homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 37-80

#1502 2014-03-13 18:51:39

Dreams_Factory
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2013-10-23
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 37

Multumesc ptr informatii, Geo, Ano!puss
Am in familie bunica ce a suferit un atac vascaular, dar nu stiu sa sufere de trombofilie. Am sa o intreb. E atat de greu cu ai mei sa scot niste informatii....zici ca e un secret sau vre-o rusine. Asa reactioneaza cand ii intreb de boli .Ca sa stiu si eu.

Ano, felicitari

Bine ai venit piscotzica noastra iubita! Mami&tati te iubesc mult!
Cum a aparut minunea

#1503 2014-03-13 18:59:44

geomar
New member
Inregistrat: 2014-03-12

Dreams_Factory a scris:

Multumesc ptr informatii, Geo, Ano!puss
Am in familie bunica ce a suferit un atac vascaular, dar nu stiu sa sufere de trombofilie. Am sa o intreb. E atat de greu cu ai mei sa scot niste informatii....zici ca e un secret sau vre-o rusine. Asa reactioneaza cand ii intreb de boli .Ca sa stiu si eu.

Ano, felicitari

Cred ca cel mult o sa iti spuna ca are ceva probleme cu circulatia sangelui, ma indoiesc de faptul ca i-a fost pus diagnosticul de trombofilie. Din ce stiu eu, e un termen mai modern ca sa zic asa smile Oricum, daca e sa fie ceva, Doamne fereste, nu e de speriat. Cu tratament sansele sunt foarte mari sa fie totul bine, asa ca nu trebuie sa te sperii! Sanatate si sarcina la termen!

#1504 2014-03-13 19:44:09

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Jac, multumesc!

Ano, la mine vrea soacra sa fie de fata la nastere big_smile adica chiar la spital.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1505 2014-03-13 20:14:47

iuliabebe
Hero member
Inregistrat: 2013-05-10

Mie soacra un telefon nu mi-a dat de cand sunt gravida, ultima oara am vazut-o de Craciun cand le-am dat vestea forgetit dar pe mama o vreau aproape si inainte si dupa ce nasc

pui mic - 28.06.2014 hjarta rugaciune

C’est la vie! C’est la guerre!

#1506 2014-03-13 20:59:52

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

elena si tu esti de acord?  va

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Publicitate

loading...

#1507 2014-03-13 21:04:45

Lil' Star
Sr. member
De la: The Island of Love
Inregistrat: 2013-11-22

Fetelor, in sfarsit a venit curentul si am net. V.am citit dar mult ati mai scris si am uitat tot lol
Ano, ma bucur ca nu e candida kram
Dreams, felicitari pt 10 +, acum esti cu 2 cifre puss
Emma, Iulia, felicitari pt saptamanele puss
IuliaXn, asa e, imj pare rau ca ti s.a intamplat nenorocirea asta, dar sunt sigura ca peste putin veiramane iar insarcinata, va fi bine si vei veni aici la burtici puss
Fetelor, si eu ma mai cert cu mama si apoi asa rau imi pare, ca ki se rupe sufletul de ea, mai ales ca e la 2000 de km departe de mine, nu cred ca va apuca nasterea lui bebe, abia in noiembrie va veni grater eu intotdeauna mi.am dorit sa fie alaturi de mine in astfel de momente supa
Eu am gatit pana acum, am facut salata de vinete, iar am mancat, nu stiu de ce dar de cand am ramas insarcinata mananc la greu vinete, ciorbita cu multe legume si fasole. Asta ca ju aveam net ca altfel nu mai reuseam atatea. Acum stau si ma odihnesc ca am stat mult in picioare  punish

Am obsevat ca eu am pielea de pe maini extrem de uscata, folosesc ulei de cocos plus un unt de corpsi nimic. Voi ati avut pielea asta uscata? Si pe brate o simt la fel,  chiar si pe picioare. Apa beau cam 2 litri pe zi, e normal sa se schimbe chiar asa mult? Eu am de obicei pielea uscata dar acum nu mai are mult si va crapa, asa o simt cesafac

