homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sunt insarcinata?-3

#39 2007-02-22 16:06:07

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Sunt insarcinata?

cu placere

mami de minuni hjarta

#40 2007-02-22 16:27:59

persifona
Vizitator

eu_vreau a scris:

andrada2...am vazut in practica o doamna cu sarcina extrauterina rupta adusa cu salvarea...nu cred ca si-a dat seama ca are hemoragie interna ca era inconstienta...nu prea ai timp sa iti dai seama ca ai asa ceva...este risc f mare de deces daca nu se intervine la timp...daca e extrauterina poate veni menstruatia, dar mai putin si inchisa la culoare.
parca ziceai ca te-ai linistit...?!

andrada2, mama a avut o sarcina extrauterina acum vreo 7 ani. S-a trezit dimineata si ii era rau, a stat pana pe la pranz in pat si la pranz, cand s-a ridicat sa se duca la toaleta, a lesinat in hol. Nu vreti sa stiti ce sperietura am tras (eram decat eu cu ea acasa si aveam pe atunci vreo 13 ani) si nici acum nu stiu cum de m-a dus capu sa o ridic in fund si sa ii dau niste palme sanatoase ca sa-si revina..
A venit tata acasa, a dus-o in pat si a chemat Salvarea. Pana sa vina, mama vroia sa se imbrace si a incercat tata sa o duca in sufragerie, el mergand in fata si ea avand mainile incolacite in jurul lui. A lesinat de inca 2 ori pe o distanta de 3 metri.

N-ai cum sa nu-ti dai seama ca e ceva in neregula cand se intampla asa ceva.

#41 2007-02-22 16:51:33

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

andreea_miranda1979 a scris:

Vreau si eu sa stiu daca chisturile pe ol provoaca cancer uterin si daca problemele cu ficatul se pot datora anticonceptionalelor . As mai avea o intrebare exista " endometru hipoplazic " si ce ineamna ? Multumesc anticipat!

chisturile pe col nu prea vad cum ar putea determina cancer(depinde insa ce intelegi tu prin chisturi).
cu problemele cu ficatul, cam la fel stau lucrurile, depinde ce fel de probleme(oricum, cele datorate contraceptivelor sunt extrem de rare)
exista endomentru hipoplazic. Este un endometru dezvoltat incomplet sau insuficient

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#42 2007-02-22 18:52:54

ana_anna
Membru
De la: timisoara
Inregistrat: 2007-02-22

Multumesc mult doctoressa,da la 10 zile de la prima zi a ciclului am inpeput Dianne35.Daca ar fi vorba despre menstruatie si nu spoting va veni si sangerarea normala? Dr dermatolog mi-a dat Dianne35 si m-am gandit ca le pot lua in oricare alta zi decat cea prima cu protejare suplimentare in urmatoarele 7 zile.Va multumesc foarte mult

#43 2007-02-23 14:22:09

Al Pacino
Administrator

stapedius, daca atunci cind ai 7 zile de intirziere menstruala ai tot 7 zile de la contactul cu risc nu prea ai cum sa fii insarcinata. Presupunind eu ca, daca te stii cu un ciclu extrem de neregulat, nu incepi sa numeri arbitrar si nefundamentat zilele de intirziere. Mai departe, avind in vedere practic lipsa unui contact sexual finalizat nu vad motiv de discutie despre sarcina. In prima luna dupa contraceptive menstra poate intirzia si nici perioada fertila nu poate fi calculata. Zic asadar ca nu ai de ce sa te gindesti la sarcina pina una alta. Intreruperea se poate face pina in 12 saptamini(de preferat la 7-8 saptamini)
ana, le poti lua asa cum spui cu conditia sa fii sigura ca nu esti insarcinata(adica sa nu fi avut contact sexual in ciclul cu pricina, de preferat), atunci cind te apuci de ele. Iar la intrebarea asta nu mi-ai raspuns...deci....deocamdata ma vad obligata sa ma gindesc si la eventualitatea unei sarcini.
Daca e menstruatie...e menstruatie. In ceea ce priveste singerarea "normala"....si asta poate fi foarte bine normala

Publicitate

loading...

