Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 37-80
- Dreams_Factory
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2013-10-23
- Site
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 37
Multumesc ptr informatii, Geo, Ano! Am in familie bunica ce a suferit un atac vascaular, dar nu stiu sa sufere de trombofilie. Am sa o intreb. E atat de greu cu ai mei sa scot niste informatii....zici ca e un secret sau vre-o rusine. Asa reactioneaza cand ii intreb de boli .Ca sa stiu si eu.
Ano, felicitari
Bine ai venit piscotzica noastra iubita! Mami&tati te iubesc mult! Cum a aparut minunea
- geomar
- New member
- Inregistrat: 2014-03-12
Dreams_Factory a scris:Multumesc ptr informatii, Geo, Ano! Am in familie bunica ce a suferit un atac vascaular, dar nu stiu sa sufere de trombofilie. Am sa o intreb. E atat de greu cu ai mei sa scot niste informatii....zici ca e un secret sau vre-o rusine. Asa reactioneaza cand ii intreb de boli .Ca sa stiu si eu.
Ano, felicitari
Cred ca cel mult o sa iti spuna ca are ceva probleme cu circulatia sangelui, ma indoiesc de faptul ca i-a fost pus diagnosticul de trombofilie. Din ce stiu eu, e un termen mai modern ca sa zic asa Oricum, daca e sa fie ceva, Doamne fereste, nu e de speriat. Cu tratament sansele sunt foarte mari sa fie totul bine, asa ca nu trebuie sa te sperii! Sanatate si sarcina la termen!
- elena.plahatca
- Addicted member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2011-01-06
Jac, multumesc!
Ano, la mine vrea soacra sa fie de fata la nastere adica chiar la spital.
- iuliabebe
- Hero member
- Inregistrat: 2013-05-10
Mie soacra un telefon nu mi-a dat de cand sunt gravida, ultima oara am vazut-o de Craciun cand le-am dat vestea dar pe mama o vreau aproape si inainte si dupa ce nasc
pui mic - 28.06.2014 C’est la vie! C’est la guerre!
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
elena si tu esti de acord?
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- Lil' Star
- Sr. member
- De la: The Island of Love
- Inregistrat: 2013-11-22
Fetelor, in sfarsit a venit curentul si am net. V.am citit dar mult ati mai scris si am uitat tot Ano, ma bucur ca nu e candida Dreams, felicitari pt 10 +, acum esti cu 2 cifre Emma, Iulia, felicitari pt saptamanele IuliaXn, asa e, imj pare rau ca ti s.a intamplat nenorocirea asta, dar sunt sigura ca peste putin veiramane iar insarcinata, va fi bine si vei veni aici la burtici Fetelor, si eu ma mai cert cu mama si apoi asa rau imi pare, ca ki se rupe sufletul de ea, mai ales ca e la 2000 de km departe de mine, nu cred ca va apuca nasterea lui bebe, abia in noiembrie va veni eu intotdeauna mi.am dorit sa fie alaturi de mine in astfel de momente Eu am gatit pana acum, am facut salata de vinete, iar am mancat, nu stiu de ce dar de cand am ramas insarcinata mananc la greu vinete, ciorbita cu multe legume si fasole. Asta ca ju aveam net ca altfel nu mai reuseam atatea. Acum stau si ma odihnesc ca am stat mult in picioare
Am obsevat ca eu am pielea de pe maini extrem de uscata, folosesc ulei de cocos plus un unt de corpsi nimic. Voi ati avut pielea asta uscata? Si pe brate o simt la fel, chiar si pe picioare. Apa beau cam 2 litri pe zi, e normal sa se schimbe chiar asa mult? Eu am de obicei pielea uscata dar acum nu mai are mult si va crapa, asa o simt
Ultima oara a fost editat de Lil' Star (2014-03-13 22:02:54)
... si cand te-am auzit, inima mi-a plans de fericire 10.10.2014 Doamne, multumim pentru minunea ce a aparut in viata noastra! http://www.fertilityfriend.com/home/49906d
- iuliabebe
- Hero member
Fetele, cumnata tocmai a aflat ca i-a iesit nu stiu care mutatie la analizele de trombofilie frate-miu n-a stiut sa imi explice, dar ginec i-a zis sa mearga la Uscatescu. Pe voi v-am citit despre asta, stiti cum trebuie sa procedeze? Aveti vreun nr de tel, ceva?
- anorien
- Hero member
- De la: Constanta
- Inregistrat: 2008-06-21
Iulia, cumnata de ce a făcut mutațiile? A avut pierderi de sarcina? Cu Uscatescuo sa ?ți răspuns fetele care știu
. Elena, tu ?ntrebai de uree și fosfataza? E normal sa se modifice ?n sarcina aceste 2 analize. Cat anume, nu știu, dar te va lamuri dr.
