Intrebari si raspunsuri pt viitoarele mamici-42-66
- nico_leta
- Full member
- Inregistrat: 2008-04-03
Re: Intrebari si raspunsuri pt viitoarele mamici-42
alex sincer eu am o colega care a stat in spital mult timp si a facut o groaza de tratament pt Ecoli in infectia urinara si desi a nascut prin cezariana aia mica avea si ea infectia cand s-a nascut ,acum nu stiu cum sa iti explic si eu stiu ca doar la naturala se transmite Mie infectia urinara imi iese curata fara Ecoli dar mi-a dat dr preventiv Uractiv mami pt 2 sapt , eu cred ca am o ciuperca mi-a dat si pt aia niste Gyniel dar nu a cedat in totalitate ,acum ma spal cu apa cu bicarbonat cum mi-a recomandat V-am mai zis eu ca sunt dr care daca ei considera ca infectia nu afecteaza sarcina nu iti da nimic pana in luna a 7 a Sincer am mai deschis eu subiectul legat de tratamente in sarcina si v-am zis ca parerile sunt impartitem, sunt care zic ca din trim 2 , sunt care zic ca de la 32 de sapt este permis si faza este ca am intalnit pareri impartite si intre dr tineri care au fost la stagii afara, deci Dzeu stie
BLUE.ce sunt aceia "dragavei" nu cred ca suntem din aceeasi zona geografica
Cristina este asa diferit sistemul din afara fata de la noi din tara,sincer am o prietena care e in Anglia si trebuie sa nasca si povestea ca e alta treaba acolo Sincer nici la noi nu ti-ar face atatea investigatii sau analize daca nu ai plati dar la noi se merge la particular , se plateste o tona de analize La noi poti sa faci si 100 de eco in sarcina ca doar le faci din buaunarul tau, si sistemul prevede ca avem dreptul la 2 eco gratuite dar sincer eu nu am auzit pe nimeni sa beneficieze,daca analize la sange mai prinzi poate sau daca te duci la consultatie in policlinica nu dai bani in rest nimic Pai cate analize sunt trecute pe foaia de investigatii din timpul sarcinii astia nu iti compenseaza decat 5 %
Multumesc Doamne ca am ajuns pana sa am in brate minunea mea
- Reina
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-01
va multumesc fetelor sper din toata inima sa fie bine
alexandra ai luat si acid folic cu natalvit? am vazut ca scrie pe prospect ca e indicat si pt greturi dar eu nu am avut nici la sarcina trecuta nici acum , dar sunt anemica rau si tb sa iau vitaminele .merci
Mamica de 2 pui scumpi
- AcAlexandra
- Full member
- De la: Bucuresti, Romania
- Inregistrat: 2013-07-11
Neata. Nico, nu stiu ce sa zic, mie dr mi-a spus ca doar la nasterea naturala se transmite, dar luni cand ma duc il intreb daca exista vreo sansa sa se transmita si la cezariana. Eu iau macmiror complex ovule,, mai am de luat 4 zile di repetam analiza. Pana acum am luat azitrox , bacteria disparea, dar la scurt timp reaparea. Doctorul zice ca e f posibil sa nu reusesc sa scap definitiv de ea pana nasc. Reina, eu am luat doar Natalvit, luasem acid folic pana sa raman insarcinata. Daca ti-a recomandat doctorul sa iei si acid folic, eu zic sa iei. Fetelor am uitat sa va zic ce greutate are bebele meu : 3020 gr si sunt f fericita ca nu a depasit limitele normale. Cred ca luni stabilim si data nasterii Va puuup
"Fiecare copil vine pe lume cu mesajul ca Dumnezeu nu este inca dezamagit de oameni." 11.11.2014 -Mamica fericita de David Gabriel mult dorit
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
buna, fetelor!
alexandra, inseamna ca au inceput repede simptomele de sarcina, daca la 6 sapt iti era ft rau . ehe, e maricel bebe!
blue, e bine ca reusesti sa iti faci treaba. eu nici marait nu suport sa-l vad, trebuie sa-i fac pe plac. cred ca mi se trage din primele luni, cand a plans saracul cat pt o viata si de atunci nu pot sa-l mai las sa planga. am prins o sensibilitate mare pe tema asta, o empatie poate exagerata, caci mi se rupe sufletul cand aud copii plangand in carucioare, imi vine sa ma duc sa le dau mamele la o parte si sa-i iau in brate
rya ce mai faci? cate sapt ai? imi pare rau pt arsuri si greturi, sunt tare urate . gata pregatirile? ce face minunea mica? v-ati hotarat asupra numelui? ai ales cum si ude vei naste?
reina, ai hemoglobina scazuta? daca din lipsa de fier, iti pot recomanda suplimentele care m-au scapat pe mine de anemie (dar trebuie sa verifici cu dr tau daca le poti lua in sarcina).
