La cat timp dupa duphaston v-a venit menstruatia?-2
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: La cat timp dupa duphaston v-a venit menstruatia?
cert e ca nu exista un sablon dupa care vine ciclul in tratamentul cu duphaston. acum ai schimbat si schema, desi nu cred ca au o influenta prea mare cele 2 zile diferenta. poate fi sarcina la fel cum poate fi doar o intarziere. de ce nu faci un test?
- clauss2008
- Full member
- De la: Bratislava,SK
- Inregistrat: 2008-05-05
Am facut acum 3 zile a iesit negativ, ieri am fost si la medic si mi-a facut eco....a zis ca inca nu se vede nimik dar ca poate fi sarciba si sa repet eco in 10 zile...l-am intrebat daca cumva vede cum ca ar veni menstra si a zis ca vede ca ar veni....acum nu inteleg de ce a zis ca ar putea fi si sarcina ...daca a vazut ca ar veni si menstra...?a zis ca poate fi si un "ou "pe undeva.....eu stiam ca daca se vede la eco cum ca ar aparea menstra se elimina din strart ideea de sarcina...
Oricum iti multumesc pentru opinie..
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
clauss2008 a scris:Buna fetelor,
Urmez o a doua serie de tratament cu duphaston ,prima oara a durat 3 luni din a 14 zi ,iar acum medicul mi-a sugerat alte 3 luni dar din a 17 zi si sunt la prima luna de tratament pentru conceperea unui bebe .
Lucrurile stau in felul urmator am inceput prima pastila pe 19 octombrie si a 10-a ,ultima pe 28 octombrie acum pe 6 noiembrie sunt deja 9 zile de cand nu a venit menstra ,am avut cateva zile sensibilitate in zona mameloanelor,iar acum am niste intepaturi in uter,tin sa mentionez ca mi-am luat temperatura azi de dimineata si era 37,2 si ceva nu stiu cum functioneaza....
Tinand cont ca la tratamentul anterior menstra aparea intre 4-5 zile....acum...
Intrebarea mea este daca cineva a mai trecut printr-o situatie asemanatoare si ce este de facut.
Va multumesc din suflet si va urez mult noroc celor ce isi doresc "Darul Divin"
Claudia
dupa mintea mea la eco se poate vedea doar grosimea endometrului si in functie de asta daca ar putea veni sau nu menstra(absolut nespecific) in rest nu imi pot da cu parerea pentru ca nu stiu datele de fertilitate....oricum insa, temperatura peste 37 ne duce cu gindul la o sarcina, la fel si sensibilitatea mamelonara si intepaturile prin burta...sarcina care insa poate fi prea mica pentru a fi vazuta la eco, deocamdata asadar eu sunt de parere sa astepti alea 10 zile si mai vezi apoi
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- clauss2008
- Full member
multumesc doctoressa...asteptam cu toate ca de doua zile ma doare capul ingrozitor de tare am luat un algocalmin azi si ieri m-am trezit dimineata cu o amorteala la cap si am zis ca imi trece de la sine cu toate ca imi cunosc migrelel si obisnuiesc sa le tratez cu quarelin altfel "ma urc pe pereti" si am asteptat sa treaca de la 6:30 dimineata pana la 16:00 cand pur si simplu am zis ca mor imi ardea tot capul si nu imi mai simteam fata de durere ...pana la urma am luat un quarelin ca stiam ca imi e singura pastila cu care imi trece .....am evitat cat am putut si am luat-o cu un pahar de apa insa dupa ce am terminat de baut am vomitat de mi-au iesit ochii din cap ..apoi mi-a trecut...stiu ca nu este recomandat in sarcina dar nu mai rezistam tremuram de durere....dar cum am zis azi am observat ca daca iar din timp algocalmin imi trece ....si stiu ca e ok pt bebe maxim 1 /zi... Durerile de cap le am de cand ma stiu mai ales cand se schimba vremea....cand eram mai mica am fost diagnosticata cu nevralgie...si doctora mi-a dat un tratament cu acest quarelin si de ani de zile tot il iau cand este cazul.... Daca sunt insarcinata o sa imi fie foarte greu din puctul asta de vedere....stiu ca toata lumea o sa zica.."ehhh indura si tu ca nu esti prima care e insarcinata si are dureri de cap ...si nu ia pastile".....dar chiar nu am putut ieri:((((((( imi pare rau...sper ca totul va fi ok....pana la urma.
