homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 34-68

#1274 2013-12-19 09:47:27

anndreiutzaca
Sr. member
De la: far..far away
Inregistrat: 2009-08-13

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 34

Neatza burtici,

Si noi tot patut de lemn vrem sa luam, am vazut unul in ikea dragut..

Aseara l-am vazut pe bebe, seamana cu mine cica , eu una nu imi dau seama..suntem foarte sanatosi , crestem bine, avem  486 gr,148 batai pe minut, varsta dupa dimensiuni 22 sapt + 1 zi, placenta gr 1, col 2.51 cm, dpn 20 - 22.04.
De emotii am uitat sa-l intreb inaltimea..aveti cumva idee care e..pe eco vad AC (Hadlock) si HC (Hadlock) dar nu stiu daca vreuna din astea inseamna inaltimea.

Em, drum bun, noi plecam sambata, abia asteppptttt smile

Mami de Iustinel puss
Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti !

"Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey

#1275 2013-12-19 09:50:45

Getaway
Hero member
De la: Iasi
Inregistrat: 2013-02-25

Ann, felicitari pentru bebe sanatos.De la o varsta nu se mai poate masura inaltimea, se masoara parti separate din corp gen femur si altele si bazat pe ele se estimeaza greutatea si restul. Deci pana la nastere nu cred ca afli inaltimea smile

Bine ai venit pe lume, iubita Maria Elena  hjarta
19 februarie 2014

Doamne ajuta rugaciune

#1276 2013-12-19 09:56:19

anndreiutzaca
Sr. member

am inteles Get..
a fost tare emotionant , mi-au dat lacrimile intr-un colt tongue

Mami de Iustinel puss

"Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey

#1277 2013-12-19 09:57:10

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

Da mai, azi intreb si va zic, am acus la 9:30
Da nu asa, ieri credeam ca imi vine menstra neutral
Em nu e fata? Ca asa se pune si a meu lol
Azi incerc sa nu mai dorm ziua... Sa vedem
Eu am ora fixa la 4 ma trezesc la pipi, si el e treaz..greu mai adorm
Get puss

#1278 2013-12-19 10:04:47

Getaway
Hero member

Dupa pipi ii suna alarma la al meu pe la 6 si ceva si evident ca nu se trezeste, mai doarme vreo ora lol
Uneori o aud, uneori nu, cum imi e norocul.
Noroc ca l-am exilat in living ca ma foiesc pe toate partile pana gasesc o pozitie buna de somn si nu as fi putut sa dorm si cu el in pat. Dar imi e urat singura sad Bine, am 2 matze lol

19 februarie 2014

Doamne ajuta rugaciune

Publicitate

loading...

#1279 2013-12-19 10:08:10

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

Neata,
Jacqui, daca nu era pipi, ce altceva putea fi?! zic si eu. Daca nu e pipi, e lichid. Ti-a curs mult? La ce ora ai cu moasa? Eu stiam ca pierderea de lichid e treaba serioasa cesafac Eu mi-as fi sunat dr si as fi mers la urgenta daca pierdeam lichid. Nu stiu la voi cum e insa...

Nu am mai intrat aseara ca am ajuns ff tarziu, am fost niste  urgente si de la ora 4 s-a decalat programarea la 6, m-au anuntat prin sms, dar de la 6.30 cand am ajuns acolo am asteptat pana la 20.45. Avea cabinetul plin ochi, mai asteptau alte 6 persoane. Si cu toate astea a stat de vorba cu mine 20 de minute, mi-a raspuns calm la toate intrebarile, ba a mai stat de vorba si cu sotul.

Pe scurt, eu si bebe suntem f ok, bebe are 960 de grame deja, e mai mare cu o saptamana. Dar e o crestere care se mentine de la 12s, asa ca nu e ingrijorator, adica curba cresterii e constanta. Lichid suficient, col de 45mm, placenta gr 1. Era asezat fix cum identificasem eu cu "fetal mapping", capul in jos, dar nu prea jos, fund si spinare in dreapta buricului, picioarele sus. In stanga uterului e gol, nu ii place decat in drepta rotfl si mi-a zis si dr de ce, ca in dreapta e insertia cordonului in placenta si el sta langa cordon big_smile
Pozitia nu e finala, inca e loc suficient sa isi schimbe pozitia.

Nu imi face testul glicemiei, pt ca nu am niciun factor de risc si niciun simptom care sa indice asta si ca n-are rost, mai ales ca la majoritatea i se face rau de la acest test.

