homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cine, cat, si daca s-a ingrasat cineva de la anticonceptionale???-25

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » cine, cat, si daca s-a ingrasat cineva de la anticonceptionale???

#457 2007-10-25 22:19:47

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: cine, cat, si daca s-a ingrasat cineva de la anticonceptionale???

depinde cat timp le ai luat si de organism...dar de obicei ce ai spus tu se regaseste in multe cazuri...

happy with him...inlove with him...puss

#458 2007-10-26 23:51:04

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

mai am si eu o intrebare...am inteles ca progestativul (sper ca am zis bine) este responsabilul cu "oprirea" eliminarii ovulului...atunci...la ce bun estrogenul? de ce nu luam antic. monofazice?
si care e diferenta intre cele monofazicele si restul?

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#459 2007-10-27 02:19:26

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

bela, cele monofazice au si estrogen si progesteron, dar toate pastilutele au aceeasi concentratie.Mai exista trifazicele ... pastilute care au doze diferite de hormoni de la o saptamana la asta.
sunt pilule care contin doar progesteron (se administreaza de obicei la femei care alapteaza), dar am inteles ca nu previn sarcinile extrauterine.

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#460 2007-10-27 13:00:36

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Estrogenul este prin definitie hormonul feminin, el ne face femei cu alte cuvinte.

"La pubertate, ovarele produc doi hormoni sexuali: estrogen si progesteron.
Estrogenul este cel mai important. El influenteaza transformarile prin care organismul femeii trece in faza adulta, ca de exemplu cresterea sinilor si transformarea uterului in mediu propice fertilitatii.
Progesteronul are rolul de a sustine dezvoltarea fatului.
Cind femeia se afla in perioada premergatoare climacteriului, secretia de estrogen scade progresiv, in timp ce secretia de progesteron inceteaza.
Totodata, deficienta estrogenica determina uscaciunea vaginala (vaginita atrofica), care are drept consecinte usturimea sau durerea in timpul actului sexual si infectiile urinare.
Scaderea progresiva a nivelului de estrogen dupa instalarea menopauzei presupune aparitia mai multor complicatii care pun in pericol viata femeii, cum ar fi osteoporoza, cresterea riscului de boala cardiovasculara sau de tulburari ale sistemului nervos."

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#461 2007-10-27 22:48:38

bela
Sr. member

vdaiana a scris:

Estrogenul este prin definitie hormonul feminin, el ne face femei cu alte cuvinte.

"La pubertate, ovarele produc doi hormoni sexuali: estrogen si progesteron.
Estrogenul este cel mai important. El influenteaza transformarile prin care organismul femeii trece in faza adulta, ca de exemplu cresterea sinilor si transformarea uterului in mediu propice fertilitatii.
Progesteronul are rolul de a sustine dezvoltarea fatului.
Cind femeia se afla in perioada premergatoare climacteriului, secretia de estrogen scade progresiv, in timp ce secretia de progesteron inceteaza.
Totodata, deficienta estrogenica determina uscaciunea vaginala (vaginita atrofica), care are drept consecinte usturimea sau durerea in timpul actului sexual si infectiile urinare.
Scaderea progresiva a nivelului de estrogen dupa instalarea menopauzei presupune aparitia mai multor complicatii care pun in pericol viata femeii, cum ar fi osteoporoza, cresterea riscului de boala cardiovasculara sau de tulburari ale sistemului nervos."

lasa asta intrebarea mea era de ce sa nu luam numai pastile cu progesteron, din mom ce asesta previne sarcine si trebuie sa luam si estrogen...ceea ce spui tu e adevarat dar se refera la estrogenul pe care il avem deja in organism nu de "supradoza" pe care o luam prin antic....
deci de ce trebuie sa luam si estrogen si nu e suficient doar progestativul?

Publicitate

loading...

#462 2007-10-27 22:51:40

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Cred ca  daca am luat progestativ suplimentar ar bloca productia de estrogen naturala din ovare si ne-am cam pierde farmecul feminin.
S-o asteptam mai bine pe doctoressa cu explicatia exacta.

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2007-10-27 23:11:14)

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#463 2007-11-01 01:53:14

bela
Sr. member

sincer nu cred ca ar "bloca" cred mai degraba ca s-ar pierde un oarecare echilibru care exista intre cei 2 hormoni...mai bn bine ne explica doctoressa

#464 2007-11-03 23:27:51

bela
Sr. member

dar nu cred ca ne aude?!

#465 2007-11-29 12:37:47

bela
Sr. member

cine foloseste microgyn? puteti sa imi spuneti dc v-ati ingrasat de la el?

