Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37-64
- majestik
- Addicted member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2008-08-10
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37
neatza la pranz
alexandra , ai incredere in tine, o sa fie bine pana la urma ...relaxare cat mai multa , ca faci bine ce faci
just, eu inclin sa cred ca e de la pipi, si diferenta e cam mare, adica ca s-a trecut brusc , nu de alta .
9 ani de copilarie ....
- cris8
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-18
Multumesc fetelor.
Eh, a trecut...
O lupta-i viata, deci te lupta... Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! Are mama o fetitza frumusica foc
- GeoGeo
- Hero member
- Inregistrat: 2010-02-15
just, nati a racit prima oara "pe bune" la doua luni , a luat o viroza . n-ai cum sa ratezi, sunt tone de muci. dar nu a facut febra mult timp, pe la 1 an si trei luni a facut prima oara, de la o enterocolita . e posibil sa fie schimbarea de temperatura. dar eu iti mai zic ceva (asa in general, nu doar pentru exempul asta) : daca tie nu ti se pare ok, du-te la doctor . nu te gandi ca rade ala de tine si te crede alarmista , tu iti dai seama, simti daca e ceva care necesita atentie, cum tot tu ai sa stii daca e ceva de ignorat .
cris , imi pare tare rau . pe asta de unde a mai cules-o ?
janis .. ce sa-i faci, trebuie sa mai bagi o tura ...
yes it's official : sunt mamiiiicaaaa !
- just_me29
- Hero member
- Inregistrat: 2013-02-24
Geo multumesc. mie acum mi se pare ok, e vesela, mananca bine, etc. vineri am dus-o alarmata de tuse...mie nu-mi pasa de ce gandeste doc, e acolo sa ma vada daca mie imi pare ceva aiurea. ea a avut cativa mucuti uscati si atat. cumva galgaie, horcaie ceva in gat, nu stiu cum sa explic. nasucul e curat, se duce serul fara problem, nu iasa nimic inapoi. maine merg cu ea la neonatologie sa-i recolteze sange din cauza de hashimoto la mine ca a iesit tsh-ul sub limita dar cu ft4 bun si trebuie repetat. si o sa o consulte si neonatologul, ca-i o tipa super ok. si daca nu a facut febra ati primit ceva tratament sau s-a lasat asa sa se curate organismal singur? sa lupte cu viroza?
Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...
- cmin
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-03-20
just horcaiala aia este de la secretiile care nu au fost aspirate cum trebuie.. aia trece
- GeoGeo
- Hero member
- Inregistrat: 2010-02-15
am avut vit c, ser, eurespal, ... din astea. am avut in casa eferalgan dc era cazul ...
yes it's official : sunt mamiiiicaaaa !
- just_me29
- Hero member
- Inregistrat: 2013-02-24
multumesc fetelor. Cmin, da nu trebuia sa horcaie pana acum? ca asa zice si mama, da eu nu vad logica, 5 sapt nu a horcait, a inceput in a-6-a?
Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...
- samy
- Hero member
- Inregistrat: 2007-10-30
just, si eu sunt pe tratament cu eutyrox, dar endocrinologul mi-a zis ca bb nu trebuie sa faca analize. eu am o tiroidita autoimuna declansata dupa prima nastere si de atunci am luat continuu tratament.
Mami de fetite:pisoi si pisoias!
- JanisJoplin
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-12-26
Merci fetele.. Dar nu mai bag nicio tura..momentan e foarte complicat
6 ani de dragoste
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
buna!
alexandra, sustin si eu ce ti-au scris mamicile: ai toate argumentele sa fii convinsa ca ai suficient lapte si nu e nevoie de completare in cazul vostru. ft bine ca nu-i mai dai! ai rani pe sfarcuri, a dat sangele? cum ti-a spus time, lanolina e mai buna decat garmastanul, o stiu de la un consultant in alaptare. aceeasi tipa mi-a recomandat insa nipple cream de la motherlove si eu am fost ft multumita de ea. e naturala, nu tb sa te speli inainte sa suga bebe. daca nu ai rani si "doar" (pun intre ghilimele ca nu e ceva minor, doare al naibii de tare) simti niste intepaturi puternice timp de cateva secunde dupa atasare, sa stii ca e ceva normal si trece cam intr-o luna, o luna jumatate de alaptat. nu e atasare gresita daca nu sunt rani pe sfarcuri. eu toata sarcina am avut aceste intepaturi in primele secunde dupa atasare. m-am obisnuit cu ele si stiu ca vor trece dupa ce nasc. cred ca e pe baza hormonala, abia ce ai nascut, inca mai ai hormoni de sarcina in corp. cat despre alimentatie, de la acelasi consultant stiu ca nu tb tinut regim cand alaptezi. doar daca observi ca ii face rau ecva anume, il elimini din alimentatie, deci prin incercate.
