homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 37-25

#457 2014-02-24 13:14:02

pisiraluk
Full member
Inregistrat: 2013-10-25

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 37

Buna fetelor puss
Sunt la zi cu cititul,insa am fost plecati la munte sa sarbatorim putin sau mai bine zis sa ne relaxam.
Eu sunt in stare sa mananc frigiderul cu totul,incerc doar sa gust si sa nu mananc chiar tot,sanii sunt durerosi dae m-am obisnuit cu ei asa,inca nu stiu cand sa merg la eco....miercuri knd poate dr sapt asta as fi 5 sapt si 4 zile sau sa astept pana luni la 6 sapt si 2 zile??? E asa grea asteptarea si plina de emotii...oare am sanse sa se vada miercuri si sa se auda si inimioara?
O saptamana frumoasa,plina de soare...vine primavara
Imi poate recomanda cineva vreo carte sau site despre alimentatie in perioada asta?

#458 2014-02-24 13:14:05

iuliabebe
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2013-05-10

neata la amiaza si de la mine puss eu am un termen la munca, asa ca nu v-am citit, dar va doresc o saptamana de vis!

pui mic - 28.06.2014 hjarta rugaciune

C’est la vie! C’est la guerre!

#459 2014-02-24 13:20:38

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Pisi, mai bine mergi la 6s 2 zile, atunci sigur ar trebui sa vezi inimioara, la 5s 4z inca e posibil sa nu se vada. Stiu ca e grea asteptarea, dar merita big_smile
Pisi, nu stiu carti despre alimentatia in sarcina nustiu stiu doar ca tre sa eviti carnea si ouale nepreparate termic, adica sa fie bine gatite pana la mijloc, lactatele nepasteurizate din surse necunoscute, fructele de mare, peste ce contine mercur (pesti mari oceanici de genul rechinului) apoi fructele si legumele trebuie foarte bine spalate.
In rest, e bine sa mananci echilibrat, fructe, legume, proteine, grasimi bune (ulei de masline, peste, nuci) si carbohidrati. De toate cate-un pic ca sa aiba bebe de unde sa ia ce are nevoie.

Neata Iulia, o saptaman buna si tie!

Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2014-02-24 13:21:58)

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#460 2014-02-24 14:07:09

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

Ele! rotfl2
Ano, mi au zis ca era perfect, nu era mare pt varsta sarcinii, plus ca..nu cred ca are treaba kilele cu dezvoltatarea plamanilor, nu?

#461 2014-02-24 14:36:49

pisiraluk
Full member

Multu elena...puss
Dar vreun ceai bun in sarcina ca daca am renuntat l cafea,sa beau ceva dimineata? Mi-am luat si cafea de aia din cereale,din orz parca,stie cineva daca e indicata sau e la fel de rea ca si cafeaua normala?

Publicitate

loading...

#462 2014-02-24 15:06:35

elena.plahatca
Addicted member

Eu am mancat "cafea" din orz nustiu nu m-am gandit ca ar fi rea.  Da, am mancat-o nu am baut-o big_smile

Cat despre ceai, eu beau de musetel si de macese si mai beau si Earl Grey.

aici e in schimb lista ce ceaiuri nerecomandate si din cele ce trebuie consumate cu masura