Oricum va multumesc din suflet si am sa va tin la zi cu noutatile... Apropo medicul meu de aici din Cehia mi-a recomandat ...4 pastile de duphaston zi de zi in cazul in care aflu ca sunt insarcinata ....am citit ca majoritatea iau maxim 2 /zi...
- anca90
- Platinum member
mda, mi se pare si mie cam mult 4 pastile pe zi.
pt durerile acelea de cap, ai facut niste investigatii? o tomografie, de ex. nu e normal sa le ai si nu cred ca e bine sa le neglijezi.
- clauss2008
- Full member
nu am facut tomografie dar mi s-a spus ca am nevralgie cand am fost.... stiu ca am si reumatism si mai mult ca sigur ma doare asa din cauza schimbarilor de vreme...
Oricum am sa mai fac un test maine dimineata inainte sa plec in Ro...cu toate ca nu stiu daca iese ceva ca trebuie depistat cat mai repede sa ma apuc de duphaston................la tratamentul trecut am pierdut sarcina zice medicul....cu toate ca nu a iesit la test dar dupa simptomele de atunci si eliminand 2 membrane roz elastice se pare ca a fost sarcina , simptome pe care le am si acum...din acest motiv trebuie sa aflu repede...dar rezultatul tot intarzie si nu mai am nici timp sa merg sa fac analiza la sange
Ultima oara a fost editat de clauss2008 (2010-11-11 12:45:35)
- rodikap84
- Membru
- Inregistrat: 2011-04-16
Buna fetelor , am si eu o problema de sanatate , dupa o perioada de 6 ani de contraceptivele am incetat sa le mai iau pentru ca mai vreau un bebe si iata de un an de zile tot stau in astepatrea unei minuni dar......... am fost la medicul ginecolog care mia prescris duphaston in decurs de 3 luni . 2 luni au decurs bine , menstruatie dupa 1 zi dar a treia luna cind sami vina menstruatie am avut o surpriza menstruatia nu mia venit dar niste scurgeri maronii timp de o zi . Ce poate fi , am facut test si este negativ
- deea_zih
- Membru
- Inregistrat: 2009-01-30
Buna fetelor,am si eu o mare problema,nu mi-a mai venit menstruatia de pe 10 martie 2011,am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice din 2008 am facut tratament cu anticonceptionale pana in iunie 2009 dupa care le-am intrerupt,ciclul menstrual venea la maxim 1 luna jumatate,dupa care in septembrie am fost nevoita sa iau Escapelle...de atunci s-a dereglat foarte tare ,a mai venit in noiembrie,ianuarie si dupa cum am spus mai sus ultima data in martie,in momentul de fata nu lucrez(nu am asigurari de sanatate) si nici bani sa consult un medic particular,am cumparat duphaston,am discutat cu farmacista,insa....nu m-a lamurit cum sa il iau ca si schema de tratament...avand in vedere ca menstruatia mea nu este si nici nu a fost regulata.... eu nu stiu care si cum sunt zilele ,gen "din ziua a 5 pana in ziua 25..." la mine au trecut mai bine de 4 luni.... va rog aveti idee cum il pot lua? Stiu doar ca 2 comprimate pe zi...dar l-as putea incepe spre exemplu de astazi? Sunt disperata,va rog sa imi da-ti si mie un raspuns.
