|
Nu esti logat.
Nastere naturala sau cezariana?-5#77 2007-05-24 14:41:15
Re: nastere naturala sau cezariana?eu nu stiu ce sa zic, care varianta din cele 2...mama a fost nevoita sa faca doua cezariene din cauza problemelor de rh...si nu regreta...eu una as opta pentru nasterea naturala, dar nu in Romania sau in spitalele din Romania... as opta pentru cezariana dpdv al bebelusului (daca Doamne fereste nu ein pozitia corecta, are cordonul in jurul gatului) pentru ca din cate am inteles, la nasterea naturala, dr. nu te prea baga in seama si atunci cum poti depista unele probleme? poate nu sunt eu prea bine informata, dar am avut deja o interventie in zona genitala si am vazut cum e si cu dr. astia... "Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă." Thé à la menthe Offline #78 2007-05-24 15:05:43
Re: nastere naturala sau cezariana?daca ai o predispozitie...sau o problema preexistenta....altminteri, greu de crezut. Hemoroizi poti face mai sigur... Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #79 2008-04-06 00:31:04
Re: nastere naturala sau cezariana?Buna ! Sunt o viitoare mamica (pe 10-15mai trebuie sa nasc) si sincera sa fiu sunt ingrozita,mai ales ca e prima nastere,si sunt in necunostinta de cauza.M-am uitat si eu pe ..un site unde arata nasteri normale,si m-am panicat toata,si astept un raspuns de la mamici.E asa de....greu...d DUREROS...nasterea normala?Eu,sunt o fricoasa...d nota 10 si o panicoasa,ce nu am pomenit.Cu doctorul nu am apucat inca sa vb despre asta...dar nu stiu c sa fac:((((.Va multumesc ! Offline #80 2008-04-06 00:51:06
Re: nastere naturala sau cezariana?Buna,tot citesc aici pareri despre "taierea jos" sau "pe burta".Eu nu inteleg un lucru:fiecare taietura afecteaza in felul ei.Si nici una,nu afecteaza viata sexuala.Mamele noastre cand au nascut (si sunt destuleeeeee) nu s-au mai gandit la taieturi?Asa ca eu zic,D-zeu poate decide cum e mai bine,si atunci in momentul nasterii.Scuza daca am deranjat. Offline #81 2008-04-06 02:02:30
Re: nastere naturala sau cezariana?cleutz editeaza mesajele (scrie ambele mesaje intr-unul singur) eu am nascut normal cu anestezie epidurala... si pot sa spun ca nu am simti absolut nici o durere, dupa intr-adevar e deranjanta cusatura dar nu suficeint de mult... trece repede . Urmatoarea nastere as opta tot pt nasterea vaginala Offline Publicitateloading...
#82 2008-04-06 11:24:59
Re: nastere naturala sau cezariana?Am si eu o intrebare...am 23 de ani..la 20 de ani m-am operat de 2 ori in dreptul noadei..avand un fir de par crescut invers..in zona respectiva a supurat si a trebuit sa ma opereze..Prima oara nu au curatat f bine si a trebuit sa ma opereze si a doua oara . De atunci sunt bine nu ma doare...doar asa cateodata cate un junghi..in fine. Intrebarea mea este..va fi vre-o problema in a naste natural..cand o sa ma hotarasc sa am un bebe luand in considerare acele operatii?adica e fortata zona aceea (noada) in timpul nasterii? Multumesc si astept raspuns What goes around comes around! Mancarea este un minut pe buze si o viata pe corp! Offline #83 2008-04-06 11:47:47
Re: nastere naturala sau cezariana?nu cred nu ar avea motive sa te doara depinde si cat timp a trecut de la operatie http://www.tamagochi.ro/pet-Tony un votulet zilnic daca se poate ! Offline #84 2008-04-06 11:57:49
Re: nastere naturala sau cezariana?la nasterea normala...in timpul travaliului ,cand ai contractii..te doare burtica rau in jurul uterului si al ovarelor....dar la nasterea in sine aproape ca nu mai simti nimic....pe mine m-a durut tare anusul in timpul expulziei...parca pe acolo nasteam.Si daca si pe al doilea copil l-am nascut tot natural(iar fata a avut 4100 g)...inseamna ca nu a fost chiar asa de groaza prima nastere!Iar taietura aia nu o simti deloc...decat cand te coase...parca te penseaza acolo,asa e senzatia.Te "tin"atele alea cusute acolo....dar dupa 3-4 zile scapi...ca ti le scot.Mai sunt nasoale si pansamentele...toaleta de dupa nastere...de 2 ori pe zi...te urci iar pe cal si ti se da cu betadine solutie parca....si se mai si agata tifonul ala prin ate ,mai baga si intrumentul ala putin si inauntru"a te refaci mai repede" etc,etc.Mie mi-a fost frica tare sa merg sa fac treaba mare...vai ce teama am avut..... Offline #85 2008-04-06 12:02:05
Re: nastere naturala sau cezariana?mama mea a avut ruptura de perineu,si pt ca nu a nascut cu nici un doctor,pe vremea aia ,nu a cusut-o nimeni si a ramas cu mari mari probleme si inca trage de ele dupa alte 2 operatii pt aceasta problema.Dar in ziua de azi ,nu cred ca se mai pune problema dc nasti cu un doctor nu doar cu asistentele:( Mamica de 2 pui scumpi Offline #86 2008-04-06 12:05:28
Re: nastere naturala sau cezariana?
