homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

POSTINOR-112

#2110 2009-12-07 21:23:44

izuuu
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-03-08

Re: POSTINOR

buna seara, am si eu o intrebare. am avut 2 zile foarte complicate in care am intarziat luarea pastilelor (anticonceptionalele-microgynion) luni seara trebuia sa le iau la 22 seara si le-am luat la 12 ziua urmatoare si marti seara am uitat iar de ele si le-am luat ziua urmatoare la 12 dupa-masa...acum intrebarea mea e: cand voi fi protejata? daca sambata a fost ultima pastila din folie (a 4 a pastila) sunt protejata peste 4 inca zile, desi este pauza? sau peste 4 zile de la inceperea unei noi folii dupa terminarea menstrei? multumesc frumos si astept raspunsurile voastre daca se poate

Ultima oara a fost editat de izuuu (2009-12-07 21:25:10)

#2111 2009-12-13 18:21:58

izuuu
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-03-08

imi raspunde si mie cineva va rog??? am avut un contact neprotejat fiind pe menstruatie..si vreau sa stiu daca , sunt protejata, desi am luat pastilele cum am scris mai sus (doar 3 mai ramasesera din folie) dar trecusera 8zile...nu stiu cum se calculeaza daca uit pastila zilele acelea 7

#2112 2009-12-13 18:45:26

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

esti protejata dupa ce inghiti 7 pilule consecutiv.
deci...in pauza nu esti protejata...dar vei fi dupa 7 pilule de pe folia urmatoare.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#2113 2009-12-25 23:55:07

Elfie
New member
Inregistrat: 2007-01-17

Buna! Am si eu mare nevoie de sfaturile voastre... Eu iau Logest in fiecare seara la ora 20:00. Astazi, vineri, la 20:00 am constatat ca ieri la 20:00 am uitat sa iau pastila (era a 7-a din folie) si azi am avut contact neprotejat... Azi la 20:00 am luat o singura pastila, cea de azi, iar la 22:30 am luat prima pastila de postinor 2. Pot sa iau acum si pastila de logest pe care am uitat-o ieri? si inca o intrebare: continui cu AC sau pt ca am luat postinor2 trebuie sa le intrerup? si daca pot sa le iau in continuare, cand voi fi din nou protejata? Multumesc!

#2114 2009-12-26 00:09:11

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

1 Nu cred ca mai are vreun rost sa iei si pilula uitata.
2 continui sa iei ac in mod normal, nu afecteaza cu nimic faptu ca ai luat postinor
3 vei fi protejata pana iei 7 pilule consecutiv, deci pana atunci foloseste prezervativ in caz de contact.

Publicitate

loading...

#2115 2009-12-26 00:13:51

Elfie
New member
Inregistrat: 2007-01-17

Multumesc mult, mult de tot!!! Asa am sa fac.
Craciun Fericit!

#2116 2009-12-26 00:27:36

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

Cu placere, Craciun fericit si tie!

#2117 2009-12-26 10:28:23

rozalina_
New member
Inregistrat: 2009-11-13

salut fetelor! sunt intr-o situatie confuza...pe 6 noiembrie am avut un act neprotejat, am luat postenor a 2 zi, pe 10 noiembrie am avut niste singerari care au durat exact ca perioada de CM eu crezind ca chiar e CM pe 24 mi-a venit CM normal cu intirziere, am facut niste teste ca s ma asigur ca e totul bine, acuma in luna decembrie e 26 deja si nu-mi vine CM, intirzie deja 2 zile si nici un simptom, parca putin m-ar durea mamiloanele... voi ce ziceti fetelor e posibila sarcina? sau dereglari a CM, nu mai inteleg nimic....

#2118 2009-12-26 11:36:10

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

cel mai probabil e vorba de o dereglare dupa postinor si oricum, 2 zile nu e mult
ai mai avut contacte neprotejate?

#2119 2009-12-26 11:37:17

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Cel mai sigur e o dereglare cauzata de postinor. Eu zic sa mai astepti menstra caci ea va veni.

Fericita mamica de Aida Maria!

