homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

POSTINOR-120

#2262 2010-07-11 11:37:00

AwesomeAngel
Diamond member
Inregistrat: 2008-11-18

Re: POSTINOR

kapitulation sunt doua topicuri cu acelasi nume neutral

http://forum.anticonceptionale.ro/p1688 … l#p1688201

"Fetelor, acum m-a sunat o prietena, e cam speriata, iar eu n-am vrut sa-i dau un sfat aiurea, asa ca am zis sa va intreb pe voi ...
ia Logest, numai ca a cam bulibasit pastilele si sa va explic ... a zis ca ultima pastila din folie a luat-o marti seara la 11 sau miercuri dimineata la 6 (cica nu-si mai aduce aminte va ) si ca dupa menstruatie trebuia sa le ia miercuri seara, dar abia joi dimineata le-a cumparat si a luat prima pastila ... si a doua pastila a luat-o tot joi, seara la 23.

ieri dupa ce-a inghitit pastila cica a avut contact, e riscant?
eu iau Karissa, nu stiu cat e de diferit de Logest, i-am zis ca n-ar fi nevoie de postinor ... dar as vrea un raspuns mai sigur de la voi smile
multumesc kram "

Ultima oara a fost editat de AwesomeAngel (2010-07-11 11:37:15)

"I may not be perfect, but all parts of me are pretty awesome!" angel

#2263 2010-07-11 18:10:41

boosh
Membru
Inregistrat: 2010-07-11

Seara buna si am o mica problema la care caut disperat ajutor.Prietena mea a luat saptamana trecuta postinor , toate au decurs ok , a venit si acel spotting insa de o zi au aparut problemele. Are niste dureri de cap mari de tot , cam de la ceafa asa pana spre frunte si plus o mica durere de rinichi, dar ea are si niste probleme cu chestia asta dabea a scapat de pietre la rinichi. Intrebarea mea e daca postinorul are asemenea efecte secundare , daca el a afectat in mica masura sau sa ma duc cu ea la doctor , dar fara nici o legatura cu postinorul ? Va multumesc anticipat si imi cer scuze de eventualele greseli dar mor de ingrijorare si ne a prins si in week end asa...

Ultima oara a fost editat de boosh (2010-07-11 18:12:51)

#2264 2010-07-11 18:34:43

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

nu cred ca e din cauza postinorului...daca persista durerile de cap, e bine sa mearga la doctor sa vada din ce cauza au aparut

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#2265 2010-07-14 01:05:46

anaburghiu
New member
Inregistrat: 2010-04-24

Buna ziua. Am mai scris luna trecuta in acest subiect, cand am mentionat ca s-a rupt prezervativul si am fost nevoita sa iau postinor. L-am luat in prima ora dupa contact si a doua pastila la 12 ore. Luna trecuta mi-a venit ciclul, insa luna asta inca nu si sunt in a 14-a zi de intarziere. de obicei intarzie cam o saptamana. Am facut un test de sarcina si e negativ. E posibil ca intarzierea sa aiba legatura cu postinorul? Mnetionez ca am si niste dureri de cap mai puternice ca de obicei, iar burta ma doare ca si cum ar trebui sa imi vina, dar nu  a venit menstruatia. Sunt balonata si am cosuri (ca de obicei inainte de ciclu), insa nu vine si am inceput sa ma ingrijorez. E posibil sa nu isi fi facut efectul postinorul?
va rog dati-mi un sfat sad

#2266 2010-07-14 01:09:34

andyka
New member
Inregistrat: 2010-01-07

anaburghiu a scris:

Buna ziua. Am mai scris luna trecuta in acest subiect, cand am mentionat ca s-a rupt prezervativul si am fost nevoita sa iau postinor. L-am luat in prima ora dupa contact si a doua pastila la 12 ore. Luna trecuta mi-a venit ciclul, insa luna asta inca nu si sunt in a 14-a zi de intarziere. de obicei intarzie cam o saptamana. Am facut un test de sarcina si e negativ. E posibil ca intarzierea sa aiba legatura cu postinorul? Mnetionez ca am si niste dureri de cap mai puternice ca de obicei, iar burta ma doare ca si cum ar trebui sa imi vina, dar nu  a venit menstruatia. Sunt balonata si am cosuri (ca de obicei inainte de ciclu), insa nu vine si am inceput sa ma ingrijorez. E posibil sa nu isi fi facut efectul postinorul?
va rog dati-mi un sfat sad

Desigur:)
daca ai citi prospectu scrie ca pot aparea cateva simptome...da ,pot sa stai linistita ca e din cauza postinorului,nu ai dece sa iti faci griji,daca ai luat postinoru dupa cateva ore,si cea de a 2 pastila supa 12 atunci totul e in cea mai mare regula...numai ca....postinoru iti deregleaza menstuatie iti poate intarzia,sau iti poate veni mai repede...dar sfatul meu este,daca iti in tarzie mai mult de 2 saptamani sa te duci la un medig ginecolog,poate ca ti se dereglat ,si ai nevoie de u tratament sau ceva:)

Publicitate

loading...

#2267 2010-07-14 08:26:25

anaburghiu
New member

Am citit ca pot avea loc intarzieri, dar in luna cand am luat postinorul a intarziat "normal" pana intr-o sapt. Acum, luna asta e normal sa mai aiba vreun efect?

#2268 2010-07-14 08:50:09

andyka
New member

da.deci poate dura mai mult,asta desigur depinde de organism,ca nu la toti ii la fel,eu dupa am luat postinor am fost la ginecolog si mia zis ca poate luna 1,2 chiar 3 luni..sau poate dura numai cateva zile.depinde de organism

#2269 2010-07-14 10:01:26

anaburghiu
New member

Multumesc ! M-am mai linistit, mi-era frica de sarcina sad...dar sper ca e bine si va veni..

