homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37-65

#1217 2015-09-08 11:53:40

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37

Nuuu, nu servetele umede! Numai apa e suficient la bebelușii alaptati exclysiv. Sapunul mai tarziu, dupa diversificare. Acum ar putea s-o irite.

#1218 2015-09-08 11:53:46

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

Alexandra:
1. Schimb-o dupa ce se trezeste. Poti sa o trezeste scmimband-o.
2. Da-i din ambii sani. Cand mananca dintr-unul pe celalalt apasa cu degetul pe sfarc, nu-ti va mai curge.
3. Ar fi bine sa ii scoti aerul, usor, pe umar. Altfel poate sa iti faca colici.
4. E foarte bine ca iti ia in greutate. Eduard mi-a luat si 1200 g in prima luna sau a doua, nu sunt sigura.
5. Asa dorm cand sunt mici. Cum zicea Garga, e bine ca iti doarme si atat. Al meu copil se trezea la 3 ore, indiferent de era zi sau noapte. Eu sunt un caz fericit big_smile caci sunt bebei care sug din 30 in 30 de minute..si mai putin.
6. Iti vor trece, sa pui fata in continuare la sanul cu rani. Te doar in suflet, stiu cum e, dar trebuie sa scoti lapte intr-un fel smile Prin exercitiu o sa o tii corect la san. Si ea e mica si nu stie cum sa apuce.cauta pe net poze, filmulele ..in care vezi cum sa alaptezi corect copilul. E mai usor daca vezi cum se procedeaza wink

Imi aduc aminte ca aveam zeci de intrebari si noaptea cand sugea, el statea min. 40 min la san, sa nu adorm, cautam pe net raspunsuri. Imi era greu sa intru aici sa intreb, trebuia sa scriu mult lol dar asa am procedat eu. Tu sa intrii sa ne intrebi daca simti nevoia si noi te ajutam cu raspunsuri cat putem smile

Ultima oara a fost editat de majestik (2015-09-08 11:56:43)

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#1219 2015-09-08 11:54:39

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

neatza lume smile

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1220 2015-09-08 12:06:22

alexandra8810
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2013-05-24

anca o spal cu mustela...la fel cand o spal si la baita. nu folosesc alt sapun. daca umezesc un prosopel si o sterg e ok? ca sa nu o mai duc la baie sa o mai stresez si plus ca noaptea vine fff greu ap calda
off fetelor mi se pare ca nu stiu nimic si nu vreau sa-i fac ceva rau...sunt extrem de stresata.
nu stiu daca manaca suficient...cat lapte am eu in san...mi se pare ca nu-mi simt sanii diferiti inainte si dupa alaptare, dar ma gandesc ca daca ea nu plange decat atunci cand se trezeste inseamna ca nu ii e foame.
sa va spun cum fac: se trezeste...o verific la pampers si daca e o schimb, o pun la san...suge ce suge si adoarme...si dupa reluam procesul...
cateodata suge putin si adoarme si incerc sa o mai tin treaza ca sa suga mai mult...

anca te referi doar la lapte sau si la produse din lapte? pt ca eu de ex dimineata mananc un iaurt sau branza....
chiar! ce alimente in afara de varza, fasole, mazare ar trebui evitate? ceva fructe? nu prea am mai mancat nici un fruct decand a venit pe lume si nici legume...decat in ciorba

Ultima oara a fost editat de alexandra8810 (2015-09-08 12:33:27)

Doamne Ajuta sa ne indeplinim cel mai mare vis!
Visul s-a indeplinit! Multumim Doamne!  bebe

#1221 2015-09-08 12:45:50

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

Astea care iti fermenteaza in stomac: merele, citricele..

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

Publicitate

loading...