- Reina
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-01
merci alexandra, sarcina trecuta am luat elevit dar astea nu contineau acid folic si am luat si acid folic separat. Acum am schimbat cu natalvit dar astea au acid folic in ele si nu as mai lua. Nu am mai vrut elevit , cred ca si de la ele am pus muulte kg sarcina trecuta la medic nu am fost inca pt ca am zis sa merg cu eco , dar cum nu s-a vazut vreau sa mai repet eco sapt viit si dupa si la medic.
Anca da, am hemoglobina mica iar in sarcina imi scade mult dar nu din cauza fierului, nu e genul ala de anemie. Sarcina trecuta am fost dupa morfofetala II la fundeni sa verific cauzele , fierul e f ok .Tb sa am grija la alimentatie f mult, am o listuta de alimente obligatorii.
Mamica de 2 pui scumpi
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Burtici
Reina, sper sa auziti inimioara data viitoare. Imi pare rau de ameteli.
Cris scoatem deja motatele pentru tine.
Rya, imi pare rau de arsuri.
Eu am pus 13 kg, ma simt umflata rau de tot, parca am pernute la maini si picioare.
Ioana ce putin mai aveti...
- Bluemoon
- Hero member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2012-02-08
Buna fete! Cris, cred ca aveam emotii, atunci nu mi-am dat seama. Evident, dupa ce am nascut, cand m-au dus la ATI si a venit dupa mine asistenta, ea ma intreba daca mi-e bine, eu o intrebam unde-mi sunt papuci ca parca si voiam sa plec la plimbare in urmatoarele minute Asa am zapacit-o ca saraca o vad ca se uita crucis la mine si zice...da' unde i-ai lasat ultima data?? Dupa ce m-am gandit putin, ii zic: creed ca in sala de nasteri, dar nu sunt sigura iar ea fusese cu mine tot timpul, ea ma dusese in sala, ea a stat in sala, ea a venit dupa mine la ATI si zice..pai si de ce nu i-ai luat? Atunci ne-am dat amandoua seama ca suntem batute-n cap Anca si mie mi se rupe sufletul sa o aud plangand, dar trebuie sa-mi fac treaba. Poate am si o doza de insensibilitate, nu stiu ce sa zic..ca daca aud copilul altuia ca plange isteric, ma apuca nervii, o suport doar pe a mea..
Un vis minunat s-a implinit in data de 26.06.2014, la ora 10:10. Minunea noastra iubita e in bratele noastre. Petra Alexia, mami si tati te iubesc enorm! Un inger ne-a luminat viata si sufletul! http://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Burtici
Anca, cum adica piezi luna asta, ca sunteti certati ? Sa sti ca la cearta se prind copiii cel mai bine, asa l-am facut noi pe yannick 2 saptamani ne-am certat ca chiorii si intr-o seama nu s-a mai lasat sotul de mine, atata m-a fredonat pana am cedat si iaca a venit maimutica, ce n-a vrutvsa vina in aproape 1 an de lugu-lugu fara cearta Asa ca sari la gatul lui, eu m-as certa doar pentru sex dar nu prea am cu cine, rar ne certam noi doi, parca prea rar
Eu am 16 kg luate nu mai am aer, nici putere, simt o sfarseala continua, si o stare permanenta de lesin. De arsuri nu mai vorbesc, le am groaznice, nu stiu ce sa mai iau
Reina, si eu am auzit inimioara la bb2, abia la 8 sapt si 1 zi. Sa fie bine
Fetele, trebuie bagaj la terapie intensiva? Daca da, ce sa contina?
Viata mea, desprinsa din povesti
- be_happy
- Platinum member
Anca,am vazut ca o intrebai oe Blue cum de reusesc sa faca atatea...eu cred ca noi le-am transmis copiilor stresul nostru..cel putin in cazul meu stiu sigur ca daca ma agit e nervoasa si ea probabil ptrca se reflecta in comport meu nervozitatea oricat as incerca sa maschez. Eu am suferit si de o panica exagerata din cauza refluxului ei si-mi era teama sa merg si la baie. Iar plansul ei l-am acceptat tarziu de tot, mi-a luat mult sa inteleg ca e impoisibil sa reusesc sa evit orice plans si ca nici nu-i fac bine asa. Acum am ajuns si la varsta la care chiar nu pot ceda la plansul ei si pot doar sa fiu acolo langa ea si sa-i explic...de ex oricat ar plange n-o las in strada, sau sa se joace la prize, etc etc.