Mami fericita de bebe Victor, 22 mar 2014 Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune! Cum a aparut minunea din burtica
- iuliabebe
- Hero member
Le-a facut pentru ca afland cam tarziu de sarcina, la aproape 3 luni i-a zis drului ca vrea sa faca toate analizele posibile, iar drul i-a dat sa faca si tromibofilia si mutatiile. Nu le-a cerut neaparat ea, habar n-avea de ele nu a fost niciodata insarcinata, e prima sarcina
Am inteles ca o mutatie i-a iesit homozigot, cealalta heterozigot..sper sa nu gresesc, ca si eu sunt bota
Ultima oara a fost editat de iuliabebe (2014-03-13 22:20:05)
- elena.plahatca
- Addicted member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2011-01-06
Em, n-as zice
Lil, e normal sa ai pielea uscata in sarcina
Iulia, iti trimiti pe mail mailul dr U
ANo, merci, de-acum il anunt duminica pe dr de analiza respectiva
Dreams, felcitari pentru 10+
Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2014-03-13 23:31:04)
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
Va mai zic ceva? Soacramea si familia lui, de Al moc a intrebat cand am nascut, dupa suna dupa cateva zile si zice, ca dc n am vrut sa vb cu ea? Ei na ..asa is lehuzele Perdona???????? Da' ai cerut cu mn la telefon??? EU sa vb cu tine? Da' tu ai nascut? Cat de nesimtita poti fi? Va jur ca nu a cerut cu mine la telefon, si de auzit n am auzit sa intrebe se mine, cand vb cu a meu intreaba de Eric si de a meu.. Sa nu o vad!!!! Toate le stie, si e atat de nesimtita
Ultima oara a fost editat de Jacqui (2014-03-14 01:06:17)
- anorien
- Hero member
Jacqui și cum faci sa nu te enervezi sau sa nu iasă scandal? Sau poate e din cauza ca nu va vedeți și ajuta distanta. Dar dacă ar fi l?ngă tine?
Eu am ?nceput sa ma simt și eu cam inconfortabil, o fi semn ca ma apropii și eu. Presiune ?n zona de jos, burta mai tot timpul tare, ceva mișcări ?n zona pubisului, ?nțepături și dureri scurte, acute ?n col. Nu ?mi vine sa cred ca marți fac 39 și se poate ?nt?mpla oric?nd. ?mi părea at?t de departe. Maica-mea vine abia vineri, pe 21, oare mai prind 21? Dacă prind v c?nd e maica-mea aici, atunci ?l ratez pe doctor singura variantă cu ei am?ndoi aici este sa nasc oric?nd după 40s2z. N-ar fi imposibi. Cine știe. Dar ?ncepe sa devina palpitant. Acum ca ma resimt, ?mi dau seama ca se poate ?nt?mpla chiar oric?nd și am c?teva emoții. Amestecat, pozitive cu teama de necunoscut.
Mami fericita de bebe Victor, 22 mar 2014 Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune! Cum a aparut minunea din burtica
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
- Emilya
- Platinum member
- Site
ano noi n-am avut pe nimeni dupa nastere, am fost noi si bb si dupa o saptamana sotul a inceput serviciul. A fost foarte greu si uitandu-ma in urma poate mi-ar fi fost de ajutor cineva sa imi faca o oala cu mancare sa imi faca o curatenie etc Sotul face saracul da stii tu, ca un barbat, nu vede in detaliu cum le vad eu Dar cu bebe e mai bine singura, se creeaza atunci in primele zile o legatura inconfundabila care nu are nevoie de terte persoane. toate le inveti din mers, vei vedea. traiasca internetu din punctul asta de vedere La 3 saptamani ale lui bb ma ajunsese rau oboseala, plus infectia urinara cu febra 39-40, lactatia scazuse de la infectie, bebe avea puseul de 3 saptamani plus colicii bata-i vina, nu puteam manca, aveam permanent un nod in stomac si imi vebea sa vomit de la orice si nu am mai rezistat am chemat-o pe bunica in ideea sa ma ajute, sa prind si eu o noapte de somn. Pana la urma tot eu m-am ocupat de bb ptr ca efectiv nu mai poti dormi ca inainte oricat ai spune pe moment "ce bine ar fi sa am pe cineva sa stea cu el sa prind si eu cateva ore de somn." te gandesti mereu, oare nu plange? oare nu trebuie schimbat? da oare se descurca pers respectiva sa il schimbe? oare nu ii e foame etc jaq soacra=mea de 2 ani de cand a plecat ne intreaba pe mess zilnic "ce faceti copii, sunteti bine?". deci aceeasi fraza, in fiecare zi, timp de 2 ani. parca o are setata sa apara automat cand deschide fereastra cu noi, nu inteleg. Sa zici acelasi lucru in fiecare zi??? catedata, i-am zis si sotului, am impresia ca intreaba ca sa nu zica ca n-a intrebat sau sa se afle in treaba, nu ca ar interesa-o neaparat. plus ca fiecare discutie cu ea e ca un interogatoriu, pune zeci de intrebari de genul ce-ai mancat? si de care carne? si cartofii facuti cum? si cu ce salata? si la desert ce aveti? va duceti azi la cumparaturi? unde? si ce-aveti de luat etc
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- iuliabebe
- Hero member
Ele multumesc mult de tot! I-am dat mailul cumnatei, zicea ca vrea sa mearga luni la Fundeni. Sper sa ii fie de folos mailul daca nu reuseste nimic luni
Eu m-am trezit inaintea ceasului, pft! Ma apuc sa citesc ce ati scris ca aseara bineinteles ca am picat lata
Neata fete
- anorien
- Hero member
Neața, Jacqui, atunci noroc ca va ?nt?lniți rar
Ema, ?n legătură cu maica-mea, mai mult pt ea ?mi doresc sa prindă nașterea, ea dorindu-și sa trăiască emoțiile respective, alea ale nașterii naturale. Sa fie aici c?nd ma apuca și sa ma ducă alături de zor la spital. Apoi emoțiile așteptarii. Eu am ?nțeles-o și am acceptat ideea. Din punctul meu de vedere nu contează f mult cu cine merg la spital. Dacă totuși nasc natural, voi sta acasă c?t pot de mult și fără sa anunț pe nimeni, dacă de ex ma apuca noaptea, pt ca panica altora, sau vorba m-ar deconecta, deci as cere sa fiu singura....
