homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mai multe despre HPV-3

#39 2007-06-19 16:51:31

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28

Re: Mai multe despre HPV

Xeli, vad ca esti foarte informata in acest domeniu! Din cate stii tu, este posibil ca un test sa aiba un rezultat gresit? In sensul sa ti se depisteze tulpini high risk, dar de fapt sa nu le ai? Pentru ca am citit ca testul asta poate avea si un rezultat fals-pozitiv. Iar recoltarea, daca nu e facuta "ca la carte", poate sa schimbe rezultatul?

If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

#40 2007-06-19 17:00:12

Xeli
New member
Inregistrat: 2007-06-19

schumiholic: Da, din pacate este adevarat.

Mi s-a intamplat chiar mie, dar invers.
Fusesem deja operata de ani de zile de condiloame cand am aflat de test...iar cand m-am dus dupa rezultat au spus negativ...m-am crizat, am facut circ, au chemat directorul caruia i-am explicat ca nu are cum sa fie negativ...Acesta mi-a explicat ca se poate sa fie gresit caci poate nu mi-a fost recoltata bine proba...a fost intelegator si mi-a refacut gratis testul, dar de aceasta data am fost la un doctor pt recoltare, sugerat de acesta.

De acea este important ca cel ce-ti recolteaza sa stie cum se face...sa aiba experienta in hpv si recoltari de acest gen.

Dar daca iti spune ca e pozitiv...ma gandesc ca sunt sanse mai mici sa fi gresit recoltarea...
Daca ai suspiciuni...repeta testul clar...dar pune alt doctor sa iti recolteze...si o sa vezi daca a fost eronat sau nu.

Sunt informata....pt ca m-am lovit si eu...si intr-un final m-am informat:D

Toate cele bune.

#41 2007-06-19 17:13:06

schumiholic
Hero member

Cea care mi-a recoltat a fost chiar doctorita mea ginecolog, in care aveam mare incredere pana in momentul in care am vrut sa ii pun mai multe intrebari despre hpv si mi-a spus ca ea nu prea se pricepe, ca cei de la laborator stiu. Am ramas masca la asemenea raspuns. Drept pt care ma gandesc sa repet testul chiar la laboratorul unde am dus prima data proba. Ca banuiesc ca ei au oameni specializati in asa ceva... Prima data am facut HPV-ADN High Risk. Azi am aflat de genotipare care iti arata exact tulpinile pe care le ai. Dat fiind faptul ca nimeni nu mi-a explicat, eu am crezut ca testul ala arata ca am toate tulpinile. Dar in fine, una e de ajuns. Asa ca acum sunt intr-o dilema? Sa repet testul ADN? Sau sa fac genotiparea? Sau sa fac o colposcopie (asta mi-a recomandat alt medic)...

If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

#42 2007-06-19 17:24:06

Xeli
New member

Eu iti sugerez clar sa refaci testul...mai ales ca cea care ti-a recoltat nu se pricepe...

Din acest motiv am schimbat eu o gramada de doctori pana sa ajung sa ma inteleg cu unul pe tema asta. Inclusiv la dr. Munteanu (arhicunoscut pt fertilizari in vitro...are niste preturi zici ca e hotel de cinci stele)...l-am intrebat daca pot face tipizarea in romania, in ce oras, etc...mi-a zis ca sigur nu se face in timisoara...m-am dus la el urmatoarea data si l-am informat ca se face de ani de zile si unde,  sa ii pun intrebari de detaliu bazandu=ma pe ce citisem...a inceput sa imi zica "dar te crezi doctor domnisoara?. Pe mine m-a deranjat atitudinea multora...de genul "nu stiu multe, dar daca nu te doare nimic, de ce te ingrijorezi?" Daca as fi ministru sanatatii...i-as trimite periodic pe doctori la specializari...sa mai afle si ei ce e in lume...noile tratamente, etc...caci si eu am fost uimita de cati sunt pe dinafara cunostiintelor de hpv.

E posibil ca la colposcopie sa nu iti iese nimic...asta e bine sa o faci oricum o data pe an...deci nu ti-ar strica.

Un alt exemplu este: papa nicolau mie mereu mi-a iesit II, deci normal...desi eu am hpv de ani de zile...Deci daca faci PAP nu inseamna ca ai vazut daca ai hpv sau nu.

Plus eu colposcopie imi fac regulat...si de fiecare data imi spune ca am colul minunat, ca de copil mic.

Aici este un singur test...numit Tipizare HPV...care iti spune daca e negativ sau pozitiv..si eventualele tulpini...nu sunt 2 teste separate.

Daca acolo asa e...clar prima data refati testul ADN.

#43 2007-06-19 17:30:47

schumiholic
Hero member

Aici sunt 3 teste: HPV-ADN High Risk care iti spune daca ai tulpini cu risc crescut si ti le insira (asta mi-a iesit mie), HVP-ADN Low Risk care iti spune daca ai tulpini cu risc scazut si mai nou, genotiparea, care iti spune exact ce tulpini ai. Si ma bate gandul sa fac genotiparea, ca daca am intr-adevar HPV, sa stiu exact ce tulpina/i; iar daca, in cel mai fericit caz primul test a fost gresit, in mod normal, nu imi va gasi nimic. Sa dea Domnul sa fie asa!

Publicitate

loading...