#1222 2015-09-08 13:07:30

anca90
Platinum member

sigur ca e ok si cu prosopel daca e fin. eu folosesc dischetute de bumbac, din carrefour. se gasesc la raionul cu produse pt bebelusi. le umezesc intr-o galetusa cu apa calda si pe ele pun sapunul.
la nou nascuti eu n-as folosi sapun direct pe piele. de la Rose am invatat ca la baita e bine sa pui doar cativa stropi in apa, sa nu-i dai cu gel de dus pe corp, chiar daca e expres pt bebelusi. pielea lor e ft sensibila, se irita usor.
acum na, fiecare face cum i se pare mai bine. daca zici ca nu se curata suficient doar cu apa si nu se irita, nu i se usuca pielea, foloseste linistita gelul pt bebelusi.
toate am am avut gandurile astea - "mi se pare ca nu stiu nimic si nu vreau sa-i fac ceva rau". sunt normale si totodata trebuie sa ai incredere in tine, nu-i vei face nici un rau, instinctul matern fucntioneaza ft bine. cu timpul, vei invata multe, iar pana atunci, nu exista perfectiune, retete valabile pt toti copilasii. e suficient sa fii atenta la nevoile bebelusului tau si sa actionezi cum crezi tu ca e mai bine.
cu siguranta mananca suficient daca a luat asa bine in greutate smile. asta e ultimul motiv pt care sa te stresezi.
nu trebuie sa stii/sa masori cat lapte ai in sani. ai suficient pt copilasul tau si probabil inca o data pe atata... mie nu mi-au curs niciodata sanii, iar dupa o luna nici nu i-am mai simtit plini, au devenit moi. asta e un alt moment in care trebuie sa ai grija sa nu cazi in capcana "nu mai am lapte". e normal sa nu iti mai simti sanii plini dupa vreo luna. lapte insa va fi in continuare cat timp bebelusul e pus suficient de des la san. se produce la cerere.
e ft bine cum procedezi. ziceam mai sus ca nu exista un program/o reteta care sa functioneze pt toti bebeii. cum va merge voua bine, asa e perfect pt voi.
laptele neprocesat e cel mai periculos. unii copii sunt sensibili si la derivate din el (la lactate), altii doar la lapte ducle sau nici atat. numai prin incercari iti poti dai seama daca ceva ii face rau. nu exclude tot acum ca vei cadea in depresie ca nu ai ce manca. fructele si legumele sunt ft sanatoase. se spune ca si in alaptare tb sa mananci ca in sarcina, adica ft sanatos, dar nu tb sa tii regim cat timp bebelusului ii e bine. cat timp nu o doare burtica, mananca linistita iaurt, branza, chiar si citrice, ori temutele fasole, varza. incerci cu putin si daca nu are reactii, le poti consuma linistita.

garga, ii poti face te rog topic alexandrei?
eu nu am vazut poza cu fetita ei sad.
LE: am vazut acum, la alt topic.

mamici, ghetele de iarna tb sa fie cu un nr sau doua mai mari decat poarta la sandale? avem sandale marimea 22 si nu stiu daca sa ii iau ghete de iarna (imblanite) marimea 23 sau 24. oare ii mai creste piciorul pana in primavara? pt toamna, ma gandeam sa ii iau 23 (are 22 si ii sunt cam fixe cu strampisori), sa ii incapa un strampisor si o soseta. o fi bine asa?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2015-09-08 13:13:08)

#1223 2015-09-08 13:12:00

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

neatza la pranz smile
LA MULTI ANI,sarbatoritilor zilei de azi, Marii, Mariute, Marioare, Marin, etc....sa fie sanatosi si fericiti smile

alexandra, e ok ce ti-au zis fetele, toate am trecut prin astea, eu tin minte ca desi inaintea mea nascusera fetele pe banda si pusesera aceelasi intrebari si temeri ca ale tale, si desi aveam senzatia ca stiu totul, exact aceelasi probleme ca si tine mi le puneam si eu :daca nu a mancat suficient, cand o schimb, cum o schimb, dar usurel,usurel, dupa 1-2 sapt era totul ok....de spalat la fund, e suficienta apa  fara sapun, poti lua un mic lighenus in care sa-ti tii apa calduta, eventual o cana ddin aia electrica cu apa, si pui doar rece, asta pt perioada noptii cand zici ca vine apa mai greu.

9 ani de copilarie ....

#1224 2015-09-08 13:14:52

cmin
Addicted member
Inregistrat: 2009-03-20

anca piciorul creste cam 2 numere/an

7+ fericire
totul este si va fi bine 
(http://www.fertilityfriend.com/home/33274f)

#1225 2015-09-08 13:54:05

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

sau uneori si mai putin la fetite fotomodele ca a mea big_smile  ....