Am discutat f multe, despre stem, pe scurt daca ne permitem, le luam, daca nu, sa nu le luam.
Despre nastere: dpdv al obstreticii, sunt apta de nastere naturala dance Am nevoie si de acordul ortopedului, dar el e de parere ca il voi obtine.
Chestie interesanta: daca sunt de genul "all natural" si nu accept sub nicio forma interventie medicala, injectie de dilatare, epidurala, etc orice ar fi nevoie atunci, el nu ma mai asista la nastere. Daca vin cu plan pe hartie si tin neaparat la el, tot asa. A zis ca n-am cum sa imi fac plan dinainte, ca vom vedea cum decurge, daca vin si ma dilat repede si am travaliu de 3 ore, n-are sens pt epi sau injectii, daca ma chinui deja de ore in sir si eu dilatatie tot 4, imi face injectie de dilatatie si epidurala, daca fatul nu e coborat bine, imi face ceza de urgenta si tot asa. Deci, ca vom decide atunci la cald.

Ah, am intrebat ce fac daca nasc prematur, ca nu imi permit sa nasc la Euromaterna, spitalizarea m-ar rupe de bani pe atatea zile, el a zis ca Euromaterna, la prematuri, sau caz grav trimite tot la Bucuresti, nu la spitalul judetean de aici. Daca vreau sa nasc la judetean, in cazul unei urgente, atunci sun 112 si nasc la urgenta de la Judetean. Deci daca ajung la Euromaterna si ei nu ma pot rezolva, ma vor trimite la Bucuresti (se intampla rar si la cazurile ff grave).

Am mai intrebat si de miscare, a zis ca incepand de acum sa urmaresc daca bebe se misca diferit, nu m-a pus sa numar, mi-a zis sa merg pe feeling, ca eu imi cunosc copilul, si voi recunoaste o schimbare de ritm. Si ca da, daca e mai letargic decat de obicei sa il sun. Ne-a povestit 2 cazuri opuse, copil letargic la 33s, cu mama prezentata la eco si copil scos si salvat. Si fat de 37s care nu mai misca de aproape o zi, mama n-a venit imediat ca era sotul la servici, cand a venit deja era decedat fatul, avea cordonul infasurat pe picioare si a tras asa rau de el ca l-a rupt si a intrerupt alimentarea cu oxigen. La intrebarea "daca venea imediat, ar fi fost salvat?" a zis ca nu putem stii, ca putea sa vina si sa nu vada el cordonul la picioare, sa nu isi dea seama din ecograf ca e rupt si etc.

Mi-a mai zis ca abia dupa 30s ar avea sanse sa supravietuiasca fara handicapuri majore sad Ca daca sun acum ca n misca si ma prezint si singura varianta e sa il scoata, sansele sunt minore.

Mi-a dat sa fac o analiza dupa 6 ian, care poate prevedere daca nasc prematur: http://www.synevo.ro/fibronectina-fetala/ si sa repet secretiile vaginale ca nu le-am mai facut din trim 1.

Cam atat smile

Am uitat sa zic ca nu e de acord sa iau betablocant la doar 100bpm. Deci am scapat si de asta.

Ann: felicitari pentru eco!! Ati avut morfologia fetala? Ai pozica 3D? nu ne arati?smile

Ultima oara a fost editat de anorien (2013-12-19 10:18:19)

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

#1280 2013-12-19 10:40:12

iuliabebe
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2013-05-10

neatza burtici puss eu azi sunt tare apatica sad am o stare proasta... si niste colegi tampiti care cand am eu cel mai mult de lucru ei vorbesc in continuu sad

ano puss bravo! ce frumos sa ai asa un doctor

ann puss pozica, da pozica

jacq puss sa fie bine!!!

va pup si sa sa aveti o zi frumoasa!

pui mic - 28.06.2014 hjarta rugaciune

C’est la vie! C’est la guerre!

#1281 2013-12-19 10:40:36

anndreiutzaca
Sr. member

ano, nu te mai gandi la nastere prematura smile
am facut morfo, am pozica 4d, o s-o trimit p mail si o pun smile

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/26825_20131219_104108.jpg

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/26825_20131219_104125.jpg

sunt facute cu tel, cd nu ne-a dat ca nu lucreaza dr cu cd..

