homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diane 35-16

#286 2009-10-13 19:25:56

lylypad
Membru
Inregistrat: 2009-10-13

Re: diane 35

buna ziua. am inceput sa iau de o luna anticonceptionale diane 35. in primul rand nu sunt sigura daca le-am luat corect [doctorul mi-a spus sa le iau in prima zi cand imi vine menstruatia, insa prietenele mele iau anticonceptionalele din ziua cand se termina menstruatia]. ideea e ca am citit destul de multe lucruri negative despre ele si as vrea sa le schimb, sa iau altceva. trebuie neaparat sa consult un medic pentru a le schimba? si daca le schimb, mai au efect contraceptiv? sau trebuie sa mai astept o luna? sunt destul de confuza si as vrea o parere. multumesc anticipat.

#287 2009-10-13 20:31:50

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

in prima luna anticonceptionalele se iau de regula din prima zi de menstra. se termina folia, se face pauza 7 zile si in a 8-a zi se incepe o noua folie si tot asa. nu conteaza cand se termina menstra spune-le asta si prietenelor tale), ele trebuie incepute in a 8-a zi de pauza

daca vrei sa le schimbi (desi banuiesc ca ti-au fost prescrise tocmai acestea cu un motiv) trebuie sa vorbesti cu un medic deoarece altfel iti poti face mai mult rau decat bine. si da, efectul contraceptiv se mentine chiar daca le schimbi

#288 2009-10-14 11:17:28

ioana.cristina83
Full member
De la: cluj napoca
Inregistrat: 2008-11-06

am si eu o intrebare legate de diane..eu sunt obisnuita cu ele si nu mi provoaca reactii adverse
am inceput sa iau de vreo 2 luni iar ..
ideea e ca sunt fumatoare..oare se poate intampla ceva??

one day we're gonna get somehow...rodnar

#289 2009-10-14 11:26:17

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

daca nu ai peste 35 de ani, nu e motiv de ingrijorare... si sa-ti faci analizele la 6 luni (timp quick)
dar daca nu ai SOPC eu zic ca n-are sens sa iei diane, mergi la medic sa-ti prescrie unele cu mai putini hormoni

Ultima oara a fost editat de heimdall (2009-10-14 11:26:25)

#290 2010-01-18 10:23:29

afnia
New member
Inregistrat: 2009-11-23

Am luat anticonceptionale chloe timp de 2 luni, dar acum nu se mai gasesc in farmacii in zona noastra, spunand ca sunt probleme cu adminstrarea acestora de la depozite. Doctorul care mi le-a recomandat este in concediu iar eu deja voi intra in pauza celor 7 zile. De la farmacie mi-a recomandat diane 35, avand aceeasi compozitie. Inca nu le-am cumparat si nu stiu ce sa fac. In prospect nu scrie cum sa le iau in cazul inlocuirii ac cu diane. Din a 8-a zi - cum era dupa pauza sau din prima zi in care apare sangerarea? Stie cineva cum ar mai bine?

Publicitate

loading...

#291 2010-01-18 20:22:32

Moonsh
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-05

si eu iau diane .....in decursul anilor am mai avut perioade de sportting in afara menstruatiei,inainte sau dupa ,pe care le puneam pe seama unor raceli.Insa de mai bine de 5 zile am aceeasi problema si racita nu sunt.Menstruatia ar trebui sa imi vina in 3 ,4 zile deoarece ieri am terminat folia

Ce cauze poate avea spotting-ul? cesafac 
E normal sa se intample asa des?

