homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mai multe despre HPV-2

#20 2007-04-23 12:27:59

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Mai multe despre HPV

curly a scris:

diagnosticul citologic final mi-a iesit L-SIL cu HPV si inflamatie cu candida albicans..pentru cadida mi-a dat tratament chiar dupa examen ovule mycoheal 200 pt 7 zile si clotrimazol 1% ..simptomele s-au mai redus..
azi dupa rezultat si la 2 sapt de la terminarea acelui tratament mi-a dat ovule cervugid 12, pauza 7 zile si inca o cutie de 12..
nu-mi place sa ma stiu bolnava, ma simt groaznic..desi am relatie stabila eu o sa practic abstienta..
si intrebarile mele la tine doctoressa ar fi: ce pot face eu in afara de tratament? cum ma pot ajuta? regimul alimentar l-am schimbat, multe iaurturi cu bifidus, fructe, legume..eu sunt si vegetariana, nu mananc nici un fel de carne..singurul lucru la care mai lucrez sunt tigarile pentru ca de cand am aflat parca m-am transformat intr-o fumatoare(inainte fumam ocazional)..in prospect la cervugid scrie ca "se va evita alcoolul...tigarile"..o bere pe sapt e ok?
orice alt sfat e binevenit..sunt trista rau..sad

mai mult de atit nu stiu ce poti sa faci.
tratamentele vor tine sub control virusul, eu nu am auzit ca ar disparea din organism...imi pare rau. Foarte important e sa iti pastrezi psihicul intreg, nu are rost sa iti dai intreaga existenta peste cap

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#21 2007-04-24 10:33:31

curly
New member
Inregistrat: 2007-02-21

n-as vrea sa mai stresez pe nimeni suplimentar, sunt eu suficient..
dar..
citesc intr-una pe net tot ce gasesc despre HPV, am ajuns si la articole in engleza, unde am gasit clar ca nu se scapa..
am ajuns sa le citesc pe toate din nou..
si mai am niste intrebari:
l-sil cu atipii hpv a fost rezultatul testului meu pap..mai sus spuneai doctoressa ca asta nu inseamna neaparat hpv, ca trebuie facut testul hpv pentru a stii sigur..ce altceva ar putea fi daca nu hpv? adica ce altceva poate aparea sa fie doar cu suspiciune de hpv?
unde ai recomanda sa-l fac daca si cand s-ar decide doctorita mea sa mi-l recomande?
uite un link despre cervugid si doctoru care a inventat ovulele: http://www.evenimentul.ro/articol/infec … terin.html
nu inteleg..baietii la care se manifesta sunt totusi purtatori orice ar face? sau doar daca se manifesta il au si daca practica o igiena riguroasa (citez din articol) nu il au chiar daca au avut contacte sexuale cu femei purtatoare?
n-am prea dormit noaptea asta, in sf am povestit unor prieteni despre rezutat..sad..parca mai vroiam sa te intreb ceva..
uff..intre timp astept cand ai timp sa ma mai lamuresti putin..

#22 2007-04-26 16:50:02

curly
New member

doctoressa?
te-am vazut online si ma gandeam ca poate apuci azi sa-mi raspunzi la mesaju anterior..
ma bazaie treaba asta enorm..

#23 2007-04-26 17:14:49

Al Pacino
Administrator

da...am avut probleme cu comp...adica nu mi-a mers tastatura...ma rog, s-a rezolvat.
sa o luam pe rind: nu se scapa, asa stiam si eu.
recomand sa faci testul la institutul Cantacuzino. Cel mai adesea, acest tip de leziuni(L-SIL) apar ca urmare a infectiei cu HPV insa pot sa apara si din alte cauze. Practic, L-SIL include infectia cu HPV, deci documenteaz-o.
stiu articolul cu pricina..sincer insa, mie produsele care rezolva totul si orice nu imi inspira incredere. E un defect al meu
Baietii, ca si fetele, daca au luat virusul nu mai scapa de el. Asadar, daca au avut odata leziunile, au virusul mereu. Ca si fetele, nu sunt contagiosi tot timpul. Igiena sexuala corecta ajuta la prevenirea infectarii cu oricare dintre BTS.