9 ani de copilarie ....

#1226 2015-09-08 13:55:35

anca90
Platinum member

mda, nici al meu nu cred ca creste asa repede. ghetutele le avem din primavara si inca ii sunt bune.
diferenta dintre doua marimi consecutive e de 1cm sau mai putin, jumatate?

#1227 2015-09-08 14:08:29

cmin
Addicted member

la noi cam asa a fost anul trecut avea 25 anul asta are 26spre 27 ...acum 2 ani avea 23 ..al meu are si piciorul mare ce-i drept plus ca s-a inaltat f mult... anul trecut se ridica pe varfuri si de-abia ajungea la buda  rodnar  si acum sta lejer in picioare

7+ fericire
totul este si va fi bine 

#1228 2015-09-08 14:33:12

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

Aoleu fetelor.... y are deja 26 spre 27 Si are aproape 3 ani doar..

Adina, nu stiu de ce  tot zici de Ana, mie mi se pare chiar grasuta din poze.
Nepotica mea de 6 ani are 14, 500 kg, ea mi se pare perfecta, dar toti plang pe langa ea ca e slaba rau.

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#1229 2015-09-08 15:07:17

samy
Hero member
Inregistrat: 2007-10-30

fiimea la 7 ani aproape, poarta 31-32 la pantof. are 1.30 m si 22 de kg. e perfecta hjarta

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#1230 2015-09-08 15:13:26

just_me29
Hero member
Inregistrat: 2013-02-24

La multi ani Mariilor mici si mari.
Mamici, intrebare, am fost cu fata la neonatology ca aveam treaba acolo si au aspirat-o si ei si I-au scos o groaza de secretii. au ascultat-o la plamani au zis ca nu se aude nimic decat in gat si nasuc si ne-au pus diagnosticul de rinofaringita. am primit tratament Panadol 2 ml de 3 ori pe zi si sa-i urmaresc temperature. acum acasa am vazut ca pe Panadol scrie de la 3 luni in sus...pediatra nu-mi raspunde la telefon. voi ati dat la bebei asa mici (sapt a-7-a) panadolo? ca mi-e si frica. momentan nu are temperature, cu termometrul de frunte are 37,2, la axila 36,8, din fundic nu I-am luat. e destul de agitate. multumesc
ps: ce sa urmaresc? cand e cazul de mers la spital?

Ultima oara a fost editat de just_me29 (2015-09-08 15:14:02)

Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...

#1231 2015-09-08 15:14:11

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

Alexandra, noaptea o poti sterge cu servetele umede ca nu e baiul de pe lume. Pana pe la 2 luni si a mea facea caca la fiecare masa. Avum face de max 3 ori pe zi.  Nu trezi fata sa manance decat daca doarme mai mult de 3,5_4 ore. Las o sa suga cat vrea. Nu o tine treaza. Stomacelul ei dicteaza f bine.

#1232 2015-09-08 15:20:25

anca90
Platinum member

just, eu nu i-as da paracetamol pt niste secretii, mai ales daca sunt cele ramase de la nastere. a fost cumva racita, i-au curs mucisorii?

#1233 2015-09-08 15:22:14

just_me29
Hero member
Inregistrat: 2013-02-24

Anca, nu sunt secretii de la nastere, au aparut recent cu schimbarile de temp, plus un scutec care a dat pe afara si a dormit uda...mi-a dat pt 3 zile,

Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...

#1234 2015-09-08 15:25:10

anca90
Platinum member

am inteles... daca e o forma de raceala, atunci poate trebuie dat... mai intreaba un pediatru, desi probabil la fel iti va spune. nu e prima data cand aud ca se prescriu medicamente pt varste mai mici decat cele admise in prospect, ni s-a intamplat si noua.

#1235 2015-09-08 16:00:28

cmin
Addicted member

Eu tin minte ca i-am dat rinathiol pe la aceiasi varsta tot pt secretii, tot la recomandarea medicului..

7+ fericire
totul este si va fi bine 

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.