homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Streptococcus agalactiae (grup B)-21

#381 2012-09-26 09:31:36

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Streptococcus agalactiae (grup B)

nu ai cu ce sa schimbi zinnat-ul daca esti alergica? presupun ca tratamentul e dat dupa antibiograma
ovulele cu lactobacili mie mi se par super utile, nistatinul e antimicotic, dar lactobacilii refac flora normala, deci pe termen lung te scutesc de neplaceri de orice fel, inclusiv streptococul asta
cat despre durerile de ovare si febra, inteleg ca au aparut dupa intreruperea de sarcina (deci ai facut o infectie) si nu au disparut nici dupa tratamentul cu antibiotic ? in cazul asta as merge din nou la medic

#382 2012-09-26 14:23:22

joyceanblue
Membru
Inregistrat: 2012-09-25

febra si frisoanele s-au instalat la 3-4h dupa intreruperea de sarcina, pe langa asta, dr suciu m-a vazut zilnic de atunci. febra a trecut din prima zi, sub antibiotic perfuzabil...insa durerile nu prea. revin fara nicio exceptie seara, singura cauza pe care mi-o imaginez ar fi o casa pavata in gresie pe care fac lipa lipa desculta dupa baia lui bebe.
momentan ma simt oricum mai bine.
despre antihistaminice si antibiotice...greu de discutat in cazul meu, am facut la fel si la gentamicina cu ciprinol, probabil nu ma inteleg prea bine cu niciun fel de medicament, asa ca voi apela la aeryus pe toata durata tratamentului. petele si mancarimea dispar la 10 min dupa ce apar oricum.
intrebari
1. sangerarea dupa intreruperea de sarcina cat ar trebui sa dureze? am deja 5 zile.
2. ovulele minune despre care vorbeai pot fi puse simultan cu cele de augumentin si nistatin de pe reteta?
3. cred ca dl strepto era deja instalat caldut cand am facut intreruperea de sarcina, probabil l-am zgandarit bine atunci. e posibil scenariul asta? citisem niste referate despre el si pare sa dea intr-adevar febra mare cu frisoane.

sanatate si multumesc din nou ca acordati atentie subiectului astuia deja deschis prin 2008 si ultradiscutat.

#383 2012-09-26 14:32:57

heimdall
Diamond member

despre sangerare nu stiu ce sa-ti spun, nu stiu cat ar fi normal sa dureze
ovulele cu lactobacili le pui dupa cele cu antibiotic si antimicotic
cu ovarele... sa nu fi facut si o anexita

Ultima oara a fost editat de heimdall (2012-09-26 14:33:11)

#384 2012-09-28 10:04:44

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

mi-a iesit minunatia asta si in urina. grater cu siguranta o am inca si in secretia vaginala sad.

PREZENT streptococ beta hemolitic de grup B -
STREPTOCOCCUS AGALACTIAE
NUMAR TOTAL DE GERMENI: 60 000 UFC/ml

INTERPRETARE:
[...]
- 10.000 - 100.000 UFC/ml (o singura specie bacteriana): posibila infectie urinara
- peste 100.000 UFC/ml: infectie urinara certa

am si antibiograma, dar nu as lua antibiotic, nu stiu daca e nevoie (infectia e "posibila", nu "certa" hmm). pe de alta parte, poate ar fi cazul sa fac o cura de antibiotic, asa as scapa (pentru moment) si de coloniile din secretie.
urinalul oare ajuta pt cel din urina? sau e bun numai pentru e. coli?
nu am simptome de infectie urinara. de 2 luni insa urina a devenit mai galbena. sa fie de atunci contaminarea?

leucocitele sunt in numar <1 /uL. deci n-ar fi infectie, dar acel 60.000 e ft aproape de 100.000 (limita inferioara pt infectie urinara) cesafac.

e prima data cand aud de streptococul asta in urina  va. alta surpriza a fost sa observ ca dpdv al laboratorului, streptococcus agalactiae = streptococ beta hemolitic. parca a fost o discutie pe aici cu ceva pagini in urma, din care a reiesit ca ar fi diferite nustiu.

in mod normal, as zice ca e eronat rezultatul smile. insa acum chiar cred ca e bine facuta analiza, pt ca eu sunt de mult "prietena" cu streptococul asta  skitarg, ne cunoastem din culturi mai indepartate smile. plus ca nu m-a dezamagit laboratorul asta pana acum, am o impresie foarte buna despre el.

scuze pt mesajul lung smile. intrebarea e: ce ma sfatuiti sa fac? multumesc.

#385 2012-09-28 16:11:03

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Anca, poate ai "contaminat" proba de urina. Mi se par putine bacterii, poate ar tb sa incerci o cura cu Urinal si sa repeti, inainte de a sari la antibiotic, care te poate dezechilibra mai rau.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

Publicitate

loading...

#386 2012-09-28 16:21:06

anca90
Platinum member

cred ca asta s-a intamplat, Rose. la fel mi-au spus si heim si ynna. cel mai probabil e din secretie streptococul, ca nu am niciun simptom de infectie urinara. nu vreau sa iau antibiotic. incerc sa tratez homeopat. multumesc pt raspuns puss.

offtopic tu ce mai faci? sunteti bine tu si bebe? imi place ce vad la semnatura big_smile.