Deno te apuci de bagaj? Eu inca n-am curaj:)) Abia am cumparat niste absorbante si vata La noi la terapie ai voi cu o sacosica mica mica : chiloti, absorbante, torsoane, apa si cam atat cred.. Dar fiecare spital cu politica lui
Ultima oara a fost editat de be_happy (2014-10-23 15:04:29)
- denorah00
- Insomniac member
Happy, am cumparat si eu aproape tot. Mai trebuie crema pentru fund, absorbante, o sticluta de spirt, ceva supozitoare calmante, si inca ceva body-uri mici mici. A trebui sa ma apuc sa le pun in genti dar nici mie nu-mi prea vine desi as naste maine, sa zic drept...
- be_happy
- Platinum member
Hainutele le-am pregatit si eu, astept sa vina mama sa le calce. Mai trebuie sa iau patut
- anca90
- Platinum member
am inteles, reina. cat a scazut acum? eu am avut 8,ceva dupa nastere dar la mine sigur e legata de fier.
am inteles, blue. asa eram eu inainte sa raman insarcinata. ma iritau plansetele de copii. acum, fie mari, fie mici, imi vine sa ma duc la ei, sa-i strang in brate. m-a marcat de exemplu urmatorul caz: eram la urgente cu copilul si de la analize iese o familie cu un bebe de vreo 2-3 luni, plangand saracul de mama focului. mamica ii zice sotului: iesi cu el afara ca face scandal, eu raman sa iau rezultatele. imi venea sa ma duc dupa tatic sa-i linistesc eu copilul (nu ca as fi putut, ca doar nu eram mama lui). m-a socat ca nu l-a luat deloc in brate, ca nu l-a lasat pe sot sa astepte rezultatele si ea sa se ocupe de copil. poate par exagerata, dar sunt ft ft sensibila pe subiectul asta. cand plangea al meu in primele luni, plangeam cu el, ca nu stiam cum sa-l linistesc.
deno ce comica esti! la noi nu exista sexul de impacare, nu stiu ce-i ala. ne-a trecut supararea in mai putin de jumatate de ora, dar luna tot am pierdut-o, ca sotul a fost atat de obosit incat l-am gasit dormind in patul nefacut cand am venit de la o trezire de-a lui bebe . nu l-am mai trezit, ca face urat la somn, mi-am invatat lectia . imi pare rau ca e asa greu pt tine .
happy, e ft probabil. stiu ca te-ai chinuit mult cu refluxul. si eu am oroare de mers la baie, nu pt ca i s-ar intampla ceva (tu ai fost mai indreptatita sa te stresezi), ci pt ca ar putea plange. mi s-a intamplat de multe ori sa ies de sub dus cu sapun pe mine, pt ca se trezea bebe din somnul de noapte direct cu plans isteric. incepeam sa tremur, intram in panica si fiecare secunda care trecea pana ajungeam la el, ma durea ingrozitor, caci il auzeam din baie cum tipa si sotul nu-l poate linisti. a contribuit si asta la stres, plus parintii mei care numai critici au avut si au la adresa mea si a felului in care imi cresc copilul... toate adunate inseamna mult stres, care, desigur se transmite la copil . deci nu-i de mirare ca a fost asa agitat si dependent de mine.