- majestik
- Addicted member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2008-08-10
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- alexandra8810
- Sr. member
- Inregistrat: 2013-05-24
neata! multumesc mamici pt sfaturi! i-am scos de tot laptele praf. ii dau doar san pt ca deja imi curg sanii. mai am cateva intrebari si sper sa nu va stresez - atunci cand se trezeste o schimb de pampers, ii dau san si ea adoarme dar imediat murdareste scutecul curat. ce fac? o schimb iar sau o las pana la urmatoarea trezire? e normal sa faca asa? - cum e ok? sa ii dau la o masa doar dintr-un san sau din amandoi? eu cand ii dau un san celalalt san curge incontinuu (si daca doarme fata mai mult de 2 ore incep sanii sa curga amandoi) - dupa ce suge si adoarme o mai bat pe spate sa regurgiteze? am un stres ca nu stiu sigur daca scoate aerul si cum se aude cand face asta) - am cumparat cantar pt ea si am cantarit-o ieri. are greutatea de la nastere 2700 in conditiile in care sambata am iesit din spital cu 2520...deci in 3 zile a luat 180 g. e ok? - azi noapte s-a trezit cam la o ora jumate si dimineata a dormit de la 7 la 9....e ok sa aiba somnuri asa? cand de o ora cand de 2? aseara la baita dormea de 2 ore si ceva si tot nu se trezea... - la sani am niste rani micute, sange nu a curs...ma ustura cand o pun prima data dar pe parcurs ce suge ma lasa. cred ca e si o atasare incorecta.... offf am asa multe intrebari...numai stiu...daca imi mai trece prin cap ceva va mai intreb. si inca odata scuze pt avalansa de intrebari si temeri
aaaa espumisan pot sa ii dau preventiv pt colici? sau e prea devreme?
Doamne Ajuta sa ne indeplinim cel mai mare vis! Visul s-a indeplinit! Multumim Doamne!
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Viata mea, desprinsa din povesti
- cmin
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-03-20
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
Ale, nu-i da medicamente niciodata "preventiv" !!!! de ce sa-i umpli corpul cu chimicale daca nu e nevoie ?
Tot ce face fetita ta e normal Daca face kk o schimbi, tu stii daca se trezeste in timpul procesului sau nu. Sunt unii copilasi care se irita foarte rau daca stau si 5 minute cu kk la fund. Al meu nu avea nimic. O alaptezi dintr-un san o data. Citeste despre fazele laptelui, primul care vine e mai transparent, tine de sete, ala mai de la final e cel care tine de foame, de aia e bine sa o lasi sa goleasca sanul de tot si sa-i dai alternativ dar in ocazii diferite. Adica la 2 din sanul stang, la 4 sau 5 din sanul drept si tot asa. E normal sa curga sanul celalalt, daca presezi cu mana 5 -10 secunde se opreste din curs. E normal si sa curga sanii daca trece ceva perioada si nu a supt. Dupa ce suge si adoarme si e in bratele tale la vertical e indicat sa dea afara aerul, asa face mai putine gaze. Dar nu e obligatoriu. Cum se aude ? cum se aude si la tine cand scoti aerul Nu o mai cantari, asta e un stres degeaba, daca fata mananca bine, doarme bine, e totul perfect. Eu nu mi-am luat cantar de loc. Il cantarea medicul la control. E normal sa doarma cat si cum vrea ea, cand 1 ora, cand 3 cand 15 minute, toate astea sunt normale.
Cel mai important: esti cea mai buna mama pentru puiul tau si nu te mai stresa
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Alex, nu ai pt ce sa-ti ceri scuze. Suntem aici sa ne sfatuim, sa ne ajutam. Am uitat sa-ti zic aseara de laptele de vaca, asta ii poate face mai mult rau dec?t varza, fasolea. Urmareste si vezi, poate ai noroc si nu reactioneaza la el (cand il consumi tu ma refer, stiu ca nu ii dai ei). Ma bucur ca ai noroc cu laptele si e din belsug. Da, asa fac nou nascutii: in timpul mesei sau imediat dupa. E normal. Ideal ar fi sa o schimbi imediat dupa ce face caca, altfel e risc sa se irite la fund si uneori trec greu iritatiile astea, dupa mai multe creme incercate. Din pacate e aproape imposibil si sa o tii treaza pana face la fel cum si sa o schimbi fara sa se trezeasca. Eu as incerca sa n-o las sa adoarma pana face si chiar de adoarme, sa o schimb imediat ce a facut. Apoi, pusa iar la san sa adoarma. Mi se pare mult sa o lasi 2h neschimbata. Acum vezi si tu ce varianra vi se potriveste, nu poti nici sa chinui copilul daca plange de somn. Avand prea mult lapte, poti sa-i dai doar dintr-un san la o masa si din celalalt la masa urmatoare. Astfel se va regla si lactatia sa nu mai fie in exces. Chiar, sa nu mai iei suplimente, ceaiuri pt lactatie. Trebuie scos aerul dupa fiecare masa ca sa previi colicile. Daca adoarme e mai greu, ca de regula nu mai ai succes atunci. Incearca inainte sa o ia somnul, dupa ce a apucat totusi sa pape, daca nu plange de somn cand o desprinzi. Ar trebui sa se auda destul de zgomotos; poate nu scoate aerul daca nu se aude nimic. Trebuie insistat atunci. La unii bebei functioneaza batutul pe spate, la altii masajul pe dpate, dinspre fund spre gat. La unii merge daca ii tii pe umarul tau, altii trebuie pusi pe burtica. Incearca mai multe variante. A luat ft bine in greutate! Teoria zice ca trebuie sa ajunga la greutatea de la nastere in cel mult 10zile. Sunt ft normale somnurile asa cum le descrii; sa nu te mire si daca doarme o data 15 min, altadata 2h. Nu au un program acum, iar bebelusii alaptati asa dorm in medie 1,5-2h. Daca nu esti sigura de arasae, vb cu un consultant sa te asiste. Sau urmareste filmulete si incearca sa aplici intocmai. Eu nu i-as da preventiv. Daca nu face inca, e ft bine, las-o asa.
- alexandra8810
- Sr. member
- Inregistrat: 2013-05-24
multumesc time! eu de fiecare data cand o schimb o spal la fundulet cu apa si sapun. e ok? sau sa-i dau cu servetele umede pampers?
Doamne Ajuta sa ne indeplinim cel mai mare vis! Visul s-a indeplinit! Multumim Doamne!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|