#24 2007-05-02 09:30:16

curly
New member

am luat si eu o pauza zilele astea de la efectele hpv-ului si m-am documentat mai mult cum sa-mi ajut organismu sa lupte..
stii doctoressa , nici eu nu prea cred in articolele despre produse care rezolva totul, dar mai ajuta si ele la psihic asa ca le accept..
acum revin cu alte intrebari:
1. am intrat pe site la cantacuzino si nu am gasit in lista lor de analize cea pt hpv..stii sigur ca se face? ai idee cat costa? se fac 2 teste separat pentru low risk si high risk sau e 2 in 1?
2. l-sil inseamna ca nu o sa fac veruci, condiloame, negi etc..sau daca am hpv exista riscul sa fac, indiferent de tulpina  virusului care as avea-o?
3. momentan practic abstinenta..si cum nu stiu daca prietenul meu are virusul (am citit ca nu exista teste pentru barbati) sau daca e activ..de fapt vroiam sa te intreb cand nu e contagios virusu? ce trebuie sa-mi iasa la analize sa nu fie contagios? sa dispara l-sil -ul? sau cum?...si cum ai defini in cazul meu igiena sexuala corecta? dus inainte, dus dupa? neaparat prezervativ? eu cand am mers la ginecolog am mers sa-mi prescrie anticonceptionale pe care nu am mai apucat sa le iau, si chiar imi placea ideea sa scap de prezervativ..
acum astept sa intri si poate sa ai putin timp si de mine..
mersi..

Publicitate

loading...

#25 2007-05-02 12:36:35

Al Pacino
Administrator

virusul nu se transmite daca nu ai leziuni active.
ziceau fetele pe forum ca la institutul cantacuzino se face tiparea, da o cautare....sunt teste separate pentru low risk si high risk. Nu mai insista atita cu virusul asta pina nu esti sigura ca il ai
Uite un link unde gasesti mai multe locuri unde [poti face analiza, cu preturi cu tot
http://forum.anticonceptionale.ro/viewtopic.php?id=5566
igiena corecta inseamna spalat in vagin inainte si dupa contactul sexual, in afara lui, spalat in vagin nu mai des decit la 3 zile, doar cu apa, cu mina nu cu irigatorul daca se poate. Nu e neaparat prezervativ. Pina nu elucidam insa complet problema leziunilor de col si nu le vindecam nu te sfatuiesc sa iei contraceptive orale

#26 2007-05-02 23:29:20

lorellay
New member
Inregistrat: 2007-02-15

doctoressa vin si eu cu o intrebare la acest topic.....daca am facut vaccinul  Gardasil acum cateva zile si inca nu mi-am facut testul pap este vreo problema? eu am  intrebat-o pe doctorita si mi-a zis ca nu este nimic grav si ca testul pt depistare pot sa-l fac cand vreau si ca acest vaccin ma protejeaza impotriva cancerului de col uterin...asa ca l-am facut....numai ca acum nu stiu daca am facut bine sau nu...trebuia sa-mi fi facut intai testul sa vad daca am ceva? si inca un lucru pe care nu-l stiu, ai idee daca acest vaccin afecteaza pe viitor fecundarea? daca am facut primul vaccin acum, peste cateva luni trebui sa ma duc pt a 2 a serie si peste alte cateva luni pt ultimul vaccin si pe viitor vreau sa am copil, crezi ca poate afecta cest lucru si sa nu mai pot face copii....am tot citit despre Gardasil, nu am gasit ceva care sa specifice acest lucru, dar imi este un pic teama..... crezi ca este bine ca mi-am facut vaccinul? multumesc din suflet pt tot !  iti doresc o seara frumoasa  si maine o zi usoara ! multumesc inca o data din suflet pt sfaturile pe care mi le vei da  si pt timpul pe care mi-l acorzi !

