homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Marvelon..-71

#1331 2007-09-21 10:27:43

rayuela
Full member
De la: dincolo de moarte
Inregistrat: 2007-06-09

Re: marvelon..

stiu,nu e de gluma...dar prefer sa ma informez totusi.asta ma linisteste.e normal sa intreb ca sa ma lamuresc.dupa cum am zis medicul de planning a fost scurt.ia-le.nu interactioneaza decit cu antibioticele,cu nimik altceva desi am insistat sa imi spuna.daca am diaree,nici o pb.sa iau smecta sau cum se numeste,nici vorba de altceva. doza unica ce inseamna?o pastila?credeam ca e tratament pe mai multe zile.stiu de la mama ceva,nu mult.imi cer scuze daca supara pe cineva intrebarile mele.nu e cu intentia de asfida,ci doar de a ma lamuri,sa stiu cum e bine ca sa ma lamuresc pe viitor.poate cind esti in cabinet la planning nu stii ce sa intrebi,iar daca el spune ca e ok tot,eu ce sa intreb?femeia aia 50 ani,dar nu cred ca a luat vreodata AC.

iubind dincolo de moarte

#1332 2007-09-21 11:10:51

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

rayuela, mai pot aparea
in primele 3 luni pot aparea
si daca apar tot nu inseamna ca nu ti se potrivesc
schimba medicul daca ala nu te lamureste
scrie pe o hirtie toate intrebarile pe care le ai si mergi cu ea la tine, asa nu uiti sa intrebi
doza unica inseamna ca inghiti o singura data
imi pare rau ca trebuie sa iti spun dar parte din intrebari nu te ajuta sa stii mai mult ci sa te zapacesti mai mult...iata de ex treaba cu timpii de coagulare si cu trombozele(extrem de rar faci tromboza de la contraceptive)...iar de murit poti muri sidin accident de masina...
oricum ar fi, atitudinea neincrezatoare si panicarda nu iti aduce beneficii ba din contra

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1333 2007-09-21 11:55:29

elenutza
New member
Inregistrat: 2007-07-12

cred k alexandra se referea la prietena ei..cea care este racita si a si lesinat..am citit un mesaj al ei mai in urma..cred k la asta se referea..

#1334 2007-09-21 14:40:01

Al Pacino
Administrator

rayuela, eu_vreau ti-a explicat ce e aia coagulopatie(deficit de coagulare, in plus sau in minus)...ignori explicatia si o tii pe a ta cu coagulopatia...nu esti realista, esti llejer panicata si nu e bine. Daca ai fi avut hipercoagulabilitate, foarte probabil stiai deja. Daca ai alt tip de coagulopatie iar cred ca ai fi stiut deja si discutiile nu mai privesc contraceptia oricum

#1335 2007-09-21 14:42:01

rayuela
Full member

offtopic: ok,multumesc. dar daca stii cind ai asa ceva,fata aia de a murit nu suferea de asa ceva? eu intreb,nu sunt deloc panicata...sunt foarte calma dar nu mai intreb.

iubind dincolo de moarte

Publicitate

loading...

#1336 2007-09-21 14:54:16

Al Pacino
Administrator

nu stiu ce si cum cu fata aia...nici macar nu am vazut emisiunea cu pricina....
stiu insa sigur ca daca iei contraceptive, odata pe an trebuie sa faci, printre altele si timpii de coagulare pentru ca, se poate intimpla sa creasca coagularea nepermis de mult(in timp)...necazul e ca, marea majoritate a consumatoarelor, trateaza cum spuneam cu superficialitate problema, avem si ghinionul ca farmacistele, in dispretul legii dau la liber contraceptive si date fiind toate acestea riscul de a avea probleme serioase exista.
Cu certitudine insa, daca tu vei fi constiincioasa, vei face regulat(odata pe an) analizele necesare si vei merge la vizitele periodice, nu vei avea probleme

#1337 2007-09-21 14:56:21

rayuela
Full member

multumesc,m-am mai linistit. pe viitor o sa incerc sa pun intrebari doar cind am o problema. este raspunsul asteptat acesta.sunteti draguta!

iubind dincolo de moarte

#1338 2007-09-21 15:01:44

Al Pacino
Administrator

ok...iti multumesc...
daca se intimpla ca medicul tau sa nu iti zica ce analize e bine sa faci, intreaba si iti voi spune. deocamdata insa, fii deschisa la utilizarea pastilelor, nu sunt nici pe departe atit de periculoase cum se zvoneste....