#292 2010-01-20 21:13:27

cristinuk
Full member
Inregistrat: 2007-03-15

buna fetelor...

am si eu cateva intrebari legate de diane... so please help me

in urma cu un an cam asa am aflat dupa investigatii si analize ca am ovare polichistice( simptomele erau... cosuri multe pr frunte aparute brusc in conditiile in care nu am avut niciodata, lipsa menstruatie, hemoragie cand imi venea...) ideea e ca am fost la doctor... am facut tratament 7 luni cu diane 35... mi-au trecut si cosurile eram super ok.. insa doctora a zis sa fac o pauza sa vedem cum se descurca organismul singur. am facut pauza 5 luni... insa in ultima luna.. iar au revenit cosurile(tipice pe care pot sa le dau cu orice de la zynerit la brevoxyl ca nu se vindeca ... sunt dureroase rosii multe si nu trec cu absolut nimik)...menstruatie insa aveam.

am inceput sa iau yasmin.. la sfatul medicului(care mi-a spus ca pt protectie pot sa iau unele mai usurele decat diane... si anume yasmin)... insa nu vad nici o ameliorare...bubele exista si din contra sunt chiar mai multe...

dat fiind faptul ca nu sunt in tara si ajung abia peste vreo luna si ceva sa ma duc iar la doctor.. cam ce ma sfatuiti sa fac?

este ok sa iei diane o perioada mai lunga? eu nu am avut absolut nici o pb cu ele nu m-am ingrasat nu nimic. imi era chiar f bine...

care e dif dintre ele si yasmin.. m-am uitat pe prospect dar nu am inteles nimic.

si inca o intrebare. Am citit pe forum ca nu e ok sa iei Diane 35 mai mult de 6 luni De Ce?.. si ca de fapt nu ar fi un anticonceptional.. ci mai degraba un medicament impotriva acneei, hirsutismului... cauzate de excesul de testosteron, dar acre are ca si efect... contraceptia...

pls un sfat
mercic

Ultima oara a fost editat de cristinuk (2010-01-20 23:19:24)

#293 2010-01-21 08:01:53

afnia
New member
Inregistrat: 2009-11-23

Cristinuk,
legat de Diane 35 nu-ti pot spune nimic din experienta mea deoarece acum incep sa le iau si eu. Pe forum, fetele ne-au spus din exerienta lor, multumim mult, dar daca tu nu ai avut probleme cu ele, de ce sa nu continui? Sunt fete care au spus ca ele iau de ani multi si nu au avut efecte secundare. Depinde de organismul fiecaruia. Eu am mai folosit Desorelle dar aveam spootting de la ele si am renuntat. De altfel, sunt fete care le merge foarte bine cu Desorelle. Yasmin nu cred ca sunt mai usoare, daca compari concentratiile de estrogen si progestogen. Contraceptia toate o au, dar trebuie sa te si adaptezi cu ele. Daca nu suntem multumite de un produs, avem o gama destul de larga de unde alege. Toate dintre noi au o experienta cu acest gen de pastile si e bine ca avem unde sa ni le impartasim. Mai trecem si pe la cabinetele medicale, desi in provincie, cum stau eu, in 5 minute iesi cu reteta de anticonceptionale. Daca nu-ti este bine cu ele, revii si ai alt ac fara prea multe investigatii: cateva intrebari si gata.

Legat de problema cu cosurile, eu am incercat crema CICAPLAST de la Roche Posay si sunt foarte multumita de ea.

#294 2010-01-21 13:13:28

Georgi89
New member
Inregistrat: 2009-08-29

Buna fetelor!Am luat si eu diane 35.Acum un an am luat 6 luni am facut pauza de vreo4-5 luni pentru ca eu am ovare polichistice si mi s-a dat ca tratament pt ele,dar nici un rezultat.pana pe 31 dec 2009 am luat 4 luni si sincer am luat in greutate,dar si fara rezultat,eu nu-l mai recomand la nimeni,si eu vreau sa fac un bb si nu reusesc,mi s-a dat numai diane35 pt tratarea lor.acum ast sa merg la alt medic pt ca eu nu am ovulatie si imi vine de 2 ori pe luna menstruatia,multa sanatate.

"A iubi inseamna sa suferi.Dar pentru ca multi se feresc sa sufere putini stiu sa iubeasca!"