" Ce e amorul? E un lung prilej pentru durere,
Căci mii de lacrimi nu-i ajung
Şi tot mai multe cere." (Mihai Eminescu)

#27 2007-05-03 09:19:49

curly
New member

pt a face vaccinul trebuia sa faci testu hpv si sa-ti iasa negativ, nu papu..testul HPV-ADN..
daca cumva ai deja hpv-ul(sper ca nu) vaccinu l-ai facut degeaba..
aa..si vaccinu ala te protejeaza doar impotriva unor anumite tulpini de hpv, in principiu alea cu risc crescut de a provoca cancer de col..insa tot mai poti contacta alte tulpini de hpv..
despre sarcina si vaccin nu stiu nimik, subiectu nu m-a interesat, eu nu vreau copii..dar mi se pare firesc sa nu iti afecteze nicicum sarcina..
sper sa te lamureasca doctoressa mai mult..
cat despre mine doctoressa, nu  pot sa nu ma stresez, tre sa ma pregatesc pentru ce e mai rau..altfel o iau razna pe moment..mersi oricum pentru tot

#28 2007-05-07 12:24:56

Al Pacino
Administrator

e cum spune curly....daca ai deja virusul....indicatiile sunt foarte clare: vaccinul e recomandat persoanelor care nu au avut contact cu virusul. Ce sa iti zic mai mult?
Ai facut o gramada de alte vaccinuri in copilarie...faptul ca faci vaccinuri nu te impiedica sa faci si copii

#29 2007-05-09 00:03:47

lorellay
New member
Inregistrat: 2007-02-15

multumesc pentru raspund doctoressa !
problema este ca eu nu am facut nici un test de depistare a virusului , insa m-am bagat direct la vaccin, de accea nu stiu daca am facut bine si daca ar trebui sa mai continui cu urmatorul vaccin peste 2 luni...d-voastra ce credeti ca ar trebui sa fac? sa nu ma mai duc pt  urmatorul vaccin, sau sa-l fac in continuare fara sa stiu daca am virus sau nu?
va multumesc inca o data pt timpul acordat !
va pup !

" Ce e amorul? E un lung prilej pentru durere,
Căci mii de lacrimi nu-i ajung
Şi tot mai multe cere." (Mihai Eminescu)

#30 2007-05-09 11:25:06

Al Pacino
Administrator

eu zic sa mergi la institutul cantacuzino si sa vorbesti cu cei de acolo(la virusologie). Te vor indruma

#31 2007-05-17 09:48:06

curly
New member

doctoressa..ieri a fost ultima zi cand am luat ultimu ovul cervugid..acum tre sa astept o sapt si merg iar la analize..
ideea e, si cred ca am mai spus,  eu am practicat abstinenta inca de la primul control cand mi-a spus de posibila candida..
asta se intampla pe la sf lui martie..
intre timp am fost si certata cu baby, deci nu mi-a fost greu sa ma abtin..dar acum totul e bine si tare mi-e greu sa ma mai abtin..
doctorita nu mi-a recomandat abstinenta in timpul tratamentului pt ca oricum i-am spus ca o sa o practic, deci nu stiu daca chiar era nevoie..dar acum ca am terminat tratamentu? e ok cu prezervativ si igiena riguroasa? si cu oralu cum ar sta treaba?..teoretic din cate am inteles eu as putea sa-i fac(i-am si facut) pt ca el nu are simptome, dar pe el nu l-am lasat..tre sa astept pana se vindeca leziunile , nu? cu manuta curata e ok?
sau mai bine astept inca o sapt pana ma duc la control sa-mi spuna?
o fi valu de caldura de vina, dar am chef..si oricum m-am mai calmat cu hpv-ul..
iti multumesc anticipat si tare sper sa-mi poti raspunde azi..

#32 2007-05-17 14:45:19

Al Pacino
Administrator

curly....despre ce leziuni vorbim? despre cele de col? tu nu ai condiloame...deci nu reiese de nicaieri cu certitudine ca ai avea HPV....in ceea ce priveste candida, e ok sa faci sex de oricare vrei tu....si din punctul de vedere al leziunilor de col...singura grija este hpv-ul....pentru care nu avem probe de leziuni active(de fapt nu avem probe ca l-ai avea...avem doar suspiciuni)

#33 2007-05-17 18:41:54

curly
New member

pai sa presupunem ca dupa tratament nu mi s-au vindecat l-sil-urile si ca ar putea fi chiar hpv..ce fac? astept alte rezultate? no sex?