Ultima oara a fost editat de anndreiutzaca (2013-12-19 10:46:05)

Mami de Iustinel puss

#1282 2013-12-19 10:55:48

cris8
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-18

Neata burtici,

nu mai am deloc timp sa intru pe forum..
Am vazut doar ca discutati de patut. Eu am de lemn si tot de lemn as lua, s-a ridicat f devreme in picioare fata pt ca are de ce sa se tina. Cu capul nu a dat niciodata, lateralele protectoare mi s-au parut extrem de utile pt cand a inceput sa se rostogoleasca.
Am si patut de plasa pt voiaj, dar nu imi place, nici macar un carusel nu poti prinde de el, sau jucarii din alea agatatoare, plus ca nu se poate ridica in picioruse in el, neavand de ce sa se tina.
Deci concluzia...parererile sunt impartite si copiii sunt diferiti, depinde de la caz la caz smile  Fetita nasilor mei da cu capul de patut de am ramas cu gura cascata cand am vazut...noi nu am avut niciodata problema asta.

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1283 2013-12-19 11:34:26

Getaway
Hero member

Criiiiiiis, ce faci? Ma bucur ca zici de patut ca eram ingrijorata ca noi avem de lemn. Ce faci? Totul bine? Te pup.

19 februarie 2014

Doamne ajuta rugaciune

#1284 2013-12-19 11:50:26

anorien
Hero member

Ann super dragut pustulica al tau. Cum v-ati dat seama cu cine seamana? ca noi nu ne dam seama la al nostru rotfl

Legat de prematuritate, sunt nevoita sa ma gandesc ca na...e vreo 200-300 lei spitalizarea/zi si nu imi permit financiar sa platesc 2 luni de spitalizare de ex si trebuie sa stiu unde ma indrept in caz ca ma apuca vreo urgenta de nastere prematura.
Dupa 35s nu mai e cazul, ne permitem sa platim 2 sapt de spitalizare de ex...

Ultima oara a fost editat de anorien (2013-12-19 11:51:46)

#1285 2013-12-19 12:14:31

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Neata

Al meu in continuare nu e prea activ hmm noaptea nu a miscat mai deloc, azi dimineata s-a foit un pic. Sunt stresata..si juma` de noapte nu am putut sa adorm din cauza starii de panica.

Jac, esti sigura ca nu era pipi? Eu in ultimul timp am patit sa ma asez pe colac si cumva doar relaxandu-ma, fara sa apas iese pipi, parca nici nu simt cum iese, nu stiu cum sa explic.

Em, vorbesti de acelesi dureri jos, intre picioare? parca tot mai tare ma iau, am niste manevre noaptea de intors si de ridicat la baie..

Ann .. AC= circumferinta abdominala    si HC = circumferinta capului. Nu iti mai zice nimeni inaltimea de-acum.   Tare dragut bebele hjarta

Ano, ma bucur ca sunteti bine si ca poti naste natural.  Destul de nasol mi se pare ca nu te-ar asista daca ti-ai dori o nastere all natural. Nu zic de tine dar poate ca sunt femei care asta isi doresc si cumva le ia acest drept...
Dupa 35 sapt de sarcina nici nu te mai tine 2 sapt in spital am impresia.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1286 2013-12-19 12:15:19

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Burtici puss

Natalia n-a dat niciodata cu capul de patut. E tot de lemn si fara aparatori. A, si a mai dormit si cu noi in pat, ca rama se taraste si se baga cu capul in noi chicot , si nu n-am strivit-o nici eu, nici G.

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#1287 2013-12-19 12:19:46

cris8
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-18

Getut puss sunt bine, din ianuarie trebuie sa ma intorc la serviciu si ma apuca groaza, nu ma mai dezlipesc de fata mea, vreau sa ma bucur de fiecare moment pe care il mai am...offf,presimt ca va fi tare greu...cel putin pana ma voi obisnui...
Cred ca anul asta a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea...fara stresul de la serviciu, petrecand atata timp cu copilul meu, vazand-o zilnic cum creste de la o zi la alta, fara sa pierd niciun moment din viata ei...

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1288 2013-12-19 12:42:08

anndreiutzaca
Sr. member

ano, ele multumesc

ano eu nu imi dau seama...al meu, mama, sor-mea si colegele de munca au zis ca e leit cu mine     hmm
ele..pai si una e 17 cm si cealalta 19 cm yikes ?