Plante contraindicate in timpul sarcinii

Denumire populara - Denumire stiintifica - Argumentarea contraindicatii
Coada soricelului - Achillea millefolium L. - Ulei esential, substante amare, actiune emenagoga.
Obligeana - Acorus Calamus L. - Substante amare, emenogog, stimuleaza contractiile uterine.
Pelin - Artemisia sp. ? Stimuleaza contractiile uterine, emenagog abortiv datorita uleiului esential.
Dracila ? Berberis vulgaris L. ? Contine substante amare si alcaloizi toxici.
Ardei iute ? Capsicum sp. (Cayenne) ? Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Rostopasca ? Chelidonium majus L. ? Alcaloizi, substanta amare, emenagog.
Feriga ? Dryopteris filix-mas (L.) SCOTT ? Substante amare, stimuleaza contractiile uterine.
Carcel ? Ephedra sp. Alcaloizi, substante amare, Stimuleaza contractiile uterine.
Anason dulce, Fenicul ? Foeniculum vulgare MILL. ? Ulei esentiale, stimuleaza contractiile uterine
Lemn dulce ? Glycyrrhiza glabra L. ? Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Hydrastis ? Hydrastis canadensis L. ? Substante amare, alcaloizi, stimuleaza contractiile uterine.
Ienupar ? Juniperus communis L. ? Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
Levantica ? Lavandula officinalis CHAIX ? Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
In ? Linum usitatissimum L. ? Stimuleaza contractiile uterine.
Busuiocul cerbilor ? Mentha pulegium l. ? Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Floarea patimilor ? Passiflora incarnata L. - Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Carmaz ? Phytolacca americana L. - Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Podophyllum ? podophyllum peltatum L. ? Podofilotoxina pe care o contine este un purgativ drastic datorita derivatilor antracenici; stimulant uterin, emenagog, abortiv.
Specii inrudite cu Crusinul ? Rhamnus sp. ? Contin derivati antracenici cu actiune emnagoga, abortiva.
Revent, Rubarbar ? Rheum sp. ? Contine derivati antracenici si substante amare cu actiune emenagoga si stimulanta uterin.
Salvie ? Salvia officinalis L. ? contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin datorita substantelor estrogene.
Vetrice ? Tanacetum vulgare L. ? Contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin, emenagog.
Cimbru ? Thymus vulgaris L. ? contine ulei esential, cu efect stimulant uterin, emenagog.
Vasc ? Viscum album L. ? stimuleaza contractiile uterine, emenagog.

Plante care trebuiesc utilizate limitat si cu prudenta in timpul sarcinii

Denumire populara - Denumire stiintifica ? Partile de planta utilizate
Angelica ? Angelica aschangelica L. ? Radacinile
Dand gui ? Angelica sinensis (Oliv.) Diels ? Radacinile
Brusture ? Arctium lappa L. ? Radacinile
Merisor ? Vaccinium vitis-idaea L. ? Frunzele
Filimica, Galbenele ? Calendula officinalis L. ? Florile
Sunatoare, Pojarnita ? Hypericum perforatum L. - Partile ariene inflorite
Isop ? hyssopus officinalis L. - Partile ariene inflorite
Talpa gastii ? Leonurus cardica L. - Partile superioare inflorite
Voronic, Unguras ? Marrubium vulgare L. - Partile superioare inflorite
Musetel ? Matricaria chamomilla L. ? Florile
Lucerna ? Medicago sativa L. ? Planta intreaga fara radacini
Melisa, Roinita ? Melissa officinalis L. - Partile ariene inflorite
Menta, Izma ? Mentha piperita L. ? Frunzele
Patlagina ? Plantago sp. ? Frunzele
Armurariu ? Silybum marianum (L.) GAERT ? Semintele
Spilcute, Granat ? Tanacetum parthenium SCH.-BIP [/i]- Partile ariene inflorite
Schinduf ? Trigonela foenum-graecum L. [/i] ? Semintele
Urzica ? Urtica dioica L. [/i]? Planta intreaga sau frunzele
Ghimbir ? Zingiber officinale L. [/i] ? Radacinile
Cat despre oregano,stai linistita.In cartea"Ghid terapeutic naturist" scrisa de Speranta Anton scrie: "Femeile insarcinate pot sa consume oregano".
Nu se folosesc la femei gravide esente eterice uleioase de: busuioc, ienupar, chiparos, maghiran, cimbru, salvie, iasomie, trandafir, rozmarin, menta, musetel.("Ghid de aromoterapie")

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#463 2014-02-24 15:43:09

pisiraluk
Full member

Cum adica ai mancato??? rotfl
Prin liceu mancam si eu pliculete de 3in 1 sau ness frecat cu zahar,dar m-am lasat de sportul asta

#464 2014-02-24 15:47:23

elena.plahatca
Addicted member

Pisi, adaugata peste ceva dulce big_smile

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#465 2014-02-24 16:01:58

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

Pisiraluk, eu nu stiu daca ti-am zis, felicitari pentru sarcina, ma bucur enorm pentru tine. Sa ai sarcina usoara pana la termen si bebic sanatos!
Si eu zic ca si Elena, du-te la 6+ (doar daca apar probleme, te duci de urgenta)

Elena, sa intrebi de ceai de frunze de zmeur, nu de zmeur ca se intelege de fruct de zmeur.

