homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Durere masea

#1 2007-08-03 14:21:49

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Durere masea

Acum vreun an mi-a scos nervul unei masele...mi-a cimentat canalul (nu stiu daca asa se numeste...in fine) si apoi mi-a pus plomba. Dupa vreo 2-3 luni o bucatica din plomba a cazut...si a ramas un coltisor de masea descoperit. mi-a fost frica sa ma duc la dentist...ca nu stiam daca nu cumva trebuie sa-mi scoata toata plomba...ca apoi s-o plombeze iar. De ieri a inceput sa ma doara...nici nu pot s-o ating. Imi trece cu nurofen...dar dupa ce trece efectul pastilelor iar incepe durerea. Nu inteleg de ce mai ma doare daca nervul e scos??? Sa fie o infectie ceva? Ce sa iau, pana ajung la stomatolog? Ampicilina, ceva? Problema e ca iau si cuminol pentru o infectie urinara..si daca iau si ampicilina...inca un antibiotic...imi distrug si stomacul cred...si mi-e sa nu ma capat si cu o candida d ecea mai mare frumusetea (cu 2 antibiotice). Ce sa fac? Oricum ar fi...pana luni nu am cum sa ajung la stomatolog... sad Si pana atunci nu pot sa stau cu nurofen luat de 3-4 ori pe zi.
Si o intrebare pentru mika...care stiu ca e stomatolog... Se poate plomba coltisorul ala peste plomba veche? Sau trebuie scoasa toata plomba veche...si pusa o alta plomba noua? Si oare din ce cauza a cazut bucatica aia dupa nici 3 luni? E vina doctoritei...? Pana acum nu mi s-a mai intamplat...sa cada o plomba definitiva...si dupa un timp asa scurt. Nici nu stiu daca sa ma duc la aceeasi doctorita...sau daca a fost vina ei,sa ma duc la alta, poate va tine plomba mai mult0?

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#2 2007-08-03 14:45:59

mitzili
Hero member
Inregistrat: 2007-06-04

Re: Durere masea

daca ti-a scos nervul maseaua aia nu mai are cum sa mai doara

You make me so hot, You make me wanna drop, It's so ridiculous, I can barely stop, I can hardly breathe, You make me wanna scream, You're so fabulous, You're so good to me, baby, baby

#3 2007-08-03 14:52:09

Andreea86
Hero member

Asa stiam si eu. Nervul sigur mi l-a scos...ca mi-a zis...si mi-a bagat acele alea pe toate canalele sa omoare tot.
Ma gandesc ca o fi vreo infectie...de ma doare. Nu imi explic nici eu...dar...nervul e singur scos. Apoi mi-a si cimentat si canalul.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#4 2007-08-03 15:03:59

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

Se poate sa nu-ti fi curatat bine maseaua si sa fi ramas o particica de masea cariata si atunic caria s-a extins din nou. Nu mai astepta, mergi la doctor ca iti nenorocesti stomacul cu atatea pastile. Vb eu care ma chinui de 3 luni sa ajung la stomatolog si nu reusesc...

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#5 2007-08-03 15:12:56

Andreea86
Hero member

poate a continuat sa se carieze de la coltul ala mic care a ramas descoperit dupa ce a cazut bucatica de plomba. Dar de ce ma doare, daca nervul e scos? Asta nu inteleg.... Oricum, pana luni nu am cum sa ajung la doctor...ca azi a fost dimineata si in weekend nu lucreaza doctorita (de fapt majoritatea nu lucreaza in week-end). Si nu stiu ce sa fac sa-mi treaca durerea pana atunci. Nu cred ca e o solutie sa "pap pe paine" nurofen..cum trece efectul sa iau iar. sad

hjarta Eu si puiu hjarta

Publicitate

loading...

#6 2007-08-03 15:14:57

just-me
Hero member
Inregistrat: 2007-02-04

am patit si eu o chestie dintr-asta si medicul ala mi-a scos "cica' nervul da mi-a lasat o bucatica din el...nu l-a scos cum trebuie..numai eu stiu ce am indurat.