Mami de Iustinel puss

#1289 2013-12-19 12:46:32

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Elena, stii ca la varsta asta a sarcinii se pot intoarce cu fata inspre coloana ta si de aia nu mai simti. Oricum, cate spaime de astea am tras si eu...Mai bine mergi la o eco ca sa fii tu impacata, ca nu face bine nici sa stai cu stress.
Jaque, daca e lichid e super-naspa, tb sa ti se faca antibiotic de urgenta, daca tu esti absolut sigura ca nu a fost pipi mergi la urgenta. Pe de alta parte poate fi hidroree de sarcina- o secretie foarte abundenta si apoasa, este abundenta dar nu foarte- ceva gen o lingura, ca sa zic asa...daca a fost mai mult de atat eu zic sa te duci la dr. Iti face un test simplu, e ca un test de sarcina.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#1290 2013-12-19 12:47:15

oana_isabela
Full member
De la: targoviste
Inregistrat: 2013-09-24

Burtici eu am lesinat azi,pur si simplu am cazut lata nu am mai stiut de mine.am intrat intr-un supermarket sa iau dero de rufe si vase si la coada la casa aveam doar o pers in fata mea si atat am apucat sa ii spun sunt gravida mi-e rau vreau apa si am picat.cand am deschis ochii erau doua angajate linga mine ma frecau p maini si una cu paharul de apa.am baut si mi-am revenit.dar ma luase un val de caldura si nu aveam aer si am avut noroc cu gluga k nu m-am lovit tare la cap. Eu cred ca de la tensiunea mica mi-a fost rau. 9 cu 8 o aveam luni. Sper k e bine bebelina mea,sa nu o afecteze raul meu.acum sunt in patut pap o lamaie. Va pupacesc si multa sanatate va doresc.

Iti multumim Doamne pt minunea de fata!
19.05.2014  ora 10.15-Mara Gabriela

#1291 2013-12-19 12:50:31

anorien
Hero member

Ann, sunt bune masuratorile. Uite aici la sapt 22: http://www.babymed.com/fetal-and-obstet … -pregnancy

Cris: nu ai posibilitati sa mai stai inca un an cu fata acasa?

Katey: :pup: rama

Elenus: poate s-a intors cu capul la coloana si nu mai loveste, ci doar se foieste? daca nu poti dormi de panica, stii cum se zice, mai bine mergi si verifica, pt a putea sa te linistesti.

Elena, el a vrut sa sublinieze ca daca eu refuz orice asistenta medicala, el ce sa faca? sa se uite doar cum ma chinui si sa nu poata preveni complicatiile? a zis ca a avut paciente care au refuzat orice manevra si au avut complicatii si ca nu mai doreste sa se implice in astfel de cazuri. Eu il inteleg...
Eu i-am zis ca nu refuz nimic si fac ce e mai bine pt bb si apoi pt mine, dar nu planific dinainte cezariana la data de x, nici nu tin neaparat la epidurala, dar o vreau pregatita, daca rezist, nu o fac, daca nu rezist, o fac. Stiu ca Anca a facut asa si pana la urma nu a facut epidurala.

#1292 2013-12-19 13:20:10

allle
Full member
De la: sibiu
Inregistrat: 2006-08-25

fetele puss va pup din mers big_smile eu sunt la lucru, va tot citesc dar nu apuc sa raspund

ano puss ma bucur ca e totul bine cu bebe si ca e asa rabdator doctorul tau

elena puss zic sa mergi la un eco sa te linistesti, sa sti ca nici eu nu o simt tot timpul dar tind sa cred ca sunt mai nesimtita eu, de ex noaptea nu o simt deloc si nici nu dorm f adanc big_smile

iulia puss relaxeaza-te

ann puss ce pozici fainee big_smile

jaq puss cum te simti? ai fost la doc?

getut puss felicitari pt 30 + incet in cet avansam si noi big_smile

emy puss foarte frumos ai aranjat patutul, si mie tot de lemn imi plac

cris, katey, rose puss multumim de sfaturi in leg cu patutul

eu am fost ieri la secretie, azi la sange  rugaciune sa iasa bine. ieri am fost si la medicul de familie si imi zicea ca ea vede burtica mica dar la palpat simte fatul mare citez "parca nici nu ai lichid aici numai bebelus" . am ramas soc, am zis "cum sa n-am lichid ? " dar zicea ca e totul in regula sa stau linistita, tensiune ok greutate ok big_smile

pupici

bebeAmira Ioana rugaciune Doamne ajuta-ne sa crestem mari

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.