|
Nu esti logat.
Chist ovarian-2#20 2007-06-28 21:24:20
Re: chist ovariandap este o operatie laroscopica sau gva d genu........ usoara de alfel... te opereaza si pleci acasa.. ceva ku laser am inteles eu:p dar poate se resoarbe succesz Offline #21 2007-06-29 10:26:56
Re: chist ovarianAm avut si eu un chist de 7 cm, iar doctorul care mi l-a descoperit mi-a spus ca este prea mare ca sa treaca cu tratament si mi-a facut bilet de internare pt operatie. Offline #22 2007-06-29 10:42:52
Re: chist ovarianXeli, sa ma ierti insa e mult prea mult de scris....ar insemna sa tin aici curs de medicina si nu e cazul....o clasificare insa pot incerca(nu neaparat in ordinea importantei sau a frecventei) Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #23 2007-06-29 10:45:12
Re: chist ovarianOf...n-am avut idee ca-s o tona de tipuri...ma gandeam ca sunt vreo 5 feluri...ca e mai simplu...dar se pare ca nu. Offline #24 2007-06-29 10:50:02
Re: chist ovariancele foliculare, in general sunt functionale(se dezvolta foliculul in nestire, fara sa se rupa) ca si cele de corp galben(tot functionale ca daca ovarul nu functioneaza nu are loc ovulatia si nu apare corpul galben) Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline Publicitateloading...
#25 2007-07-04 21:36:24
Re: chist ovarianbuna am si eu o problema tot legata de chist am fost la ginecolog si mia descoperit un chist pe ovarul stang si mia dat tratament 2 luni cu diane ce sa fac sunt foarte speriata nu prea vreau sa le iau deoarece mie frica de reactiile adverse si imi doresc foarte mult un copil va rog datimi un sfat Offline #26 2007-07-05 10:20:20
Re: chist ovarianViollen, in cazul in care nu vrei sa urmezi tratamentul o reactie adversa ar putea fi torsionarea/ruperea ovarului sau a chistului. Nu e de joaca, pentru ca in acest caz trebuie sa ajungi in maxim 6 ore pe masa de operatie!!! Cat de mare este chistul si ce fel de echografie ai facut: transvaginala sau transabdominala? In cazul primei variante ar fi trebuit sa ti se fi spus natura chistului. Faptul ca trebuie sa urmezi tratament cu ac nu determina infertilitate! Chisturile ovariene sunt frecvente probleme ale femeilor asa ca nu ai de ce sa fii speriata pentru ca alte cateva milioane iti impartasesc suferinta! Sper sa nu ti se para cinica ultima fraza! Succes si sanatate! Offline #27 2007-07-05 11:03:45
Re: chist ovarianViollen, daca nu vrei sa urmezi tratamentul, nu il urma. Mai intreaba eventual si un al doilea medic despre chistul ala....nu suntem obligati sa respectam prescriptia medicului daca ne gindim ca stim noi mai bine decit el.... doar atit ca, la o adica, daca se dovedeste ca nu stiam de fapt(si asa se intimpla deseori) trebuie sa stim ca e exclusiv vina noastra si sa ne asumam consecintele Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #28 2007-07-08 14:08:53
Re: chist ovarianam fost si eu acum un an cred ca e daca nu mai putin numai stiu sigur,si mi-am facut ecorafia dupa sfatul medicului pt ca aveam dereglari menstruale si ma dureau ovarele mereu.si mi-a descoperit un chist mic de vre-o 2mm,sau cm numai stiu sigur oricum a zis ca e mic,si mi-a recomandat anticonceptionale si de atunci le iau si sper sa fi scpat de chist ca nu am mai fost de mult la control,da anticonceptionalele sunt chiar atat de bune pt chisturi ma intreb de recomada toti doctori?? Offline #29 2007-07-08 14:13:22
Re: chist ovariandap chiar sunt bune eu am terminat 3 folii si chistul meu a disparut si avea 5 cm dar sunt chisturi si chisturi unele care se resorb altele care nu. eu am avut dureri mari de spate asa l-am descoperit dar contraceptivele sunt cele mai bune.. 1 resorb unele chisturi si 2 te apara de o sarcina pe care nu ti-o doresti bine "te apara" in cazul in care le iei corect si nu uiti nici o pastilutza.sfatul meu ar fi sa-ti mai faci o echografie ptr ca in mod normal dupa 3 luni de contraceptive este obligatorie o noua echografie sa se vada daca s-a resorbit sau nu .. si chiar dak chistul a disparut pastilele trebuiesc continuate ptr a combate aparitia unui nou chist! Offline #30 2007-07-11 14:07:23