- anca90
- Platinum member
da, poti incepe de astazi, timp de 5 zile, 2 pe zi - dimineata si seara. dar nu e o idee prea buna, pt ca nu elimini problema, doar fortezi aparitia ciclului. indicat ar fi sa poti face niste investigatii.
- Rhea
- New member
- Inregistrat: 2011-06-18
Buna..am si eu nevoie de un sfat va rog..mi-a intarziat menstra luna asta 10 zile,mi-a venit astazi,mi-am facut si 3 teste de sarcina,negative,iar fluxul este abundent,deci nici vorba de sarcina..pana acum am avut un ciclu destul de regulat cu o zi doua diferenta sau cand am mai racit s-a intamplat sa intarzie o saptamana,inainte ceva ani mai intarzia..una peste alta a fost ok,nu am nimic genital,chisturi sau altceva,am facut cu putin timp in urma toate controalele necesare si analizele..ideea este ca pe 25 iulie,vreau sa plec in concediu,si mi-e teama de o noua intarziere,macar sa vina tot pe 18,am ciclu de 30 zile, ca ar fi gata pana atunci..ma gandeam sa i-au Duphaston,decat pt luna asta ca sa fiu sigura ca nu- mi mai intarzie sau fac o prostie sau ce sfaturi imi dati?Multumesc..
- rodhes
- Membru
- Inregistrat: 2011-08-16
Bine v-am gasit ! Vreau si eu parerea voastra. Am 44 de ani ,am intrerupt tratamentul cu anticonceptionale in aprilie,dupa care nu am mai avut ciclu 3 luni de zile. In urma unui control , eco abdominal, intravaginal mi s-a aplicat tratament de 5 zile cu duphaston, mi-a venit conform prospectului. Acum ,adica urmatorul ciclu mi-a venit cu o saptamana mai repede. Este posibil sa-i ia organismului ceva timp ca sa se regleze din nou , avand in vedere ca am luat anticonceptionale (rigevidon) 14 ani fara intrerupere ? Mentionez ca le-am intrerupt din cauza varstei ele necauzandu-mi nicio neplacere. Multumesc si sanatate tuturor.
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
da, e asa cum zici tu s-ar putea sa mai dureze ceva pana revii la normal.
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- sweeeeety
- New member
- Inregistrat: 2011-06-14
Da, stati linistita, se va regla singura menstruatia dupa un timp. E din cauza faptului ca ati intrerupt pastilele, mi s'a intamplat si mie asta, dar dupa un tratament de 5 zile cu orgametril a venit, iar lunile urmatoare n'am mai avut nici o problema, nu venea fix la data care trebuia dar era destul de reglat.
- rodhes
- Membru
- Inregistrat: 2011-08-16
Va multumesc, sa fiti sanatoase si viguroase !
- miracle
- Full member
- De la: Londra
- Inregistrat: 2009-04-21
mie mi-a recomandat doctorul duphaston pentru a-mi provoca menstra.. 4 pe zi mi-au fost recomandate (doza soc) vreau sa va spun ca nu mi-a venit nici in ziua de azi menstra. am vre-o 4 luni de cand nu am menstra am facut 5 teste de sarcina si toate negative am avut sa zic sangerari de 2 ori in toata perioada asta de 4luni..vreau sa va spun ca dureri de spate si burta am avut in fiecare luna...am intrerupt anticonceptionalele si de aici cred ca vine tot raspunsul,insa in ultimile 2 luni de anti,nu mi-a venit nici cu ele.. nustiu exact ce sa fac...nutiu daca a mai patit cnv k mn...ce pot face mai exact??
I'm going to succeed,because i am crazy enough to think i CAN...