#7 2007-08-03 15:20:57

Andreea86
Hero member

Sper sa nu fi patit asa ceva. Mie intai mi-a pus un pansament care mi-a omorat nervul...apoi mi l-a scos. Zic ca acel pansament mi-a omorat nervul..pentru ca atunci cand l-a scos nu a mai fost nevoie de anestezie...nu m-a durut deloc cand a inceput sa ma intepe acolo sa-l scoata. Banuiesc ca daca nu era mort nu putea sa umble,nu? Ca prima data, mi-a facut anestezie si tot ma durea ingrozitor si nu a putut atunci sa-mi scoata nervul...asa ca mi-a pus pansamentul si dupa 2-3 zile nu ma mai durea deloc de nici nu a mai fost nevoie de anestezie.
Uf...te duci la un doctor...care consideri ca este bun...si lucreaza bine...dar...te trezesti cu cine stie probleme. sad

Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2007-08-03 15:21:47)

hjarta Eu si puiu hjarta

#8 2007-08-03 15:46:54

mitzili
Hero member
Inregistrat: 2007-06-04

Du-te cat mai repede.....daca stai asa sa te doara nici anestezia nu o sa-ti mai prinda calumea

You make me so hot, You make me wanna drop, It's so ridiculous, I can barely stop, I can hardly breathe, You make me wanna scream, You're so fabulous, You're so good to me, baby, baby

#9 2007-08-03 17:19:56

Andreea86
Hero member

pentru ce iar anestezie? grater(( Am o oroare de anestezie...a vazut si doctorita ca ma albeam la fata de fiecare data cand trebuia sa-mi faca injectia. lol
Daca trebuie doar sa puna plomba....nu ar mai trebui injectie...sper.
Oricum...pana luni nu am unde sa ma duc. Nu ma duc la oricine are program in week-end...sa-mi nenoroceasca maseaua degeaba.

hjarta Eu si puiu hjarta

#10 2007-08-03 17:39:18

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

offtopic:eu as fi in stare si ptr un control sa cer anestezie...Mi-e frica de durere de nu mai pot tongue Am si eu o masea cariata dar mi-e teama sa ma duc..am o oroare de partea cu omoratul nervului...Ultima data cand am fost nu a fost nevoie de asta ptr ca era cariata doar la suprafata, dar de data asta cred ca nu mai scap...cum e cu omoratul nervului? Doare?

Ontopic:Andreea ar trebui sa te duci sa nu mai faci cine stie ce complicatie sau mai rau sa te imbolnavesti de stomac, cum spuneau fetele. Eu una evit pe cat posibil nurofenul ptr ca stiu ca e foarte puternic

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#11 2007-08-03 17:56:17

Andreea86
Hero member

Pai mie mi-e groaza de injectie...mi se face rau numai cand vad acul. am avut niste experiente traumatizante cand eram mai mica... Si incerc sa evit pe cat posibil injectia... chiar daca doctorita la care am fost face injectia foarte usor...de nu doare aproape deloc...mie tot mi se face rau...de frica.
Cu omoratul nervului...pai...e destul de neplacut....ca-ti baga ace pe canal...ca sa ti-l omoare...si apoi sa ti-l scoata. Si iti baga acul de mai multe ori...pana reuseste sa-l prinda si sa-l scoata... Si daca ai mai multe canale...face asta in fiecare canal... Simti o intepatura...atunci cand il inteapa...dar...e suportabila. Ti-am zis...ca mie mi l-a omorat fara anestezie...ca era deja mort nervul de la pansament...si a fost ok din punctul meu de vedere ca nu mi-a mai facut injectie. Mai nahspa mi se pare cand foloseste freza aia (sau cum se numeste) ca sa descopere canalele...iti "sapa" adanc in masea... Iar pe mine ma terorizeaza chiar si zgomotul... sad
Si nu prea am la cine sa ma duc in weekend...chiar nu stiu ce sa fac... Sa vad ce-mi zice si mika... Stiu ca daca e infectie...intai se dau antibiotice ca sa treaca...abia apoi lucreaza la masea. De asta...voiam sa-mi zica mika cum e posibil ca o masea fara nerv sa ma doara? E din cauza ca s-a extins caria de la coltisorul ala descoperit...sau e sigur infectie? Ca eu stiam ca o masea fara nerv e o masea moarta...si practic nu are ce sa te doara.
Uf...poate imi trece....macar pana luni... am luat nurofen la 12...si vad ca pana acum nu a inceput iar sa ma doara...sper sa nu inceapa iar.

hjarta Eu si puiu hjarta

#12 2007-08-03 18:01:44

ela_is_sweet
Sr. member
Inregistrat: 2006-08-10

am patit si eu cum zici tu...mi-a cazut o bucata din plomba..mi-a fost frica sa ma duc la dentist....a inceput cu durere...apoi dupa vreo 2 zile de durere dintr-aia de masele horror...m-am trezit cu falca umflata.am facut puroi si m-a si taiat ca sa iasa puroiul...asa ca mergi kt mai rpd posibil.il rogi pe doctor sa te dea cu putin spray inainte sa iti faca injectia.asa i-am spsus eu.si amorteste si nu simti nimic.si cd stai pe scaunu ala inkide ochii ca sa nu vezi nimica big_smile asculta-ma si mergi kt mai rpd la dentist.pup
p.s. : si la mine se presupunea ca e mort nervu....de vreo 4 ani big_smile

Ultima oara a fost editat de ela_is_sweet (2007-08-03 18:02:19)

#13 2007-08-03 18:08:26

Andreea86
Hero member

ela_is_sweet...si apoi ce ti-a facut? Ce a patit maseaua dupa ce ai scapat de puroi? Ti-a plombat-o iar? ti-a scos plomba veche? vreau detalii.

Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2007-08-03 18:09:03)

hjarta Eu si puiu hjarta

#14 2007-08-03 21:51:18

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

andreea, se poate sa te doara din mai multe motive: fie intr-adevar cum a mai zis cineva nu ti-a scos tot nervul, se mai intampla pt ca e o manevra "oarba" adica nu vedem ce facem acolo, fie ti-a facut plomba pe canal incompleta sau a depasit varful canalului si atunci materialul a ajuns in os si s-a produs o infectie. daca deja iei cuminol eu zic sa nu mai iei alt anitibiotic, cand te doare ia ce iei tu de obicei pt durere si mergi la medic. o sa trebuiasca sa scoara plomba de acolo...cel mai probabil o sa te trimita sa faci o radiografie sa vada ce e acolo...eu asa fac cand am asa ceva. succes. te pup si scuza-ma ca ti-am raspuns asa tarziu si cred cam incoerent dar am fost plecta si azi am venti in tara...si sunt super obosita sad

#15 2007-08-03 21:53:19

andrutza
Vizitator

Sunt off topic putin, mika u ce pasta de dinti recomanzi?

#16 2007-08-03 23:39:04

Andreea86
Hero member

mercic mika! pana acum vad ca nu m-a mai durut...si nurofen l-am luat la 12...deci...deocamdata e bine...sper sa ma tina pana luni. smile

hjarta Eu si puiu hjarta

#17 2007-08-04 01:19:39

dojo
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2007-07-08
Site

Bafta pana luni .. stiu cum e sa te doara dintii ...

Nu mai stati sa asteptati cu lunile .. asa am facut si eu acum cativa ani, ca aveam oroare de dentist (dupa un tratament de canal pe viu). Si mi-am nenorocit dintii de tot. Nu cred ca mai am un dinte care sa nu fi avut nevoie de o obturatie cat de mica. Acum m-am calmat de tot .. si merg destul de des (asta si pentru ca sunt in braces partial si trebuie sa am grija ca de viata mea sa nu fac carii sub metale). In mod normal dentistul se 'vede' o data la 6 luni .. pentru detartraj .. si atunci se vad orice carii incipiente. Si eu am de gand sa respect "deadline"-urile astea (dupa ce termin cu aparatele) si sa nu ma mai joc cu dintii mei. Am predispozitie cred sa ii cariez si chiar am de gand sa ajung la 60 de ani cu dintii mei personali, sanatosi si drepti. big_smile

#18 2007-08-04 01:24:35

Andreea86
Hero member

Mercic! Greu e sa scapi de cariile alea mai mari...ca alea-s mai grele...apoi cele mai micute se trateaza mai usor si fara durere. La mine asta e singura carie mai mare care o mai am....de fapt...credeam ca n-o mai am...ca doar e plombata dar....nah...se mai intampla.

hjarta Eu si puiu hjarta

#19 2007-08-04 09:36:54

ela_is_sweet
Sr. member
Inregistrat: 2006-08-10

pai maseaua s-a mai stricat in timp...eu dupa jumatate de an m-am dus la medic...adik am stat ca bleaga pana am facut puroi...pai mi-a scos iar nervu....sau restul de nerv..am stat o saptamana cu plomba provizorie, apoi mi-a luat mulaj pentru un fel de pivot ( park asa i-a spus) de argint si apoi am mai stat vreo 2 saptamani cu "surubul" ala in masea si mi-a luat mulaj pt o masea de portelan smile pe care o am de un an jumatate big_smile si e "very shiny" big_smile si fina si frumoasa smile
p.s. maseaua mea era complet distrusa....am fost la vreo 3 medici inainte de acesta...si mi-au spus ca trebuie scoasa si eu n-am vrut si mi-a recomandat cineva un medic si am mers la el si dupa o radiografie ( ceea ce  altii nu mi-au facut) mi-a zis ca se poate salva maselutza.ca altfel ramaneam cu dita mai golu in gura de la 17 ani.cred ca pt ceilalti medici era o bataie de cap sa ia mulaje, sa puna plomba...si mai bine mi-o scoteau.maseaua mai avea un sigur perete si radacina

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.