#34 2007-05-18 10:09:41

Al Pacino
Administrator

daca presupunem asa mergem si facem tipare pentru HPV ca sa vedem daca presupunem sau nu corect. Si facem sex cu prezervativ

#35 2007-05-18 12:03:19

curly
New member

asa..cam asta  vroiam sa stiu, daca se poate cu prezervativu..
in rest astept ziua de joi sa merg la control..
mersi mult de tot..smile
si pentru moment nu mai am intrebari..cred ca ati scapat de mine weekendu asta tongue

#36 2007-05-30 09:08:58

curly
New member

trebuia sa ma duc sapt trecuta la gineco, nu am mai putut si din cauza racelii, nu ma simteam bine..etc..
m-am dus ieri..mi-a spus ca s-au vindecat f bine leziunile de la cervugid, dar ca prefera sa-mi mai dea o cutie si dupa sa facem papu..singura mea intrebare a fost : daca pot incepe sa iau anticonceptionalele..a spus da..
ma rog, abstinenta pe parcursu tratamentului era implicita..
despre hpv nu am apucat sa o bat la cap pt ca eu deja asteptasem 2 ore pana mi-a venit randu si mai era o coada afara la dansa de speriat..dar am intrebat-o daca dupa a 3-a cutie de cervugid fac testu hpv?..ea s-a exprimat ceva de genu ca vedem noi dupa pap, ca am putea face tiparirea (ca si cum am stii ca e hpv sigur) si vedem daca facem vaccinu(ala stiam ca se face doar daca testu hpv e negativ) aa..si analiza a zis ca se poate face si de sange(eu stiam ca hpv-ul nu se detecteaza in sange, doar in secretie)..
ce parere ai doctoressa despre toate astea?
adica la faza cu vaccinu s-a exprimat ca si in alte cazuri despre care am mai citit..un fel de: daca virusu nu e activ se poate face vaccinu..pe cand eu stiam ca daca virusul e prezent in orice  stare Nu se poate face vaccinu..
si mai vroiam sa te intreb..sa-ti dai cu parerea..ma apuc sa iau anticonceptionale, dar daca am spotting o luna,2,3? si nu pot merge sa-mi fac papu? ce zici sa fac?
mersic pt cand iti poti face timp si de mine

#37 2007-05-30 10:26:20

Al Pacino
Administrator

in primul rind ca analiza care se face pentru hpv e tipare...separat pentru tulpinile hogh risk si pentru cele low risk....in al doilea rind ca poti sa te apuci de contraceptive. Daca vrei sa stii cum stai poti face paps-ul si acum....il repeti eventual dupa aceea(dupa noua cura de cervugid)....eu zic sa nu pui raul inainte si ma refer la spotting...poate ca nu vei avea deloc

#38 2007-06-19 16:17:28

Xeli
New member
Inregistrat: 2007-06-19

Salutare tuturor,

In primul rand vreau sa spun caci ceea ce o sa scriu se bazeaza pe experienta cu acest virus. Sunt "fericita" castigatoare a unui HPV16 crescut bine de mine de 7 anisori.

Vreau sa subliniez ca nici macar prezervativul nu te protejeaza impotriva HPV-ului fiindca el traieste in mucoasa vaginala.

schumiholic: In ceea ce priveste mama ta...este posibil sa aiba hpv dinaintea relatiei ei cu tatal tau, sau tatal tau sa fi avut asa ceva inainte de a o cunoaste pe mama ta, iar cum este posibil datorita unei caderi a sistemului imunitar virusul sa fi izbucnit.

Intr-adevar nu exista tratament inca...si nu poti spune ca l-ai omorat cu sistemul imunitar...Poti sa il aduci intr-o stare "adormita" zic eu...dar ramai cu el in organism.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.