Iar după naștere, imediat acasă, ?mi dau seama ca e mai bine singura, dar nu ii pot da afara din casa. Oricum ?n camera la bb voi fi eu și soțul, at?ta. Ei sa ajute cu casa, masa, etc. Bb oricum doar pe mine ma vrea. Și doar eu am ț?țe. Sau poate ma vor stresa cum te-a stresat pe tine bunica? E posibil. Vom vedea atunc. NNu pot sta mult din prima, are cel mic școală. Dar se re?ntoarce ?n vacanta de paște. după care gataaaaa. Pana la vacanta de vara.
Cu soacra nu ?mi fac probleme, nu e bagacioasa și ?nțelege bine termenul de intimitate. Deși locuiește ?n oraș cu noi, nu vine neanunțata niciodată, nu se baga cu sfaturi dec?t rar și c?nd o face ?și măsoară f bine cuvintele.
- geomar
- New member
- Inregistrat: 2014-03-12
iuliabebe a scris:Fetele, cumnata tocmai a aflat ca i-a iesit nu stiu care mutatie la analizele de trombofilie frate-miu n-a stiut sa imi explice, dar ginec i-a zis sa mearga la Uscatescu. Pe voi v-am citit despre asta, stiti cum trebuie sa procedeze? Aveti vreun nr de tel, ceva?
Pe Uscatescu o gaseste la Fundeni, e bine sa sune inainte si sa intrebe daca e acolo in ziua in care vrea sa mearga. Atunci cand merge sa aiba la ea trimitere de la medicul de familie. O mai gaseste si la privat, la Medsana, dar e greu cu programarile, dureaza cam o luna pana ajungi la ea. Poate sa ii trimita si un mail dar raspunde greu si uneori ambiguu. Nu conteaza daca nu a pierdut vreo sarcina pana acum, nici eu nu pierdusem pentru ca nu fusesem niciodata insarcinata. Nu e o boala teribila daca se stie de ea si se face tratamentul potrivit.
- Emilya
- Platinum member
- Site
ano daca te intelegi cu ea si e genul care sa iti respecte deciziile sau sa dea un sfat care sa nu sune a "eu stiu mai bine" e ideal. bunica-mea? pai ea are tot timpul ceva de comentat: maia era in perioada in care isi descoperise manutele si le baga prin gura, prin nas etc ea nu ca se zgarie si tot insista sa i le ia de pe fata. evident ca atunci cand ii dadea drumul tot cu ele pe fata era si mai cu ciuda, ca ajunsese dupa 2 zile cat a stat ea sa fie numai zgarieturi parca o culcasem in maracini. apoi, remarci de genul "da prea tare o ridici?" (de picioare, la schimbatul pampersului) "da mai las-o si fara pampers" "pune ceva pe pat inainte sa o pui pe ea, nu o pune direct pe asternut" . Apoi, Maiei ii place sa o tii lipita de tine in brate, sa te simta, ea o tinea cu o mana de cap si una sub fund, suspendata cumva, urla bietul copil ca din gura de sarpe. si evident ca degeaba imi bateam eu gura ... decat cu asa ajutor...
cu soacra nu stiu cat de bine o sa rezoneze bb de 2 ori am vb cu ea pe skype ambele dati a inceput sa planga cred ca nu-i convine tonalitatea vocii
- iuliabebe
- Hero member
geo multumesc pentru sfat. asa are de gand sa faca, sa mearga la fundeni, are deja trimitere de la ginecolog si presupun ca inainte de a merge o sa sune... era putin speriata, dar mai mult pentru ca nu se astepta si avea destul de multa incredere ca sarcina este fara probleme asta e viata!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|