Ultima oara a fost editat de Lil' Star (2014-03-13 22:02:54)

... si cand te-am auzit, inima mi-a plans de fericire  hjarta 10.10.2014
Doamne, multumim pentru minunea ce a aparut in viata noastra!
http://www.fertilityfriend.com/home/49906d

#1508 2014-03-13 21:56:49

iuliabebe
Hero member

Fetele, cumnata tocmai a aflat ca i-a iesit nu stiu care mutatie la analizele de trombofilie sad frate-miu n-a stiut sa imi explice, dar ginec i-a zis sa mearga la Uscatescu. Pe voi v-am citit despre asta, stiti cum trebuie sa procedeze? Aveti vreun nr de tel, ceva?

#1509 2014-03-13 22:12:50

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

Iulia,  cumnata de ce a făcut mutațiile? A avut pierderi de sarcina?
Cu Uscatescuo  sa ?ți răspuns fetele care știu

. Elena,  tu ?ntrebai de uree și fosfataza? E normal sa se modifice ?n sarcina aceste 2 analize. Cat anume,  nu știu,  dar te va lamuri dr.

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

#1510 2014-03-13 22:18:41

iuliabebe
Hero member

Le-a facut pentru ca afland cam tarziu de sarcina, la aproape 3 luni i-a zis drului ca vrea sa faca toate analizele posibile, iar drul i-a dat sa faca si tromibofilia si mutatiile. Nu le-a cerut neaparat ea, habar n-avea de ele sad nu a fost niciodata insarcinata, e prima sarcina

Am inteles ca o mutatie i-a iesit homozigot, cealalta heterozigot..sper sa nu gresesc, ca si eu sunt bota

Ultima oara a fost editat de iuliabebe (2014-03-13 22:20:05)

#1511 2014-03-13 23:28:04

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Em, n-as zice big_smile

Lil, e normal sa ai pielea uscata in sarcina

Iulia, iti trimiti pe mail mailul dr U

ANo, merci, de-acum il anunt duminica pe dr de analiza respectiva

Dreams, felcitari pentru 10+

Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2014-03-13 23:31:04)

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#1512 2014-03-14 01:02:14

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

Va mai zic ceva?
Soacramea si familia lui, de   Al moc a intrebat cand am nascut, dupa suna dupa cateva zile si zice, ca dc n am vrut sa vb cu ea? Ei na ..asa is lehuzele
Perdona???????? Da' ai cerut cu mn la telefon??? EU sa vb cu tine? Da' tu ai nascut? Cat de nesimtita poti fi?
Va jur ca nu a cerut cu mine la telefon, si de auzit n am auzit sa intrebe se mine, cand vb cu a meu intreaba de Eric si de a meu..
Sa nu o vad!!!! Toate le stie, si e atat de nesimtita

Ultima oara a fost editat de Jacqui (2014-03-14 01:06:17)

#1513 2014-03-14 01:51:43

anorien
Hero member

Jacqui și cum faci sa nu te enervezi sau sa nu iasă scandal? Sau poate e din cauza ca nu va vedeți și ajuta distanta. Dar dacă ar fi l?ngă tine?

Eu am ?nceput sa ma simt și eu cam inconfortabil, o fi semn ca ma apropii și eu. Presiune ?n zona de jos, burta mai tot timpul tare, ceva mișcări ?n zona pubisului, ?nțepături și dureri scurte, acute ?n col. Nu ?mi vine sa cred ca marți fac 39 și se poate ?nt?mpla oric?nd. ?mi părea at?t de departe. Maica-mea vine abia vineri, pe 21, oare mai prind 21? Dacă prind v c?nd e maica-mea aici, atunci ?l ratez pe doctor lol singura variantă cu ei am?ndoi aici este sa nasc oric?nd după 40s2z. N-ar fi imposibi. Cine știe. Dar ?ncepe sa devina palpitant. Acum ca ma resimt, ?mi dau seama ca se poate ?nt?mpla chiar oric?nd și am c?teva emoții. Amestecat, pozitive cu teama de necunoscut.