- skoompik
- Membru
- De la: Constanta
- Inregistrat: 2007-12-20
- Site
deea_zih a scris:Buna fetelor,am si eu o mare problema,nu mi-a mai venit menstruatia de pe 10 martie 2011,am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice din 2008 am facut tratament cu anticonceptionale pana in iunie 2009 dupa care le-am intrerupt,ciclul menstrual venea la maxim 1 luna jumatate,dupa care in septembrie am fost nevoita sa iau Escapelle...de atunci s-a dereglat foarte tare ,a mai venit in noiembrie,ianuarie si dupa cum am spus mai sus ultima data in martie,in momentul de fata nu lucrez(nu am asigurari de sanatate) si nici bani sa consult un medic particular,am cumparat duphaston,am discutat cu farmacista,insa....nu m-a lamurit cum sa il iau ca si schema de tratament...avand in vedere ca menstruatia mea nu este si nici nu a fost regulata.... eu nu stiu care si cum sunt zilele ,gen "din ziua a 5 pana in ziua 25..." la mine au trecut mai bine de 4 luni.... va rog aveti idee cum il pot lua? Stiu doar ca 2 comprimate pe zi...dar l-as putea incepe spre exemplu de astazi? Sunt disperata,va rog sa imi da-ti si mie un raspuns.
Buna deea, Daca gresesc sper sa ma corecteze cei care stiu mai bine... Si eu am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice, este normala acea dereglare a menstruatiei din cauza acestui diagnostic. Mie de exemplu, fara nicio pastila imi vine la 40-45 zile, cu duphaston cam pe la 30-35 zile. Daca nu ti-a venit de atata timp poti sa le iei oricand la 12 ore, o pastila. Am inteles ca nu lucrezi dar poate incerci totusi intr-o seara sa ajungi macar la urgenta ca aia sunt obligati sa-ti faca analize ca sa vada care este problema...alta idee nu am cum sa consulti un medic... Daca nu doresti o sarcina il poti lua in orice zi...in cazul in care vrei sa ai si un bebe e mai greu. Referitor la o alta discutie, zicea una din fete ca vrea sa ramana si ia duphaston din ziua 14...apoi 17, mie doctorul mi-a zis ca duphastonul se ia numai dupa ovulatie (in cazul in care ai menstra regulata(29 zile) incepe din a 14-a zi), iar cum eu am menstra neregulata ... un alt doctor "destept" mi-a zis sa iau din a 15-a zi, cel la care sunt acum a zis k am facut o mare greseala ptr k d-asta nu am ramas, luam duphaston si obligam menstra sa vina fara sa mai am ovulatie. Deci cel mai bine e sa faci mai intai o supraveghere a foliculului / ovulatiei si sa vezi exact ziua in care se sparge foliculul. Va doresc sanatate tuturor si celor care vor sa devina mamici sa le dea Dumnezeu "minunea"!
Ultima oara a fost editat de skoompik (2011-09-07 12:57:30)
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant." Mario P. "Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina." Steiner R.
- skoompik
- Membru
- De la: Constanta
- Inregistrat: 2007-12-20
- Site
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant." Mario P. "Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina." Steiner R.
- Miha68
- Membru
- Inregistrat: 2011-10-09
Buna, Am 43 ani si ma confrunt cu o problema: ultimul CM l-am avut pe 17 iulie si luna trecuta am fost la medic si mi-a spus ca e posibil sa fie vorba de menopauza, dar mi-a dat totusi tratament cu duphaston pentru 15 zile, cate doua pe zi. Mi-a spus ca ar trebui sa-mi vina cam in decurs de o saptamana dupa terminarea tratamentului, sau..."asta e"(cuvintele ei). Problema mea este ca in a patra zi de tratament am avut o usoara sangerare, in urmatoarea zi nimic, ca apoi, in a sasea zi sa mi se instaleze CM in toata regula. Cu toate astea, am luat pastilele si in acea zi, si a doua zi, gandind ca e tot ceva trecator, pentru ca doctorita mi-a spus ca tratamentul trebuie continuat, dar totusi eu sunt nelamurita: mai are rost sa mai iau pastilele (repet ca am luat 7 zile si CM mi-a venit a sasea zi), sau nu?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|