Eu azi am fost harnicuta, incet-incet incep sa termen curatenia in toata casa, d-aia serioasa cu frecat peste tot si etc. Saptamana trecuta am facut bucataria, azi am terminat baia. Mai am dormitorul nostru, livingul si holul. La bebe e totul pregatit, mai trebuie doar aspirat din cand in cand si sters praful.

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

#466 2014-02-24 16:05:47

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

ano cica ceaiul de zmeur ar ajuta la inmuierea colului si ar ajuta la declansarea travaliului. eu am baut vreo saptamana inainte sa nasc si colul se inmuiase dar nu stiu daca neaparat de la ceai sau ca se apropia sorocul lol

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#467 2014-02-24 16:11:46

elena.plahatca
Addicted member

Ano,da, de frunze o sa-l intreb.
Voi aveti camera separata pt bebe, adica il puneti din prima separat in camera?

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#468 2014-02-24 16:44:10

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

Emilia: am studiat netul si concluzia e ca doar faptul ca ajuta partea a doua a travaliului s-a demonstrat. Restul cu declansarea si inmuierea sunt doar din popor. Culmea e ca maica-mea -fara sa stie ca eu beau acu ceai de frunze de zmeur- a baut la frate-meu si a nascut curand dupa. Dar nu cred ca de la ceai, ca abia apucase a bea 4-5 zile. Pai daca era asa eficient nu se mai induceau femeile cu oxitocina, le dadea sa bea ceai rotfl

Elena, avem camera separata, cam micuta, abia a incaput o canapea de 160/190(de-aia fara manere, fara nimic, sa fie cat mai compacta), patutul, un sifonier mic (al proprietarului) si o comoda. Si e plin, gata. Doar un scaun ar mai avea loc.
Insa eu voi dormi cu bebe pana cand...o fi el pregatit sa doarma singur, pana nu s-o mai trezi noaptea des, nu stiu pana cand. Iar tati va dormi cu noi primele 2 saptamani (pt ca vin ai mei si se ocupa toate paturile) si apoi cand mai doreste el, evident smile

Ultima oara a fost editat de anorien (2014-02-24 16:44:24)

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

#469 2014-02-24 17:11:43

pisiraluk
Full member

Multu ano puss
Gata,am sunat si m-am programat sapt viitoare,luni.
Referitor la pofte ciudate,tot am pofta de sunca,am o bucatica de la soacramea si de cand mi-a dato am fost cu gandul la ea...si am mankt de vreo doua ori cateva bucatele...astea referitor la alimente...sunca e afumata nu fiarta sau pregatita...deci sa nu mai mananc,nu?

#470 2014-02-24 17:39:18

elena.plahatca
Addicted member

Ano, aha, am inteles

Pisi, sunca cruda afumata si atat?  N-ar fi recomandata.  Eu insa am mai mancat una-alta, am mancat telemea de la tara dar din surse cunoscute, de la rude ce au facut pentru ei, si oua la fel, de la bunica.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#471 2014-02-24 19:40:08

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

hey ce faceti?
pisi felicitari pt sarcina.si eu zic sa mergi luni la eco

#472 2014-02-24 19:54:02

elena.plahatca
Addicted member

Ann wave

azi sunt plouata toata ziua, parca n-am stare

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#473 2014-02-24 20:57:38

rona_persefona
Sr. member
Inregistrat: 2011-11-15

Buna, fetele! kram

Elena, esti nerabdatoare...Si a mai fost si luni! Urasc lunea!
Eu sunt mai ok. Nu mai am crampe atat de puternice, se duce si burtica hiperstimulata incet-incet! M-am simtit chiar energica azi. Sper s-o tin tot asa.

“Toate darurile inchise in destinul nostru sunt ingradite cu suferinte si numai la atatea daruri ajungem, prin cata multime de suferinte putem razbi cu bucurie."- Parintele Arsenie Boca”
Mamica fericita de gemenasi bebic  bebic hjarta

#474 2014-02-24 21:18:53

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

va pup si eu fete de noapte buna puss

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#475 2014-02-24 21:23:24

elena.plahatca
Addicted member

Rona puss

Soni puss

EM, esti pe-aici?  parca Tu astea le-ai luat? Sunt ok?  http://www.emag.ro/chicco-absorbante-sa … E507W0BBM/
Pentru prima perioada imi voi face eu torsoane + abdorbante dedesubt dar in ultima perioada de lohii ma gandeam sa trec pe ceva mai usor.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.