homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

BAC , BAC , BAC-65

#1217 2008-06-17 13:31:09

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

Re: BAC , BAC , BAC

fetele.... sad am o pr q Iona.....deznodamantu e ca s-a sinucis pt a incepe o noua viata????
ooofff si mai avem asa ptn pana la bac......gratergrater

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#1218 2008-06-17 13:37:18

iony
Sr. member
De la: stres
Inregistrat: 2007-09-11

nu s-a sinucis. e doar un gest simbolic. a descoperit k libertatea, "lumina" nu o gaseste afara, ci in sine

#1219 2008-06-17 13:39:57

Himmel
Insomniac member

aha....ms.....am vz intr-o carte si d-aia am intrebat.....

#1220 2008-06-17 15:25:45

pends
Hero member
De la: B/Br
Inregistrat: 2007-09-09

mai. cica se afiseaza itemii la romana oral cu 48 de ore inainte. stiati? eu am aflat ieri. ar fi bine sa fie asa ... ca la textele alea..macar sa stim la ce intrebari sa ne asteptam smile

Bună ! Arăți ca o curvă !

#1221 2008-06-17 18:46:50

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

girly a scris:

mai da cineva engleza bilingv scris ? hmm eu sunt la filologie si dau franceza oral 1-2 ore, engleza scris, geografie a 12-a si sport rodnar mult succes fetele kram

la franceza ai subiectele alea facute?macar asa,orientativ... sad

My Tears Dry On Their Own

Publicitate

loading...

#1222 2008-06-17 19:07:10

AdA_Ad9
Hero member
De la: Bucuresti-in mare parte:D
Inregistrat: 2007-02-26

mai fetelor Iona,s-a sinucis.si-a bagat cutitul in burta si a spus "Razbim noi undeva la lumina"Gestul lui fiind interpretat in mai multe feluri.Poate fi considerat un gest de eliberare,un efort suplimentar de a iesi dintr-o situatie fara iesire.Valeriu Cristea zice ca sinuciderea lui Iona echivaleaza ca distrugerea trupului vazut ca o temnita a sufletului,realizandu-se astfel iesirea din temnita materialitatii si intrarea in spirit.Mircea Eliade spune ca sinuciderea lui Iona poate fi o moarte initiata si echivaleaza cu integralea in moartea cosmica,cu intoarcerea la haosul care percede creatia.Moartea initiatica a lui Iona ar fi deci pregatirea unei noi nasteri careia sa ii urmeze o alta.Nasterea repetata presupune mai intai regasirea in haos si repezinta o sansa de a imblanzi destinul uman.
In concluzie...Iona s-a sinucis!

Să dărui totul, să sacrifici totul fără speranţă de răsplată;asta inseamnă iubire.Albert Camus

#1223 2008-06-18 15:52:45

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

voi ce invatati pentru oral?????????

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#1224 2008-06-18 16:49:31

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

AdA_Ad9 a scris:

mai fetelor Iona,s-a sinucis.si-a bagat cutitul in burta si a spus "Razbim noi undeva la lumina"Gestul lui fiind interpretat in mai multe feluri.Poate fi considerat un gest de eliberare,un efort suplimentar de a iesi dintr-o situatie fara iesire.Valeriu Cristea zice ca sinuciderea lui Iona echivaleaza ca distrugerea trupului vazut ca o temnita a sufletului,realizandu-se astfel iesirea din temnita materialitatii si intrarea in spirit.Mircea Eliade spune ca sinuciderea lui Iona poate fi o moarte initiata si echivaleaza cu integralea in moartea cosmica,cu intoarcerea la haosul care percede creatia.Moartea initiatica a lui Iona ar fi deci pregatirea unei noi nasteri careia sa ii urmeze o alta.Nasterea repetata presupune mai intai regasirea in haos si repezinta o sansa de a imblanzi destinul uman.

Am urat piesa asta...noroc ca nu mi-a picat la Bac rotfl - la oral am avut Razvan si Vidra (se mai face acum?) - foarte usor -  si Nichita Stanescu - Leoaica tanara iubirea - nu mi-a placut deloc si tocmai de aia o invatasem bine bine.....mama si cat mai invatasem Eminescu, Caragiale, Slavici etc....

Si apropo de bac...nici pana in ziua de azi nu am inteles complet nuvela La tiganci....am citit toate comentariile, toate explicatiiile, insa tot nu mi-i clar...la fel ca la sinuciderea lui Iona big_smile

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#1225 2008-06-18 16:52:24

iony
Sr. member

AdA_Ad9 a scris:

iona apeleaza la o solutie eroica, inteleasa eronat ca sinucidere, solutie care era ultima varianta ramasa in raport cu actele la care avea acces in acest univers limitat: spintecarea propriei burti. daca pana acum a spintecat burtile pestilor, gasind mereu un alt peste in exterior, poate sa se regaseasca spintecandu-si propria burta, deci in interior, pentru a-si gasi alter-ego-ul veridic. este deci o noua incercare de eliberare, nu in macrocosmos, ci in microcosmos, nu in afara ci inauntru, vazuta ca o nastere pe dinauntru. gestul sau presupune negarea a tot ce e material, nu o sinucidere, atata timp cat el este exonerat de slabiciunile corporalitatii(vezi scena in care isi taie o bucata din palma"firesc")

inteleasa ca o sinucidere, atunci ar echivala cu un gest al supremei libertati, al evadarii din propriul destin, din propria carcera, in acord cu teoria li A. Camus sau Dostoievski: "cine are curajul sa se sinucida, este insusi Dumneze", sinuciderea fiind vazuta ca singura solutie posibila intr-o drama existentiala, ca aceea propusa de opera, constiinta sfarsitului fiind necesara pentru a forma cadrul adecvat initierii unui nou destin, moartea este vazuta astlef ca "suprema initiere"-M. Eliade

#1226 2008-06-18 19:11:16

space
Hero member
Inregistrat: 2008-03-14

Eu deja simt ca nu mai pot cu bacul asta.. Asa astept sa treaca, fie ce o fi, sa inceapa maine si sa avem toate probele intr-o zi lol numai sa treaca odata...
Voi ce faceti ca sa mai treceti peste stres?

