|
Nu esti logat.
Chist ovarian#1 2007-06-15 22:42:23
chist ovarianbuna , am un chist ovarian de 5 cm... destul de maricel l-am descoperit intr-un mod bizar... "ma dor rinichii , ma dor rinichii" am facut echografie si rinichii sunt ok dar mi-au descoperit chistul... mi s-a prescris marvelon21....... daca mai este cineva cu chistulete pe aici sa-mi spuna si mie...... daca are dureri de spate.. gen rinichi?? pe mine ma termina durerile am facut si injectii cu no-spa si polidin mi-a cedat vre-o 2 saptamani si acum am din nou dureri.... ce sa fac? Offline #2 2007-06-17 13:35:53
Re: chist ovarianBuna, si mie mi-au descoperit un chist pe ovarul stang, la un control banal. Are 41/42 mm. Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 61 kilograme afurisite! Hai inca - 4 kile pana pe 8 august!!!! Offline #3 2007-06-17 21:52:36
Re: chist ovarianpei stai sa inteleg si eu din ce ti-a dat este si vre-un anticonceptional??? deci cunosc persoane care au si sarcina si chist in acelasi timp deci nu este ceva care sa puna in pericol bebelul..a nascut un bebe mare si sanatos si nici macar nu stie daca in urma nasterii mai are sau nu chistul. tie ce ti-a zis medicul??al tau cel putin e micut dar da-ti seama la mine 5 cm.. este destul de mare... dar la ce ti-a dat antibiotic? este chist cu lichid?? eu am facut doar injectii cu no-spa si polidin ptr dureri si iau marvelon21 anticonceptional. sunt curioasa ce ti-a zis medicul ...? in leg ku tratamentul.. expica-mi si mie ce sunt fiecare medicamente pls. Offline #4 2007-06-17 22:30:14
Re: chist ovarian41/42 mm = 4.1/4.2 cm - deci e aproape cat al tau Offline #5 2007-06-18 00:40:02
Re: chist ovarianstai aja deci eu nu-mi aduc aminte sa fi aflat din cat m-am info eu.. ka, un chist se resoarbe ku antibiotic... antiinflamatorul e ok antibioticul se da de obicei la infectii d c s-ar da la chisturi>? ce leg au?? am un dubiu la ce medicamentatie ia fata asta.. sincer plus ka un chist se resoarbe kam in 3 luni asta depinde d fiecare organism.... dar e clar ca nu poti lua antibiotic 3 luni iti nenorocesti ficatul si devi imun la antibiotice si nici analgezicele nu le poti lua timp indelungat stiu din propria experientza.... ka te apuka durerile de ficat dupa.. sau exista posibilitatea de a nu-si mai face efetul. hm... voi c parere aveti??? poate ne lamureste si p noi doctoressa macar un pik ptr ka eu chiar st curioasa. Offline #6 2007-06-18 11:24:08
Re: chist ovarianmedicul meu e un pic cam NECOMUNICATIV, cam SECRETOS... Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 61 kilograme afurisite! Hai inca - 4 kile pana pe 8 august!!!! Offline #7 2007-06-18 11:31:06
Re: chist ovarianlili pala, nu stiu ce probleme medicale are copilul tau, insa chistul ala ovarian nu determina probleme medicale la copil ca nu are cum....chistul tau e foarte probabil un chist adevarat si solutia ar putea fi operatia(vreau sa spun ca nu e un chist functional...deci nu poate fi rezolvat cu anticonceptionale).... Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #8 2007-06-18 11:34:44
Re: chist ovarianeu am avut un chist la ovarul drept de 10 cm.aveam niste dureri in primele zile de ciclu dar am crezut k sunt dureri premenstruale,am fost la un control si asa am descoperit chistul acela imens.mi s-a spus k la dimensiuni asa mari s-ar putea sa nu se micsoreze cu antic dar am incercat 2 luni cu microgynon si antiinflamator piroxicam.la mine n-a fost nici o schimbare.chiar s-a marit un pic la 11 cm.am facut operatie laparoscopica ca sa-mi scoata chistul.mi-a fost frica dar a fost bine.am stat putin in spital,am avut dureri dupa operatie doar in prima zi.acum,la 3 saptamani am doar 3 cicatrici foarte mici. Offline #9 2007-06-18 12:07:01