#2120 2009-12-26 12:00:43

rozalina_
New member
Inregistrat: 2009-11-13

nu am mai avut contacte neprotejate, astept atunci. Merci mult fetelor! Un cuvint bun intr-o situatie potrivita e cel mai placut! :-*

#2121 2009-12-27 12:38:53

anida
New member
Inregistrat: 2008-02-19

buna fetelor, in primul rand sarbatori fericite!
as avea o intrebare pentru voi pentru ca sunt foarte nelinistita. acum 2 luni am fost nevoita sa iau postinor, mentionez ca iau si anticonceptionale. de atunci o data a venit o menstra, cea provocata probabil de postinor, care a fost foarte putin abundenta, si apoi o menstra mai abundenta decat de obicei, care a durat normal, dar apoi a urmat o zi fara nici o sangerare, si inca o zi cu o sangerare slaba, ca in ultima zi, usor maronie. am zis ca probabil din cauza postinorului. si luna aceasta din nou menstra abundenta, 4-5 zile ca de obicei, o zi de pauza, si din nou o scurgere maronie, apoi o zi de pauza si azi iar o scurgere maronie.
intrebarea mea e... poate sa fie ciclu peste sarcina? pentru ca din cate am citit, poate sa fie mai abundenta. mie nu mi s-a parut diferita ca si culoare, doar ca a venit putin mai mult, si a avut acea zi de pauza si apoi iar o zi in care sa curga.
alte simptome de sarcina nu am. poate fi ciclu peste sarcina?

#2122 2009-12-27 13:34:42

YoHanna
Insomniac member

eu zic k e dereglare de la postinor....si nicidecum sarcina smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#2123 2010-01-07 23:58:13

andyka
New member
Inregistrat: 2010-01-07

ionela a scris:

Postinor

Ce este contracepţia de urgenţă?

Contracepţia de urgenţă este o metodă de prevenire a sarcinii nedorite care poate fi folosită pe parcursul a cîteva zile după un contact sexual neprotejat (dacă nu a fost folosită nici o metodă de contracepţie, prezervativul s-a rupt sau după un viol). Această metodă acţionează, reţinînd ovulaţia sau împiedicînd implantarea ovulului fecundat pe peretele uterin.

Ce este Postinor?

Este un preparat cu o doză calculată experimental de substanţă activă care permite prevenirea unei sarcini nedorite. Această metodă este eficientă dacă pastilele au fost administrate după un act sexual neprotejat în conformitate cu instrucţiunile. Cu cît mai devreme se administrează cu atît e mai bine.

Ce conţin pastilele Postinor?

Pastilele conţin o substanţă sintetică similară hormonului Levonorgestrel care intră, de asemenea, în componenţa preparatelor contraceptive obişnuite. Însă, în pastilele Postinor acest hormon se conţine într-o doză mult mai mare decît în pastilele contraceptive obişnuite. În ambalajul „Postinor-2??  veţi găsi 2 pastile care trebuie luate una după alta, la un interval de 12 ore.

În ce perioadă de timp acţionează Postinor-ul?

Pastilele Postinor, folosite în cazuri urgente, se indică să se ia în primele trei zile (72 de ore) după contactul sexual neprotejat. Deci, în situaţiile urgente, în cazul unui contact sexual neprotejat sau folosirii incorecte a altor metode de contracepţie, femeia are la dispoziţie 3 zile pentru a se adresa la medic. Cu cît mai devreme se administrează, cu atît e mai mare eficienţa acestor pastile. Înainte să folosiţi aceste pastile e bine să consultaţi medicul ginecolog. Dacă nu este posibil, puteţi apela la sfatul unui farmacist. În cabinetele de consultare a femeilor sau centrele de planificare a familiei veţi putea vorbi cu medicul despre alegerea unei metode de contracepţie permanente, aşa încît să nu fiţi nevoită să apelaţi din nou la contracepţia de urgenţă.

Cum se foloseşte Postinor-2?

În primele 72 de ore (3 zile) după contactul sexual neprotejat se ia 1 pastilă, iar după 12 ore de la 1 pastilă/doză se mai ia încă una. După prima pastilă, puteţi să calculaţi cînd trebuie să luaţi cea de-a doua doză. În total trebuie să folosiţi 2 pastile. Dacă pe parcursul primelor 2 ore după administrarea oricărei din cele 2 pastile aţi avut greţuri şi aţi vomitat este necesar să mai luaţi încă o pastilă, deoarece există riscul ca pastila precedentă să nu fi fost absorbită. A doua doză se ia peste 12 ore. Dacă greţurile apar după mai mult de 2 ore de la luarea pastilei, nu este necesar să luaţi o doză repetată.

