homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Streptococcus agalactiae (grup B)-20

#362 2012-06-20 17:51:34

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Streptococcus agalactiae (grup B)

pentru streptococul b

#363 2012-06-20 18:11:10

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03

Heimdall,  streptococul hemolitic e de grup B sau  sunt lucruri diferite? pt ca pe topicul celalalt am vazut ca se zice ca sunt diferiti si nu mai inteleg nimic acum sad

That which doesn't kill us makes us stronger!

#364 2012-06-20 18:14:16

heimdall
Diamond member

streptococul A e cel care traieste in gat, streptococul B (beta-hemolitic) in vagin

#365 2012-06-20 22:53:25

crid
Full member

ok, ms.

#366 2012-06-21 10:03:50

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

beta-hemolitic nu e acelasi lucru cu agalactiae, nu?

Publicitate

loading...

#367 2012-06-21 10:36:48

heimdall
Diamond member

#368 2012-06-21 13:32:31

crid
Full member

offtopic heimdall, ce fel de lactobacili, ce tratament?
intreb pt ca, daca merg la doctora, sa stiu ce zic daca deschid gura... mai ales ca iar oscilez intre dr de acum si o alta doctora. (Ce am citit de femeia asta, actuala, m-a ingrozit :"> ). Mai mult ca sigur femeia asta o sa imi prescrie antibiotice si oricum am deja probleme si cu candida, sa vezi veselie.
Pe partener "m-am decis" sa il tin de-o parte de data asta.Si asa se pare ca am luat flucovimul degeaba, mai rau zapacindu-ne ficatul:(
sper sa se rezolve cu tratament ul meu desi ce am citit imi da asa o impresie ca o sa am dureri de cap cu streptococul

Poate cer prea multe dar nu reusesc sa gasesc cateva informatii clare cu privire la cauzele/simptomele/ consecintele streptococului de grup B in cazul femeilor care nu sunt insarcinate sau fara boli cronice.  Stiti vreun link unde m-as putea documenta mai bine?

Ultima oara a fost editat de crid (2012-06-21 13:46:35)

#369 2012-06-21 14:05:28

heimdall
Diamond member

eu am folosit Gynophilus
daca doctorita respectiva e setata sa-ti dea antibiotic, n-o sa-i schimbi tu parerea... informeaza-te si decide pentru tine, eu dupa cate probleme am avut si am in continuare mi-am dat seama ca nu ma pot baza decat pe mine
mi-a spus o prietena care e medic ca in Franta, de exemplu, nu se trateaza streptococul b decat la gravide, in rest ti se da tratament pentru refacerea florei si organismul tau rezolva problema
cred ca tine oricum de o problema de flora, si eu dupa tratamentul pentru enterococ m-am ales cu streptococ b si aveam (si am si acum) putini bacili doderlein, ca mi-i distrusesem cu antibioticele

#370 2012-06-21 16:02:06

crid
Full member

dupa jumatate dupa-amiaza pe forum am citit topicul si acum revin cu alte intrebari/ dupa alte sfaturi.
maine merg cu rezultatele la doctora, sa vedem ce spune. (ca a doua varianta, ma gandeams a merg la o alta doctora dar dupa cititul topicului, foarte sigur o sa zica altceva).
Oare s-ar merita sa iau doar Gynophilus si sa refac analiza, sa vad daca merge asa? tu ai urmat un astfel de tratament? cam cate zile ar trebui?
Asa cum ai zis si tu, sunt satula de luat pastile si oricum a iesit si candida. daca mai iau si antibiotic cred ca mai rau imi fac...
Ca si in cazul tau, streptococul asta mi-a iesit cand eu vroiam sa vad daca a fost bun tratamentul pt enterococ sad.
surprinzator, daca pot spune asa, este ca de fiecare data cand apare candida in schema, am simptome clare. De data asta nu e nimic, decat o secretie putin mai abundenta si poate (sau doar mi se pare mie) usor spre galbuie, nu la fel de "alba" ca d eobicei. Din ce am citit pe topic acum, tind sa cred ca e de la sttreptococ..

#371 2012-06-21 16:12:13

heimdall
Diamond member

eu am folosit 10 zile Gynophilus...sunt 14 intr-un flacon, ma gandesc ca n-ar strica daca le-ai folosi pe toate
cum ziceam, eu nici acum nu mi-am echilibrat flora, ar trebui sa mai fac o cura de lactobacili

#372 2012-06-21 16:44:54

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

heim, interesant. eu de cate ori am incercat tratament de echilibrare a florei, mi s-a modificat tare urat secretia cesafac. sa-mi spui te rog daca reusesti sa scapi asa de streptococ.

