homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ajutor! herpes genital

#1 2007-02-16 21:12:50

ginny
New member
Inregistrat: 2007-02-16

ajutor! herpes genital

buna ziua!
am avut mare noroc ca am dat de acest site intrucat am gasit raspunsuri la multe nedumeriri pe care le aveam. acum insa ma confrunt cu o problema extrem de serioasa pt mine intrucat acum o saptamana in urma unui examen medical am fost diagnosticata cu herpes genital. inainte sa merg la dr, aveam discutii cu partenerul meu deoarece de vreo 2 saptamani nu mai aveam chef s-o facem iar acum dupa ce am primit acest diagnostic prietenul meu ma acuza ca l-as fi inselat. de 3 ani de cand sunt cu el nu am mai avut nici un partener iar inainte de el doar 2. nu imi explic cum am putut sa capat virusul asta intrucat el nu a avut niciodata nici herpes genital nici la gura si si la mine este prima oara. e adevarat insa ca destul de des am avut gardnerella si candida (pt care de asemenea nu am nici o explicatie: am o igiena corecta, un singur partener). e adevarat insa ca practic sex anal si de multe ori se intampla sa alternam sexul anal cu cel normal in cadrul aceleiasi partide fara nici o protectie.
deci, va rog spuneti-mi cum e posibil sa contactez herpesul genital atata timp cat am un singur partener si el nu a avut niciodata herpes.
in urma analizelor de laborator a secretiei a rezultat din nou gardnerella, coci gram pozitiv + inflamatie. este relevant pt diagnosticul cu herpes? este posibil sa fi fost diagnosticata gresit cu herpes?
va multumesc mult!

#2 2007-02-16 21:48:20

kukli
New member
Inregistrat: 2006-12-27

Re: ajutor! herpes genital

dar simti durere?simti ceva in zona?de obicei cand ti se pune diagnosticul de herpes trebuie sa fie erupt ca sa-l vada doctorul.sa stii ca puteai sa ai virusul in organism de multa vreme si doar acum sa fi aparut.sau posibil ca prietenul tau sa-l fi avut fara sa stie.mai ales ca ei nu prezinta de obicei simptome atunci cand erupe.eu zic sa mergeti sa-si faca si prietenul analiza de sange sa vezi dc are si el virusul in organism.

#3 2007-02-16 21:54:28

ginny
New member

cand am vrut sa urinez m-a usturat f tare...si a 2a zi m-am dus la dr. dar cu vreo 2 sapt inainte aveam o jena si cand aveam contact eram foarte "uscata"..de-aia nici nu prea aveam chef. dar de cand ma ung cu aciclovir (de vreo 4 zile) nu mai am nici o durere/jena, nimic...
cam dupa cat timp pot avea contact sexual din nou?

#4 2007-02-16 22:11:08

kukli
New member

dc aveai jena cand te stergeai cu hartia igienica sau usturimi la urinat atunci 100% e herpes.si 2 sapt ai stat fara sa faci nimic??deci asta e a 3-a saptamana.de obicei prima eruptie asa tine in jur de 3 sapt ...urmatoarele care le vei avea vor tine sub 10 zile si vor fi mai putin dureroase.
   inca ceva sper ca stii ca pt virusul simplex nu exista tratament o sa-l ai toata viata si o sa mai apara herpesul din cand in cand.asa ca daca vei mai avea un alt partener risti sa-l infectezi si pe el.si e recomandata o nastere prin cezariana.pe net scrie foarte multe despre el asa ca citeste mai mult acolo.
    in legatura cu sexul asteapta parerea doctoressei
p.s.nu mai face sex anal neprotejat si apoi normal...cine stie cu ce alte chestii te mai caftesti.
bafta!

Ultima oara a fost editat de kukli (2007-02-16 22:11:47)

#5 2007-02-16 22:31:23

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

dar ti-ai pus intrebarea daca si el ti-a fost la fel de fidel?

Publicitate

loading...

