homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intarzierea menstruatiei de la postinor-2

#20 2006-11-28 08:58:20

Cuky
New member
Inregistrat: 2006-11-27

Re: intarzierea menstruatiei de la postinor

Multumesc Nashira. Azi de dimineata am avut curajul sa-mi fac un test de sarcina si a iesit negativ. Nu stiu daca e real o sa-l mai repet dupa o saptamana asta daca nu-mi vine menstruatia pana atunci. Momentan sunt in asteptare . Sper sa imi vina cat mai repede si sa scap de starea asta . Tind sa cred ca e de la postinor si mi s-a dereglat menstruatia. Nu stiu , o sa astept . Credeti ca tb sa mai repet testul sau nu mai este nevoie din moment ce l-am facut in a doua zi de intarziere a menstruatiei.

#21 2006-11-28 09:55:33

persifona
Vizitator

Da, trebuie sa-l repeti dupa 7 zile de intarziere, abia atunci este concludent.

#22 2006-11-30 08:27:33

Cuky
New member
Inregistrat: 2006-11-27

Buna . Da persifona ai dreptate dar in cazul meu deja au trecut mai bine de 30 de zile de la ultima menstruatie si am factu deja 2 teste care au iesit negative. Dar menstruatia se pare ca nu mai vine. Ma gandesc ca totusi ca de la postinor, organismul meu a sufeit o dereglare. Din fericire acea mancarime mi-a disparut si aceea piele moarta de culoare alba. Mi-a ramas doar sa astept . Culmea sanii ii am tot mari si inca ma dor. Oare din ce cauza ?  Chiar sa am ceva mai grav ?

#23 2006-11-30 10:23:02

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Cuky...sincer eu nu pricep deloc de ce preferi sa te dai singura cu capul de pereti si sa te consulti cu persoane la fel de putin avizate ca si tine in loc sa te duci frumusel la medic. El te-ar putea descurca

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#24 2006-11-30 18:08:35

lolita
Full member
Inregistrat: 2005-10-07

sincer mie mi-a intarziat menstruatia 2 luni de la postinor (Asta a fost demult, acum 2 ani, dar ideea in sine.. vi se pare normal? k mie nu ) si cu toate astea nu ramasesem insarcinata..

You think you know but you have no idea

Publicitate

loading...

#25 2006-11-30 18:10:02

Al Pacino
Administrator

se poate intimpla lolita....are legatura cu efectul postinor asupra axului hipotalamo-hipofizo-ovarian

#26 2006-12-15 14:45:47

casper
Membru
Inregistrat: 2006-12-15

am si eu o intrebare: antibioticele au vreun efect asupra menstruatiei, adica ar putea sa provoace o intarziere a acesteia??

#27 2006-12-15 14:46:05

Al Pacino
Administrator

nu prea

#28 2006-12-15 16:41:39

casper
Membru

Mersi pt rasp! As mai avea o nelamurire...pe 7 noem am avut menstruatie, mi-a trecut si pe 11 am avut contact sexual neprotejat. Am luat postinorul a doua zi, pe 12 si martea pe 14 mi-a venit iar menstruatia. Este normal???nu a fost la fel de abundenta ca de obicei, avea aspectul unei menstruatii sub un tratament de anticonceptionale, dar a durat cam 4-5 zile. Se poate sa nu fi fost menstruatie??? La o sapt am avut iar contact sexual, dar protejat cu prez. Problema e ca inca nu mi-a venit menstruatia nici pana acum:(. Simptomele le cam am, ma doare spatele, burta si mi s-au intarit si sanii. Nu stiu care menstruatie sa o iau in calcul, mai ales ca aveam ciclu regulat la 28 zile. In orice caz, daca nu-mi vine pana luni, imi fac un test de sarcina....aveti idee cam cat costa unul de la farmacie???

#29 2006-12-15 16:47:33

Al Pacino
Administrator

Daca sunt corecte calculele mele, Postinorul luat de tine a inhibat ovulatia pentru o bucata de vreme...ceea ce poate duce si la intirzierea menstruatiei. In principiu insa ar cam trebui sa apara...E buna ideea cu testul de sarcina. Costa intre 5 si 300 ron, depinde de marca. Eu nu as cheltui foarte mult pe el.

#30 2006-12-15 17:06:43

casper
Membru

Da, testul il fac sigur daca nu-mi vine pana luni, sper din tot sufletul sa fie negativ. In cazul in care e pozitiv, o intrerupere de sarcina e inevitabila si nu mi-as ierta-o niciodata:(...asta e...prostiile se platesc. In cazul in care sunt insarcinata, sarcina ar fi cam de 4 sapt...care sunt simptomele la "varsta" asta??? eu nu am nici greturi, nici ameteli, doar sanii s-au intarit, dar se intareau si inainte de menstruatie, am inteles insa ca si in cazul unei sarcini tot asa reactioneaza. Si daca sunt insarcinata inseamna ca postinorul nu a avut efect??? Am mai luat o data la sf lui februarie, dar atunci nu am avut probleme, n-am avut sangerari si mi-a venit fara intarziere, din cauza asta sunt asa ingrijorata...