Re: chist ovarianm-a apucat disperarea! azi am fost la al 4 -lea doctor.... nu mai stiu ce sa cred... in 4 saptamani chistul meu a crescut de la 42mm la 62 mm, dar cica nu e dermoid ci HEMORAGIC. doctorita, ecografista (in care am mare incredere) mi-a spus sa increc totusi cu tratament.... sa nu ma arunc asa la operatie... Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile ! Offline #31 2007-07-11 16:12:33
Re: chist ovariandoamne fereste nu mori mi s-a explicat ca dac s sparge o sa ai un fel de menstruatie practic curge sange si eu aveam aceeasi disperare deci s sparge curge sange si scapi mai repede de el. incearca tratament cu anticonceptionale 3 luni apoi mai faci o echografie in cazul in care nu s-a resorbit este o operatie laroscopica adik scapi repede nici macar nu stai in spital. nu fa sport nu fa eforturi sa cari ceva greu in rest.. cam atita. nu se moare din asa ceva. eu il am de 5 cm asa ca nu e mare diferenta ma feresc de eforturi. NU MORI DIN ASA CEVA dar nici cu antibiotice nu se resoarbe trebuiesc luate contraceptive fugi la un medic ginecolog la un spital specializat! SUCCESZ si linistestete! eu iau marvelon 21 ca tratament Offline #32 2007-07-11 21:03:14
Re: chist ovarianhaideti sa va povestesc prin ce-am trecut azi: Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile ! Offline #33 2007-07-11 21:10:10
Re: chist ovariandaca nu sunt dureri mari nu ai de ce sa te temi medicul stie ce face acolo.. tu doar inrautatesti situatia. de reaparut.. si eu am chist si a zis ca poate aparea din nou daca nu continui anticoncpt.. asa ca... nu jtiu la tine e ceva mai complicat Offline #34 2007-07-11 21:31:30
Re: chist ovarianscuze, era de 6.2 cm nu 6.3 Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile ! Offline #35 2007-07-11 23:05:46
Re: chist ovariana avut o prietena de 7 cm... tratament si nu se resorbea si a programat-o la operatie si doctorul " hai totusi inainte d operatie sa mai facem o echografie" daduse inapoi la jumate deci totul e posibil incearca contraceptive nu antibiotice! Offline #36 2007-07-12 18:45:09
Re: chist ovarianazi am fost la control, doctorul spune ca totul e EXTRAORDINAR de bine si sa continui antibioticul si prednisonul.... Ultima oara a fost editat de lili pala (2007-07-13 22:05:57) Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.com http://emiruna.blogspot.com 59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile ! Offline #37 2007-07-12 19:52:16
Re: chist ovariandragele mele, azi am consultat un alt medic si am repetat ecografia transvaginala.rezultatul ecografiei este acelasi: ovar stang de dimensiuni 7/5,7 cm ocupat in intregime de o formatiune chistica de 6/5,3 cm. Doar ca de aceasta data medicul ginecolog mi-a spus ca e riscant sa mai astept...adica sa fac de urgenta o punctie - sa mai scoatem din lichid. Plus de asta ca sa vada si care e continutul chistului. Eu nu prea inteleg- se poate vedea de la ecografie daca e seric sau hemoragic? ca din ce am citit pe aici inteleg ca unii medici isi dau cu parerea vis-a-vis de continut inainte de a se face o punctie. In fine. Mai am pe lista inca 2 doctori si dupa aceea trag linie si fac bilantul. Fie punctie, fie anticonceptionale 3 luni si dupa aia mai vedem. Mi-e foarte teama insa sa nu se sparga intre timp...sa nu ajung pe masa vreunui macelar pe la urgenta...si Doamne fereste ma lasa fara ovar. Eu vreau un bebe ! Offline #38 2007-07-12 19:58:04
Re: chist ovarianDoctoressa, as aprecia enorm opinia dvs. Daca ati avut cumva timp sa cititi mesajele mele. Doar 2 cuvinte. Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|