Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 32-44
- cmin
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-03-20
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 32
fetelor v-am auzit azi de uleiul de peste.. eu nu l-am tinut la frigider. Trebuia?
LE: am gasit : daca ati pastrat sticla la temp. camerei (22-25?C) nu e pericol. Este un supliment alimentar care se consuma de cel putin 100 de ani, nu e nociv si nu devine nociv atat timp cat are un gust acceptabil. Islandezii ne-au povestit ca ei cumpara sticle de 0,5 l-1l si il consuma intr-o jumatate de an. Dupa deschiderea sticlei, uleiul sa consuma in cca 2-3 luni, dar concentratia de vitamina D si A scade in timp; ca orice grasime lichida, in contact cu aerul, se oxideaza, capata miros neplacut si isi pierde din eficacitate; sticla cu ulei se pastreaza in frigider, in ambalajul original, la intuneric; stergeti cu grija gatul sticlei si dopul; pentru a preveni si a micsora oxidarea, uleiul are un adaos de vitamina E, tocoferoli naturali, antioxidant natural.
Ultima oara a fost editat de cmin (2014-07-23 15:39:30)
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Cmin iti spun din ce am discutat cu cei de la magazinele naturiste: uleiul de peste poate fi tinut la temperatura camerei atat timp cat nu este din acela fermentat (de care are Adina) sau, daca nu este fermentat, atat timp cat nu ai desfacut sticla. Noi acum avem un ulei nefernemtat, din Norvegia, pe care il tinem la frigider. Nu cred ca are ceva daca nu ai tinut la rece, deci continua sa il iei/il dai.
Ce stiu sigur este ca probioticele trebuie tinute la frigider. Am avut in iarna si nu am stiut ca trebuie la frigider. Le-am luat asa dar nu si-au facut efectul deloc
Adina, eu am 1.70 si ajunsesem la 62 kg (multa apa, evident dar si grasime). Am dat jos un pic, cred ca am 61 -60.5 dar pana la sfarsitul lui aug. vreau sa ajung la 55. Daca ar fi dupa mine m-as opri de la manare un timp dar poate raman insarcinata si trebuie sa mananc. Oricum eu iau vitamine.
GArga, sanatate multa lui Stef! Deno sper sa reusiti pana la urma cu zincul...
Ultima oara a fost editat de flowerpot (2014-07-23 16:40:20)
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Happy, si C are un picior mai stramb, parca...Sa imi zic si mie daca ajungi la vreo concluzie. Deno, sper sa gasesti remediul potrivit! Oricum, ar fi grozav ca toate pb sa se rezolve cu un supliment. Pana la urma reusesti tu sa il faci sa ia. Nu poti sa ii pisezi pastilele sa i le pui intr-o bomboana? De exemplu ii faci bomboane de casa de ciocolata...nu se poate sa nu ii placa. Sau in pudding? Sau alt dulce de casa? In clatite?
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- elena.plahatca
- Addicted member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2011-01-06
hello Deno, imi pare rau ca n-a mai mancat.. si de urlete... eu mor incet cand il aud cum plange si nu stiu ce are... din fericire acu parca plange din ce in ce mai rar, poate scapa de colici.
- majestik
- Addicted member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2008-08-10
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Acum am ajuns acasa de la celalat dr. De cum l-a vazut si el a zis "trebuie sa facem o analiza, sa dozam zincul". Nici nu ne i treaba medicii ce are, ca arata groaznic la fata si vad singuri. Diagnosticul este acelasi, si asteptam sa confirme analiza. I-au si luat sange si s-a dat in luncru, dar dureaza 7 zile pana atunci asteptam, dar a zis ca maine ma suna ca ii calculeaza o doza optima pentru greutatea si anii lui de zinc si trebuie luat pana vine confirmarea. M-a linistit cu sarcina, zicandu-mi ca nu din sarcina e problema, pur si simplu lui ii lipsesc niste transportori si trebuie data o doza mult mai mare de zinc decat se ia din alimentatie, ca sa se absoarba putinu, de care are nevoie. Vestea proasta este ca ajustarea dozei se face cam greu, cu marirea/micsorarea dozei si recoltarea de sange la fiecare schimbare a dozei. Eu nu a stat la recoltare, am plans in hohote 2 etaje mai jos cand il auzeam cum tipa. L-au tinut mami, sotul si o asistenta iar alta super priceputa i-a luat din prima. A durat totul sub 1 minut, dar m s-a parut o vesnicie. Dr a zis ca a mai avut un singur caz, un bebelus de 9 luni, insa parintii nu si-au pus semne de intrebare si cand a ajuns la el, copilul avea jumatate greutatea pt varsta lui, iritabilitate exagerata. M-a i trebat cum de arata asa bine corporal si i-am zis ca numai eu stiu cum ii dau sa manance.. Noua gaselnita este sa curga apa continuu la robinet dar la maxim, pt 5-6 imbucaturi care dureaza jumatate de ora. De-asta nu lua el in greutate deloc cu lunile. Acum mi se clarifica atatea lucruri... Off, daca stiam mai din timp.. L-a vazut si dr cat este de agitat si a zis si el ca este sigur dar sa asteptam confirmarea. La intrebarea ce ar putea fi daca asta nu e, a ramas si el pe ganduri. A zis ca discutam apoi, sa nu ne mai facem ganduri. Tratamentul va fi pe viata
Viata mea, desprinsa din povesti
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Deno bine ca ati ajuns la niste medici competenti. Cu tratament o sa fie bine
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
buna, mamici!