#6 2007-02-17 09:14:41

ginny
New member

sigur ca mi-am pus intrebarea...de fapt st ma si nelinisteste...adica ma intreb daca e posibil ca el sa fi avut contact cu altcineva, sa ia herpesul si sa mi-l transmita mie, fara ca la el sa fie vreun simptom (eruptie). adica sa fie doar purtator.
pt ca altfel nu-mi explic...e posibil sa-l ai dintotdeauna in organism si sa se activeze la un mom dat, eu stiu in conditii de stres, imunitate scazuta etc...sau se ia exclusiv prin contact sexual?

#7 2007-02-17 11:08:58

vonda
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-09

este posibil ca virusul sa existe dintotdeauna in organismul lui,fara insa a fi prezentat simptome..Daca ai incredere in el,si in relatia voastra..nu iti mai face probleme.Nu trebuie neaparat ca el sa fi facut sex cu altcineva,pentru ca virusul sa ii fi fost transmis.Este posibil sa se fi nascut cu el,insa datorita sistemului imunitar mai puternic,sa nu fi avut pana acum nici o eruptie.

#8 2007-02-17 11:34:00

ginny
New member

mersi..dar asta inseamna ca chiar si atunci cand nu erupe se transmite...deci pt mine totul este extrem de neclar...as vrea sa aimi spuna cineva cum poti face/capata herpes genital, toate mijloacele posibile, chiar si rare...si daca este posibil sa il fi avut eu in organism dintotdeauna, in ce conditii erupe...mersi frumos.

#9 2007-02-17 13:52:28

ginny
New member

mersi alexia...am fost azi la un medic dermato-venerolog si a vrut sa ma consulte, dar din pacate mi-a venit menstruatia deci nu s-a putut; am tinut totusi sa-i precizez ca am acelasi partener de 3 ani, ca la el nu a aparut nimic si ca niciunul dintre noi nu a mai avut herpes vreodata, i-am aratat si reteta + diagnosticul de la dr ginecolog dar mi-a zis ca ii pare rau, nu se poate pronunta cu exactitate, dar din cate ii spun eu se poate sa nici nu fie vb de herpes...mai ales ca nu ma doare, nu am niciuna din simptomele descrise in articolul http://www.eva.ro/sanatate/articol263.html ...doar o zi am avut acea usturime la urinat.
in fine, a ramas sa ma duc cand imi trece menstruatia...abia astept sa ma lamuresc odata!
ma intreb daca este posibil sa te inseli cand pui un asemenea diagnostic..adica pana la urma e vb de niste bubite cu puroi...care sa vad cu ochiul liber la un examen ginecologic, nu?
va multumesc inca o data  tuturor pt pareri!

#10 2007-02-17 14:50:09

kukli
New member

degeaba mai mergi dupa menstruatie ca acum oricum ti-a trecut de atata timp in caz ca despre asta este vorba.poti sa-ti dai seama daca ai virusul doar dc vei face o anliza de sange

#11 2007-02-17 22:07:05

ginny
New member

dr la care am fost azi nu a mentionat nimic de o aaliza de sange ci de una prin care se recolteaza ceva din tesut(puroiul) herpesului si se da la laborator...exista asa ceva?
si daac mi-a trecut eruptia si se vede numai la sange, pot in continuare sa transmit virusul? adik de cate ori am contact cu prietenul meu, tb sa ne protejam? k ma gandesc ca ar fi luat si pana acum daca era sa ia...

#12 2007-02-17 22:08:49

ginny
New member

va multumesc tuturor pt sfaturi si pareri. mi-ar placea sa aflu si parerea doctoressei...mersi.