#2270 2010-07-14 10:03:02

andyka
New member

daca ai luat postinoru ,ambele pastile atunci nu ai de ce sa iti die frica,pentru ca nu esti insarcinata:)
nu ai pentru ce:)

#2271 2010-07-14 20:30:09

pufulina
Membru
Inregistrat: 2010-06-18

bun gasit! am 31 de ani. pe 27.06 am avut contact sexual neprotejat si am luat postinor (in urmatoarele 5 ore prima pastila, apoi la 12 ore cea de-a doua pastila). eram in ziua a 16-a a cm. pe 07.07, in ziua a 26-a mi-a venit cm (asa zic eu). a fost o sangerare in toata regula si cu ceva chistulete, care a durat cam 5 zile, adica pana pe 12.07. astazi suntem in 14.07 si am o secretie de culoare bej, ma doare vag burta si mijlocul. e posibil sa apara alta sangerare acum? n-a fost saptamana trecuta ciclu, a fost doar o sangerare data de postinor? n-am mai luat niciodata si nu stiu la ce sa ma astept. mentionez ca de obicei ciclul imi vine de la 35 de zile in sus (pana la 56) si incepe asa, cu o secretie bej-maronie. multumesc anticipat!

#2272 2010-07-14 20:44:29

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

se poate sa te fi dereglat un pic de la postinor

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#2273 2010-07-14 20:47:55

andyka
New member

eu zic ca e de la postinor...e bine de stiut ca din timp ce ai luat postinoru,iti introduci in organism foarte multi hormoni,..care iti poate deregla menstruatia... eu zic ca e din cauza postinorului:)

#2274 2010-07-14 22:19:09

anailua
Membru
Inregistrat: 2010-07-14

buna...sunt noua pe acest forum si as avea si eu o problema si as dori sa ma lamuriti. pe 14 mai am avut contact sexual neprotejat, dar nu a ejaculat in mine. totusi, pe 15 mai am luat postinor. pe 22 mai mi-a venit menstuatia (la data corecta), ultima zi fiind 29 mai (mentionez ca ciclul menstual este de 29 de zile si este regulat). urmatoarea menstuatie ar fi trebuit sa o am pe 27 iunie , dar deja a intarziat 17 zile. am facut 5 teste de sarcina si toate au iesit negative. este posibil ca sarcina sa nu iasa la test? nu am niciun simptom de sarcina, dar am dureri de burta exact ca la menstuatie. sa fie o dereglare hormonala de la postinor? a rog sa-mi raspundeti...sunt disperata....multumesc

#2275 2010-07-14 22:26:02

andyka
New member

Scuze ca iti zic da ai facut o mare prostie,ai facut aceasi greseala ca si eu,nu a ejaculat in mine dar ziua urmatoare am luat postinor....[deci stiam ca din timp ce am bagat in gura postinoru mi-am introdus in organism foarte multi hormoni]
postinorul contine foarte mutli hormoni cre te dau peste spate,ma refer ca iti deregleaza menstruatie,organismul tau un timp va reactiona altfel...
nu trebuia sa iei postinor,postinoru nui o joaca,nui o bomboana,nui de joaca cu el,dar te inteleg perfect ca si eu asa am facut,nu a ejaculat in mine dar ziua urmataoare am luat postinoru...deci nu trebuia...smile
toate astea ce ai scri e din cauza postinorului,ti sa dereglat:)
deci poti sa stai linistita ca din cauza postinorului esti asa,nu ai cum sa fii insarcinata din timp ce 1 nu a ejaculat in tine...si 2POSTINOR.!!! cu postinor daca iei corect nu ai cum sa ramai:)

#2276 2010-07-14 23:46:23

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

anailua, e o dereglare de la postinor. daca tot nu vine mergi la ginecolog.

andyka, in caz ca nu stiai, exista risc de sarcina si in cazul contactelor fara ejaculare in interior! lichidul preejaculator contine si el spermatozoizi! deci faptul ca a luat postinor nu a fost o mare prostie...

#2277 2010-07-14 23:49:22

andyka
New member

camysh a scris:

anailua, e o dereglare de la postinor. daca tot nu vine mergi la ginecolog.

andyka, in caz ca nu stiai, exista risc de sarcina si in cazul contactelor fara ejaculare in interior! lichidul preejaculator contine si el spermatozoizi! deci faptul ca a luat postinor nu a fost o mare prostie...

a fost mare prostie din puctul de vedre ca sia introdus in organism o cantitate foarte mare de hormoni,si nu e recomandat sa iei postinor numai in cazuri f extreme...din punctul asta de verede a fost o prostie ca sia inrodus multi hormoni+ i sa dereglat....da inradevar exista lichidul preejaculator da sansele sunt mult mai mici,decat daca ejaculeaza in tine

#2278 2010-07-14 23:50:46

camysh
Moderator

da, sunt mai mici sansele, dar exista. dar daca ar fi fost ea mai ghinionista si avea sansa aia mica?...

#2279 2010-07-14 23:53:44

andyka
New member

acuma am eu o intrebare,e adevarat ca daca iei anticonceptionale trebuie sa tii pauza tim de 3 4 luni dupa 6 luni neaparat...cunosc fete care iau de un an si pana acuma nu au tinut nici o pauza.ii neparat sa tii o pauza,daca nu tii pauza dupa 6 luni ce se paote intampla?

#2280 2010-07-14 23:55:14

camysh
Moderator

nu trebuie nicio pauza decat daca vrei bebe, vrei sa renunti de tot la ele sau ai probleme medicale care impun renuntarea la anticonceptionale

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.