#1339 2007-09-21 18:59:29

Alexandra121
New member
Inregistrat: 2007-09-20

dap despre prietena mea era vorba ... medicul ei este inca in concediu si ea nu stie ce sa faca sa se lase de pastile sau nu .. ea nu ar vrea!

#1340 2007-09-23 22:17:51

Adryana_Marya
Membru
Inregistrat: 2007-09-07

va rog sa ma ajutati...am nevoie neaparat de ajutor si cat mai rapid daca se poate...
am luat marvelon 21  si acum sunt in perioada de pauza aceea de 7 zile si din cate stiu eu trebuie sa-ti apara ciclul in aceste zile si mie nu mi-a aparut...desii sunt in a 5-a zi.........
e posibil sa fiu insarcinata ....?
sau marvelonul poate produce o  intarziere a ciclului?
aceasta a fost prima folie pe care am luat-o si ultima pentru ca m-am despartit de prietenul meu .......si nu are rost sa incep alta.....
va rog sa-mi raspunde-ti pentru ca sunt cu nervii la pamant de ceva zile.......

#1341 2007-09-23 22:19:54

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

poate veni chiar si in ziua 7 de pauza. daca le-ai luat corect nu ai motive de ingrijorare. daca in ziua 7 seara nu a venit fa dimineata un test de sarcina.

mami de minuni hjarta

#1342 2007-09-24 09:13:52

addicted
Hero member
Inregistrat: 2007-06-12

doctoressa , am luat ieri la amiaza o pastila de extraveral (ora la care iau pastila anti-bebe este ora 22) iar seara dupa ce am luat pastila anti-bebe iar am mai luat o pastila de extraveral insa dupa ce am luat prima past. de extraveral ( dupa amiaza ) am avut rel.sexuale la un interval de cateva ore . am citit abia acum pe prospect ca , combinatia dintre extraveral si contraceptive era interzisa !? neutral sa-mi fac griji ?

Ultima oara a fost editat de addicted (2007-09-24 09:30:45)

You can’t live a positive life with a negative mind.

#1343 2007-09-24 09:20:34

ankuzza
Hero member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2006-02-18

nu,extraveralul nu interactioneaza..e din plante..eu asa stiu..ma corecteaza fetele daca e

Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

#1344 2007-09-24 09:31:24

addicted
Hero member

merci ankuzza , astept sa rasp.si doctoressa puss

#1345 2007-09-24 10:23:44

alexia
Addicted member
Inregistrat: 2006-01-14

Interactioneaza si extraveralul in cantitati mai mari.. acum nu stiu daca cele 2 pastile afecteaza... asteapta si rsp doctoressei smile

#1346 2007-09-24 12:32:42

Al Pacino
Administrator

eu cred ca pentru alea 2 pastile nu ai de ce sa iti faci griji...daca insa te apuci de bagat extraveral in time regulat, zilnic, atunci ma tem ca iti compromiti protectia

#1347 2007-09-24 13:57:24

Maria.ag
New member
Inregistrat: 2007-08-31

Daca apar probleme intestinale si scaun moale in maxim 4 ore de la administarea pastilei ce se face, se mai ia una suplimentar si apoi urmatoarea se administreaza la ora la care le luam anterior?Exista vreo metoda prin care poti sa fii sigur de eficienta AC?Daca apare spotingul , poate fi considerat acesta un semn ca AC isi fac efectul?
mutumesc.

#1348 2007-09-24 14:17:16

rayuela
Full member

daca este un singur scaun moale in cele 4 ore,nu este problema,dar sa nu mai ai altele.spottingul poate sa apara sau nu in primele 3 luni.daca nu apare,nu inseamna ca nu-si face efectul.

iubind dincolo de moarte

#1349 2007-09-24 15:18:00

addicted
Hero member

doctoressa, dar doctorul mi`a prescris extraveral si tranxene .. tranxene n`am mai luat insa extraveral am luat cate mi`a zis , adica 2 pe zi .. timp de`o sapt. insa n`am avut rel.sexuale pana acum 2 zile . si daca mi`am compromis protectia acum ce pot face ? sa iau un postinor ? sa mai iau o pastila de anti`bebe + 7 zile protectie suplimentare ? ce sa fac ? ca nu stiu si`mi este teama sad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.