#13 2007-02-19 10:32:37

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

parerea mea e ca avind in vedere(iarta-mi termenul insa descrie cel mai bine situatia asa ca il voi folosi) promiscuitatea ingrozitoare a vietii tale sexuale, herpesul ar fi cea mai mica problema. Notiuni elementare de igiena sexuala spun ca NU FACI SEX ANAL NEPROTEJAT CU PREZERVATIV PE CARE IL SCOTI SI IL ARUNCI IMEDIAT DUPA EXTRAGEREA PENISULUI DIN ANUS. Nu cred ca te-ai nascut cu herpesul si iata acum s-a activat. E posibil sa fie si altceva....nu musai herpes. Dermatologul e singurul in masura sa puna un diagnostic exact. Sincer te sfatuiesc sa mergi sa faci un test HIV(daca nu ai facut deja) sau sa-l repeti
In ceea ce priveste prietenul foarte ingrijorat ca e inselat, deseori cea mai buna aparare e atacul

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#14 2007-04-22 19:07:00

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

cateva intrebari legate de herpesul genital este posibil sa nu apara niciodata acele ulceratii daca ai virusul? si daca faci la buza herpes asta inseamna ca la un moment dat o sa faci si jos?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#15 2007-04-23 11:16:08

Al Pacino
Administrator

daca ai herpes la gura nu inseamna ca vei face si genital. sunt 2 tulpini diferite, ti-am mai spus asta, la un alt post. greu de presupus ca porti o viata intreaga virusul dupa tine si nu se manifesta niciodata avind in vedere faptul ca situatii de scadere a imunitatii apar slava domnului(banale raceli, menstruatia lunara, etc)

#16 2007-04-23 12:28:31

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

multumesc frumos pt. raspunsuri

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#17 2007-06-23 00:47:34

Ek.
New member
Inregistrat: 2007-06-22

buna seara,
am si eu cateva nelamuriri, sper ca doctoressa este draguta ca de obicei si imi va raspunde smile
in primul rand, este vorba despre herpes genital. prietenul meu a fost acum 2 saptamani la dermato pentru ca observasem niste besicute ciudate la el.medicul i-a dat clotrimazol si violet de gentiana - dezinfectarea zonei si folosire crema. in paralel am fost si eu la gineco si mi-am facut analiza secretie (mi-a iesit o candidoza) si pap (a iesit I). mi-a dat doc de acolo pastile la amandoi (fucovin sau ceva de genul, in orice caz pentru mine luam 4 odata, el la fel, si i-a mai dat si ceva in plus. din pacate nu am reteta la indemana). acum cand a fost din nou la dermato i s-a spus ca are herpes genital si medicul a spus ca de fapt clotrimazolul trebuia sa il foloseasca pe spatE (avea si acolo niste pete, dar alea sunt din copilarie si le trateaza in fiecare an cand apar). i-a dat alcovin (sau ceva in genul, am vazut scris numele pe aici pe site) si i-a spus sa revina la control.
ce ma intreb eu:
1. de la ce a putut lua/face acest herpes? suntem de 3 ani impreuna si niciunul nu a avut pe altcineva. singura posibilitate ar fi ca l-am luat din camin (am stat amandoi o perioada in camin si era un jeg de nedescris, eu una am fost la pamant in perioada aia) sau dintr-un hotel in care am stat 2 seri. stiu ca atunci cand am intrat inapoi in tara eu mi-am facut rapid programare la gineco pentru ca aveam mancarimi (el nu avea nicio besicuta)
2. daca aveam si eu herpes, imi iesea la analiza secretiei sau nu?
3. analizele de sange ma pot ajuta cu ceva? daca da, unde si cand as putea merge sa le facem?? (Bucuresti). nu as vrea sa merg la clinica pentru studenti, la medicul care da trimitere pentru ca sunt satula de medici care fac lucrurile in greata, ca doar e gratis si na. prefer ceva particular, insa nu prea stiu pe unde sa merg.
multumesc pentru atentie!

#18 2007-06-25 11:00:09

Al Pacino
Administrator

Ek, herpesul acela l-a luat de undeva prin contact sexual....e foarte posibil sa ti-l fi dat si tie...nu iese la analiza de secretie

#19 2007-06-25 15:41:15

Ek.
New member
Inregistrat: 2007-06-22

nu e prea incurajator ce imi spui sad
in orice caz.. ce analize trebuie sa fac? la sange? mukltumesc din nou.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.