#31 2006-12-15 17:31:34

Al Pacino
Administrator

daca esti insarcinata(ceea ce iti doresc din suflet sa nu fie cazul) atunic marti vei implini 6 saptamini de sarcina
Daca esti insarcinata inseamna intr-adevar ca postinor nu si-a facut efectul

#32 2006-12-18 19:58:49

casper
Membru

Am facut testul si a iesit negativ:)smile, dar menstruatia tot nu apare si sanii sunt mai mari si ceva mai tari decat de obicei. O sa repet testul joi si voi lua o marca diferita. Ma gandesc totusi ca pt o sarcina de 5 saptamani ar fi trebuit sa apara,nu??

#33 2006-12-19 14:54:29

Al Pacino
Administrator

da, ar cam trebui sa se pozitiveze....Daca tot negativ iese testul si tot nu apare menstruatia, mergi neaparat sa te vada un ginecolog

#34 2006-12-21 11:56:14

anitza
Full member
De la: Brasov la Bucuresti
Inregistrat: 2006-12-21

Am si eu o problema asemanatoare...acu o luna si 2 zile s-a rupt prezervativul.Am luat postinor si am asteptat.Intre timp contactul sexual a fost doar cu prezervativ(lucru care se intampla si inainte),dar totusi menstruatia nu s-a instalat. Am facut un test de sarcina si a iesit negativ,insa nici urma de menstruatie.M-am linistit un pic dupa testul de sarcina,dar tot nu sunt impacata 100%.
Postinor am mai luat o data,la primul meu contact sexual,adica  in 11 august anul acesta,dar atunci a fost ok.

Si am citit ceva pe prospectul de la Postinor care m-a bagat in ceata de tot.Zice asa:"daca intarzierea de instalare a ciclului menstrual este mai mare de 5 zile, trebuie exculsa posibilitatea unei sarcini" Pai daca iti intarzie menstruatia parca ar trebui sa te ingrijorezi un pic,parca asa stiam eu...sau gresesc!?

Simptome nu am de nici un fel,nici din cele caracteristice sarcini,nici ale menstruatiei,doar o usoara intarire a sanilor.

Se poate totusi sa fiu insarcinata!?

E sfarsit de an si nu gasesc acum sa fac o programare la doctor,asa ca intai apelez la ajutorul unor cunoscatori.

Daca poate cineva sa ma lamureasca...cumva...Multzumiri.

#35 2006-12-21 12:03:24

Al Pacino
Administrator

anitza, mai fa un test de sarcina(daca au trecut mai mult de 7 zile de la data la care ar fi trebuit sa apara menstra). Daca iese tot negativ e foarte posibil sa nu fie sarcina. Daca menstruatia nu apare pina in 3-4 ianuarie, mergi atunci la ginecolog....Nimic nu ne motiveaza acum sa excludem posibilitatea sarcinii

#36 2006-12-21 12:21:45

anitza
Full member

menstruatia trebuia sa se instaleze in jur de 15-16,nu am un ciclu regulat, testul de sarcina l-am facut duminica pe 17.
Sunt si putin confuza cu data de instalare a menstruatiei...pastila am luat-o pe 19,respectiv 20 si stiu sigur ca a fost dupa menstruatia precedenta.
Dar mai stiu ca menstruatia tine cca 5 zile. Actual sexual a fost dupa perioada de luna trecuta,asa ca daca fac un calcul menstruatia luna trecuta a fost intre 12-17.
Daca ma iau dupa datele astea atunci azi ar fi 8-9 zile de intarziere.

Testul barza e destul de eficient!?daca il fac la 5 zile unul dupa altul este concludent?

Of...tare neglijenta sunt.Trebuie sa ma informez mai bine de anticonceptionale permanente.

Multumiri inca odata.

#37 2006-12-21 13:37:59

Al Pacino
Administrator

anitza, ai luat Postinor la scurt timp dupa menstruatie? Ai singerat dupa Postinor?
esti in limita acceptabila a intirzierii menstruatiei inca....oricum, testul facut de tine pe 17 dec ar trebui sa ne dea raspunsul corect. In principiu nu esti insarcinata. Daca nu ai ciclul regulat e al naibii de dificil de apreciat ca ti-a intirziat sau nu menstruatia. Cu atit mai mult cu cit inteleg ca nu iti notezi si nu ti o evidenta. Pentru ca, in mod normal, cind ai ciclu neregulat, incepi sa consideri intirziere menstruala atunci cind au trecut deja numarul maxim de zile dupa care ti-a aparut vreodata menstruatia

#38 2006-12-21 13:48:45

anitza
Full member

da am luat postinor la scurt timp dupa menstruatie su dupa aceea nu am avut sangerari.

of,dar mereu am tinut minte cand a fost perioada si intarzierei nu au fost decat de una pana la maxim 3 zile sad acum de ce nu imi aduc aminte grater

dar zi-mi te rg,cat de bun e testul barza?Maine ma duc sa iau alt test,sa iau altceva!?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.