#373 2012-06-21 16:46:43

heimdall
Diamond member

pai am scapat deja smile bine, inainte de ovulele cu lactobacili am facut si un tratament cu ovule homeopate si spalaturi cu ceai, nu stiu care din ele a avut efect sau daca problema s-ar fi rezolvat si de la sine

#374 2012-06-21 18:44:44

crid
Full member

heim, nu  ai zis tot. credeam ca doar lactobacilii singurei isi au meritul.
Tratamentul cu ovulele homeopate ti-au fost prescrise de un medic sau te-ai documentat tu si ai actionat pe cont propriu?
si cam cat a durat tratamentul asta cu ovule si ceai?

p.s.: eu cred ca in primul rand trebuie sa scap de candida, nu?

#375 2012-06-22 09:13:49

heimdall
Diamond member

nu am zis tot fiindca ma feresc sa fac astfel de recomandari "controversate"
ovulele homeopate au fost prescrise de medic si tratamentul a durat 20 de zile... trebuie sa mergi la un homeopat pentru asta, fiindca remediile sunt personalizate
in mod normal daca iti echilibrezi flora cum trebuie ar trebui sa scapi si de candida
cred ca ti-am mai zis si tie, eu am scapat de candida de cand am eliminat cam tot ce e acid din alimentatie, nu e un mit, chiar functioneaza

#376 2012-06-22 14:46:27

crid
Full member

revin cu noutati. reteta doctorei pt streptococ si candida, pe reteta trecand diagnostic "vaginita mixta":
- diflucan 150 mg,
- ofloxacin 500mg 2/zi, 7 zile,
- ovule Meclon , nu inteleg din scrisul ei cate zile..(cica ar fi bun si pt candida si diversi microbi... cand am intrebat-o daca e inlocuitor pt ovulele clotrimazol, mi-a zis ca nu exista ovulele astea, doar uguent... Eu am folosit asa ceva.parca exista... in fine)
- clotrimazol unguent, dupa ce termin ovulele..( nu se folosea si in paralel cu ovulele si inca vreo 2 saptamani dupa ce dispar simptomele?).

Stiu ca pe forum nu se prescrie tratament dar as vrea sa aud si alte pareri daca ar fi atat de bun/nu tratamentul...
analizele cica ar trebui sa le repet undeva dupa 2luni, pt ca se presupune ca dupa tratament, daca nu dispare, are nevoie de o perioada de incubatie si abia dupa asta apare in analiza... in ideea asta. Acum eu intreb. nu e prea mult 2 luni? pe aici am tot citit ca 2 saptamani sunt suficiente...

Daca trebuie sa imi vina musafirii pe marti,incolo, sa astept cu tratamentul pana se termina menstra sau e ok daca il incep de acum? am uitat sa o intreb pe dr.

:offtopic heim, crezi ca mi-ai putea recomanda medicul la care ai fost tu pt tratamentul respectiv? daca e din bucuresti, bine-inteles big_smile

Ultima oara a fost editat de crid (2012-06-22 14:49:43)

#377 2012-06-22 18:45:55

crid
Full member

Cineva??...

Revin cu "stiri". pt ca nu eram deja cu gandul la tratament si urmarile lui, astazi, la farmacie, mi s-a spu s ca nu exista antibiotic cu denumirea de "ofloxacin", cum mi-a prescris doctora ci am luat Zanocin, si ca nu exista doza de 500mg si doar de 200 si de 400 (asta nu se gaseste pe piata in perioada actuala  bang ).
Asa ca momentan iau 2 capsule de zanocin 200mg care sa se apropie de doza recomandata de doctora de 500 mg, de 2ori /zi.
Oare doar un Refflor forte/zi e suficient ca probiotic?
Si cica multa,ulta apa si fructe si legume...
Alte recomandari?  neutral

offtopic heimdall, eu ma gandeam ca flora vaginala se reface oarecum repede, nicidecum in aproximativ  6 luni cum ma "incuraja" dna farmacista, care mi-a zis sa fiu atenta cu atanea antibiotice... asta ca ziceai tu ca si acum parca tot mai trudesti sa o refaci complet. Sper ca esti mult mai bine puss

Ultima oara a fost editat de crid (2012-06-29 17:57:28)

