|
Nu esti logat.
BAC , BAC , BAC-65#1217 2008-06-17 13:31:09
Re: BAC , BAC , BACfetele.... am o pr q Iona.....deznodamantu e ca s-a sinucis pt a incepe o noua viata???? Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel. Offline #1218 2008-06-17 13:37:18
Re: BAC , BAC , BACnu s-a sinucis. e doar un gest simbolic. a descoperit k libertatea, "lumina" nu o gaseste afara, ci in sine Offline #1219 2008-06-17 13:39:57
Re: BAC , BAC , BACaha....ms.....am vz intr-o carte si d-aia am intrebat..... Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel. Offline #1220 2008-06-17 15:25:45
Re: BAC , BAC , BACmai. cica se afiseaza itemii la romana oral cu 48 de ore inainte. stiati? eu am aflat ieri. ar fi bine sa fie asa ... ca la textele alea..macar sa stim la ce intrebari sa ne asteptam Bună ! Arăți ca o curvă ! Offline #1221 2008-06-17 18:46:50
Re: BAC , BAC , BAC
la franceza ai subiectele alea facute?macar asa,orientativ... My Tears Dry On Their Own Offline Publicitateloading...
#1222 2008-06-17 19:07:10
Re: BAC , BAC , BACmai fetelor Iona,s-a sinucis.si-a bagat cutitul in burta si a spus "Razbim noi undeva la lumina"Gestul lui fiind interpretat in mai multe feluri.Poate fi considerat un gest de eliberare,un efort suplimentar de a iesi dintr-o situatie fara iesire.Valeriu Cristea zice ca sinuciderea lui Iona echivaleaza ca distrugerea trupului vazut ca o temnita a sufletului,realizandu-se astfel iesirea din temnita materialitatii si intrarea in spirit.Mircea Eliade spune ca sinuciderea lui Iona poate fi o moarte initiata si echivaleaza cu integralea in moartea cosmica,cu intoarcerea la haosul care percede creatia.Moartea initiatica a lui Iona ar fi deci pregatirea unei noi nasteri careia sa ii urmeze o alta.Nasterea repetata presupune mai intai regasirea in haos si repezinta o sansa de a imblanzi destinul uman. Să dărui totul, să sacrifici totul fără speranţă de răsplată;asta inseamnă iubire.Albert Camus Offline #1223 2008-06-18 15:52:45
Re: BAC , BAC , BACvoi ce invatati pentru oral????????? Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare..... Offline #1224 2008-06-18 16:49:31
Am urat piesa asta...noroc ca nu mi-a picat la Bac - la oral am avut Razvan si Vidra (se mai face acum?) - foarte usor - si Nichita Stanescu - Leoaica tanara iubirea - nu mi-a placut deloc si tocmai de aia o invatasem bine bine.....mama si cat mai invatasem Eminescu, Caragiale, Slavici etc.... "Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă." Thé à la menthe Offline #1225 2008-06-18 16:52:24
iona apeleaza la o solutie eroica, inteleasa eronat ca sinucidere, solutie care era ultima varianta ramasa in raport cu actele la care avea acces in acest univers limitat: spintecarea propriei burti. daca pana acum a spintecat burtile pestilor, gasind mereu un alt peste in exterior, poate sa se regaseasca spintecandu-si propria burta, deci in interior, pentru a-si gasi alter-ego-ul veridic. este deci o noua incercare de eliberare, nu in macrocosmos, ci in microcosmos, nu in afara ci inauntru, vazuta ca o nastere pe dinauntru. gestul sau presupune negarea a tot ce e material, nu o sinucidere, atata timp cat el este exonerat de slabiciunile corporalitatii(vezi scena in care isi taie o bucata din palma"firesc") Offline #1226 2008-06-18 19:11:16
Re: BAC , BAC , BACEu deja simt ca nu mai pot cu bacul asta.. Asa astept sa treaca, fie ce o fi, sa inceapa maine si sa avem toate probele intr-o zi numai sa treaca odata... Offline #1227 2008-06-18 19:16:14
ieeeiii!total de acord cu tine! My Tears Dry On Their Own Offline #1228 2008-06-18 22:57:14
Re: BAC , BAC , BACiony eu asa am inteles si din comentarii si din opera,ca am citit-o si din ce mi-a zis profa.acum nu situ daca asa e.dar oricum nu trebuie sa zic acolo ca s-a sinucis Iona ci ca si-a spintecat burta cu un cutit.si apoi sa zic ce zic criticii literari despre sinucidere. Să dărui totul, să sacrifici totul fără speranţă de răsplată;asta inseamnă iubire.Albert Camus Offline #1229 2008-06-19 09:22:33
Re: BAC , BAC , BACFetelor, dar la oral ce facem? Am auzit de la o profa ca nu ne-ar intreba ei nimic, ci doar ne lasa pe noi sa vorbim acolo ce vrem: despre stil, functii, emitator, canal, etc etc. mie mi se pare cam fantasmagoric sa ne lase pe noi de capul nostru sa zicem ce vrem. Voi cum stiti ca e? A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta. Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori, ca or sa-mi creasca aripi ascutite pan' la nori, Ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain, si el o sa se-nchida cu-o frunza de pelin... Offline #1230 2008-06-19 09:26:15
Re: BAC , BAC , BACsi eu stiu k ne intreaba tot despre astea.dar nu k ne lasa de capul nostru.intr-adevar sunt 3 intrebari si trebuie sa raspundem noi la ele.profi pun intrebari doar dak vad k nu sti sau te blokezi Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare..... Offline #1231 2008-06-19 09:27:56
Re: BAC , BAC , BACPun intrebari ajutatoare deci... sau mai bine zis sa ma incuie si mai tare Mama, rramo, abia astept sa scap... sa imi vad de admiterea mea, la care imi e si mai frica... si abia astept sa termin de invatat toate operele alea, ca m-am saturat. [si abia am inceput...] A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta. Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori, ca or sa-mi creasca aripi ascutite pan' la nori, Ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain, si el o sa se-nchida cu-o frunza de pelin... Offline #1232 2008-06-19 09:31:01
Re: BAC , BAC , BACeu stiu doar 3 opere din ,multeeeeeeeeeeeeee.si eu abia astept sa scap,m-a distrus psihic bacu' asta.eu plec acum.mai vb Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare..... Offline #1233 2008-06-19 09:31:44
Re: BAC , BAC , BACTe pup si spor la invatat, si mai ales chef A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta. Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori, ca or sa-mi creasca aripi ascutite pan' la nori, Ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain, si el o sa se-nchida cu-o frunza de pelin... Offline #1234 2008-06-19 13:43:40
Re: BAC , BAC , BACam intrebat-o pe profa cum e q Iona si a zs k nu s-a sinucis..e un gest de sinucidere pt a lua viata de la capat....asa intelesesem si yo... Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel. Offline #1235 2008-06-19 16:12:12
si eu am scris exact ce era intr-o carte, hermeneutica textului dramatic. exact asa era, in ordinea asta. adik nu am scris din 2 parti diferite. am scris si legat de parerea mea si de a ta, pentru k ambele acceptii sunt acceptate Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|