Re: chist ovarianam si eu o intrebare: daca raman insarcinata, ar fi o problema daca as lasa chistul in pace pana la cezariana?(primul copil a fost nascut cu cezariana) Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 61 kilograme afurisite! Hai inca - 4 kile pana pe 8 august!!!! Offline #10 2007-06-18 12:58:33
Re: chist ovariannu e nici o problema Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #11 2007-06-18 15:55:38
Re: chist ovarianpei da doctoressa asa mi-a zis si mie doctorul 3 luni de antinceptionale si apoi repet echocrafia.. dar mi-au zis 2 medici ca dupa ce termin cu chistul asta tratamentul il voi continua ptr ka sunt dispusa la asa ceva.. si mi s-a dat explicatia de catre un medic chirurg ca" nu mai suntem acum 10 ani cand operam aceeasi persoana de cate 3-4 ori pe an". dar eu tot nu-s lamurita cu tratamentul fetei.. parerea mea e ca ar trebui sa consulte si alt medic... plus ca, comunicarea este foarte importanta intre medic si pacient... cred ca fata nu a gasit medicul potrivit.. in fine..! Offline #12 2007-06-19 11:12:34
Re: chist ovarianintrebare: daca ma duc la un echografist cu experienta, acesta imi poate spune de ce natura este chistul? functional sau nu, benign sau malign...? Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 61 kilograme afurisite! Hai inca - 4 kile pana pe 8 august!!!! Offline #13 2007-06-19 11:17:37
Re: chist ovarianda, cu certitudine.....mai putin treaba cu benign sau malign...aici diagnosticul il poate pune doar punctia biopsie Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #14 2007-06-19 11:18:07
Re: chist ovarianPt doctoresa; Offline #15 2007-06-19 11:41:23
Re: chist ovariane un chist functional, se rezolva prin tratament...fie contraceptive orale, fie alt tratament hormonal de punere in repaus a ovarului Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #16 2007-06-19 11:50:19
Re: chist ovarianlili pala chestia cu benign sau malign pei........... eu am facut analiza se numeste Markeri tumorali si acolo aflii ce si cum analiza iese cam in 3-4 zile si costa in jur de 400.000lei se recolteaza sange si ata ete. eu pina am aflat rezultatul am fost in niste emotii cumplite dar.. a fost bine....multa sanatate! Offline #17 2007-06-19 12:03:42
Re: chist ovariandraga mea, merci fain de raspuns, dar inca ceva: markerii astia tumorali oare se pot face in oraselul meu... Suceava? Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 61 kilograme afurisite! Hai inca - 4 kile pana pe 8 august!!!! Offline #18 2007-06-19 12:04:30
Re: chist ovarianpoate canu, insa la Iasi sunt aproape convinsa ca se pot face Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #19 2007-06-28 21:08:57
Re: chist ovarianPt Doctoressa: daca chistul este hemoragic nu se micsoreaza prin anticonceptionale? Trebuie operatie? Offline #20 2007-06-28 21:24:20
Re: chist ovariandap este o operatie laroscopica sau gva d genu........ usoara de alfel... te opereaza si pleci acasa.. ceva ku laser am inteles eu:p dar poate se resoarbe succesz Offline #21 2007-06-29 10:26:56
Re: chist ovarianAm avut si eu un chist de 7 cm, iar doctorul care mi l-a descoperit mi-a spus ca este prea mare ca sa treaca cu tratament si mi-a facut bilet de internare pt operatie. Offline #22 2007-06-29 10:42:52
Re: chist ovarianXeli, sa ma ierti insa e mult prea mult de scris....ar insemna sa tin aici curs de medicina si nu e cazul....o clasificare insa pot incerca(nu neaparat in ordinea importantei sau a frecventei) Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #23 2007-06-29 10:45:12