#1514 2014-03-14 02:39:29

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

Vai de capul meu, stai linistita, o sa fie bine puss
Cand ne intalnim, iese scandal...dupa iar vb cu mine si tot asa forgetit
Numa cand o aud mi se ridica parul, ma enerveaza maxim!!! Iti dai seama ca ajuta distanta..
Numa cand suna skipe-ul si aud: Ce face baiatu'? Moor!!! Eu nu exist rotfl2
Ai sa vezi ca nu ai nevoie de mama cand nasti, dupa cand incepe, cu fa asa, o sa ti vina sa i zici ca plece lol plus ca atunci..cu al tau mai bine te impaci

#1515 2014-03-14 04:08:37

Emilya
Platinum member
Site

ano noi n-am avut pe nimeni dupa nastere, am fost noi si bb si dupa o saptamana sotul a inceput serviciul. A fost foarte greu si uitandu-ma in urma poate mi-ar fi fost de ajutor cineva sa imi faca o oala cu mancare sa imi faca o curatenie etc Sotul face saracul da stii tu, ca un barbat, nu vede in detaliu cum le vad eu
Dar cu bebe e mai bine singura, se creeaza atunci in primele zile o legatura inconfundabila care nu are nevoie de terte persoane. toate le inveti din mers, vei vedea. traiasca internetu din punctul asta de vedere
La 3 saptamani ale lui bb ma ajunsese rau oboseala, plus infectia urinara cu febra 39-40, lactatia scazuse de la infectie, bebe avea puseul de 3 saptamani plus colicii bata-i vina, nu puteam manca, aveam permanent un nod in stomac si imi vebea sa vomit de la orice si nu am mai rezistat am chemat-o pe bunica in ideea sa ma ajute, sa prind si eu o noapte de somn. Pana la urma tot eu m-am ocupat de bb ptr ca efectiv nu mai poti dormi ca inainte oricat ai spune pe moment "ce bine ar fi sa am pe cineva sa stea cu el sa prind si eu cateva ore de somn." te gandesti mereu, oare nu plange? oare nu trebuie schimbat? da oare se descurca pers respectiva sa il schimbe? oare nu ii e foame etc
jaq soacra=mea de 2 ani de cand a plecat ne intreaba pe mess zilnic "ce faceti copii, sunteti bine?". deci aceeasi fraza, in fiecare zi, timp de 2 ani. parca o are setata sa apara automat cand deschide fereastra cu noi, nu inteleg. Sa zici acelasi lucru in fiecare zi??? catedata, i-am zis si sotului, am impresia ca intreaba ca sa nu zica ca n-a intrebat sau sa se afle in treaba, nu ca ar interesa-o neaparat. plus ca fiecare discutie cu ea e ca un interogatoriu, pune zeci de intrebari de genul ce-ai mancat? si de care carne? si cartofii facuti cum? si cu ce salata? si la desert ce aveti? va duceti azi la cumparaturi? unde? si ce-aveti de luat etc  disperat

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#1516 2014-03-14 07:05:41

iuliabebe
Hero member

Ele par multumesc mult de tot! I-am dat mailul cumnatei, zicea ca vrea sa mearga luni la Fundeni. Sper sa ii fie de folos mailul daca nu reuseste nimic luni

Eu m-am trezit inaintea ceasului, pft! Ma apuc sa citesc ce ati scris ca aseara bineinteles ca am picat lata

Neata fete puss

#1517 2014-03-14 08:50:23

anorien
Hero member

Neața,
Jacqui,  atunci noroc ca va ?nt?lniți rar  lol

Ema,  ?n legătură cu maica-mea,  mai mult pt ea ?mi doresc sa prindă nașterea,  ea dorindu-și sa trăiască emoțiile respective,  alea ale nașterii naturale.  Sa fie aici c?nd ma apuca și sa ma ducă alături de zor la spital.  Apoi emoțiile așteptarii. Eu am ?nțeles-o și am acceptat ideea. Din punctul meu de vedere nu contează f mult cu cine merg la spital. Dacă totuși nasc natural,  voi sta acasă c?t pot de mult și fără sa anunț pe nimeni,  dacă de ex ma apuca noaptea,  pt ca panica altora,  sau vorba m-ar deconecta,  deci as cere sa fiu singura....