- denorah00
- Insomniac member
Eeeee, Anca, pacat ia vezi poate aflati vreodata, se vezi certuri apoi glumesc
E doar vina noastra a mamelor, daca nu ne lasam copiii si yannick a avut reflux grav si inca are, el vomita si acum aproape zilnic. Eu am fost mereu singura cu el acasa dar il purtam cu mine peste tot, inclusiv in baie cu scoica, leaganul, caruciorul, landoul, dupa caz. De cand umbla, vine singur. Eu nu stiu cum, dar mereu am facut mancare, curatenie si toate treburile cu el pe langa mine, desi n-a fost si nu este nici acum. De fapt acum e mult mai greu. Ca sa fac o mancare cu el in bucatarie, trebuie sa pazesc copilul mai mult ca oalele, isi trage scaunele si se baga in chiuveta, la foc nu pune mana ca stie, dar in rest nu tine cont de nimic si imi arunca e gresie farfurii, pahare, oale. Sa nu mai zic ca bucatarie noastra e jumatate la subsol si geamuriledeasupra chiuvetei, dau direct in curte, se urca pe blat si deschide plasa si iese in curte dintr-o miscare, las totul si fug dupa el pe cealalta parte a casei, mai bine de 300 m ca sa il aduc inapoi. Vrea sa isi spele masinutele la apa, trebuie sa fiu mereu cu ochii pe el sa nu cada de pe scaune. Dar nu ma las, si tot fac ce imi propun, chiar daca uneori tip cat fac o mancare cat nu tip intr-o luna Acum as face si curatenie, in camera la noi parca a explodat bomba, dar nu mai am putere, nu mai prea pot sta in picioare Ieri m-am apucat sa le fac baietilor o carbonara si a terminat-o mami ca ma luase cu lesin
Si desi le-am facut pe toate mereu cu el, acum mi-e fff frica de nastere, nu stiu cum o sa ma descurc cu amandoi
- Bluemoon
- Hero member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2012-02-08
Anca, cred ca fiecare are cate o chestie si eu ma panichez cu multe. Nici eu nu mi-as lasa copilul ca acea tipa, as incerca sa o linistesc, sa fac ceva si ce daca face scandal, doar e copil... Adevarul e ca dupa ce am nascut-o 90% din temeri s-au dus, efectiv m-am relaxat. Si eu am observat ca daca eu ma agit si plang si P e la fel de agitata, iar daca eu nu ma calmez, nici ea nu se linisteste. Sotul de multe ori mi-o da mie sa o linistesc pt ca el se agita f tare daca o vede plangand continuu, dar eu o iau cu vorba, rad cu ea sau ii cant si ne plimbam prin casa si se linisteste rapid. Si pe mine ma epuizeaza de multe ori, dar imi dau seama ca trebuie sa trec peste, ca durerea de a nu o avea si de a sta linistita, nu se compara cu oboseala mea de acum. Acum chiar pot spune din toata inima ca sunt fericita si am pt ce trai
Nico, dragaveiul este ca spanacul, numai ca este mai dulce.
Deno, cred ca o sa te urmez Asa ma vad si eu peste cateva luni cu P mea
Un vis minunat s-a implinit in data de 26.06.2014, la ora 10:10. Minunea noastra iubita e in bratele noastre. Petra Alexia, mami si tati te iubesc enorm! Un inger ne-a luminat viata si sufletul! http://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk
- anca90
- Platinum member
hmm, la mine a fost exact pe dos cu temerile. mai ales cand a fost bolnav, a fost cumplit.
- Cristina2013
- Full member
- Inregistrat: 2013-10-23
08.11.2014 -o minune a venit pe lume...Sunt mama! ♡ Te rugam mult Doamne ajuta-ne sa fie bine ... Multumim pentru aceasta minune!
- AcAlexandra
- Full member
- De la: Bucuresti, Romania
- Inregistrat: 2013-07-11
Am mai auzit ca de la Elevit te ingrasi. Eu am luat doar 2 kg pana acum, dar de la 6 luni parca am inceputul regimul. Oricum nici pana la 6 luni nu am avut pofta de mancare. Bafta
"Fiecare copil vine pe lume cu mesajul ca Dumnezeu nu este inca dezamagit de oameni." 11.11.2014 -Mamica fericita de David Gabriel mult dorit
- nico_leta
- Full member
- Inregistrat: 2008-04-03
alex sieu stiam la fel de aceea am rama s surprinsa ca s-a imbolnavit si cea mica.Nici eu nu reusesc sa scap de vaginita si am tratat-o si inainte de sarcina si tot apare doar ca acum ma deranjeaza si cred ca durerile de burta sunt mai mult ca sigur de la ea Azi iar am avut contractii si vad ca nu imi este bine nici acum nu am burta relaxata in totalitate , imi iau medicatia si ma bag in pat.Mai avem 3 luni sa ajungem sanatoase la capat
Blue la mine nu se cultiva asa ceva
Multumesc Doamne ca am ajuns pana sa am in brate minunea mea
- anca90
- Platinum member
cristina, scuze. am citit, dar nu stiu cum am omis sa-ti raspund. am vrut sa-ti multumesc ca te-ai uitat si sa-ti zic ca-mi pare rau ca ti-am dat de lucru in toiul noptii
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|