LE: acum mi-a casunat alta intrebare: daca e din secretie si iese la analiza si dupa ce s-a amestecat cu urina, nu am putea sa ne recoltam singure secretia vaginala pentru culturi? chiar de la baza. am scapa de disconfortul recoltarii la ginecolog.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-09-28 16:24:45)

#387 2012-09-28 17:31:39

heimdall
Diamond member

anca, poti merge direct la un laborator sa recoltezi
ca sa recoltezi acasa trebuie sa ai cu ce... nu stiu de unde cumperi recipientul steril si betisorul respectiv
in plus trebuie sa fie conditii cat de cat sterile, pe piele traiesc tot soiul de lighioane care sunt inofensive acolo, daca tu contaminezi proba cu ceva de pe piele cine stie ce iese, te sperii, iei antibiotice aiurea etc

#388 2012-09-28 17:39:42

anca90
Platinum member

da, heim, dar pe aici am tot intrebat la laboratoare si clinici daca se poate face doar recoltare si analiza si, dupa ce s-au uitat contrariate la mine, mi-au spus ca nu, nu e posibil asta, trebuie sa fac consultatie la un medic neutral.

#389 2012-09-28 17:48:19

heimdall
Diamond member

nici la astea mari, gen synevo ?

#390 2012-09-28 17:51:25

anca90
Platinum member

chiar la synevo n-am intrebat, ca am paranoia in privinta lui chicot. o sa intreb, de curiozitate macar.
am intrebat la medlife, regina maria si bioclinica.

#391 2012-09-28 18:08:02

heimdall
Diamond member

ciudat, eu am recoltat si la medlife si la regina maria... probabil nu au personal pregatit pentru asa ceva

#392 2012-09-29 19:34:09

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

anca, nu te-am uitat. Am mai studiat problema si am gasit urmatoarele informatii. Str agalactiae poate fi alfa hemolitic sau nehemolitic (deci nu beta), la om poate fi gazduit in vagin, intestin, orofaringe. La diabetici si varstnici (deci la persoanele tarate) poate determina infectii urinare, celulilte, meningite, endocardite infectioase.

Din cate vad eu informatiile se cam bat cap in cap si te-as sfatui sa mai repeti o data, eventual la alt laborator. Nu cred sa fie infectie urinara. Eventual poti sa consulti, cum am vorbit si ieri, un homeopat. Nu-l mai chinui si pe al tau acum cu fel de fel de analize. Multa sanatate!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#393 2012-10-01 10:31:36

anca90
Platinum member

multumesc, ynna.
daca nu poate fi "beta hemolitic", de ce or fi scris cei de la laborator asa? sa fie greseala lor, sa nu stie ca streptococul asta nu poate fi beta hemolitic? sau sa am 2 tipuri de streptococi (beta hemolitic si agalactiae)? desi din felul in care scrie pe rezultat inteleg ca e unul singur nustiu. agalactiae stiu sigur ca am in secretie, deci ma gandesc la o contaminare a probei, nu cred ca e eroare de laborator (am incredere in el, nu m-a dezamagit niciodata.).

"la om poate fi gazduit in vagin" - in mod normal sau doar patogen? am auzit diverse teorii - ba ca face parte din flora vaginala (dar nu trebuie sa se dezvolte in exces), ba ca ajunge in vagin doar prin transfer dinspre orificiul anal.
deci infectie urinara se produce in speta la varstnici si diabetici. nu e cazul meu.

am inceput tratament homeopat si culmea ca vad o ameliorare a problemelor din gat smile. sa fi avut si acolo, apropos de "orofaringian"? hmm caz in care cred ca are si sotul...

heim, tu cat timp ai facut tratament cu ovulele homeopate? mi-a spus doctorita sa pun, dar n-a zis cate. o cutie are 10. oare sunt suficiente? la ce farmacie le-ai preparat tu? astea sunt de la homeofarm, bucuresti.
presupun ca n-am voie contact sexual cat timp pun ovulele, nu? nici cu prezervativ... streptococcinum iau 2 flacoane, deci o sa ma tina o luna jumatate, doua. abia dupa ar trebui sa fac culturile, dar pana atunci termin ovulele si daca am contacte, risc sa iau din nou streptococul. ce sa fac?

#394 2012-10-01 11:09:48

heimdall
Diamond member

eu am pus 20, erau preparate la o farmacie homeopata dupa reteta, alta decat Homeofarm, stiu ca ei prepara ovule dupa retata lor
cu prezervativ de ce sa nu poti avea contact ? eu raman la ideea mea ca nu e transmisibil sexual

#395 2012-10-01 11:25:33

anca90
Platinum member

pai ma gandesc ca si cu prezervativ se modifica flora. lichidul de pe el, plus frecarea care poate produce iritatie... ar fi bine sa nu intervin cu nimic pe perioada tratamentului. dar si sa stau o luna jumatate fara contact, e cam mult hmm. plus ca se poate instala la loc cu prima ocazie si n-am rezolvat nimic. de asta mi-e teama. ma chinui sa tratez si poate il fac la loc intr-o zi.
faptul ca am simtit imbunatatiri in gat, ma face sa ma gandesc ca am/am avut si acolo streptococul (nu neaparat asta, e drept; putea fi altul) si ca l-am luat prin oral => are si sotul. poate e cam trasa de par logica, nu stiu.

#396 2012-10-01 13:46:31

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

anca, eu am gasit ca nu formeaza un lizereu complet, atunci cand cultiva pe geloza sange, si poate fi doar alfa hemolitic, sau nehemolitic (fara lizereu). Acum, pe net tot vad in multe locuri ca scrie ca e beta hemolitic. Eu m-am uitat intr-un tratat. Acum, ori imi scapa mie ceva, ori gresesc f multi. nustiu Din ce stiam eu, poate exista in vagin si sa o ia razna.

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#397 2012-10-01 14:09:38

anca90
Platinum member

multumesc, ynna puss

#398 2012-10-01 14:17:11

heimdall
Diamond member

anca, in gat eu stiu ca e A, dar poate streptococcinum se adreseaza mai multor streptococi smile

#399 2012-10-01 14:26:09

anca90
Platinum member

da, e pt 3 grupe de streptococi.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.