#295 2010-01-21 20:39:18

leonora
Full member
Inregistrat: 2009-01-24

doctoressa a scris:

Diane 35 este tratament impotriva excesului de testosteron(acnee androgenica, par in exces pe trup si fata cu dispozitie androida, etc) avind in mod secundar efect contraceptiv(egal cu al altor anticonceptionale de altfel). Folosirea Diane-35 cu scop exclusiv contraceptiv este complet nejustificata, si, dupa unele studii facute prin lume(in Olanda de ex) si relativ periculoasa

iau diane de 4 ani aproape pt ca am ovare micropoli( in iunie anul trecut mi s a descoperit un chist de 4 cm functional, dupa trei luni cand am f la ecografie nu mai era). daca le iau sunt ok..cand fac pauza fac chisturi presupun. medicul ginecolog a zis ca asta e sg tratament pt ele si sa le iau in continuare. va rog frumos sa mi spuneti parera DVS!

Ultima oara a fost editat de leonora (2010-01-21 20:40:36)

...HAPPY IN LOVE...hjarta

#296 2010-01-21 22:10:05

cristinuk
Full member

leonora a scris:

doctoressa a scris:

Diane 35 este tratament impotriva excesului de testosteron(acnee androgenica, par in exces pe trup si fata cu dispozitie androida, etc) avind in mod secundar efect contraceptiv(egal cu al altor anticonceptionale de altfel). Folosirea Diane-35 cu scop exclusiv contraceptiv este complet nejustificata, si, dupa unele studii facute prin lume(in Olanda de ex) si relativ periculoasa

iau diane de 4 ani aproape pt ca am ovare micropoli( in iunie anul trecut mi s a descoperit un chist de 4 cm functional, dupa trei luni cand am f la ecografie nu mai era). daca le iau sunt ok..cand fac pauza fac chisturi presupun. medicul ginecolog a zis ca asta e sg tratament pt ele si sa le iau in continuare. va rog frumos sa mi spuneti parera DVS!

exact asa mi s-a recomandat si mie sa iau... in urma chisturilor de pe ovare... la echografie... ovarele nu aveau aspect normal... ci numai puncte punctisoare negre de diferite marimi..unele masurabile... altele nu.cat timp am facut tratamentul.. 7 luni eram super ok.. nu tu cosuri nu nimic...nu m-am ingrasat.. absolut nici o pb... exceptand o mica sensibilitate a sanilor... insa... dupa pauza.... de 6 luni,.. iar cosuri... dureri mari la menstruatie etc... cosurile sunt intotdeauna primul semn ingrijorator... nu trec cu absolut nimic . ma intreb daca ovarele polichistice se vindeca vreodata sau... sunt o chestie cu care ne vom confrunta periodic si pentru totdeauna....??

tu leonora ai avut probleme in astia 4 ani? efecte secundare ceva?

mercic pt raspuns

#297 2010-01-23 12:48:34

leonora
Full member
Inregistrat: 2009-01-24

pai nu am avut, ma simt bine cu ele..mi-au trecut cosurile....dar daca stau sa ma gandesc bine cam am probleme cu circulatia..mi au pleznit cam multe capilare pe picioare si am imprsia ca e vina lor. Problema e atunci cand renunt la ele...dupa un timp imi reapar cosuri si dureri de ovare la ciclu.....

...HAPPY IN LOVE...hjarta

#298 2010-01-24 17:41:23

cristinuk
Full member

asa patesc si eu... acum astept sa termin folia asta de yasmin.. mai am 2 pastile... si incep diane... ca nu mai merge ma simt super nasol din cauza cosurilor sad ... sper ca macar asa sa imi treaca... vb aia numai fata sa nu fii sad