deno, multa sanatate, sa fie bine de acum! de cand nu mai lua yannick in greutate? nu lua deloc sau progresa prea incet? iritatia de la gurita de cand o avea?
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Anca, nu a mai luat deloc de la 4 luni fix pana la 7. La 7 a luat 400 gr si apoi iar a stagnat pana spre 10 luni. De la 4 luni la 1 an a luat 1,700 gr. Apoi doar la 1,4 ani a inceput sa ia iar cand i-am introdus laptele cu cereale. Eruptia o are de la nastere, dar s-a agravat progresiv si foarte rau dupa intarcare. Laptele matern ii asigura cel mai mare aport de zinc, si la incetarea alaptarii, simptomele "explodeaza". Evident ca n-am stiut, ca nu l-as fi intarcat sub nicio forma. De fapt agravarea a inceput de cand i-am introdus laptele praf si el a supt tot mai putin. Fiind alaptat exclusiv, eruptia era usoara si nu foarte extinsa.
Be
Rose, el nu mananca ciocolata prajituri etc.. Si orice mananca cu oscut, daca i se schimba gustul nu mai vrea. Are gust f pregnant zincul asta, i l-am pus si in cola pe care o adora si asa l-am facut sa nu-i mai placa cola impinge si sticla cand o vede, de pahar nu mai zic. Duminica la masa in familie, ascundeam pe sub masa cola de el si tot o gasea si plangea langa sticla sa ii dam. De cand i-am pus zi cu, in ea nu o mai vrea.. N-am cum sa-i maschez nimic, nu il pot prosti cu nimic, nu doar din domeniul mancarii.
Cmin, blume, multumesc de site-uri. Pe mineral am incercat si nu il au deocamdata, peste 2 luni estimeaza. Pe iherb am gasit ceva care pare ok dar stiu ca dureaza ffff mult livrarea, deci...
Ultima oara a fost editat de denorah00 (2014-07-24 00:25:38)
Viata mea, desprinsa din povesti
- LikeIt
- Sr. member
- De la: Romania
- Inregistrat: 2011-01-24
Deno, o sa fie bine! Eu g?ndesc ?ntotdeauna ca se poate mai rău,doamne fereste. Bine ca ati găsit medici buni si nu ati mai stat asa.
Mămici,buna.
"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."
Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
neatza
deno vezi ca pe iherb au si livrare rapida de 4-5 zile , din ce stiu eu, platesti suplimentar, 4$ platesti la livrarea aia care vine la posta si care dureaza in jur de 2sapt.
9 ani de copilarie ....
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- majestik
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-08-10
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
moderatoarelor nu merge bazarul pt mamici...am vazut ca e topic distint, dar la mine nu merge.
Ultima oara a fost editat de adinagrig (2014-07-24 09:09:02)
9 ani de copilarie ....
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
'neata
Adina, ce nu merge, mai exact? eu am facut un test si a mers.
- carra_verona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-30
neatza.
fetele maine mergem si noi sa scoatem gipsul - de-abia astept. cred cao perioada o sa folosesca mai greu manuta, ma intreb daca o sa ne mai dea vreo fasa in care sa isi tina mana sau nu... si are saracuta si putina diaree zilele astea - am facut ciorbitza de vacuta cu bors si a mincat si ea.. off. toate gramada pe noi..
din 2010 fericita mamica de puiuta fertility
- Bluemoon
- Hero member
- Inregistrat: 2012-02-08
neata mamici! Deno si mie mi s-ar fi rupt sufletul sa-l fi auzit plangand. Bine totusi ca se poate face tratament, chiar daca e pe viata, important e sa fie bine Y
Un vis minunat s-a implinit in data de 26.06.2014, la ora 10:10. Minunea noastra iubita e in bratele noastre. Petra Alexia, mami si tati te iubesc enorm! Un inger ne-a luminat viata si sufletul! http://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
buna, mamici!
deno, am inteles. multumesc ca mi-ai zis. nici al meu n-a mai prea luat in greutate de pe la 8 luni, dar am inteles ca multi copii stagneaza in perioada asta .
si pe ai vostri i-au chinuit tare incisivii lati, de sus? credeam ca marele ba-ubau sunt caninii; daca la incisivi se chinuie asa, ce o fi la canini si masele?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|