homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vegetarian sau nu....-5

#77 2011-12-11 13:27:51

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Re: vegetarian sau nu....

o fi de mult frankie, dar eu am auzit acum de curand.

stiu ca suna ciudat, dar eu nu prea stiu ce sa mananc la felul 2, daca elimin carnea de tot, ca de obicei e compus din carrne + garnitura. pot sa mananc doar garnitura, dar dupa 2h iar mi-e foame, mai putin cand garnitura e din cartofi - decat sa mananc cartofi goi, mai bine carne. nu pot gati peste in fiecare zi. mai mananc paste cu sos, care poate fi fara carne, doar cu legume sau ciuperci + smantana si e ok asa. dar in rest?

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#78 2011-12-11 13:32:45

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

nu as sta fara carne mai mult de o zi - doua hmm

#79 2011-12-11 13:32:49

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

tendinta cand treci de la o alimentatie "normala'" la cea vegetariana e sa mananci mai multi carbohidrati, mai ales ca putina lume mananca legume variate, de asta multe persoane vegetariene sunt supraponderale, de la alimentatia "sanatoasa" de cartofi + paine si au diverse carente alimentare
e nevoie de proteine (leguminoase de tot soiul, quinoa...), grasimi din nuci si seminte, avocado, ceea ce vegetarianul incepator nu mananca
soia e iar o calamitate, modificata genetic + fitoestrogenii din ea care fac mult rau
in concluzie nu va apucati de asa ceva fara sa va documentati, ca nu va faceti vreun serviciu, nici pentru sanatate, nici pentru silueta

#80 2011-12-11 13:47:16

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

nu as putea trai fara pui si, mai ales, fara peste! drool imi plac si fructele de mare big_smile
porc mananc rar si doar gratar
carnea de vita nu-mi place si aia de oaie nici atat  acklad
de alte lighioane nu ma ating, am mancat o data fara sa stiu carne de caprioara, mi se parea mie ca are un gust altfel si cand am aflat ce am mancat am zis ca mor! butter

Ultima oara a fost editat de dea_di (2011-12-11 13:47:43)

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#81 2011-12-11 14:21:57

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

kathrynn a scris:

Eu zic ca omul a fost facut omnivor, asa ca dpdv nutritional avem nevoie de toate grupele de alimente. Sau e doar scuza mea pt ca nu ma pot abtine de la carne.

Sunt total de acord cu tine.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

Publicitate

loading...

#82 2011-12-11 20:28:46

kathrynn
Hero member

da, kaereste, dar cand a fost facut omul, carnea era sanatoasa.
eu nu am de gand sa renunt de tot la carne pt totdeauna, dar as vrea sa mananc mai putina, tocmai pt ca mai nou e asa de toxica.

hein, eu cu legumele n-am probleme, mananc aproape de toate sub diverse forme, dar am nevoie de o masa calda pe zi, in principiu la pranz, care de multe ori contine carne. nu pot sa mananc doar garnitura si sa inlocuiesc carnea cu ... nuci  lol la asta ma refeam cand am zis de inlocuit. nu-mi vine sa mananc , sa zicem mazare cu sos cu un castravete murat si atat.

#83 2011-12-11 20:38:19

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

.

Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-23 16:59:32)

#84 2011-12-11 21:57:27

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

kathrynn a scris:

da, kaereste, dar cand a fost facut omul, carnea era sanatoasa.
eu nu am de gand sa renunt de tot la carne pt totdeauna, dar as vrea sa mananc mai putina, tocmai pt ca mai nou e asa de toxica.

hein, eu cu legumele n-am probleme, mananc aproape de toate sub diverse forme, dar am nevoie de o masa calda pe zi, in principiu la pranz, care de multe ori contine carne. nu pot sa mananc doar garnitura si sa inlocuiesc carnea cu ... nuci  lol la asta ma refeam cand am zis de inlocuit. nu-mi vine sa mananc , sa zicem mazare cu sos cu un castravete murat si atat.