#299 2010-03-05 21:24:39

maryncom
Membru
Inregistrat: 2010-03-05

Va urmaresc de mult imp postarile.. dar de abia acum m-am hotarat sa incer alte opinii. Eu iau Diane de 5 ani. Mi le-a recomandat un medic dermatolog.. dar fara sa-mi ceara analize. Cert este ca n-am avut nici o problema cu ele. Dimpotriva, n-am mai avut probleme mari cu cosurile. Acum 5 luni, tot citind forumurile m-am speriat la ideea ca le folosesc de foarte mult timp. Asa ca le-ma schimbat cu Yasmine. Dar mi-au aparut probleme cu cosurile. Am fost apoi la ginecolog, care mi-a spus ca am ovarele polichistice si ca daca eu m-am simtit bine cu diane, sa le iau in continuare. In ultimul timp tot am probleme cu stomacul. Sa schimb ginecologul? Ce parere aveti? Se iau Diane pe termen lung?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

#300 2010-03-09 00:40:35

ralucad
New member
Inregistrat: 2010-03-09

La multi ani cu ocazia zilei de 8 Martie tuturor!
Ma numesc Raluca si am inceput sa iau anticonceptionale de 5 zile, Diane -35. Mi-a venit menstruatia miercuri la ora 18. Si am inceput sa iau diane-35 de joi de la ora 16. Am avut contact sexual azi, a 5-a zi de cand iau. Oare sunt protejata? Ar trebui sa-mi fac probleme ca sunt insarcinata? In plus, am citit pe forum ca nu e bine sa bei suc de grapefruit (si am baut azi Frutti Fresh de grapefruit) ca nu-si mai fac efectul anticonceptionalele. Sunt speriata. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

#301 2010-03-09 00:54:08

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

trebuia sa incepi din prima zi a menstruatiei, dar sansele sa fii insarcinata tind spre zero.
nu e bine sa bei suc de grapefruit 100% fruct si in cantitati mari. tutti frutti cred ca are 0.1%. deci nu iti face probleme.

#302 2010-03-11 12:47:53

Deirdre
Membru
Inregistrat: 2010-03-11

Va rog, legat de Diane 35, imi raspunde si mie cineva aici (ca sa nu postez de 2 ori, pliz)  http://forum.anticonceptionale.ro/t1293 … rcina.html

multumesc

#303 2010-03-15 17:16:36

r0xana
New member
Inregistrat: 2009-01-27

Buna.
Tocmai mi s-a prescris Diane 35 de catre medicul endocrinolog pentru tratarea acneei.Sincer sunt foarte reticenta,am citit multe reviews despre Diane,majoritatea contra.Ce ma sperie cel mai mult e faptul ca la majoritatea dupa intreruperea administrarii acneea le-a revenit,cateodata mai rau decat  inainte.Am 23 ani si desi am facut tratament si cu Roaccutane acneea tot revine.Saptamana trecuta mi-am facut analizele pt. Testosteron si Prolactina,ambele au iesit in limitele normale.Sincer speram sa fie peste limita pentru ca asa ar exista o cauza ce trebuie tratata.De cand mi-a revenit acneea observ ca mi-a aparut si parul facial,mustata imi creste foarte repede(cred ca o epilez si o data pe saptamana).De barbita nu ma leg,mi-e teama sa nu se indese firul.Deasemenea am probleme cu parul pe sani,e extrem de deranjat si ma impiedica sa am o viata sexuala normala.Nu am avut problema asta pana acum desi acnee am de ani de zile.Maine o sa ma duc si la ginecolog pentru a-mi face o ecografie la ovare,desi medicul endocrinolog a zis ca din moment ce testosteronul e normal si nu am dereglari de ciclu,un chist ar fi exclus.
Sunt curioasa daca mai sunt si alte persoane in situatia mea,fara disfunctii hormonale si totusi sa aiba probleme cu acneea si parul in exces.
Sincer as vrea sa nu fiu nevoita sa iau Diane,oare chiar nu exista alt tratament care sa nu aiba asa efecte negative?

Multumesc si toate cele bune :-)

#304 2010-03-15 17:48:52

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Pai pana la urma ai disfunctii hormonale sau nu ? Ca eu tind sa cred ca ai. Alte analize ai mai facut ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.