Pentru a reduce greţurile, se recomandă să beţi pastilele după ce aţi luat masa. Pentru a urmări situaţia, e bine să înregistraţi în calendarul menstrual acţiunile întreprinse. Indicaţi zilele ultimei menstruaţii pe care aţi avut-o pînă la contactul sexual neprotejat şi zilele menstruaţiei survenite după ce aţi folosit Postinor-ul. De asemenea, e bine să notaţi ziua în care aţi avut contactul sexual neprotejat, administrarea celor 2 pastile de Postinor, dacă aţi avut sau nu greţuri, dacă aţi avut sau nu sîngerări (hemoragii vaginale) între cele două menstruaţii. E bine să notaţi adresa şi numărul de telefon a celei mai apropiate instituţii medicale unde aţi putea merge după ajutor în cazul dacă menstruaţia a întîrziat mai mult de o săptămînă, aveţi dureri abdominale pronunţate, aveţi hemoragii vaginale abundente.

Cum acţionează pastilele Postinor?

În dependenţă de faza ciclului menstrual în care se administrează pastilele Postinor ea acţionează în mod diferit: reduce posibilitatea sau împiedică ieşirea ovulului din ovar, previne fecundarea şi/sau implantarea ovulului fecundat. Pastilele nu acţionează asupra ovulului fecundat deja implantat pe peretele uterului. De aici, vom trage 2 concluzii: pe de o parte, asta înseamnă că Postinor-ul nu provoacă avort, iar pe de altă parte, dacă pastilele au fost luate prea tîrziu şi sînteţi însărcinată nu există motive să vă îngrijoraţi pentru acţiunea pastilelor asupra embrionului, iar sarcina poate fi păstrată.

Cît de eficient este Postinor-ul?

Pastilele Postinor sînt destul de eficiente în situaţii extreme, cum este cazul unor contacte sexuale neprotejate. Din păcate, nu putem vorbi de o eficienţă de 100%, ca în cazul pastilelor contraceptive de utilizare permanentă şi regulată. Chiar dacă pastilele Postinor au fost folosite corect (respectate toate instrucţiunile), 1 femeie din 100 (după alte date, 2-3 femei din 100) vor rămîne însărcinate. Folosirea repetată a acestei metode scade din eficienţa ei şi creşte riscul obţinerii unei sarcini sau a unor efecte secundare. Iată de ce acest preparat poate fi utilizat doar în cazuri excepţionale. Postinor-ul nu vă protejează de o sarcină nedorită în cazul dacă aţi mai avut relaţii sexuale neprotejate în următoarele zile după folosirea pastilelor. Pentru a preveni o sarcină nedorită alegeţi o metodă de contracepţie permanentă. Dacă sînteţi deja însărcinată pastilele nu au nici un efect.

Ce efecte secundare apar după folosirea Postinor-ului?

Cel mai des apar greţurile sau voma. De asemenea, în zilele următoare după folosirea pastilelor Postinor pot apare sîngerări între 2 menstruaţii (menstruaţia care a precedat utilizarea contracepţiei de urgenţă şi cea care va urma).

În cazuri rare sînt semnalate dureri de cap, ameţeli, stări de oboseală, slăbiciuni, sîni tensionaţi. De regulă, aceste efecte neplăcute vor dispare pe parcursul a 24 de ore.

Influenţează Postinor-ul data apariţiei următoarei menstruaţii?

La majoritatea femeilor următoarea menstruaţie va începe la timp sau cu cîteva zile mai devreme sau mai tîrziu. Dacă menstruaţia nu apare într-o săptămînă de la data calculată, există probabilitatea de a fi rămas însărcinată. În acest caz trebuie să mergeţi imediat la medicul ginecolog (şi să faceţi testul la sarcină).

În ce cazuri nu se recomandă folosirea Postinor-ului?

Pastilele pentru cazuri de urgenţă au drept scop evitarea sarcinii, iată de ce dacă sînteţi deja însărcinată această metodă nu mai are nici un efect.

Dacă suferiţi de o boală cronică şi/sau faceţi o cură de tratament, este necesar să cereţi sfatul medicului ginecolog. De obicei, femeile pot lua Postinor, însă respectînd recomandările medicului în situaţia concretă.

Atenţie!

Postinor-ul (ca şi celelalte pastile contraceptive) nu protejează de infecţiile cu transmitere sexuală. Dacă suspectaţi că aţi fost infectată, adresaţi-vă imediat medicului.

Important!

Dacă după ce aţi luat pastila Postinor aţi mai avut un contact sexual neprotejat, efectul de protecţie a pastilei nu are acţiune asupra acestui contact sexual.

Reţineţi!