#466 2007-11-29 13:07:41

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

nu stiu de ce puneti intrebari de genul asta? de la un anumit tip de anticonceptionale cineva se ingrasa, altcineva nu. ideea e ca cineva mananca mai mult...altcineva nu... eu zic sa nu va mai faceti statistici asa

#467 2007-12-03 20:10:33

bela
Sr. member

ciudat ca spui asta avand in vedere ca titlul topicului e o intrebare...sau nu ai obs?

#468 2007-12-05 12:05:53

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

eu m-am ingrasat de la microgynon

#469 2007-12-05 12:10:44

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

ralluka a scris:

nu stiu de ce puneti intrebari de genul asta? de la un anumit tip de anticonceptionale cineva se ingrasa, altcineva nu. ideea e ca cineva mananca mai mult...altcineva nu... eu zic sa nu va mai faceti statistici asa

Avand in vedere ca organismul fiecareia dintre noi e unic, tind sa-i dau dreptate Rallukai.smile

#470 2007-12-05 12:12:13

Ank-Su-Namun
Sr. member
De la: Londra
Inregistrat: 2006-12-09

cocoleta a scris:

eu m-am ingrasat de la microgynon

si eu...si nu le mai i-au (sau mai bine spus nu mai i-au nici un tip de anti-bebe)

....Thought I never fall in love again...but ur out a perfect gentleman... hjarta

#471 2007-12-05 17:27:10

bela
Sr. member

nu mai iei deloc antic?

#472 2007-12-05 18:38:06

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

eu nu m-am ingrasat deloc de la microgyn..deci,depinde de organismul fiecareia..
Ank-Su-Namun nu mai ia anticonc deloc,a scris mai sus.

Mamica de 2 pui scumpi

#473 2008-01-16 00:06:14

bela
Sr. member

cred ca ar trebui sa fim informati si despre "efectele secundare" ale incetarii voite sau nu a tratamentului cu anticonceptionale
poate sa iti apara amenoreea secundara imediat sau la ceva timp dupa ce le-ai oprit...pe scurt sa nu iti mai vina ciclul o perioada mare de timp de la 2 luni in sus, va trebui sa mergi la medic care iti va recomanda un test cu progestative , dupa care teoretic iti va veni ciclul(care teoretic e ciclu dar prectic nu e ciclu, pt ca se recomanda tratament 5 zile pauza 5 si dc in pauza nu iti vine mai iei 5 zile....doar ca asa zisul ciclu e mai mult o chestie maro  f putin abundenta), un ciclu"fortat" , produs ca urmare a pastilelor, dupa care te vei ruga sa iti apara si ciclul propriu zis(regulat sau nu), si el sa vina poi din luna in luna regulat sau nu...vei avea ca urmare a amenoreei niste stari cumplite(deprimare dureri ingrozitoare de cap ....gen SPM,etc) din cauza hormonilor si din cauza lipsei de ovulatie/menstruatie, pana la ciclu iti va aparea un chist sau mai multe pe ovare din cauza ca nu ai ovulat etc...cautati pe net despre amenoreea cauzata de intreruperea anticonceptionalelor...nu stiu in ce masura afecteaza acest lucru si perioada in care ai luat...recomand tuturor fetelor care au intrerupt anticonc. si carora nu le-a venit ciclul in max 35 zile sa faca un test de sarcina (in prima luna dupa incetarea entic e posibil sa ai mai multe ovulatii si exista un risc marit de sarcini posibil extrauterine)....dc testul e negativ mergeti la ginecolog pentru consult si medicatia corespunzatoare cat mai repede pt a diminua din efectele"secundare" ale administrarii AC...

#474 2008-01-16 00:44:14

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

bela...mai voi aptine de la vreun comentariu legat de amenoreea secundara dat fiind faptul ca, cunosc personal destule fete care le au intrerupt si nu s a confruntat cu asa ceva, depinde cum bine stim deja de organismul fiecareia...legat de faza cu ovulatiile multiple am de adus o mica rectificare...ovulatiile multiple apar cei drept dupa intreruperea lor si dupa o administrare mai scurta...o administrare mai lunga a lor duce de cele mai multe ori la o perioada de 1-3 luni pana la reinstalarea fertilitati...poate chiar si mai mult...si fara ovulatii multiple...oricum despre subiectul acesta din urma s a mai discutat mult pe forum...

happy with him...inlove with him...puss

#475 2008-01-16 10:39:50

bobita
Hero member
De la: Craiova
Inregistrat: 2007-04-27

eu m-am ingrasat de la novinette,dupa ce le-am intrerupt,am revenit aporoape imediat la vechile forme,nu m-am ingrasat mult,m-am mai rotunjit pe solduri

mandra si fericita posesoare a unei  burtici cu ochi bebe Doamne ajuta!

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » cine, cat, si daca s-a ingrasat cineva de la anticonceptionale???

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.