, dar nu zice nimeni ca nu se pot discuta sau ca nu se pot rezolva sau orice. Nu am fost de acord cu exprimarea: o sa iasa urat, o sa vezi. Si mai ales nu am fost de acord cu sfatul sa-i zica s-o lase mai moale cu povestile daca vrea sa aiba parte de copila lui. Dar din nou, suntem diferite, pe Emi nu a deranjat-o si a vazut in mesajul lui Deno ce a vrut probabil Deno sa transmita, eu m-am oprit la unele cuvinte (si cu siguranta nu asta era ideea).
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
kate asa e, il simt ca e depasit pentru ca a trecut in jumatate de an de la a nu avea nicio responsabilitate la un sot cu un copil pe drum am discutat si s-au mai linistit apele, am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi ca eu sa ma abtin de la comentarii negative legate de maica-sa si el legate de ai mei, pentru ca nu facem decat sa ne certam ca chiorii in stilul "Uite ca maica-ta face" "Da dar si ai tai fac si dreg" si nu ajungem la nicio concluzie, sfarsim prin a arunca cu noroi eu in maica-sa, el in ai mei.
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- Katey
- Addicted member
- De la: Tgv
- Inregistrat: 2011-09-13
Get, sfatul e atat, un sfat. Daca Em, considera ca e ok sa-l urmeze, bine, daca nu, nu. Eu va doresc din suflet si lui Emi si voua la restul burticilor sa puteti rezolva, discuta, aplana orice "conflict" si acum si dupa ce vine bebe. Sau si mai bine, sa reusiti sa le evitati.
Strumful 7,5 ani Gremlinul 2 ani si 10 luni
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
- Getaway
- Hero member
Cu siguranta, Katey
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
geta, recitind, imi dau seama ca a fost interpretabil mesajul meu intr-adevar. emi chiar a vazut ce trebuia, ce am transmis de fapt, tu ai vazut alta parte pe care nu as fi transmis-o veci cu buna stiinta.
cand am zis "parte de copila lui" m-am referit la educatie. unde apar cele mai multe discutii, mai grave decat cele cu banii si parintii. cand vine vorba de educatie, fiecare dintre parintii simte mai tare simtul proprietatii asupra copilului, si cand copilul urla ca vrea telefonul, eu i-l dau si sotul i-l ia(ca-l strica) si copilul urla si mai tare, deja ia foc casa, bineinteles. am dat doar un exemplu, dar la noi in casa se intampla zilnic. sotul e ala cu nu, nu e voie etc, eu sunt aia cu e voie orice care nu-l pune in pericol din simplul motiv ca trebuie sa descopere, si ce are sub nas, il va face sa fie dezinteresat la un moment dat.
na...explica-i cu calm cand ala mic urla, sotului sa nu-i mai zica nu e voie, ca ii face mai mult rau, sa nu-i mai ia chestii din mana, etc. toata lumea se agita si gata discutia aprinsa, care din pacate aduce alte frustrari mai veci pe care incepi sa i le strigi in fata, si gata supararea pe 3 zile.
am dat un exemplu minor, cand e copilul bolnav este si mai jale. tatii se induioseaza mult la suferinta micutului, astfel cand tu te chinui sa-i scoti mucii ca sa nu ajungi cu el in spital si sotul nu intelege de ce trebuie sa ia parte(adica sa tina copilul cu forta ca tu sa poti manevra aspiratorul) la chinul copilului, si nu te ajuta eficient, motiv pt care toata "distractia" se prelungeste, timp in care ala mic abia mai respira de plans si epuizare, sotul urla la tine ca-i chinui odrasla... apar sentimente in contradictoriu, eu cel putin simt ca imi chinui copilul, daca nu il scap de muci simt ca nu ma ocup de el si e vina mea daca se inrautateste. evident, toate aceste chestii care sunt multe la numar nu le iei sa le discuti in parte, se aduna, si.........
acum la voi emi e teama de necunoscut si teama responsabilitatii. noi in noaptea cand am plecat sa nasc, ne-am uitat din usa inapoi in casa si a zis sotul: "realizezi ca atunci cand o sa ne intoarcem in casa asta o sa fim 3? pt totdeauna?" tot drumul pana la spital ne-am certat ca chiorii pe fleacuri, doar pt ca eram amandoi paralizati de frica bebelusului ce va veni, dar niciunul nu voiam sa se vada asta.
Viata mea, desprinsa din povesti
- Getaway
- Hero member
Da, Deno, mi-am dat si eu seama de asta. Ca nu am inteles eu ce voiai tu sa zici de fapt probabil. Nu am vrut sa te acuz cu buna stiinta. Am eu un fix cu persoanele care una-doua gata emit judecata si zic e un idiot, desparte-te (nu esti tu asta cu siguranta, exagerez sa intelegi ce zic). Da, e fleac inainte de bebe cu ce o sa fie dupa bebe. De asta mi-e si mie cel mai frica. Ca nu o sa fim pe aceeasi lungime de unda si o sa ne certam.
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
eu nu cred ca exista familii care sa fie pe aceeasi lungime de unda in privinta copiilor. si la o prima vedere, sunt toate fleacuri, altii ce n-ar da sa aibe problemele noastre sau sa nu fie in spitale, etc. insa cand esti in mijlocul lor par toate extrem de grave, orice prostie pare motiv real de divort. eu zic ca la noi, e din cauza oboselii, si a lipsei de comunicare (desi comunicam foarte mult, ar mai incape) discutii de la bani n-am avut niciodata, Slava Domnului avem tot ce ne trebuie, dar discutii de la parinti da. si-s oribile.
geta, sper ca nu te-ai suparat pe mine, puteam si eu sa tac cu ce-am zis referitor la postul tau, imi cer scuze. asa e cu scrisul asta pe net, se intelege total aiurea de multe ori.
Viata mea, desprinsa din povesti
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|