Postinor-ul (inclusiv, alte pastile contraceptive folosite în cazuri de urgenţă) nu este o metodă de contracepţie permanentă care poate fi folosită regulat. Aceste pastile pot fi folosite doar în cazuri extreme. Trebuie să se evite folosirea Postinor-ului în fiecare lună. După ce aţi folosit Postinor este necesar să consultaţi medicul şi să alegeţi o metodă de contracepţie permanentă.
Sper sa va fie de folos,sa intelegeti cum si cand trebuie folosit postinorul!

buna am si eu o intrebare,si foarte mare nevoie de ajutor si sfat...v rog f f frumos...deci e vb k eu mi-am pierdut viriginitatea acuma cateva zile,deci pentru mine a fost primul act sexual,dar  fost neprotejat,prietneul m-a asigurat,k a avut grija,si are experienta si stie ce face,dar eu nu am fost linistita si aprox  24-26 ore am luat postinor,adik prima pastila sia  doua dupa 12 ore....oricum mie foarte mare frica in ciuda faptului k am luat postinor...ceilati prieteni ma curajeaza cu faptu k in ciuda faptului k am laut postinor 90% k pot ramane insarcinata....este adevarat pls pls ajutatima:(((((

#2124 2010-01-10 04:13:18

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

andyca daca ai luat pastila corect in intervalul indicat nu este o pb in general. cum ai vazut sunt si exceptii. daca totusi ai nelamuriri adreseaza te unui medic ginecolog sau de planning sa te sfatuiasca pt o metoda de protejare adecvata. cat despre prietenul tau ai mare grija chiar daca a avut el grija nu poate sa controleze lichidul preejaculator si mai ales daca nu ii place cu prez e posibil sa fi umblat din floare in floare si sa iei si u la randul tau bts. mai bine va faceti analizele, iar apoi luati impreuna decizia daca continuati cu anticonceptionale sau prezervative wink

acummmm am eu o mareeeeeeee mareeeeee problema disperat  disperat  disperat . prezervativul din seara asta a fost rupt. din fabrica. si nu ne am dat seama la timp, doar dupa ce si-a dat drumul. maine dimi eu o sa ma duc sa iau postinor dar imi este atat de frica.... am mai luat unul acum o luna (tot din cauza unui prez rupt)
pastila asta o sa si mai faca efectul? mie zilele astea trebuia sa imi vina. luna trecuta mi a venit la o sapt dupa ce am luat postinor, cam cu 2 sapt mai devreme decat normal.
un piccc de ajutorrr plss!!! o sa si faca efectul pastila de maine, nu? sad grater grater( grater(

Ultima oara a fost editat de delyutza* (2010-01-10 04:16:00)

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#2125 2010-01-10 09:56:16

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

delyutza* , pastila luata la timp isi va face efectul...insa organismul tau o va lua razna de tot !
postinor se ia de maxin 2 ori pe an la interval de 6 luni...
bagi in tinhe o adevarata bomba!
spui ca zilele astea trebuie sa-ti vina menstra...calculeaza-ti perioada fertila inainte de a te duce la farmacie...

Iubesc si sunt iubita

#2126 2010-01-10 10:36:34

Himmel
Insomniac member

deja am luat prima pastila.
well perioada mea ferila era undeva intre 11 si 20, asta inainte de accidentul de luna trecuta. acum s-a dat peste ca si nu stiu cat de relevanta ar mai fi fost. zic eu.

stiu ca se ia de max 2 ori pe an, sunt foarte constienta deriscuri, dar better safe then sorry. stiu ca bag hormoni mult prea multi in mine asa deodata. dar sa vedem. sapt viit ma duc la planning sper.

ma interesa f mult daca isi face efectul chiar daca e la o luna distanta, efectele secundare le stiu...

si inca o intrebare daca tot suntem la capitolul asta: cum e mai bine, intai la ginecolog si apoi la planning sau intai la planning si apoi ginecolog?

#2127 2010-01-10 11:39:58

YoHanna
Insomniac member

la planning pt prescriere de anticoncetionale? smile
in cazu asta eu as zice sa mergi prima data la ginecolog...sa vezi dak esti in regula...si apoi la planning pt a primi pilule smile

si totusi...ce prezervative erau alea? k acum incep sa ma agit supa

#2128 2010-01-10 14:44:47

Himmel
Insomniac member

da ma apuc de anti smile asa zic si eu intai la gineco sa mi fac o analiza si dupa la planning.

erau durex. daca prima data sa zicem k a fost din vina noastra, ca nu am fost noi atenti etc, acum... nu mi explic cum de erau asa... era o mica mica ciupitura in el disperat

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.