da ai dreptat cel putin la noi nu,si mai nou poti sa alegi medicul care sa te urmareasca si sa asiste la nastere ramona sa sti ca ai dreptate si eu ziceam ca trebuie sa fac caca ,dar deunde ca am avut si clisma facuta si ce am consumat dupa a fot cateva guri de apa http://www.tamagochi.ro/pet-Tony un votulet zilnic daca se poate ! Offline #87 2008-04-06 12:08:41
Re: nastere naturala sau cezariana?Ba eu am nascut cu asistente-moase......pentru ca nu au fost probleme si am scapat si mai ieftin .Bine ca m-a consultat si medicul care era de garda....dar n-a avut nici o treaba cu nasterea.De urmarit sarcinile,le-am urmarit cu aceiasi doctori dar nu m-am complicat sa-i chem la nasteri,mai ales ca poti sa ai surpriza sa te bazezi pe ei si ei sa nu vina deloc,sau ma rog ,sa nu ajunga la timp! Ultima oara a fost editat de Ramona_gl (2008-04-06 12:11:43) Offline #88 2008-04-06 12:14:19
Re: nastere naturala sau cezariana?a vrut sa ai lapte sa ramina flamind bebele ,uni se tem de clisma dar eu cum ma gindesc cum a fost as mai face poate nu am simtit ca eram deja amortit http://www.tamagochi.ro/pet-Tony un votulet zilnic daca se poate ! Offline #89 2008-04-06 12:17:01
Re: nastere naturala sau cezariana?E enervanta "operatia"....dar daca trebuie ,trebuie Offline #90 2008-04-06 12:34:04
Re: nastere naturala sau cezariana?mie nu mi-e frica de clisme am facut 12 in 8 ore pt o operatie pe colon si de atunci nu mi se mai par infricosatoare mami de minuni Offline #91 2008-04-06 13:35:01
Re: nastere naturala sau cezariana?si eu optez ptr cezariana din mai multe motive-unu de sanatate si 2 ptr ca stiu pe cineva la care medicul a insistat sa faca nastere naturala si tipa s-a certat cu medicul ala,ca ea vrea cezariana. Offline #92 2008-04-06 14:25:42
Re: nastere naturala sau cezariana?eu optez pentru nasterea naturala, documentata sunt atat cat trebuie (ca si prea multe nu e bine sa stii, ca incepi sa o iei razna), convingerea mea este sa las natura sa-si urmeze cursul (asta daca bineinteles nu sunt probleme si tre' sa fac cezariana) Mami de fetite:pisoi si pisoias! Offline #93 2008-04-06 14:26:29
Re: nastere naturala sau cezariana?
sa stii ca nu e asa ,nu te pot ajuta numai cand te dilati de tot adica 10 cm ,dar se dau tot felur de calmante ,bine nu prea fac efect dar....si maiexista si epidurala care la cerere si face,acum fiecare cum vrea http://www.tamagochi.ro/pet-Tony un votulet zilnic daca se poate ! Offline #94 2008-04-06 16:09:02
Re: nastere naturala sau cezariana?am citit pe aici ca daca ai miopie mai mult ca sigur va fi nevoie de cezariana... eu am miopie scolara iar oftalmologul mi-a spus ca nu mai scap de ea. nu e prea mare, 1 si ceva pt distanta (nush daca e + sau - ). in cazul asta va fi oare nevoie de cezariana? Offline #95 2008-04-06 16:32:15
Re: nastere naturala sau cezariana?la 1 nu cred. nasa mea a nascut natural cu miopie 2. mami de minuni Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|