Iar după naștere,  imediat acasă,  ?mi dau seama ca e mai bine singura,  dar nu  ii pot da afara din casa. Oricum ?n camera la bb voi fi eu și soțul,  at?ta. Ei sa ajute cu casa,  masa,  etc.  Bb oricum doar pe mine ma vrea. Și doar eu am ț?țe. Sau poate ma vor stresa cum te-a stresat pe tine bunica? E posibil.  Vom vedea atunc. NNu pot sta mult din prima,  are cel mic școală. Dar se re?ntoarce ?n vacanta de paște. lol  după care gataaaaa. Pana la vacanta de vara.

Cu soacra nu ?mi fac probleme,  nu e bagacioasa și ?nțelege bine termenul de intimitate. Deși locuiește ?n oraș cu noi,  nu vine neanunțata niciodată,  nu se baga cu sfaturi dec?t rar și c?nd o face ?și măsoară f bine cuvintele.

#1518 2014-03-14 09:37:27

geomar
New member
Inregistrat: 2014-03-12

iuliabebe a scris:

Fetele, cumnata tocmai a aflat ca i-a iesit nu stiu care mutatie la analizele de trombofilie sad frate-miu n-a stiut sa imi explice, dar ginec i-a zis sa mearga la Uscatescu. Pe voi v-am citit despre asta, stiti cum trebuie sa procedeze? Aveti vreun nr de tel, ceva?

Pe Uscatescu o gaseste la Fundeni, e bine sa sune inainte si sa intrebe daca e acolo in ziua in care vrea sa mearga. Atunci cand merge sa aiba la ea trimitere de la medicul de familie. O mai gaseste si la privat, la Medsana, dar e greu cu programarile, dureaza cam o luna pana ajungi la ea. Poate sa ii trimita si un mail dar raspunde greu si uneori ambiguu. Nu conteaza daca nu a pierdut vreo sarcina pana acum, nici eu nu pierdusem pentru ca nu fusesem niciodata insarcinata. Nu e o boala teribila daca se stie de ea si se face tratamentul potrivit.

#1519 2014-03-14 09:38:15

Emilya
Platinum member
Site

ano daca te intelegi cu ea si e genul care sa iti respecte deciziile sau sa dea un sfat care sa nu sune a "eu stiu mai bine" e ideal. bunica-mea? pai ea are tot timpul ceva de comentat: maia era in perioada in care isi descoperise manutele si le baga prin gura, prin nas etc lol ea nu ca se zgarie si tot insista sa i le ia de pe fata. evident ca atunci cand ii dadea drumul tot cu ele pe fata era si mai cu ciuda, ca ajunsese dupa 2 zile cat a stat ea sa fie numai zgarieturi parca o culcasem in maracini. apoi, remarci de genul "da prea tare o ridici?" (de picioare, la schimbatul pampersului) "da mai las-o si fara pampers" "pune ceva pe pat inainte sa o pui pe ea, nu o pune direct pe asternut" . Apoi, Maiei ii place sa o tii lipita de tine in brate, sa te simta, ea o tinea cu o mana de cap si una sub fund, suspendata cumva, urla bietul copil ca din gura de sarpe. si evident ca degeaba imi bateam eu gura ... decat cu asa ajutor...

cu soacra nu stiu cat de bine o sa rezoneze bb lol de 2 ori am vb cu ea pe skype ambele dati a inceput sa planga  rotfl  cred ca nu-i convine tonalitatea vocii

#1520 2014-03-14 09:50:50

iuliabebe
Hero member

geo puss multumesc pentru sfat. asa are de gand sa faca, sa mearga la fundeni, are deja trimitere de la ginecolog si presupun ca inainte de a merge o sa sune... era putin speriata, dar mai mult pentru ca nu se astepta si avea destul de multa incredere ca sarcina este fara probleme sad asta e viata!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.