#44 2007-06-19 17:34:06

Xeli
New member

Bafta multa....
Fa-ti atunci genotiparea.
Sincer...sper sa iti iese negativ...si sa mergi apoi la doctorita care ti-a recoltat initial si sa ii ceri daune morale pt nestiinta ei...poate ii si tragi una:D

#45 2007-06-19 17:40:43

schumiholic
Hero member

Xeli a scris:

si sa mergi apoi la doctorita care ti-a recoltat initial si sa ii ceri daune morale pt nestiinta ei...poate ii si tragi una:D

Nu asta intentionez! Pentru ca e o tipa foarte de treaba. Si ma inteleg foarte bine cu ea. Dar in fine, voi vedea ce va fi...

#46 2007-06-19 17:45:34

Xeli
New member

Eu inca sunt suparata pe doctorii care nu mi-au oferit informatiile cand aveam nevoie de ele...Pt ca nu mi-au spus "nu stiu acum, dar o sa ma informez si iti spun data viitoare". Nici unul dintre cei necunoscatori de hpv nu a avut atitudinea asta....sau nici macar nu au spus "Eu nu stiu, dar te trimit la un coleg de-al meu care are experienta cu hpv"

De aceea am spus ce este mai sus.

#47 2007-06-19 17:48:10

schumiholic
Hero member

Da, si e foarte rau sa iti pui baza intr-un doctor, luand de buna tot ce zice si apoi sa te trezesti ca nu e asa...

#48 2009-03-06 18:13:31

angica
New member
Inregistrat: 2008-11-08

o persoana diagnosticata cu HPV nu are voie sa ia anticonceptionale si sa faca sex neprotejat?

#49 2009-03-06 18:25:18

complez
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09

bai fetelor va rog eu fiti realiste. cand va aud " sunt cu el de 189731872 de ani si stiu sigur ca imi e fidel" ma apuca plansu. chiar nu ati invatat ca barbatii sunt asa cum sunt si 99% isi inseala prietena/iubita/logodnica/sotia macar o data in viata? nu poti sa ai incredere, nu ai de unde sa stii cu cine umbla. poate doar o face cu una o data la o betie sau la vrajeala dar e de ajuns sa se umple de boli. cum si mie mi-a fost de ajuns unul ca sa ma umplu de toate cele. virusul asta nu a venit singur, nu il luam din cartofii prajiti de la mcdonals sau morcovii pe care ii punem in ciorba. open your eyes zic eu

#50 2009-03-06 18:25:29

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

ai voie dar risti sa-ti infectezi partenerul

#51 2009-03-06 18:35:49

angica
New member

dar anticonceptionalele sunt interzise?

#52 2009-03-06 18:43:31

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu, nu sunt interzise

#53 2009-03-06 19:00:01

angica
New member

urmez tratam cu canesten, betadine si cervugyd ptc aveam mancarimi si iritatii(candida probabil, o sa vad la pap), dar acum am o pb si mai mare zic eu...mi-a iesit ca un negulet la intrare in vagin il am de doua sapt,mi-e teama sa nu fie condilom si sa am hpv, nu au mai aparut altele.e posibil sa nu mai fi aparut ptc n-am mai avut contact sexual pe per tratam? sa continui cu abstinenta?la inceput am grezut ca e cosulet, dar ar fi trebuit sa treaca pana acum. am un prieten de 5 ani si suntem impreuna 24 de ore din 24. daca nu e de la el care ar putea fi cauza, in cazul in care as avea hpv? mentionez ca sora mea are hpv de aproape 1 an de zile...ms mult

#54 2009-03-06 23:40:14

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Cata dreptate ai Complez! lol  Dar lasa ca trece si asta. Chiar pe topicul asta zicea Xeli ca i s-a negativat testul ( iar ei nu-i venea sa creada, si facea scandal). Sunt curioasa, cand a repetat testul , ce i-o fi iesit: pozitiv sau negtiv?

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#55 2009-03-07 14:20:28

complez
Full member

ah mie-mi zici  lol

#56 2009-03-14 16:22:56

angica
New member

sora mea are HPV, a urmat tratat cu aldara(4 cutii) si continua sa-i apara condiloame. doctora a zis ca nu mai are voie sa se dea cu aldara si ca trebuie sa faca neaparat vaccinul pentru HPV ca alta solutie nu are.eu am citit pe forum ca vaccinul tb facut doar daca nu esti infectat.dar doct a zis ca tb facut ca sa nu-i mai apara condiloame.ok, n-o sa-i mai apara, dar cele pe care le are cum dispar, ce trebuie facut? ei ii este frica sa faca vaccinul, dar doct i-a spus ieri la control:" ce, vrei ca peste 1 an sa te vezi in pamant?". deci, trebuie facut neaparat acest vaccin chiar daca esti infectat?? va rog frumos sa-mi rasp

#57 2009-03-14 17:03:57

complez
Full member

bai chestia asta cu persoanele carora nu le trec negii si tot reapar pe mine ma sperie ingrozitor. deci mi se pare oribil, deprimant sa iti tot apara condiloame la nesfarsit. adica le tratezi, iei si suplimente imunitare si tot nu se rezolva? pai si atunci ce ramane de facut? sa ce? sa nu mai ai viata? mi-e si frica sa nu fiu una din acele persoane...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.