Re: chist ovarianOf...n-am avut idee ca-s o tona de tipuri...ma gandeam ca sunt vreo 5 feluri...ca e mai simplu...dar se pare ca nu. Offline #24 2007-06-29 10:50:02
Re: chist ovariancele foliculare, in general sunt functionale(se dezvolta foliculul in nestire, fara sa se rupa) ca si cele de corp galben(tot functionale ca daca ovarul nu functioneaza nu are loc ovulatia si nu apare corpul galben) Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #25 2007-07-04 21:36:24
Re: chist ovarianbuna am si eu o problema tot legata de chist am fost la ginecolog si mia descoperit un chist pe ovarul stang si mia dat tratament 2 luni cu diane ce sa fac sunt foarte speriata nu prea vreau sa le iau deoarece mie frica de reactiile adverse si imi doresc foarte mult un copil va rog datimi un sfat Offline #26 2007-07-05 10:20:20
Re: chist ovarianViollen, in cazul in care nu vrei sa urmezi tratamentul o reactie adversa ar putea fi torsionarea/ruperea ovarului sau a chistului. Nu e de joaca, pentru ca in acest caz trebuie sa ajungi in maxim 6 ore pe masa de operatie!!! Cat de mare este chistul si ce fel de echografie ai facut: transvaginala sau transabdominala? In cazul primei variante ar fi trebuit sa ti se fi spus natura chistului. Faptul ca trebuie sa urmezi tratament cu ac nu determina infertilitate! Chisturile ovariene sunt frecvente probleme ale femeilor asa ca nu ai de ce sa fii speriata pentru ca alte cateva milioane iti impartasesc suferinta! Offline #27 2007-07-05 11:03:45
Re: chist ovarianViollen, daca nu vrei sa urmezi tratamentul, nu il urma. Mai intreaba eventual si un al doilea medic despre chistul ala....nu suntem obligati sa respectam prescriptia medicului daca ne gindim ca stim noi mai bine decit el.... doar atit ca, la o adica, daca se dovedeste ca nu stiam de fapt(si asa se intimpla deseori) trebuie sa stim ca e exclusiv vina noastra si sa ne asumam consecintele Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #28 2007-07-08 14:08:53
Re: chist ovarianam fost si eu acum un an cred ca e daca nu mai putin numai stiu sigur,si mi-am facut ecorafia dupa sfatul medicului pt ca aveam dereglari menstruale si ma dureau ovarele mereu.si mi-a descoperit un chist mic de vre-o 2mm,sau cm numai stiu sigur oricum a zis ca e mic,si mi-a recomandat anticonceptionale si de atunci le iau si sper sa fi scpat de chist ca nu am mai fost de mult la control,da anticonceptionalele sunt chiar atat de bune pt chisturi ma intreb de recomada toti doctori?? Offline #29 2007-07-08 14:13:22
Re: chist ovariandap chiar sunt bune eu am terminat 3 folii si chistul meu a disparut si avea 5 cm dar sunt chisturi si chisturi unele care se resorb altele care nu. eu am avut dureri mari de spate asa l-am descoperit dar contraceptivele sunt cele mai bune.. 1 resorb unele chisturi si 2 te apara de o sarcina pe care nu ti-o doresti bine "te apara" in cazul in care le iei corect si nu uiti nici o pastilutza.sfatul meu ar fi sa-ti mai faci o echografie ptr ca in mod normal dupa 3 luni de contraceptive este obligatorie o noua echografie sa se vada daca s-a resorbit sau nu .. si chiar dak chistul a disparut pastilele trebuiesc continuate ptr a combate aparitia unui nou chist! Offline #30 2007-07-11 14:07:23
Re: chist ovarianm-a apucat disperarea! azi am fost la al 4 -lea doctor.... nu mai stiu ce sa cred... in 4 saptamani chistul meu a crescut de la 42mm la 62 mm, dar cica nu e dermoid ci HEMORAGIC. doctorita, ecografista (in care am mare incredere) mi-a spus sa increc totusi cu tratament.... sa nu ma arunc asa la operatie... Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 61 kilograme afurisite! Hai inca - 4 kile pana pe 8 august!!!! Offline |
|