#1227 2008-06-18 19:16:14

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

space a scris:

Eu deja simt ca nu mai pot cu bacul asta.. Asa astept sa treaca, fie ce o fi, sa inceapa maine si sa avem toate probele intr-o zi lol numai sa treaca odata...
Voi ce faceti ca sa mai treceti peste stres?

ieeeiii!total de acord cu tine! rotfl
deja am alergie la orice tine de scoala....cum scap de stres...pff...inca nu-s stresata big_smile sunt chiar foarte calma big_smile
incerc sa ma mai uit la tv,mai intru pe mess,ma mai uit pe geam si ma oftic ca nu sunt la o terasa rotfl

My Tears Dry On Their Own

#1228 2008-06-18 22:57:14

AdA_Ad9
Hero member
De la: Bucuresti-in mare parte:D
Inregistrat: 2007-02-26

iony eu asa am inteles si din comentarii si din opera,ca am citit-o si din ce mi-a zis profa.acum nu situ daca asa e.dar oricum nu trebuie sa zic acolo ca s-a sinucis Iona ci ca si-a spintecat burta cu un cutit.si apoi sa zic ce zic criticii literari despre sinucidere.

Să dărui totul, să sacrifici totul fără speranţă de răsplată;asta inseamnă iubire.Albert Camus

#1229 2008-06-19 09:22:33

Aryanne
Sr. member
Inregistrat: 2007-11-26

Fetelor, dar la oral ce facem? Am auzit de la o profa ca nu ne-ar intreba ei nimic, ci doar ne lasa pe noi sa vorbim acolo ce vrem: despre stil, functii, emitator, canal, etc etc. cesafac mie mi se pare cam fantasmagoric sa ne lase pe noi de capul nostru sa zicem ce vrem. Voi cum stiti ca e? big_smile

A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta.
Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori, ca or sa-mi creasca aripi ascutite pan' la nori,
Ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain, si el o sa se-nchida cu-o frunza de pelin...

#1230 2008-06-19 09:26:15

rrammonna
Diamond member

si eu stiu k ne intreaba tot despre astea.dar nu k ne lasa de capul nostru.intr-adevar sunt 3 intrebari si trebuie sa raspundem noi la ele.profi pun intrebari doar dak vad k nu sti sau te blokezi

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#1231 2008-06-19 09:27:56

Aryanne
Sr. member

Pun intrebari ajutatoare deci... sau mai bine zis sa ma incuie si mai tare lol Mama, rramo, abia astept sa scap... sa imi vad de admiterea mea, la care imi e si mai frica... si abia astept sa termin de invatat toate operele alea, ca m-am saturat. neutral [si abia am inceput...]

A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta.
Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori, ca or sa-mi creasca aripi ascutite pan' la nori,
Ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain, si el o sa se-nchida cu-o frunza de pelin...

#1232 2008-06-19 09:31:01

rrammonna
Diamond member

eu stiu doar 3 opere din ,multeeeeeeeeeeeeee.si eu abia astept sa scap,m-a distrus psihic bacu' asta.eu plec acum.mai vb

#1233 2008-06-19 09:31:44

Aryanne
Sr. member

Te pup puss si spor la invatat, si mai ales chef big_smile

#1234 2008-06-19 13:43:40

Himmel
Insomniac member

am intrebat-o pe profa cum e q Iona si a zs k nu s-a sinucis..e un gest de sinucidere pt a lua viata de la capat....asa intelesesem si yo...big_smile

pt oral..am o carte de al Art se num eseul si are toate studiile de  caz care ne trebuiesc.....
si avand in vedre k e primu an in care e ceva nou e posibil sa ne lase sa vb noi si paote daca nu stim..at sa ne intrebe ei...fie aq depinde de profesor de noi de...mai multi factori...

oofff abia ast sa scapam...sa ne fie bine si sa fim sanatose sa intram unde vrem la fac...si...si sa ne bucuram si noi prin august-sept de vacanta...big_smile

#1235 2008-06-19 16:12:12

iony
Sr. member

AdA_Ad9 a scris:

iony eu asa am inteles si din comentarii si din opera,ca am citit-o si din ce mi-a zis profa.acum nu situ daca asa e.dar oricum nu trebuie sa zic acolo ca s-a sinucis Iona ci ca si-a spintecat burta cu un cutit.si apoi sa zic ce zic criticii literari despre sinucidere.

si eu am scris exact ce era intr-o carte, hermeneutica textului dramatic. exact asa era, in ordinea asta. adik nu am scris din 2 parti diferite. am scris si legat de parerea mea si de a ta, pentru k ambele acceptii sunt acceptate

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.