Poti sa pui niste cartofi prin mazare, sau alte variante -orez cu legume, fasole pastai/boabe. Daca mananci ciorbe e mai usor, cu o ciorba/supa si mazarea aia cu castravetele murat eu una m-as satura big_smile
Bine, eu m-as satura si doar cu ciorba, fiindca nu prea mananc doua feluri la o masa, mai las sa treaca cateva ore pentru al doilea.
Noi avem cam doua zile pe saptamana in care gatim fara carne, uneori chiar 3.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#85 2011-12-11 22:07:57

kathrynn
Hero member

Eu am o problema cu cartofii, mi se pare ca la noi la romani sunt un fel de aliment national, sa nu lipseasca de la nicio masa intr-o forma sau alta si sunt satula de ei pana peste cap, ca sunt calorii goale, fara niciun aport nutritiv semnificativ.

Sa nu te superi, nu ma refer la tine personal, dar vad in jurul meu ca o gramada de persoane  efectiv nu mananca nicio alta garnitura in afara de cartofi prajiti sau pireu.

Eu incerc din greu sa-l invat pe prietenul meu ca mai exista pe lumea asta si alte legume in afara de cartofi, ca la el acasa nu prea se stia lucrul asta.

Mananc ciorbe cam de toate felurile, mananc putin odata, poate un polonic si atunci pot si felul 2. asa m-am obisnuit.

#86 2011-12-12 13:06:00

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

ok franki, nu inteleg de ce sari asa ala gatul meu daca nu te simti vizata, dar in fine... imi cer scuze daca am generalizat

#87 2011-12-13 14:31:27

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

.

Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-23 16:59:13)

#88 2011-12-13 17:35:50

meliko
Full member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2011-05-12

Eu nu as putea sa devin veci vegetariana. desi nu ma omor cu carnea... cel putin prajita nu o suport, carne de porc mananc numai de craciun cu conditia sa fie foarte slaba, oaie nici atat.. Dar imi place foarte mult carnea fiarta sau pe gratar  drool cred ca as muri sa simt miros si eu sa nu pot manca lol sau frigaruuiiii drool 
Si sincer eu niciodata nu am simtit ce ziceti voi, mila sau scaba fata de carne. Pt mine daca animalul e mort (ma refer la pasare, vita), atunci e bun de papat lol

#89 2011-12-13 17:46:30

kathrynn
Hero member

stii cum vad eu asta cu mila? cel putin, la mine, tine de partea vizuala.
daca-mi pui in fata un purcel de lapte (cu sau fara mar in gura) n-as putea sa ma ating de el sub nicio forma.
daca-mi pui in fata o bucata de piept de pui, care, dupa mine nu seamana cu puiul absolut deloc, cel mult cu juma de placinta, paleta sau stiu eu ce, n-am treaba.
sa nu mai vorbesc de carnea tocata.
la fel, nici pui intreg nu-mi place sa mananc pt ca seamana prea tare cu puiul viu.

#90 2011-12-13 17:53:46

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

kath chicot descrisesi perfect sentimentele mele chicot

Ultima oara a fost editat de sonia30 (2011-12-13 19:22:33)

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#91 2011-12-13 18:00:43

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Nici eu nu cred ca as putea renunta la carne, desi nu pot sa spun ca mananc foarte multa. Mananc in special de pui sau peste. Nici nu sunt de acord cu eliminarea totala a carnii din alimentatie, consider ca important este sa mananci echilibrat din toate. Plus ca si mie imi cere practic organismul in unele zile sa mananc carne, asa cum imi cere sa mananc fructe sau legume.

#92 2011-12-13 18:07:51

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Nu as putea renunta si nici nu as vrea, dar in afara de carnea de peste acum toata o mananc ecologica si in cel mai rau daca nu gasesc eco free range (evident daca ma duc pe undeva mananc de care-o fi).

Nu mananc carne foarte multa, dar nu cred ca as putea trai fara lol

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.