#44 2007-02-23 16:06:07

antigona
Full member
Inregistrat: 2006-11-02

doctoressa, mie nu mi-a mai venit menstruatia de pe 23 dec....mi-am facut un test de sarcina pe la sfarsitul lui ianuarie, a iesit negativ. avand in vedere ca sunt dupa AC, dereglarea asta inseamna ca nu se produce ovulatia? si daca nu s-a produs pana acum ar mai putea aparea in acest ciclu?

#45 2007-02-23 16:08:35

Al Pacino
Administrator

antigona, nu stiu ce sa zic despre ovulatia ta....intirzierea menstruatiei, nu e semn de lipsa a ovulatiei.
A trecut insa cam mult timp de la ultima menstruatie. Ar trebui luat ceva ca sa vina...

#46 2007-02-23 16:18:20

antigona
Full member

hm, eu ma gandeam sa mai astept totusi, poate vine......asta daca nu e prea grav....cum e cu cele 90 de zile cand incepe sa se considere grav, se calculeaza de la UM sau 90 de zile de intarziere?
test de sarcina nu imi vine sa fac, pt ca nimic nu ma face sa cred ca as fi insarcinata, in afara de intarziere si de faptul ca fac sex neptrotejat

#47 2007-02-26 11:43:03

stapedius
New member
Inregistrat: 2007-02-21

doctoressa, multumesc de raspuns.eu mi-am facut ieri un test si pare ok, la 8 zile de intarziere.oricum , pana vine , mai tot fac smile

#48 2007-02-26 11:48:20

Al Pacino
Administrator

antigona, 90 zile de intirziere....eu zic totusi sa faci un test de sarcina, pentru buna regula si daca iese negativ sa iei Duphaston ca sa vina menstra. Asta ca sa iti dai sansa sa ramii totusi gravida

#49 2007-02-26 14:44:07

antigona
Full member

doctoressa, mi-a venit menstruatia ieri.
multumesc oricum pentru sfaturi

#50 2007-02-28 12:07:15

stapedius
New member

doctoressa, am facut si al 2 lea test de sarcina , si sunt cam in a 11 a zi de intarziere.acum cred si eu ca nu am nimic, pt ca testele au iesit cu o linie de firecare data . ce imi recomanzi insa , sa mai astept cateva zile sa imi vina , sau sa merg urgent la un medic ? multumesc. [ mi-e frica sa nu explodez smile ]

#51 2007-02-28 12:19:59

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

incearca o analiza la sange!

#52 2007-02-28 13:01:36

Al Pacino
Administrator

stapedius, mergi la medic, iti va da ceva sa iti vina menstra

#53 2007-02-28 18:41:35

stapedius
New member

o sa merg, multumesc mult .
acum insa am citit pe altundeva pe forum ca testul este concludent la 3 sapt de la contactul problema .cel putin asa afirma un user.asa sa fie?daca asa este , m-oi intoarce la paranoia , pt ca la mine nu au trecut decat aproape 2 saptamani sad
si inca ceva, cand apar simptomele de sarcina?somn, dureri de sani, samd?
gracias! si un 1 martie dragut pt toate fetele.

#54 2007-02-28 20:07:06

o'hara
Platinum member

e valabila varianta cu 3 saptamani

mami de minuni hjarta

#55 2007-02-28 20:16:08

evilpink
Banat

dar este concludent si la 7 zile de intarziere a menstruatiei cat despre semnele de sarcina ele apar dupa oprima luna eu cel putin asa stiu

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#56 2007-02-28 20:18:16

o'hara
Platinum member

7 zile de intarziere =  3 saptamani de la contactul cu risc (dupa ovulatie pui 14 zile = CM)

mami de minuni hjarta

#57 2007-02-28 20:20:39

evilpink
Banat

deci asa se calculeaza? multumesc eu_vreau

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.