#378 2012-09-25 14:51:35

joyceanblue
Membru
Inregistrat: 2012-09-25

buna, fetele,
mi-a iesit si mie in cultura vaginala mizerabilul asta.
povestea, si apoi intrebarile.
1. fetita mea de 2 ani face prima zi muci cu febra si un caca prost; continuam cu muci si enterocolita. tratament o saptamana cu cedax 3ml la 24h si probiotice.
2. a treia zi fac eu si sotul scaune apoase si crampe. el jumatate de zi, eu 2 zile.
3. povestea asta se inceheie.
dupa 3-4 zile dupa ce imi revin si pun bebe pe picioare, ma duc la cabinet pentru o intrerupere de sarcina.
a doua zi dupa asta:
1. frisoane, febra 39.5 externa, crampe abdominale, urina tulbure, scaun acolic dar consistent.
2. 3 zile ciprinol in perfuzie+ gentamicina
azi, dupa ce am descoperit mizerabilul mi-a schimbat dr reteta cu zynnat si ovule cu augumentin si nistatin

intrebarile.
1. streptococul asta da si enterocolite sau el e inofensiv in intestin si nu el a provocat entero la bebe si la noi?
2. am sanse cumva- sau nesansa mai bine zis. sa ii transmit lui bebe?- noi faceam dus-nu baie impreuna in cada seara de seara. am stopat asta cand am facut febra si frisoanele, dar tot mi-e ca am apucat sa-i dau ceva.
3. studiu de caz: leaganele din cismigiu pline de caca de caine si gainaturi de toate felurile, etc. copii se joaca, pun mana peste tot si apoi baga in gurita. e posibila o contaminare cu streptococul asta in modul de mai sus?
4. in afara de copro si urocultura, mai sunt alte analize neinvazive pe care as putea sa i le fac fetitei...just to be safe?

sper ca nu par prea paranoica, dar m-am saturat sa ii dau imunizante fiica-mi si ea tot sa le prinda pe toate din aer si sa stam pe antibiotice

Ultima oara a fost editat de joyceanblue (2012-09-25 14:52:36)

#379 2012-09-25 14:57:14

heimdall
Diamond member

mai in urma am pus eu link-ul asta, nu stiu daca ai vazut : http://forum.anticonceptionale.ro/t3471 … matis.html
pe scurt, streptococul asta face parte din flora vaginala si uretrala si nu se transmite nici macar sexual, in niciun caz prin alte moduri si nu da enterocolite
poti sa-i faci fetitei coprocultura si urocultura, poate problemele ei sunt cauzate de alta bacterie
iar tu sa faci si tratament pentru refacerea florei vaginale cu ovule cu lactobacili (gen Gynophilus) ca sa te ajute sa scapi de streptococ

#380 2012-09-25 22:32:19

joyceanblue
Membru
Inregistrat: 2012-09-25

nu apucasem sa citesc despre linkul de mai sus, insa in pauza de somn a lui bebe am reusit sa asimilez cateva dintre lucrurile pe care le face mizerabilul asta. entero intr-adevar nu este unul dintre ele.
reteta mea e momentan la laborator pentru preparare, insa din cate imi amintesc:
1. zinat- 3xzi -7 zile
2. ovule cu nistatin si augumentin-1/zi-25 zile
3. arthrotec- 1-2/zi
4. nospa 3-4 zi

am apucat sa iau prima capsula de zinat si surpriza surpriza: pete histaminice pe brate si gat. de la mine putere o lingurita de aeryus...cred ca voi repeta procedura pe toata durata antibioticelor
tot de la mine putere am mai luat si o cutie de eubiotic.
despre ovule pentru refacere- e super necesar si asta, sau ajunge protectia antimicotica cu nistatin?

din pacate ce nu am gasit ca lectura sunt simptomele mele- destul de suparatoare. de febra si frisoane am scapat din prima zi insa acum, noapte de noapte: dureri puternice de cap si de ovare. cele de ovare sunt ca durerea precedenta menstruatiei. e prima data in  mai bine de 15 ani cand iau pastile altceva decat paracetamol sau ibuprofen pentru vreo migrena. eu secretie n-am avut de niciun fel insa, iar acum cu e greu de spus datorita sangerarii de la intreruperea de sarcina.
copro si urocultura la bebe au fost primele lucruri care mi-au venit in minte de cand am vazut diagnosticul, insa dr ei a zis s-o las in pace momentan. daca tot a luat cedax pentru entero, probabil a omorat si eventuali alti coci si coli.
ps. mii de multumiri pentru lamuriri

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.